icon

Ako vysvetliť manželovi správanie nášho syna?

22. nov 2024

V podstate v nadpise je cela otazka. Je pravda, ze dokaze nasierat. Sedi v stolicke, papa a diva sa na nas a hadze po zemi a usmeje sa. Alebo zasmeje. Manzel chyta uplne amoky a hrozne vzdy zakrici alebo plesne po ruke. Neviem ako mu vysvetlit, ze to nie je zakernost skor akoby pozornost alebo neviem ale nechce sa mi verit, ze by bol maly zakerny psychopat. 😳

Strana
z2
zazka666
23. nov 2024

Ježiši!!! Pošli chlapa k psychológovi. Má tam riadne nasrané

denisa0504
23. nov 2024

Daj mužovi čítať túto diskusiu, nech sa spamätá

sense
23. nov 2024

A ako reaguje s ty na to čo robí muž a na to čo robí dieta

jarkaslck
23. nov 2024

Dieta sa sprava primerane veku, otec sa sprava neprimerane veku. Manzel sa musi naucit zvladat svoje emocie. Tak ako sa to uci Vase dieta.
Vyhadzovanie jedla bolo samozrejme aj u nas, upozornili sme a viac sme si to nevsimali. Uz to vobec nerobi, tiez ma 19 mesiacov.

hopsas
23. nov 2024

Malý zákerný.psychopat bude skôr manžel...

sashulla
23. nov 2024

Dieťatko skúša vaše reakcie..ale kričať to nie je dobrý prístup..

tiika
23. nov 2024

Prepáč, ale už teraz mi ju naozaj veľmi ľúto tvojho malého chlapčeka 🥺 Nechcem si to radšej ani predstaviť, čo musí zažívať.

K otázke. Z mojich skúsenosti máš zial veľmi malú šancu mu to vysvetliť, pokial si to už skúšala a nezabralo to. Ak to opäť skúsiš, najskôr to urob tak, aby si najskôr vypočula, pochopila a dala empatiu svojmu mužovi (nie však suhlas s jeho správaním). Áno, možno to znie neuveriteľne, ale tak to skratka funguje. Pokial on ma byt schopný prijat niečo z toho, čo mu chceš povedať, najskôr potrebuje byť vypočutý a pochopený on.
Ďalej je dobre, aby mu informácie o dieťati, jeho správaní vysvetlil niekto iný, najlepšie koho on považuje za autoritu, lekar, psychológ, odborník na nejakej prednáške…, alebo vaši priatelia - rodičia, dobrý sused, brat…
Ďalšia vec je, že pokial nieco z toho uzná, nemusí byt ľahké zmeniť (dlhodobo) svoje reakcie, regulovať hnev. V tej chvíli je lepšie, aby odišiel z miestnosti, predýchať sa, nechal veci na teba a mal v tebe podporu (nie zhadzovanie, kritiku), pokial chce, no nedarí sa mu

terezkaarthuramax
23. nov 2024

@tiika super si to napisala

mariaa79
23. nov 2024

@vroni treba čítať s porozumením

vroni
23. nov 2024

@mariaa79, chápem. To si ale v prvom príspevku nespomenula, že pisanemu textu nerozumieš.

Strana
z2