Ako umývať bábätku zadoček pri prebaľovaní?
Mozno je to hlupa otazka, ale rada by som vedela akym sposobom umyvate zadocek babatku ak nechcete pouzit vlhcene utierky pri prebalovani. Zatial z toho, co som sa docitala tak to niekto robi pod tecucou vodou v umyvadle, lenze pri starsom babatku to asi nie je prakticke a taktiez som sa docitala, ze by to mala byt prevarena voda (kvoli chloru), a tiez, ze sa to cisti vatovymi tamponmi. Ako to praktizujete vy? Dakujem za odpovede.
umyla pod tecucou vodou v umyvadle, ked bol este malinky, ked narastol tak v sprche, nakremovala ritu bepanthenom a sup do plienky🙂
@dejka77 pri malilinkom babatku som pouzivala latkovu plienku, ktoru som namocila do teplejsej vody, nou som utrela pokakany zadocek a dosucha utrela, asi do roka som zadocek aj kremovala, teraz uz vobec, teraz ked uz je velky a stoji tak na stojaka do vane a on pekne postoji kym mu zadocek umyjem, vlhcene obrusky sa snazim pouzivat iba ked sme vonku, ale niekedy sa mi nechce celeho vyzliekat a pouzijem ich aj tak 🙂
@hviezdickka @dejka77 jasne, ze mozes. Nech sa paci video od tretej minuty myti zadecku...
https://www.youtube.com/watch?v=asrKC421bgU@dejka77 bábätko od najhoršieho môžeš utrieť aj toaletákom, alebo tou vlhčenou utierkou. potom ho zoberieš na ruky, jeho chrbátik oprieš o svoje prsia, jednou rukou chytíš pod zohnuté kolená a druhou rukou poumývaš zadok nad umývadlom, môžeš použiť aj mydlo. utrieť do uteráku. Takto to robím aj s ročným chlapcom a je to oveľa lepšie ako s utierkami. Predtým som kupovala furt len utierky a teraz pri poslednom dietati som kupila za ten rok tak nanajvýš 5 balení a to ich používam aj na iné veci. Ale my už chodievame aj na wcko, keď vidím že sa mu chce a potom ho umyjem v bidete.
ja malého utieram vlhčenými utierkami, ale keď je moc prekakaný, tak ho šupnem pod spršku a riťulu mu vyumývam. V umývadle je to už horšie, keďže je už väčší.
ja som malého utierala navlhčenými utierkami a pod vodu som ho dávala až keď bol velmi prekakaný, pravidelne som ho natierala masťou bepanthen care a plienky menila často. zaparený zadoček nemal nikdy ani kožné problémy a ak sa niečo vyskytlo - slabé začervenanie - natrela som ho masťou a do rána bola pokožka ukludnená a hydratovaná 🙂
zakazdym ked je pokakana tak ritku umyjem pod tecucou vodou v umyvadle a nemame ziadne problemy...dam sudokrem alebo nivea krem na zadocek..vlhcene len ked sme vonku a potom ked prideme umyjem.
my máme jeden balík vlhcenych obruskov otvoreny uz od porodnice :D zakazdym maleho zoberiem a ideme do vane pod vodu, ked je pocikany tak len vlhkou plienkou trochu zotriem. pripadne utriem ritku toaletakom a potom do sprchy. pride mi uplny nezmysel doma kde mas vsetko poruke umyvat ritku vlhcenymi utierkami, ved to sa len rozpatle a neumyje poriadne.
nemám problém použiť vlhčené obrúsky, ale keď sme doma umyjem zadoček pod tečúcou vodou, natriem masťou, najradšej mam bepanthen care a vybavené.

ahoj,nechapem naco ta prevarena voda?Ved v nemocnici dali pod umyvadlo a bolo 😀 ja pouzivam na miesto vlh.obruskov jednorazove servitky ktore si namocim do vlaznej vody vyutieram ritku potom suchymi utierkami a hotovo.Sudokrem davam kadzde druhe prebalovanie.Ked bola mala pokakana az po chrbat sup do sprchy 🙂