icon

Ako učiť predčasne narodené dieťa piť z fľaše?

5. mar 2025

Ako ste naučili piť predčasne narodené dieťa z fľaše? Ako dlho vám to trvalo? Naučili ho piť sestry v nemocnici alebo vás púšťali domov si sondou? Ak ho naučili sestry, učili ho vyslovene oni, či vy?

fialkafialkovita
5. mar 2025

Asi týždeň sa učila, prvé dva dni sestričky dávali a potom som už ja chcela dávať. Ak sa mi nedarilo, sestričky dávali. Domov by nás so sondou nepustili, musela sa z fľaše naučiť. A to mala len 20 ml mlieka

lubkovaandrejka
5. mar 2025

Naucila sa, v nemocnici sme boli 11 dni, ale poviem ti, to pitie z flase bol masaker, bolo nesmierne tazke do nej dat aspon 15ml, to by clovek neveril. Este sme sa doma trapili taky tyzden a potom sa to pomaly rozbehlo.

obleckodogymu
5. mar 2025

Veru na to ako som doňho pár ml mlieka z fľaše dostávala asi 45min asi tak skoro nezabudnem. Ale všetko sa nám podarilo, pekne sa rozpapal a dnes už je to veľký chlapec, kde by nikto nepovedal, že mal taký tažky nástup na svet ♥️držím palce všetkým mamičkám čo si to musia zažiť, nie je to skutočne nič jednoduché. Vydržte, bude lepšie 🔆

autor
5. mar 2025

A zvyšok ste dosondovali? Mne povedali, že nás budú púšťať so sondou, že tak bežne púšťajú a som zúfalá z toho.... Zatiaľ len dva dni skúšam fľašku, skúšam ja, sestričky neučia, max sa ich môžem opýtať keď niečo... Dávku má 50ml a vypije stále len tak 10ml...potom už ani za svet dať fľašku do úst, aj vypluva, tečie to pomimo úst... nechcem ísť so sondou v žiadnom prípade domov

miriamzba
5. mar 2025

Pokial viem tak v BA pustaju domov aj so sondou. Že veď sestričky to matkám ukázali. Ale mám pred tým respekt, hlavne to zavadzanie sondy do žaludka. No nie všade to je bezne, moje predcasniatko v Prahe vypiplali a nepustili ju dovtedy, kým nezvládla piť sama z flašky.

barka1
6. mar 2025

So sondou domov??? Panebože! Nikdy!
Moj bol narodeny v 31+6, domov siel po cca 3 tyzdnoch plne dojceny. Ale tu v ČR to evidentne funguje inak (a to bude mat syn 10 rokov) . Boli sme spolu na oddeleni, kde sa učil pit z prsnika. Ak by sa mu to do 2,5kg jeho váhy nepodarilo, začal by s flaškou a pustili by nás, len pokial by sa dokázal plnohodnotne najest z flase, co inym detom trvalo pár dní. Ale nikdy nie so sondou.
Inak potom učili na flašku matky, sestry ale vždy pomohli.
Ako to tu tak citam, tak ďakujem za brnensky Obilnak - stále o niekolko krokov pred slovenskými porodnicami.

autor
6. mar 2025

Naša sa narodila len ako kilova, už máme cez dve kilá a začali ju až teraz učiť, respektíve ja....ale so sondou nechcem ísť domov, neviem ako ju to naučiť skrátka

barka1
6. mar 2025

Len skusat a skusat. Pravidelne každé 3 hodiny. Ziadna vynimka. Ona na to nakoniec pride.

autor
7. mar 2025

@barka1 aj v noci? Mne zakázali v noci krmit, len sondovat, ze aby si dieta oddycho

barka1
7. mar 2025

My sme prikladali aj v noci. Každé 3 hodiny. Však to dieta aj tak stále spí. To skor sestrám sa nechce vás riesit.

dominika1922
8. mar 2025

Neskúšala si výmenu fľaše? Ja som už v nemocnici dala avent antikolikovu aby som aj s týmto doma nemala trápenie. Inak nám najviac pomohlo kŕmiť častejšie ako po 3 hodinách. Vtedy vypila koľko vládala (áno aj my sme mali predpísanú dávku asi 45 ml a ledva 10 za hodinu a pol vypila, nerada na to spomínam bolo to strašné ) a keď konečne začala plakávať a pýtať tak som veľmi často dávala a len takto po troche a dcéra sa po pár dňoch naučila 🙂 držím palce

autor
9. mar 2025

@dominika1922 presne tú aventku mám...no tak možno že to je problém, že mne nedovolia ju dlhšie kŕmiť, povedali mi, že do 15 max 20 min musí vypiť plnú dávku 50ml, ak nie tak musím nasondovat, vzdy po 20min mi uz pridu do izby a kazy zvysok nasondovat...ze polhodinu krmit nesmiem vraj a už vôbec nie dlhsie...tak zrejme tie sestry maju taku pristup....aj to je divne,ze v noci ju nemam krmit, vraj aby si oddychla a neunavila sa...

dominika1922
9. mar 2025

Áno aj mne rovnako hovorili ale raz ju nasilu natlačili a všetko prúdom vyvracala. A potom to ešte skúšalo niekoľko sestričiek a ani jednej sa ju nepodarilo nakŕmiť tak to nechali na mňa aj keď mi to trvalo vyše hodiny a aj to nevypila ani polovicu. Mne to ozaj pár dní trvalo kým si začala pýtať hentak častejšie a menej. Ak máš pocit že tvojmu dieťaťu by vyhovovalo niečo iné a si malou taka vžitá tak si skus presadiť svoje.. ja som sa na malú až neskôr tak napojila že som vedela čo potrebuje

autor
9. mar 2025

@dominika1922 no ja ešte tiež nie som tak na nu napojená... všetko je neporovnateľne iné ako pri donosenom bábätku, ktoré si hneď človek berie domov po pár dňoch...asi to potrva este

barka1
9. mar 2025

V noci ta sestry nenechaju krmit, lebo im sa nechce. Však donosene deti sa budia na hlad aj v noci. A dieta silnie hlavne z jedla. Tie slabé sa samé ani nezobudia.