Ako vyriešiť večernú nespavosť u bábätka?

kajusska
24. sep 2011

Moja dcerka ma 2tyzdni a 2dni. Vela som citala, hladala ale teraz si neviem rady. Viem ze takto male deticky si iba zvykaju na rezim, viem ze mi este vela krat nebude spinkat ale trapi ma takato vec. Kupem ju kazdy vecer, snazim sa stale medzi 19-20hod, potom ju nakojim a cakam ze bude spinkat, ibaze ona je hore az do pol noci! Prve dva dni mi krasne zaspala po kupani na 3hod ale posledne dni nie a nie spat. Aj cez den mi spi iba hodinku a potom je hore, iba raz v priebehu dna spi 2,5 maximalne 3hodinky. Neviem co moze byt problemom tej vecernej nespavosti. Kojim ju dost dlho, asi hodinku, pretoze niekedy mi pri prvom psrniku zaspi a potom to trva, kym sa preberie a snazim sa ju nechat dlhsie, aby sa napapala a nebola hladna. Ale je mozne aby vecer nespala aj 4hodinky? Niekde som citala, ze moze ist aj o koliku...vraj nie pri kazdej deti placu, ale ak su nespokojne, mamicka nosi babo stale na rukach, priklada k prsnikom tak moze ist o koliku? Moja mala place skor tak premazane, nie je to hrozny plac. Ma aj stolicu, aj prdiky tak neviem ☹ Viete mi poradit? Budem vdacna za kazdu radu.
A este taka mala otazocka...ak mi spi iba hodinku a potom sa zobudi, mam ju opat nakojit?

irriss
24. sep 2011

@kajusska
Zrejme se ne kazdemu bude libit ma reakce:

Ja jsem se prizpusobila diteti - detem, casem jsem odbourala temer vsechny rezimy (vcetne spaciho)...
Pozdeji s narustajicim vekem pochopily, ze jsou urcita pravidla a mame se dobre, i kdyz jsme nikdy rezim nemely...tak jsou moje deti jako "rezimove"...

hajanka
24. sep 2011

@kajusska ja tak laicky, ona sa ti vyspi pocas kojenia a potom je cula. Kojit hodinu to je moc vela. Ona sa pocas toho vyspi. Skus radsej kojit kratsie a castejsie, ak sa mas obavy aby nebola hladna, daj jej vtedy ked si pyta. A radsej ju nechaj vyspinkat sa normlane v postielke, nez na prsu ked aj tak nepapa.

Ja toto iste pozorujem na sestrinej malej dcerke.
U mojho syna to bolo automaticke, slo to takto, napapal sa, zaspal, zobudil, hral a znova papal, spal.... po kazdom jedeni bol spanok. Ziadny rezim, ziadne umele usmernovanie, proste takto to bolo od zaciatku a takto to aj ostalo.
U neterky to je zase naopak, napapa sa (pritom si oddychne aj zdriemne, ale stale taha), po jedeni sa preberie, hra sa a potom ide spinkat, po zobudeni opat papa a takto dokola.

tinki
24. sep 2011

súhlasím aj s irriss aj s hajanka Nenechávaj ju hodinu na prsníku..to ťa z toho aj tak budú bolieť. Dieťatko nepapá tak dlho. To ťa len má ako cumlík. Na režim sa vykašli, keď vyrastie, samo si ho vytvorí. Môže mať bolesti bruška aj keď neplače. Ber to ako plus. Deti ktoré majú koliku a plačú, tak tie 4 hodiny preplačú, niekedy aj s mamičkami. To sa u malých bábätiek stáva, že nespia dlho, ak ich tlačí bruško.Moja mala strašné bolesti, strašný plač vždy keď nespala, tak plakala. A mala aj prdíky aj stolicu a predsa ju vždy niečo tlačilo. Po čase to prešlo.
Radšej ju koj v malých dávkach a z jedného prsníka, snaž sa ho vyprázdniť. Ak ho nedokončí, pri najbližšom krmení jej ponúkni znova ten istý a potom až druhý. Koj na požiadanie..Ak sa zobudí o hodinu a ty jej ponúkneš a chce, tak jej daj. Ak by neťahala, len sa hrala, tak potom nie. Tie prvé týždne chodí veľa žien so stále odhalenými prsníkmi.. 😎

kajusska
autor
26. sep 2011

Dakujem zienky za rady....neviem preco moja malinka nespi a to hlavne cez den ako som si vsimla. Nakojim ju a ani za dve hodinky ju neviem uspat a to o hodinku alebo o hodinku a pol uz opat kojim kedze si pyta.

A este sa chcem opytat ak mi vie niekto poradit....ked sa napapa, zda sa mi taka nepokojna, puci sa mi v perinke az je cervena, obcas zaplace, murci...nie je kludna, je to normalne?
A niekedy aj pocas spanku tak hikne, vyda zvlastny zvuk ako keby sa zlakla niecoho...je mozne ze sa jej uz nieco sniva???