Ako zmeniť spôsob uspávania na obed?
Ahojte,
Viem že tu uz je milión tém na túto otázku, no ak máte nejaké ďalšie tipy , budem veľmi vďačná 🙏🏼
Chcela by som 1,5r. Dcérku oducit od zaspávania na prsníku, nakoľko to sice funguje a za5 min spinká, no nemôžem odísť počas celého spánku zo spálne, nakoľko keď ma tie mikro zobudenia, vždy hľadá prsník. Ked aj odidem,za 20-30min musím späť.
Zaujímavé je, ze večer nám bezproblémovo funguje systém - kojenie v inej miestnosti, pyžamko,rozpravka a uhladkam ju k spanku v postieľke, dokonca to takto večer funguje aj keď uspava muž..no cez deň nám tento systém jednoducho nefunguje..ani jeden z nás ju nevie uspať.mala nikdy nebola dobrý spáč,no,celkom pomohlo keď sme prešli na jeden spánok, akurát ze to cez den funguje len za pomoci kojenia a mojej prítomnosti. Je to živé dieťa, nonstop chodi po postieľke/posteli,blaboce, no nevieme jej pomôcť ukľudniť sa...v noci mi zaspii v postielke a spi neprerusene aspon do 02:00hod.
Ďakujem za rady, čo Vám fungovalo
@henriett11 Ja som vsetky deti na obed do ich 3rokov uspavala v kociariku. Povozila, pospievala a ked zaspali prelozila do postielky. Nam kocik fungoval paradne pri vsetkych.
A cumlík nemôžeš dať?
Ja som uspávala v satke do 2r, potom v kočíku.
No skús vyskúšať hladkať, nech sa napapa a už len hladkať,klepkat. Nám pomohlo, vždy do postielky a nech si lazka a budeš ju hladkať, zo začiatku som sa viackrát vrátila ale ,zvykol si a postupne vedel zaspať už aj sám a nepotreboval má (mali sme malé bábo, tak počas čakania aj zaspal )
📌
@silvike v kočíku nam už bohužiaľ nespi od trištvrte roka cca
@nnnuuunnn nemáme od narodenia,a dávať už teraz by som nerada;
@evica17 takto to robíme,no nezabera..vecer ano ako som písala,cez den nie ..
@henriett11 no myslela som, že nemáte od narodenia, ale možno na to denne spinkanie, by to pomohlo, ale rešpektujem, že nechceš už dávať. Tak veď to prejde toto obdobie, ešte rok a pol vydržíš 😁
@henriett11 Ja som kojila az po zobudeni, tak som nemala tento problem. Naobedovali sme sa, umyli zubky, zatiahli zavesy, zaspievala uspavanku (ano 🙈😂, u nas to bola pesnicka z Macka uska )a odisla som z izby..skus jej prehodit to kojenie..bud hned ju nakojit po obede mimo spalne a potom ist umyt zubky, vycikat a ulozit s nejakym novym ritualom na spanok..
@dadis ❤️
No mozes skusit vecerny ritual ale to potrva dlhsie pokym si zvykne. Sla by som o polh skor a skusala to inac. Ked sa par x zobudi aj skor na obed...ta unava na nu dolahne a raz len bude spat bez prebudenia na obed.
@henriett11 neviem,treba skúsiť. Aj keď len na polhodinku, naučí sa,zistí že buď bur nevyspata alebo zaspí aj sama. Môj starší najprv iba v kočíku vonku, len ako bol starsi tak ho rušilo okolie,lebo to sa nedá v meste potichu kocikovat, tak zrazu vonku nexapsal ale dnu,ale len mojim hlásením, a stále som musela byť prítomná. Potom ako prišiel braček, tak zo začiatku som musela jeho uspavat, ale už šiel do postieľky, nemohli sme byť spolu na posteli, zvládol to ok, lebo sa pár nocí nevyspala,čo spal som mnou v posteli,čo som odbiehala k mladšiemu. Vtedy už sa sám pýtal do postieľky.
@evica17 dakujem

Uz by som odstavila. Ma 1,5r berie ta len ako cumel a na ukludnenie.