Ako to zvládnnuť s dvoma malými deťmi? Prosím o radu
Ahoite dufam ze ma neukamenujete. Viem ze niesom prva ani posledna no uz fakt nevladzem. Mam 2 rocnu a 6 tyzdnovu dcerku. Viem ze zaciatky su narocne no ja neviem ako to zladit aby som sa venovala aj jednej aj druhej..babätko este nema rezim. Prsnika sa dozaduje aj kazdu hodinu. 90% spi na mne v nosici lebo inak by asi nic nepospala. A aj to dost vycerpava. Ked kojim niekedy aj polhodiny tak aby som udrzala starsiu na mieste musim pustat telku cp ma tiez mrzi lebo mam pocit ze ked prsi pozera ju v kuse. Zajtra mi pride skejtik tak skusime aj prechadzky. Zatial sme boli len parkrst von no bol to o zivot boj. Byvam na dedine a neni tu nic. Ani kamaratky tu nemam a to ma asi dost st eve. Manzel klasika furt v robote. Ked je doma tak sa to da . On sa starsej vela venuje. No ked sme sami nestiham ani varit ani upratovat. Idem z poslednych sil a neviem ako to zosynchronizovat aby som to zvladala.
Ja som mala rozdiel medzi deťmi 17 mesiacov a prvý rok bol veeelmi náročný.. už som bola veľa krát na konci so silami. Mladšia bola veľmi náročná, v kočíku mi len vrieskala, nomohla som chodiť s ňou von s kočíkom, iba v šatke. Večer strašné koliky takže som sa s ňou dve hodiny večer na rukách prechádzala, masirovala atď ..a v noci bola každú hodinu hore na kojenie. Takže to bolo veľmi zlé...teraz má mladšia 17 mesiacov a je to lepšie.. už sa aj spolu pohraju baby
vsetko zvladnes neboj 😊 toto narocne obdobie prejde a bude dobre, hoci mozno tieto slova citas s rozculenim ze sa mi to lahko hovori.. kasli na upratovanie a varenie teraz, upratuj a var dopredu ked je muz doma, ked je v praci venuj sa len detom.a ked budu spat nahodou obe, tak si urob kavu a oddychuj.. rezim si zladis coskoro, chodievajte casto von aj dva krat, tam si precistis hlavu.. a ked pride manzel, skus aspon na pol hodinu vypadnut napriklad kupit rozky - hlavne chod sama..
Nie si v tom sama! Poznám tie pocity veľmi dobre. Môj mal 16 mesiacov, keď sa narodil mladší. Tiež koliky, dlhé dojčenie... Tiež sme fungovali na rozprávkach, nedalo sa inak. Teraz ma mladší 9 mesiacov a už je to o dosť ľahšie 🙏🏻 Ja viem, že sa cítiš vyčerpaná a smutná z toho, že nie je toľko času, ale delis ho medzi dve deti, nedá sa venovať obom na 100%. Aj ty potrebuješ oddych. Ja osobne som povedala mužovi, že ak chce deti, tak v robote nebude bývať do večera, lebo sama to nedám. Nemám tu starých rodičov, čo by zobrali aspoň staršieho von a podobne. Skejtik odporúčam všetkými 10, maly ma tiež 2 roky a veľmi ho baví sa na ňom voziť 👍🏻😊 Veľa síl, každým mesiacom to bude lepšie a lepšie 🙂
@alby2014 a to paneboze kde mate tie ihriska??? Kolko vzdialene?? My mame ihriska par minut cesty, nas 2r.to dal.aj ako mladsi normalne..bez skejtu ci pridavneho sedadla. On bol zivel a zvladol aj dlhsie trasy v pohode. Chapem,ak dieta nie je taky chodec (mladsiu mam taky),ale na ihrisko vzidalene par minut sla pesi,ak som.nesla aj nakupit,vtedy siwl.aj kocik,no zvacsa v nom nesedela. Ao malom ani nehovoriac..
vyzdrzat, potrva to par mesiacov...starsi syn mal 19 mesiacov, ked sa narodil druhy a teda kojenie bolo peklo - starsi zaveseny na krku a mladsi sa nechcel prisat, kojila som ho hlavne v spanku, museli mu podstrihnut jazyk, to bolo dalsie peklo atd peklicko za peklickom a postupne si zvyknes a uz ta hocico nerozhodi ani vycitky uz nebudes mat, lebo robis maximum...btw mladsi bude mat dva roky a v decembri cakame dalsi prirastok :D vela sil prajem
Ja mam 23mes rozdiel. Maly spal v satke, so starsou som sa hrala, alebo varila, zehlila. Vonku sme sli tiez v satke a malu som drzala za rucku, alebo tlacila kocik. Na obed spali obaja v rovnakom case a ja s nimi.
ahoj ja mam tiez rozdiel 2 roky a byvame na dedine...teraz maju chlapci 2 a 4 roky a tretie je na ceste 🙂 kedze byvate v dome je to uplna pohoda....ja som byvala v byte a musela s oboma vencit psa 😀 rano vstan mladsie dietatko na deku na zem alebo do nosic podla nalady ...naranajkujte sa a sup na dvor mala sa zabavy aj drobec a na obed starsiu spinkat a ty zatial navar....moj dvojrocny je stale ako babatko 😀 uplne iny ako ten starsi...starsi ked mal 2 roky bol rozumny zabavil sa sam ale mladsi katastrofa..vkuse huci nic ho nebavi u mna ani rozpravky nezaberaju jedine vonku sa zabavi...ked je skaredepocasie najdi strsej zabavu doma...ide len o to aby si si nasla system a mladsej zacni davat rezim...skus ju uspavat v rovnaky cas a maj predtym riualy aby vedela kedy uz ide spat a kedy sa len koji bez toho aby spala....asp u nas to tak fungovala...na zaciatku je to tazke ale casom to bude lepsie nic sa neboj 🙂
@siska53 napr. ja mam vsetky cesty na ihriska popri pomerne hlavnej ceste napr. tak to mam jedno, ze je to par minut, ale 20 mesacneho tam proste behat nenecham, alebo som potrebovala ist este na postu a podobne. Mne osobne to bolo ovela pohodlnejsie, dat starsie dieta na sedatko, alebo skejt a ist, ako sa motat a motat, plus ked mladsi an azspatie v kociku potreboval aspon chvilu nejake tempo...kazdemu ako vyhovuje, ale ja nedamna pridavny sedak a skejt dopustit.
Och velmi ti rozumiem...Nasa druha ma teraz cerstvo 4 mesiace a teraz zacinam mat pocit ze starsia ju zacina akceptovat. Telku si nevycitaj ber ju ako pomoc a bud rada ze starsia je v pokoji neries to pomoz si tym bez vycitiek svedomia. Kazdym mesiacom to bude lepsie. Tieto cerstve zaciatky su brutal narocne. Mne este velmi pomohlo to ze ked ma potrebovala starsia a akurat aj mladsia tak som sa rychlo zamyslela ci moze mladsia v tej chvili pockat a ak som vyhodnotila ze ano tak som uprednostnila starsiu v danej situacii a bola cca 5 minut s nou a az potom doprebalovala mladsu a tak. Aby bola niekedy uprednostnena aj starsia. Alebo ked som mojkala babo a uvedomila som si ze ma starsia videla prisla som ku nej a vymojkala ju rovnakym sposobom ako babo. Vdaka tomuto, ze nie vzdy bolo na prvom mieste babo, starsia upokojila a zacala lepsie znasat ked babo muselo byt na prvom mieste. Ale rozumiem ked mas druhe narocne je to o zivot. Treba prezit len chvilu za chvilou. Kazdym mesiacom to bude lepsie.
máme dve deti s rozdielom dva roky a dva mesiace🙂 obe letné (jún a august) tento tvoj príspevok mi pripomenul to obdobie, keď som bola s nimi sama doma, manžel chodil do práce - prišiel až večer... keď bol doma samozrejme, že sa nám venoval ... keď nie bolo to na mne ... kočky ti sem napísali overené rady, čo im zaberá, určite si nájdeš aj ty to svoje, čo bude vyhovovať vám ... nič si nevyčítaj, všetko čo robíš, robíš určite dobre ... ak dcérka vydrží na chvíľu pri telke, tak jej ju pusť... bez výčitiek, venuj sa bábätku... ak vydrží, keď jej budeš čítať, tak čítaj a malého si kľudne daj do nosiča ...ak to zvládneš, choď s nimi von ... čerstvý vzduch ti urobí dobre a aj deťom😉 ...
ja som tu tiež nemala kamošky, len mamičky, ktoré som sem tam stretla, keď som chodievala na ihrisko s mladšou dcérkou ... možno by k vám mohla prísť na návštevu tvoja mama, alebo niekto kto by ťa trošku povzbudil ...
si unavená, ale neboj určite to zvládneš ... hlavu hore a hlavne nezabudni, všetko robíš najlepšie ako vieš, takže žiadne výčitky ...😉

@eliska13
Chapem. Moja si tiez zvykla. Nemame rozpravky samozrejme cely den, len rano ked potrebujem nieco rychlo porobit. Ale vsimam si ze ked sa vypne telka sa zacne hadzat o zem. Takze ziadna tv. 🤔