Ako vyriešiť uspávanie?
Synček od 2r spáva sám v detskej.Nespaval cez deň,tým pádom večer o 19 hneď zaspal.Teraz má 3,5 od septembra chodí do škôlky a spánok sa úplne pokazil.Chodi spávať o 21 to by ani nebol problém.No vymýšľa pred spaním.Kazdy večer v rovnakom čase máme kúpanie,večeru,rozprávku a zhasinam.Lenze synček odbehuje z postele,raz chce hračku,potom napiť sa,potom cikať,potom plyšáka atď.Plus chce aby sme ležali pri ňom počas zaspávania.Ked ja ležím pri ňom pomaly zaspí.Je pravda že som prísnejšia.Nedovolim mu x krát odbiehat z posteľe.Aj si poplace alebo povie mama chod preč chcem tata.Lenze keď leží pri ňom tato on mu všetko dovolí a malý ešte o 23 nespí,behá po dome je unavený,manžel nervózny že ešte nespí.Ako začarovaný kruh.Najlepsie by bolo keby zaspaval sám ako predtým a nevymyslal okolo toho a x krát odbiehat.No je rozumný,vidí že tato dovolí to a to a skúša každý večer.Ked idem ja za ním,ja mu nedovolím a poplace si a zaspí s plačom.Nechcem aby plakal,no tiež nechcem aby nám skákal po hlave.Niekedy sa cítim zle z toho, dúfam že ma nezačne nenávidieť za to ze som ja takáto prísna.S manželom sme sa o tomto bavili,no on nevie byť prísny.Keď malému niečo povie nepočúva ho.Neviem ako toto všetko napraviť?
Musíte obaja rovnako k tomu pristupovať. Možno pár večerov obaja tam s ním ležať,nech muž vidí a potom to nechať na ňom a nech nepoľaví ?
Alebo to necahj dlhšiu dobu na tatovi,on pochopí,že takto to nepôjde,veď to je strašnqe neskoro a muža to tiež prestane baviť po čase.
@elizabet173 Nie nepáči,no on není taký rozhodný že by povedal ide sa spať a trvá na tom.Maly po ňom skáče, všetky hračky berie do postele a bol by hore aj do rána.Ked idem za ním ja,poviem upratať hračky a spat.Pozrie na mňa,vidí že to myslím vážne a hneď sa rozplače.Potom zaspáva s plačom.
@evica17 Synček má posteľ jednolozkovy,obaja nemôžme s ním ležať lebo sa nezmestime.Nechala som manžela pár dní nech sám uspi malého,no vždy to vzdal po 22hodine a volal ma nech ho uspim ja.
Hranice. Nepovolit. Ani jeden z vas.
Veď jednej leží,druhý na stoličke. A nie,mužovi by som zadok nezachranovala,nech sa páči, nech ho uspi. Proste pôjdu spat a ty v spalni sa tvár že Spiš o tej 22 keď ťa pôjde hľadať muž že už to nedáva.
3 ročný skákať po hlave? Chudák dieťa chce mať pri sebe rodičov a ty si myslíš, že a vami manipuluje? 😥Je to ešte drobec. Koľko času spolu trávite? Evidentne si to potrebuje takto neskoro vynahradiť, lebo len vtedy má vašu plnú pozornosť.
Pred ulozenim dat napit poslat vycikat nachystat vsetkych plysakov precitat rozpravku dat pusi pptom odist z izby a uz ho nepustit z postele.nelezat pri nom neskrabkat nevyjednavat..tyzden bude revat skusat vydierat ale prejde ho to.motivuj nalepkou alebo cukrikom k nam chodila postielkova vila ked mala zaspala sama vecer vila jej v noci nalepila nalepku.teraz mas idealnu prilezitost blizia sa vianoce jeziskoikulas sa pozera. Muz tie nesmie povolit lebo to nikdy neskonci
No nechaj ho mužovi, keď mu to vyhovuje takto dlho uspavat, ...raz ho to prestane baviť a skrikne aj on. Ty si zatiaľ rob svoje, alebo choď spať tiež.
Ja o 19tej dám mlieko, ľahnúť a som pri nich, kým nezaspia. Ja by som nemala srdce ich nechať samé v izbe.
@mamamasama Myslím si že s manželom ako píšeš manipuluje,lebo on mu všetko dovolí a malý to vie a využíva to.Ja som s ním nonstop,ráno vodim do škôlky, poobede preňho,potom sa doma hráme,chodíme na prechádzky.Manzel je s ním cca hodinu večer.
@saxana000 No vyjednávame,často mu aj hovorím nech sa vyspinka na ďalší deň pôjdeme na výlet alebo k babke.Aj to mu hovorím že bude chodit Mikuláš Ježiško a že ho vidía a majú radosť z detí čo poslúchajú.Na to povie že bude posluchat a pekné spinkať.Chvilu je ticho a potom zas toto chce hento chce a chce odbehnúť z postele.
@tosomja Ja ich počúvam zo spálne.Manzela nebavi uspavat ani nemá na to trpezlivosť.
Syncek skusa a vymysla. Treba razne povedat nie, pripadne dat pusu a ist prec. Tym by som aj vyduerala: ak neprestanes, idem od teba prec a budes spat sam. Alebo ho uspavaj len ty,ak to muz nevie