Ako veľmi vám pomáha partner s mesačným bábätkom ?

luci767
4. dec 2019

Ahojte, chcem sa opytat, ci a ako velmi vam partneri/mazelia pomahaju s babatkom. Mame mesacne dievca a zaroven priatel preraba dom. Za ten mesiac nebol pri malej v noci ani raz hore. Beriem to tak ze chodi do prace a potom este aj ma dom tak nech si oddychne ale uz toho zacinam mat plne zuby.

777januska777
4. dec 2019

Tak myslím si že aj on má toho dosť, nehnevaj sa, ale prerába dom a ešte chodí do roboty. Myslím si, že k dieťaťu toľko vstaneš aj sama. Cez deň je dobré ak sa malému povenuje, občas prebali, ale tak až keď si dorobi svoje povinnosti okolo domu.

ladyblcha
4. dec 2019

Jasne, moj muz kazdu noc k deckam vstava, ked revu, potom rano ide do sichty na 12tku, alebo 2dnovku, odvozi tisicky ludi, lebo je rusnovodic, ked sa vrati zo sluzby, porobi okolo domu, lebo prerabame akurat, a v noci ked je nahodou doma a nie v praci samozrejme zase drzi sluzbu s detmi, aby som sa ja mohla v noci vyspinkat 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

nini1010
4. dec 2019

K malemu vstavam iba ja ale je to na dohode partnerov.

miadi
4. dec 2019

No dost skoro mas dost 😃mm nemusel nikdy vstat k malej bola dlhodobo kojena cize celu noc prespi bez budenia sa až od 3.5roku. Asi ani nevie ake to mal super. Ale mne to nevadilo ved on robi maka dost. Mala som jednu kamosku co mala svojho baba cez den dost a v noci sa musel venovat jej partner ze ona na to nema nervy. Par mesiacov neskor uz žila aj s babom u mami. Babo je dost zaberak pre vztah ked tam nieco nefunguje. Zas nemozes chciet vsetko. Bud mas trpezlivost a nepotrebujes chlapa aby si sa ako tak vyspala-ved mozes aj cez den ked spi mala. . Alebo sa snim dohodni ze par dni v tyzdni bude vstavat on len nečakaj ze bude popri tom zvladat aj robotu aj prerabat dom a bude pri tom vsetkom milunky. Ak moc potrebuješ pomoc tak o nu požiadaj a renovacie možu počkat.

nini1010
4. dec 2019

Ako moj ma 2 roboty a chodi doslova z jednej do druhej.Zdravy rozum mj napovie ze ja mozem dospat cez den ked maly spi,alebo som to ja kto je doma tak mozem byt viac unaveja,ale on sa predsa musi vyspat!

gelifil
4. dec 2019

No fakt skoro dievca....presne ako si napisala, on chodi do roboty, plus preraba, musi byt fit....ty si pospi smalou, ked zaspi aj cez den pokojne....

laska201
4. dec 2019

Ja som najstarsieho kojila plus dokrmovala.kym som kojila muz robil mlieko.pri malej sme sa obaja striedali do 2 v noci o 4 vstaval do prace.chvalabohu to bola prva a posledna taka noc.no vzdy mi vanicku nachystal s vodou ja som okupala muz ju zabalil.aj dnes ked treba urobi s detmi ulohy,ked moze zaveze priveze deti z do skoly.robi stale na dome ked ma volno plus chodi na smeny do prace.proste musime sa vsetcia otacat ked uz chodim aj do prace.a male deti male starosti velke deti velke starosti.a stale bude nieco co rodicia nie rodic budu riesit spolu.

lintu
4. dec 2019

Ty toho máš plné zuby, ale on na tom môže byť veľmi podobne. Niektoré žienky ostávajú s bábom aj v inej izbe, len aby sa ich muž mohol riadne vyspať.
Rozprávala si sa s ním na túto tému? Možno by vedel pomôcť aspoň v dni, keď je dlhšie doma.

pribinak
4. dec 2019

Však ked si unavená lahni si spat cez den ked spi babatko.

sapetka
4. dec 2019

Moj vstaval k malemu od narodenia. A robil mu mlieko v noci iba on. Stale ked nieco bolo ci bol maly chory alebo len tak plakal bol aj muu hore. Maly ma 2r5m a je to stale tak😊

lenja123
4. dec 2019

@luci767 veď keď máš toho plné zuby, tak sa vymeňte. Ty choď do práce a prerábaj dom, dcéru nechaj priateľovi.

0silvia0
4. dec 2019

@luci767 moj muz nikdy nevstaval k detom. Kedze boli kojene, nepomohol by mi s nimi. Ale spavali sme vsetci v jednej izbe, aby som mala deti nablizku a nemusela k nim chodit do inej izby. Ak sa dalo, pospala som cez obednajsi spanok.

ruzasipova
4. dec 2019

@luci767 Tu pomoze len komunikacia. Moj ma sice len jednu robotu, ale pomaha aj v noci. Zatial co nakojim to malo, co mam, on spravi flasku a zaspi hned naspat. Ale ja uz potom dokrmim, prebalim, uspavam. A nie, cez den nepospim, mame starsiu. Podla mna mu zavidis a fakt nemas co. Skuste si na vikend prehodit role. Nam to s muzom pomohlo si uvedomit, ze ani jeden to nemame lahke.

evkamotka
4. dec 2019

My vstavame k synovi obaja od narodenia, po dohode nam to tak vyhovuje. Ale manzel nema narocnu prácu a dokonca so skratenou prac dobou na 6hod kvoli rizikovemu pracovisku. To je ina situácia. Od tohto mesiaca ma na starosti 2r syna len on v detskej izbe, lebo do spalne o chvilku pribudne babatko. Takze on ma/bude mat v detskej na starosti jedneho, ja vylucne babatko full time.
A myslim ze vo vasom pripade je pravda na muzovej strane. Ja viem je to nezvyk ale na to vstavanie si zvyknes/obrnis sa

saluda
4. dec 2019

@luci767 závisí od okolnosti. Deti boli kojene do roka, za normálnych okolností nevstaval. Ale ak som bola napríklad veľmi chorá, v pohode vstal a priniesol bábo do postele na kojenie, alebo prebalil. Bolo zopár noci, že malé bolo celú noc hore, ja na nohách a nonstop uspavam na striedačku s kojenim, tak šiel spat do hostovskej a kým som vladala, ťahala som ja, ale nadránom keď má už motalo, som mu malého priniesla, aby som nespadla a neublížila dieťaťu aj sebe. Ja som šla aspoň na 2 hodinky späť, kým nešiel manžel do práce. Ak to mam zhrnúť, snažila som sa to zvladat sama, pokialsom vladala. Tiež sme dokoncovali dom a chodil do práce a 3 deti sme takto mali.
Chápem, že ti to lezie na nervy, ale si musíš uvedomiť, že tvoj manžel je teraz na istu dobu jediny zivitel rodiny a aj po práci má toho na dome dosť. Takze pokiaľ vladzes fungovať a ide iba o také to "ja stale a on nikdy", tak začni rozmýšľať racionálne. Ak naozaj nevladzes, poziadaj ho o pomoc. Ste v tom spolu, mať dieťa počas prerábať domu bolo predpokladám, ze vaše spoločne rozhodnutie. Prerabka počká, teraz by malo byť aspoň na čas priorita dieťa a aj ty. Si čerstvo po pôrode, je to náročné obdobie po psychickej aj fyzickej stranke

wena
4. dec 2019

Ahoj, ja mám 4 mesačnú dcérku, my s mužom k nej vstávame od narodenia spolu, malá je na UM. Ja ju prebalím, on urobí mlieko a nakrmi ju. Okrem toho keď je doma robí okolo nej všetko - kúpe iba on, hrá sa s ňou, prebaluje, dáva ju odgrgnut, chodí kocikovat, uspava atď. Podľa mňa by tvoj partner mohol vstávať aspoň cez víkend keď nemusí na druhý deň vstávať do práce.

nevludna
4. dec 2019

Citit ze si unavena. Skus spat cez den s malou, alebo ju skus mat v noci pri sebe v posteli.
Bolo by krute keby si draheho este v noci nutila aby vstaval, ked musi do roboty a preraba dom. Ty mas len dieta a si cely den doma;)

Alebo ked tak, nech ti pomoze v noci, kedy nemusi na druhy den ist do prace

hennyinnsbruck
4. dec 2019

To budeš mať vesele keď už teraz máš plne zuby....

Ako si si to vysnivala? Ze ty budeš spať v noci a chlap sa bude starať.?
Vo veľa rodín to takto nefunguje.

Ako písali kocky, treba si cez deň s malou pospať keď si veľmi unavená.

xjakubikovak
4. dec 2019

radím sa obrniť trpezlivosťou 🙂 tieto prve mesiace su strasne náročné a ako radia baby ostatné- ked sa dá pospi si cez deň.

malasandrika
4. dec 2019

Ja som dlho dojčila, takže manžel vstávať nemusel a ani nevstával, no pri druhom dieťati určite dostane preventívne fľašu s UM do ruky, nech si vyskúša tú “dovolenku”.

angi07
4. dec 2019

@luci767 moj muz chodil do roboty na 07.00 bol tam 10 hodin potom rychlo domov sa napapal a siel dalej dalsich 15 km na stavbu.a v noci ked bolo treba vzdy vstal k malemu ! vzdy .neprosila som ho ale sam od seba 😊on mi upratuje navari stara sa o maleho ked ja z nejakeho dovodu nemozem.neprosim ho proste on je taky ❤❤❤dakujem bohu ze ho.mam🙏🙏💕

judar
4. dec 2019

A co akoze cakas? Ze bude okolo teba a dietata skakat jak pajac ked ty si doma a on musi tahat aj robotu aj dom...urcite mu ide hlava dost vybuchnut ze sam nevie co skor tak ho radsej nebuzeruj aby si potom tu nenariekala znova ako viacero dalsich " partner nas opustil" bo aj malo staci na poziar

luci767
autor
4. dec 2019

Ked uz je pri nas v tyzdni tak spi v inej izbe a cez den iba vzdy pocujem, co by som mala robit inak inak. Ani ju neprebali alebo neprezlecie. Nic mu nevycitam a ani od neho nic nechcem len som mala slabu chvilku. Na druhej strane, ked som bola tehotna tak som penetrovala, nosila s nim dvere a sadrokarton a v osmom mesiaci sparovala.
Obdivujem kazdu jednu z vas, ze to zvladate same!

ysseba
4. dec 2019

@luci767
Veru, už teraz keď máš dosť, tak to budeš mať veselé... Ty si to vlastne ako predstavuješ? Že priateľ bude v práci, po práci bude zveľaďovať VAŠE bývanie a potom v noci bude vstávať k dieťaťu a ráno má byť čulý, pozorný do práce? To by bol sladký život, uznávam 😀 Ale tak to nefunguje myslím nikde.
U nás som k deťom vstávala vždy ja. Keď som bola chorá a mala horúčky, tak vtedy muž vstal. Môj manžel bol vždy ranné vtáča a ja tá čo si ľúbi pospať. Cez víkend keď sa malý zobudil, tak to ho väčšinou brával a ja som spalaaa 🙂
Je to náročné. Hlavne začiatky. Je to aj o kompromisoch. Tak ako by si mala ty brať ohľad na to, že vaše živobytie je teraz na ňom, že on prerába dom, že to nerobí pre seba, nie je to jeho koníček, robí to aj pre teba a vašu dcéru. No na druhej strane - on by mal byť tiež ohľaduplný a mal by chápať, že ani ty to nemáš úplne jednoduché, život sa ti príchodom dieťaťa obrátil úplne na ruby. Preto by mal chápať keď napr. domácnosť nie je úplne tip top, keď nie je navarené a tak. Skús sa s nim porozprávať, povedať mu, že je to náročné a že to, keď ti hovorí čo si mala spraviť inak, že to ti na pohode nepridáva. Povedz mu, že sa musíš s malou zosynchronizovať, nájsť si svoj systém chodu domácnosti. A tiež by sa mal zapájať do prezliekania a prebaľovania svojej dcéry. Aj to by si mu mala povedať. Skrátka - mali by ste sa porozprávať 🙂

brita7777
4. dec 2019

A kde su stari rodicia, prip. surodencov nemas ? Tiez mi to pride dost robota a stavba. Makate obaja rovnako. Ak mas rodinu pobliz, treba ich zapojit a poziadat o pomoc. Prve mesiace s babatkom su sialene. Skus si cez den pospat aspon trosku, zakial babo spi. Dokedy ta stavba ma byt hotova ?

0martina0
4. dec 2019

to ma mala mesiac,a ked pôjdu zubky a pride teplota,to len budu noci,ako ti radia cez den do postele ked mala spi,proste si už mama a tak si to uživaj a neber to že maš toho plne zuby,a to ti ide manžel po šichte na dom a nie do krčmy,tak si važ čo maš

lula313
4. dec 2019

@luci767 my sme v prvých 6 týždňov nebývali spolu, lebo sme prerabali kúpeľnu a bývala som na inom byte sama, čiže tiež mi len nosil jedlo a chodil vecer pozerať malu. Ale potom neskôr sa o ňu normálne staral, prebaloval ju, pomáhal s uspavanim. Kojila som ju, takze logicky by bolo nepochopiteľne, aby k nej v noci vstával on, aj keď netvrdím, že párkrát sme pri nej spolu boli, keď jej isli zuby a nevedeli sme 2-3 hodiny utisit revy a logicky sa spat nedalo. Chodi do prace, prerába dom, ty by si mu mala vytvoriť podmienky, aby sa vyspal, lebo aj keď sa urazis, veď ty nemas nič iné na starosti, ako sa postarat o dieta a tvoj muž má toho viac ako ty🤷🏻‍♀️ Spi vtedy, kedy dieťa a nebudeš mat spánkový deficit.

luci767
autor
4. dec 2019

@ysseba Ja mu nic nevycitam a ani nic nechcem prave preto ze chapem, ze ma toho vela a aj mu musi byt luto, ze nie je s malou tak casto. Zatial som od neho nechcela ziadne peniaze na malu, vsetko jej kupujem za vlastne a aj jemu prispievam na dom a marerial tazke este mna ani malu nezivi. Len som mala slabu chvilku a niekedy by som ocenila aspon keby bol pri nas a ja sa mohla iba porozpravat.

jumama
4. dec 2019

@luci767 Tak mu povedz presne toto - ze ti chyba, ako muz..., nech si jeden den da volno, ze za ten jeden den mu praca na dome neutecie a nech je s vami. Dajte si taky jeden den v tyzdni, na ktory sa aj ty budes tesit, aj on. Na oddych a chodte spolu povozikat babo, nieco dobre si navarte, napecte, a len tak sa tulkajte pri telke, s babom na pleci. Babo je skuska, ako si to dobre medzi sebou viete nastavit, aby aj on to necitil tak, ze je zrazu na druhej kolaji a zena sa o neho nezaujima, len o babo. A s tymi peniazkami tiez rieste dopredu, ak ostane uz len rodicak, to je malo peniazkov na to, aby si mu z toho cosi davala. Ano, musite hospodarit spolu a to znamena aj planovanie rozpoctu spolu... spis si co su vydavky mesacne na domacnost a na babo, ktorym sa nevyhnete - oblecko, plienky, strava... a vycisli mu to voci rodicaku. Planujte - v dobrom, nie ukrivdene, nie utocne. Spolu.

francuzkano
4. dec 2019

Ahh jaj, citit, ze mas nespiace babatko, to da riadne zabrat na nervy. Uvidis, drzim palce, zesa to casom zlepsi. Ono niekedy zo dna na den ako by svihol prutikom. Ja som mala tri deti po sebe s 18 a 19m rozdielom medzi tym som vzdy tehotna chodila do prace az takmer do porordu tyzden-dva. Samozrejme muz pomahal a stale pomaha. Museli sme si aj deti podelit, ked vsetky este male. My sme kazdy spali s nejakym dietatom vzdy. Ale niekedy boli dni, ked som vypluvala dusu, lebo fakt som nespala 7 rokov a to sa odrazi. Normalne niekedy muz sa musel otocit v robote a prist domov, lebo neviem ako by to dopadlo. Nebudeme sa tu hrat na hrdinky vsetky. Nemas nahodou mamu alebo koho, co by trosku mohli pomoct? A fakt, na tento cas by som trosku prestala riesit stavbu. On9 sa to fakt neda vsetko. A predsa, chcete sa dozit toho domu vsetci v zdravi...