icon

Ako umývať bábätku zadoček pri prebaľovaní?

dejka77
6. feb 2011

Mozno je to hlupa otazka, ale rada by som vedela akym sposobom umyvate zadocek babatku ak nechcete pouzit vlhcene utierky pri prebalovani. Zatial z toho, co som sa docitala tak to niekto robi pod tecucou vodou v umyvadle, lenze pri starsom babatku to asi nie je prakticke a taktiez som sa docitala, ze by to mala byt prevarena voda (kvoli chloru), a tiez, ze sa to cisti vatovymi tamponmi. Ako to praktizujete vy? Dakujem za odpovede.

Strana
z2
glorikarebeka
21. apr 2016

ahoj,nechapem naco ta prevarena voda?Ved v nemocnici dali pod umyvadlo a bolo 😀 ja pouzivam na miesto vlh.obruskov jednorazove servitky ktore si namocim do vlaznej vody vyutieram ritku potom suchymi utierkami a hotovo.Sudokrem davam kadzde druhe prebalovanie.Ked bola mala pokakana az po chrbat sup do sprchy 🙂

lilu74
9. máj 2016

umyla pod tecucou vodou v umyvadle, ked bol este malinky, ked narastol tak v sprche, nakremovala ritu bepanthenom a sup do plienky🙂

lauricka
9. máj 2016

@dejka77 prevesim si dieta cez predlaktie a umyjem mu zadok pod vodovodom vo vani. Nikdy ma nenapadlo, ze by to mal byt problem...Ake stare dieta mate na mysli?

bielavila
9. máj 2016

@dejka77 pri malilinkom babatku som pouzivala latkovu plienku, ktoru som namocila do teplejsej vody, nou som utrela pokakany zadocek a dosucha utrela, asi do roka som zadocek aj kremovala, teraz uz vobec, teraz ked uz je velky a stoji tak na stojaka do vane a on pekne postoji kym mu zadocek umyjem, vlhcene obrusky sa snazim pouzivat iba ked sme vonku, ale niekedy sa mi nechce celeho vyzliekat a pouzijem ich aj tak 🙂

lauricka
9. máj 2016

@hviezdickka @dejka77 jasne, ze mozes. Nech sa paci video od tretej minuty myti zadecku...

https://www.youtube.com/watch?v=asrKC421bgU
lensam
30. máj 2016

@dejka77 bábätko od najhoršieho môžeš utrieť aj toaletákom, alebo tou vlhčenou utierkou. potom ho zoberieš na ruky, jeho chrbátik oprieš o svoje prsia, jednou rukou chytíš pod zohnuté kolená a druhou rukou poumývaš zadok nad umývadlom, môžeš použiť aj mydlo. utrieť do uteráku. Takto to robím aj s ročným chlapcom a je to oveľa lepšie ako s utierkami. Predtým som kupovala furt len utierky a teraz pri poslednom dietati som kupila za ten rok tak nanajvýš 5 balení a to ich používam aj na iné veci. Ale my už chodievame aj na wcko, keď vidím že sa mu chce a potom ho umyjem v bidete.

autumn11
1. jún 2016

ja malého utieram vlhčenými utierkami, ale keď je moc prekakaný, tak ho šupnem pod spršku a riťulu mu vyumývam. V umývadle je to už horšie, keďže je už väčší.

lilu74
9. aug 2016

ja som malého utierala navlhčenými utierkami a pod vodu som ho dávala až keď bol velmi prekakaný, pravidelne som ho natierala masťou bepanthen care a plienky menila často. zaparený zadoček nemal nikdy ani kožné problémy a ak sa niečo vyskytlo - slabé začervenanie - natrela som ho masťou a do rána bola pokožka ukludnená a hydratovaná 🙂

emili31
9. aug 2016

zakazdym ked je pokakana tak ritku umyjem pod tecucou vodou v umyvadle a nemame ziadne problemy...dam sudokrem alebo nivea krem na zadocek..vlhcene len ked sme vonku a potom ked prideme umyjem.

barus77
10. aug 2016

my máme jeden balík vlhcenych obruskov otvoreny uz od porodnice :D zakazdym maleho zoberiem a ideme do vane pod vodu, ked je pocikany tak len vlhkou plienkou trochu zotriem. pripadne utriem ritku toaletakom a potom do sprchy. pride mi uplny nezmysel doma kde mas vsetko poruke umyvat ritku vlhcenymi utierkami, ved to sa len rozpatle a neumyje poriadne.

lilu7
26. feb 2017

nemám problém použiť vlhčené obrúsky, ale keď sme doma umyjem zadoček pod tečúcou vodou, natriem masťou, najradšej mam bepanthen care a vybavené.

Strana
z2