icon

Ako zmierniť hysáky pri umývaní vlasov

anjika44
23. dec 2018

Podľa diskusných príspevkov si 99percent malých detí nechcú dať umývať vlasy. Len neviem, či vystrájajú až task, ako moje zlatimo - tan je schopný vyštartovať z vane a utekať cez celý byt a to tak rýchlo, že ledva Ben Johnson by ho chytil, najlepšie, keď behá po parketách mokrými nohami, umývame raz týždenne, ale po každom umývaní som zrelá na pobyt na treťom poschodí v Ružinovskej nemocnici, už ani nekričím, kedže mám problémy s hlasivkami ahlas mám ako spevák z AC/Dc, ale sú to pre mňa muky - dieťa sa váľa v kúpeľmi na zemi, vtedy má obrovskú silu, takže chytiť ho dá zsbrať...čítala som, že existujú nejaké šiltovky, teda lken ten štít, ktorý zabráni, aby voda išla do tvári, len ja neviem,kde sa dá zohnať, riešením by bolo aj uplne chlapca vykosiť, len v zime to nie je veľmi inteligentný nápad a potom mu vlasy ú=umývať len žinkou,,,...umývame raz týždenne, .. ja už som zúfalá - dokonca uťž aj pri vysávaní noísa drží, čo jej pokrok (kúpil manžel odsávačku na vysavač a tú si dieťa samé dávalo do nosa, ale tie vlasy)...Ako to vy ostatné riešite? Spivate mu (to s mojim momentálnym hlasom by bol skôr trest), niečo mu zajkážete, alebo naopak sľubite (ale to takisto nezaberá)...si neviem predstaviť, že by niekde cyhtil vši a bolo by vlasy umývať denne. Dokonca je saom m u dala moje vlasy umývať, aby videl, že je to fajn, aj na plávanie chodí, tak má mokrú tváričku a veľmi mu to nevadí, ale doma mui umývanie vlasov vadia. Vyskúšam, či značka Buppi neštipe do očí, ale teoreticky by nemala, ale nejde to ani po dobrem, že človek ho prosím, ani po zlom, iba hysaky, váľanie sa v kúpľľni a behanie bosými nohami po parketách....sdom v prdeli soí silami - neviem, ako by som mu tie vlasy umývala sama, manžel ho aspon drží, ale dieťa je tak vrtké, aže ani to nepomáha niekedy

Strana
z3
anjika44
autor
31. dec 2018

Môj syn by sa mohol dať dokopy s mojou mačkou. Tú som raz, keď boli v lete horúčavy, chcela okúpať v lavóri, mačkčka sa zaprela zadnými labkami o okraj lavóra a potom som asi pol hodiny vytierala dlážku v kúpeľni. A teraz vážne. Keďže má teploty (dnes ideme k lekárke) a nechce si dať fénovať, vlasy sa budú umývať, keď bude aspoň dva dni ok. Neexistuje aj pre deti nejaký suchý šampón? Pre dospelých áno, aj som ho používala po operáciách, len žiaľ je vo forme spreju a to nie je pri mojom dieťati bezpečné. Myslím šampon, ktorý netreba opláchnuť vodou, lebo on vyslovene nenávidí mať mokrú hlavu.

luckamorka
31. dec 2018

@anjika44 existuje aj vo forme prášku, nasypeš si do dlane a votrieš do vlasov, potom vyšúchaš uterákom a vycešeš.. majú ho v každej drogérii ešte z čias komunizmu a stojí pár centov 😉 ja používam len ten

juriva
31. dec 2018

mame asi podobny " strach" z umyvania vlasov.Nenavidim pondelky! Ten den ma nici!!!
Mame doma dceru , kt.je kucerava a to umyvanie a cesanie a susenie...ozvena az na ulici v lete...otazky ze co s nou robim...atd.
Kto nezazil nevie...nenavidim pondelky

anjika44
autor
2. jan 2019

Vždy, keď idem syna sprchovať, si aspoň dvadsaťkrát za sebou vypočujem: "Niééééééééééé, vlasy!" Asi bude musieť nosiť účes, aký má Bruce Willis.

jana_eyre
2. jan 2019

najmladsi ma tiez paniku z umyvania, tak to robim tak - oviniem ho do uteraku a umyvam mu vlasy v umyvadle, oblievam poharikom..
vdaka uteraku ma zviazane ruky, pomaha mi manzel a ide to rychlo lebo ma riedke vlasy.. ono to prejde, vsetky deti to neznasali, ti starsi uz umyvaju normalne aj ked sa netesia na ten proces..

anjika44
autor
3. jan 2019

Ked mu za to, že mu umyjeme vlasy bez boja niečo sľubime, tak to nezaberá...tak či nebude lepšie mu niečo zajkázať, pokiaľ sa bude tak zlostiť...napríklad v ten deň, keď bude taký pri umývaní vlasov, tak žiadny youtube, žiadne DVD - ked pozitívna motivácia nezaberá, čo mám robiť? Ešte mi napadlo, že umývat mu vlasy pred zrkadlom, inak moja fantázia končí...skúšali sme aj tú čelenku na tvár, ani to nechcel, stále opakoval - nieeevlasy - a to sme iba čelenku skušali, nechcela som vlasy ešte umyvať

Strana
z3