Ako zrušiť cumlík u trojmesačného bábätka?
Ahojte maminky, mate nektera zkusenost se zrusenim dudliku u miminka? Nas syn ma 3m a dudlik ma jen na usinani, casto ho vyplyvne a musim mu ho vracet do pusy, jinak place. Problem je i v noci, budi se a nekdy nevim, jestli je to hladem nebo chce jen dudlik. Kdyz mu delsi dobu nedam dudlik, zacne cumlat usinacka. Behem bdeni nema dudlik vubec.
Mam podle vas vydrzet a zkusit vyradit dudlik uplne? Mate nektera zkusenost s tak malym miminkem? Nebo ma podle vas nejake vyhody drzet dudlik dele (napr. uklidneni pri rustu zoubku)?
Dekuji 😊
Naše dieťa nemalo vôbec cumeľ. Ak ho nechce, tak ho nedávajte.
Ja by som skusila zbavit sa cumľa, moja dcera napr. vobec nemala cumeľ, o starosť menej.
@saransz tiež by som to skúsila bez cumlika. Moja ma 2 roky a keď si spomeniem na oddudlovanie chytá ma panika🙈😀
@petronellla87 a uz jste to zkouseli? 😃 my dneska prvni den a moc se nedari 😁
@saransz vieš čo nie, teraz jej idú posledné stoličky, tak čakám až jej vylezu a potom ideme na to😊 ale tiež ho ma len na spanie. Raz keď sme šli k babke a zabudli dudlik tak ani nezaspala
@saransz nemat cumel mas o starost menej
Moje diet cumel nemalo/nechcelo chvalabohu nemusim riesit ako ho zrusit a vymyslat ci ho pojdeme zakopat do zahrady alebo ho zaviazem o balony a odleti 😂😂😂🤦🏻♀️ ako to robia niektore co uz nevedia co s deckom
Ukludnit doeta sa da len treba vediet ako a cumel nie je riesenie
@taktotedanie melo vase dite koliky? Mela jste problem s laktaci? Mela jste zanet prsou?🙂 to byl napr u nas duvod cumliku. Jsou rodiny, kterym dudlik opravdu kuze docasne pomoct. Moje otazka nebyla mirena na to, jestli dudlik ano ci ne, ale jestli ma nekdo zkusenost se zrusenim dudliku takto u miminka. Vsude se resi, jak zrusit dudlik od 2r+
Náš má cumlík a tiež ho v noci vypluje, vôbec to neriešim, veď vrátim ak chce, alebo nie a spí ďalej - má 7 týždňov a reflux, takže cumlík trochu pomáha po kŕmení.
@saransz veľa šťastia, naša má cumlík z pôrodnice, chcela som ho zrušiť cca v tom veku, ale nezvládla som to, tie preplakané noci boli peklo, vydržala som týždeň potom sme ho vrátili . Má ho doteraz, už ho chcem vziať už mala dva roky, som zvedavá ako to pôjde. S fľašou takýto problém nebol, na noc bola bez mlieka skoro, ale te cumlík 🙈
@saransz dudlik moze sluzit ako prevencia proti sids, syndromu nahleho umrtia. Najma dudlovanie pocas spanku. Ja som preto velka fanynka dudusiek. Navyse je to vyborny nastroj ktorym dieta dokaze samoregulovat svoje emocie ( teda vie sa s nim upokojit) ine je ked uz detom rastu zuby, teraz oducam starsiu dceru, ma este dudku dovolenu na spanie.
@saransz presne som to riesila aj ja a cumlik vychodisko nebol
My sme stratili cumel a nekúpili nový. Odvtedy sme bez. Mal 7 m.
A ešte doplním, nam dudel velmi pomáhal, najmä keď uspaval manžel, ja som uspavala prsom 🤭. Ukončili sme to, keď mal 7 mesiacov. A viac problém sme s tým mali my ako dieťa😅. Proste museli sme venovať viac energie utíšeniu, ale asi po 3 dňoch sme si úplne zvykl.
Dudlik mala dcéra iba na uspanie, keď zaspala vybrala som (ak som zabudla väčšinou ho vyplula). Za mňa lepší dudel akoby sa malo dieťa naučiť cucat si palec - to sa odnauci veľmi ťažko.
Zbavenie dudla-vyriesene za 2 dní-dali sme ho známemu bábätku.
@saransz Ja som pohodlná matka. Dve dcéry som mala na cumli do 2,5 roka, iba na spanie. V tom veku sme ho zrušili za dva dni. Posledný cumeľ nechcel, akokoľvek som sa snažila. Pretože on si nič okrem mojich pŕs nevedel nájsť, čo by ho upokojilo. Skúšala som všetko, aj plienku, aj mojkáča, budil sa tak či tak v tom veku 3 mesiacov, iba ho bolo ťažšie uspať. A to nehovorím o obedom spánku, baby s cumľom za 5 minút. Dieťa bez cumľa len kočík alebo 25 minút uspávania. Keď už si baby vedeli vopchať samé cumlík do úst, ani vstať som nemusela. Ale tak od roka stačil cumeľ keď zaspával a už sa nebudili. Ale je to na len na tebe. Odučiť ho odučís, keď ho nedostane, ale či sa ti uľahčí alebo jemu sa bude spať lepšie to nie na 100%.
Normálne nedať. Ja som teda dojčila, mala som obrovský štrajk kvôli nemu ale tak, ja som s tým sekla v 8 mesiaci. Ten štrajk bol hrozný a celé noci som len dudle hľadala. Deti nemusia nonstop niečo dudlat. Kojis?

Ked bude mat 3 roky a nie 3 mesiace potom by to bol vacsi problem 😉