Ako zvládať nespokojné 5-týždňové bábätko s kolikami?
Ahojte, týždeň po príchode z pôrodnice mi maly začal plakať. Plače stále. Spí max 40 min. Kojí sa každú 1.5 hodinu, v noci každé 3 hod. Ale keď spí tak sa mrví, plače a kope nožkami. Nemôže sa vykakať a každý večer o 17:00 to začína a trvá až do 22:00. Vyskúšala som všetko. Už to začína robiť aj o 04:00-08:00. Pri prvom som to nezažila, stále spal. Už takto nevladzem, nemôžem nič zrobit. Lebo keď spí, aj to sa stále budí. Lekárka povedala že to asi budú koliky. Aj keď neplače , tak sa stále mrví a je nespokojný. Niekedy ho až tak strasie. Myslíte že sú to tie koliky ? Lebo on neplače v kuse ale v takých intervaloch že napr. každých 10 minút place 5 min a opakuje sa to. Už nejem ani pečivo, nejem mliečne výrobky.
Mala ste to niekto tak ? Čo vam pomohlo ? Lebo ja som už v koncoch, nedá sa mi od neho pohnúť. Ďakujem
Ja ťa nepoteším ale pri našej pomohol jedine čas. Niekde medzi 4-5 mesiacom to prestalo dovtedy to bolo utrpenie. Všetko možné som vyskúšala.
Trpezlivost, neboj prejde to. Sice to este bude dlho ale prejde to. Skus ale ci to nie je od hladu, mas dost mliečka a vie sa dost najest…. Ked dokonis Skus mu ponuknut este UM. Ponukni mu aj čistú teplu vodicku. Mozno budes musiet pouzit rektalnu rúrku z casu na cas. Masirovat brusko aspon 4x za den, cvicenie s nožičkami pri kazdom prebaľovani. Ak flasky tak protikolokove. A proste ten cas placu trpezlivo hladkat, nosit na rukach, masirovat, hladkat chrbátik.
a čo tak alergia na mlieko ? kamoška sa tak trápila s malou kým jej to zistili ani vykakať sa nevedela , rurku používala , dieťa vkuse plakalo nekludné celý deň
skús aj masaž bruška a cvičenie s nožičkami
Ahoj my máme 2 a pol mesiaca a tak isto sa trápime s kolikami. Žiaľ sa nedá nič robiť len vydržať. Tie kolíky časom prejdú. Hlavne buď tam preto maličké pretože má silné kŕče ak sú to kolíky. Nám na uskladnenie pomohol espumisan L. Sú to super kvapky a môžeš dávať do každého mliečka ak kokos tak pred každým krmenim. Vie z toho prdieť a netrápia ho tak vetry. Prípadne kúpiť aj antilokolikovy cumlík alebo aj feniklovy čaj na bruško. 🙂 hlavne vydrzat
Ja som to tak mala, ale mne plakal stále, celý deň, plakal pokiaľ nespal, a keď spal tak cez deň pár minút a v noci každé dve hodiny hore, niekedy v noci nespal vôbec...ja som to už psychicky nezvládala, ale dosť mi pomáhal manžel aj mama....bolo to ťažké obdobie, nechcem na to moc spomínať. A čo nám pomohlo ? Nic, a to sme skúsili ozaj všetko. Pomohol len čas. Musí dozrieť tráviaca sústava.
Každý len vravel že to prejde....ale vieš čo ? Mali pravdu, malý má už takmer 5 mesiacov a je to úplne iné dieťa.
Nám to trvalo cca 2 a pol mesiaca od prvého dňa narodenia. Čiže sme mali šťastie, že len tak krátko, klop klop.
Držím palce, viem ako sa cítiš, ver mi.

Ahoj aj moja mala koliky 🙂 zmiernil nam to sabsimplex a babycalm