icon

Ako vychovávať vlastné deti. Poznáte dobrú knižku?

kburgerin
16. mar 2011

prosim vas poradte mi ako mam vychovavat vlastne deti nieaku dobru knizku lebo uz proste nevkĺadzem

nice202
16. mar 2011

fiiha, a preco? dufam, ze ja sa nedostanem do takeho stavu ked bude vacsia, uz teraz niekedy nevladzem

traktor
16. mar 2011

@kburgerin asi by trebalo napisat viac..s cim konkretne mas problem?

drobik1
16. mar 2011

a co sa deje su nejake zle alebo co sa deje??

kburgerin
autor
16. mar 2011

no zle su a neposluchaju ma a ja mam este aj popri tom depresiu

sue
16. mar 2011

@kburgerin ako môžeš povedať o vlastných deťoch, že sú zlé???????? 😲

Ale odpoveď na tvoju otázku - prečítala by som si knihu "Respektovat a být respektován."

V skratke sa v nej jedná o to, že správny vzťah s dieťaťom si vytvoríš vtedy ak ho budeš rešpektovať, pretože len vtedy ono bude rešpektovať teba. V každej oblasti dieťa je pre teba partner. (Napr.: dieťaťu netreba zakazovať a prikazovať - dieťaťu treba dať na výber. Atď...)

Držím palce...

filipal
17. mar 2011

@kburgerin a tu depresiu si musis liecit. lebo potom celkom chapem, ze ta deti unavuju....vychova je narocny proces a hlavne, ked na nu nemame chut a silu... je tu tiez tema depresia, v roznych.

kburgerin
autor
17. mar 2011

tak ja vladzem vsetko sa im venujem len som smutna

nibiru
17. mar 2011

jednoznačne liečit depresiju kedze ja ked som rozculena a deprimovana rozculujeme ma vsetko i to co by ma za normalneho stavu ani nenapadlo ☹ nastastie takychto stavou mam malo jasne ze ked si unavena,deprimovana, najlepsi by bol klud a pokoj ale to sa neda ty sa potrebujes tesit a deti to citia ze niesi ok len to nechapu tak ako dospeli 😉 ja ked som smutna, nahnevana zakonite aj moja mala mrnci a dozaduje sa pozornosti 🙂

kburgerin
autor
19. apr 2011

TAK JA VAM TO NAPISEM AKO TO MAM DO VSETKEHO SA MI TU MIESA SVOKRA VIETE MUZ TEN JE NA KAMIONE ONA JE NA DOCHODKU A ESTE SI AJ CHODI PRIVYRABAT A MNE NEVIE VYBAVIT SOM DVA ROKY NEZAMESTNANA TAK DOCHODCI MOZU ROBIT A MLADY NEMAJU ROBOTU ...............VSETKO MA TO SERIE........A ESTE JEDNA VEC ..............SVOKRA POVIE DETOM TAK A JA I
NAK TAK TO POTOM TAK VYZERA ........JA NAVARIM A ONA IM DONESIE SLADKOSTI NAVARENE NEZEDIA A POTOM SA TO VYHADZUJE TAK TO MAM A NEVIEM TO ANI ZMENIT.................

vierka0
19. apr 2011

@kburgerin skus si kupit a precitat knihu 5 dni, ktore zmenia vase dieta http://www.martinus.sk/?uItem=70678 velmi dobra kniha..a urcite si nedaj svokrou skakat po hlave, deti by sa mali naucit, ze maju pocuvat teba a hotovo.. a tie sladkosti..tak im to vezmi a dostanu az po obede..sak to nie je take zlozite..

jaaty
19. apr 2011

kburgerin, v prvom rade si dohodni pravidlá Ty so svojou svokrou. Povedz jej, že je fajn, keď Vám pomôže a ty si toho vážiš, ale prosíš ju, aby rešpektovala tvoje pravidlá a tvoje rozhodnutia. Povedz jej konkrétne príklady, kedy deťom dala alebo dovolila niečo, čo si ty zakázala a aký to malo dopad na správanie detí.
Povedz jej, aké problémy máš s deťmi a že uvítaš jej pomoc- možno sa otočí a prikloní na tvoju stranu.
... a pravidlá musia mať aj deti. Neviem si predstaviť, že by naša Hanka zjedla sladkosť pred obedom. poprvé ich síce neľúbi, ale ak aj niečo chce - napr. väčšinou krsliť, hrať sa, tak vie, že musí najskôr obedovať, potom spať a potom nasleduje nejaká pre ňu príjemná činnosť.
Základ je trvať na svojom, mať presné pravidlá, a keď ich budú rešpektovať, nie je problém, za určitých okolností urobiť výnimku. Tú si však treba, svojim spôsobom, zaslúžiť 😀

Tá kniha 5dní, ktoré zmenia Vaše dieťa je naozaj skvelá, odporúčam aj ja 😉

katecameron
20. apr 2011

to to je niekedy tazke svokry vacsinou nerespektuju svoje nevesty a keby len to ale oni to robia napriek aby nevestey nasrali asi by sme sa nemali dat vyporovokovat ale to sa lahko hovorí ze ano drzím ti palce aby si to zvladla asi som tiu neporadila nuz aj ja to mam niekedy tazke najlepsie je byvat co najdalej od svokier 😉

dadis
20. apr 2011

@kburgerin myslim, ze ta s...rie cely zivot...kazda z nas mame niekedy take pocity..
ad1.. za to, aby si si nasla pracu, nie je zodpovedny tvoj manzel, ale len ty sama
ad2..sladkosti nosia z "oboch" stran aj mojim detom...su mladsie a predsa chapu princip "az po jedle"
ad3..svokru "vyuzivaj" co najmenej, ono je to taka vseobecne neprijemna vlastnost vsetkych ludi, ked niekomu nejakym sposobom pomahame, tak aj povedome od neho ocakavame viac (pozornosti, lasky, poslusnosti) nez od niekoho komu nepomahame..z toho vznikaju mnohe rozpory...ak teda nechces, aby sa vam "montovala" do zivota, odmietaj vsetku pomoc (napr. strazenie deti)a dary od nej, a naopak ponukni sa, ze ty jej s niecim pomozes...napr. ze jej umyjes okna, velke upratovanie alebo podobne..znie to sice divoko, ale tymto jej zoberies vietor z plachiet..

00vladka00
18. máj 2011

ja som tiez smutna a nestastna s tich mojich deti.vobec ma nepocuvaju nech kricim ako chcem hlavne ta starsia si s toho nic nerobi.aj tak musim za nou prist a to byvame vedla mojich rodicou,oni mi povedia ze mi sme ich veru pocuvali boli sme 4 deti..ja som na dcerky vedcinou dna na ne sama kedze manzel chodi do vzdialenejsiej mesta do prace.a este navyse tej starsej nejde ucenie hlavne pisanie ,maminka mi stale hovori ze sa s npou mam ucit.ako keby som sa s nou neucila.a ucitelka mi povedala ze asi bude opakovat rocnik.som s toho nestastna.a co mi nato povie zasa maminka.tak to nechcem ani vediet.najradcej by som odtialto odisla ale co mozem?nemam kam.

blanblan
20. máj 2011

@00vladka00 nestaci ked kricis, musis hlavne vsetko vysvetlit a v klude bez kriku, uistit sa ze pochopili a ak pochopili a aj tak neposluchnu musi prist adekvatny trest. Nechcem sa tvarit premudrale ale tak ako my musime respektovat zakony lebo inak pridu sankcie aj deti musia respektovat iste zakony (rodicov) inak pride trest. Cely zivot to tak bude tak radsej zacat uplne od malicka, nech si dieta zvyka na autority. To je moj nazor

mirukacka
20. máj 2011

"Respektovat a byt resppektovan"...uzasna kniha, ktora Ti da uplne iny pohlad a nie len o vztahu k detom...+http://www.mojetehotenstvi.cz/co-posloucham-u-z... ...skus tie odkazy, velmi pekne 🙂

mirukacka
20. máj 2011

@kburgerin ..myslim ze mas problem vyrovnat sa so svojou situaciou:svokra,mazel prec... Ja mam partnera ktory sa o malu stara a to mi pomaha psychicky. Musi byt tazke byt na vsetko v podstate sama. Bohuzial bez penazi sazit neda 😒 . Bolo by dobre povedat svokre co si neprajes a preco( a to bolo treba povedat uz davno). Pobavit sa s manzelom co ti vadi a tak, mat v nom oporu a potom si urcit pravidla so svokrou. Nezamestnanost na nalade neprida a neviem odkial si a ako to tam mates pracou, ale co zacat venovat sa sama sebe:jazykovy kurz, pocitacovy aby si mala nieco svoje. Potom by som poradila este nejaky relax, cas sama pre seba, ale to s manzelom mimo domova je tazke a ked pride urcite chcete byt spolu co najviac. Ono ked budes vyrovnana a spokojna sama so sebou,tak to pojde lepsie i s detmi i s pracou...ale to je tazke a nadlho