Ako vybrať z uší prvé náušnice?
Mile maminky,
dcerke sme na naliehanie sestry dali v lete v juli na Sk nastrelit nausnice, ma 4,5 roka.
Zijeme v zahranici a tu to nikto neriesi, dievcatam davaju nausky az ked to same vyslovene chcu.
Hojilo sa to fajn, ziadne komplikacie.
Po 6ich tyzdnoch som jej chcela tie prve vybrat a dat normalne, lenze tie nastrelene sa vobec nedaju otvorit! :(
Od augusta sa jej tam striedavo vlavo a vpravo tvori nejaka tekutina ktora jej cele okolie zalepi, z toho su neskor chrasticky, a ked potom nahodou nieco o usko zavadi, zacne to krvacat.
Dcerka nechce dovolit ani dotknut sa usi, ani sa jej necudujem, nieto este aby som jej nejako nasilu nieco tahala atd. Nemali ste niekto nahodou podobnu skusenost? Ja uz iba nad tym rozmyslam, ako jej to konecne vybrat. Dakujem krasne, pekny vecer.

Prepáč, ale toto je dosť zanedbane. Proste barovým mokrým tamponom rozmocit a tak vybrať.
Ideálne tampón namácat v repiku, alebo v kamilkach. Poriadne to celé rozmocit a tak vytiahnuť
asi su silnejsie zatiahnute .. male kliestiky a odsrobovat a poriadne vycistit ... ma to chuda riadne zanesene ... uz tomusis mat dlhsie
@pribinak vcera tam este nic nemala, iba trochu cervene usko dolu, som jej to dezinfikovala. toto sa jej spravilo za 1 den.
@syslik81 praveze ten uzaver sa nesrobuje, iba tahat treba zevraj. ale ako jej to mam tahat, to treba vazne riadnu silu vynalozit uz vtedy v aug.som to skusala a ani tuk s tym pohnut :( och tak sa hnevam ze som to sestre vobec dovolila :(
@justina2311 aj 3x denne poriadne naliehuj, prilož na to vatový tampón s liehom, nech sa to rozmočí. Potom to dôkladne vyčisti ďalším tampónom. Keď bude vyčistené, náušničky trošku pootáčaj. Znova vyliehuj. Takto každý deň a po pár dňoch uvidíš, že sa to zlepšuje. Prvé náušnice sú vždy lepšie take tie prevliekacie, aby si s nimi mohla cez disku hýbať. Tieto keď jej dáš dolu, ver že viac si ich nebude chcieť dať
@justina2311 Skusila si to nejak naolejovat (nausnicu)? Detom treba nausnice aj vzdy poposuvat, aby nezarastli v dierke a dezinfikovat, lebo potom to boli a pri prvom posune moze takto zahnisat. A ja mam u malej zatvaracie, nie napichovacie nausnice.
A toto su tie nastrelene alebo uz nejake vase? Ja ked som si dala dodatocne nastrelit nausnice tak sa mi jedna dierka zle hojila. Nakoniec som sla do piercingoveho studia a dali mi tam na silikone sroubovacku a nemam problem. Toto co fotis mi skor pripomina alergiu, ak ine sperky nenosi ani nemusite vediet.. Ja mozem iba kvalitne alebo chirurgicke kovy, inak mam alergiu... Skuste zajst do nejakeho piercingoveho studia, ze by jej tam dali na silikone taku srovbovacku. Po 6 tyzdnoch to este nemusi byt zahojene
@number19 tocili sme ich ako nam povedali v zlatnictve, aj cistili liehom. toto sa jej zacalo az teraz dakedy robit. nastrelene to ma od polky jula.
Toto je čistá alergia na nikel, sama ju mám. Okamžite vybrať náušnice a nechať to preliečiť.
@kitycat nie nie, mame kupene aj druhe uz, ale toto su tie povodne, nastrelene v zlatnictve. tie sme mali po 3.tyzdnoch vybrat, ale neslo to, tak ich mame od leta.
@zuvelyn to je ale chirurgicka ocel.
A ak v nich spava moze sa stat ze si otlaca aj lalocik ale ja by som to nechala na niekoho v studiu nie na vas, ak to vyberiete tak jej zarastie a nemusi chciet zase nove, a tiez si pamatam ze som mala ako mala na zatvaranie a nie tieto napichovacie. Boli ju to, ze to ma cele zaschnute a polepene
Budem sa opakovat ale piercing studio mne zachranilo jednu extra nausnicu, jansom si dorabala 3 dierky a jedna sa nie a nie ukludnit a to boli roky
@justina2311 Aj chirurgická oceľ obsahuje nikel.
@zuvelyn ok, tak to som netusila :o
@justina2311 moje chúďatko, tieto nepekne zapínatka mi robili to isté keď som si pred rokom dala nastreliť uši a to už som dospelá. Celý život som mala problém s nausnicami a so zápalmi a je to fest bolestivé. Ale toto je už moc. Co najrýchlejšie von a bud jej šáš nejaké ľahké alebo žiadne a keď bude väčšia si sama rozhodne.
@dadulamamula ved jasne, len neviem ako ich otvorit :o ako si vtedy otvorila to blbe zapinanie prosim ta?
moja mala to iste .. tiez v uk .. a malymi kliestami sme to vytiahli ... jednou rukou som chytila vpredu a druhy potiahla uzaver vzadu ... a potom macala solenou vodou kyms a nezahojili .. ale jej vznikla alergia a po nekonecnych starostiach sa sama rozhodla ze uz nausnice nechce
@syslik81 jooj tak tiez ste si uzili svoje :( Ok, ale dakujem za radu, tak si idem objednat tie male klieste, vyzera ze s tym to pojde. ja som iba nechtami skusala, to vobec neslo.
@justina2311 hlavne sa neboj a potiahni .. silno ... my sme skusali rozne nausnice aj podlozky vzadu ..ale malej puchne ucho a vsetko sa jej zarezavalo do ucha aj ked spala .. skusali sme zlato stribo chir ocel .. nic nepomohlo .. okruhle boli ok ale tie nemohla mat v skole .. takze kasleme na to -pekna je aj bez nich 😀
@justina2311 treba veľmi silno ťahať, oni povolia. My sme mali tiež teketo nastrelene. No musí chúďatko vydržať, ale fakt to ináč nejde iba silno tahat
@syslik81 hm, chudatko, ale jasne ze je krasna aj bez nich, to som si ista 👍 ok tak to nejako skusime, vdaka
Preboha, no toto nie je “fajn hojenie”.
Ale k otazke teda. Moja mala tiez nastrelene, take co treba silou “odtrhnut” a nie odsrobovat. Robila som to ked spala, aj to mi trvalo dlho.
Ale tvoju to bude urcite boliet, ked to ma taketo skarede.
@justina2311 tie nastrelené sa ťažko otvárajú, ale treba len silno ťahať prstami od seba uzáver a náušnicu.
@alexandra2468 no fajn hojenie som myslela tesne po nastreleni, tam nemala vobec nic. toto zacalo ovela neskor. asi ma naozaj alergiu na nikel ako tu pisali. teraz jej to isto nebudem otvarat, ved sa to musi zahojit najprv.
@justina2311 necakaj az sa to zahoji .. ten uzaver jej moze "vbehnut" az do koze ... vymoc to vo vode .. vytiahni a potom preliec ranu ... musi to ist von cim skor
@justina2311 viešco veľmi ťažko a veľmi to bolelo, ale nechtami som to silno ťahala cez také vrubky ale takému dieťatku to vybrať keď je cítliva to bude ťažko.. Skús nejaký mastný krém alebo mezokain ten by to akože tu bolesť mal trosku stlmit
@justina2311 oni nie su urcene na dlhsie nosenie, to uz mohlo to vlhko narusit ich povrchovu upravu a teraz to hnisa. Jednoducho nasilu otvorit a vybrat, co najskor. Skus, ked bude spat. Ak mas framykoin, natriet. Nasa mala take, ze to bolo treba zlomit, nesrobovali sa.

Z tvojho popisu nemám pocit, že by sa to dobre hojilo. Určite s tým k dr., nech jej to vyberie, nechať zahojiť a potom znova nastreliť. Alebo počkať, kým to aj malá bude naozaj chcieť.