Detská kolika u 2-mesačnej

rebeca12345
5. jan 2023

Dobrý deň, moja 2 mesačná dcéra sa stále pučí je dojčená, najčastejšie počas spánku zaspí od unávi a po 15 min ju to zobudí vidieť že ju to bolí nožičky stláča ku brušku a snaží sa vykakať no neplače len sa prebudí a potom nevie spať keď sa vykaká pučí sa stále ale menej intenzívne, espumisan, koliprev, baby calm skúšali sme sem tam pkmôže väčšinou nie v noci spí tak že tlačí zaspí a dookola po pol hodinách, polohujem na bruško natierame pupik masírujeme aj cvičíme nožičkami je to kolika? Zápcha? Pediater tvrdí vyrásť. Mate skúsenosti ? Čo vám pomohlo? Ďakujem za odpovede.
Nejem nič čo by ju nafúklo vyradila som aj mliečne výrobky zo stravy a aj si vždy odgrgne neviem už s tým robiť ako pomôcť.

paulahr
5. jan 2023

@rebeca12345 my používame sabsimplex pred jedením 15 kvapiek , každý deň probiotiká a už keď je fakt najhorsie tak rektálnu rúrku, po nej sa mu vždy uľaví, ale netreba ju používať často aby si nezvykol a neprestal kakať úplne…pomáha aj nosenie v nosiči

inak2022
5. jan 2023

@rebeca12345 ja by som zobrala v úvahu aj príčiny ako možný stres, prestimulovanie.. Nervová sústava novorodenca je nedokonalá, k stresu prídu bábätká veľmi rýchlo. A stres sa môže odraziť samozrejme na trávení a vylučovaní. Držím vám palce

simona92101
5. jan 2023

@rebeca12345 presli sme si podobnym,lekarka tiez tvrdila ze kolika a treba cakat.nakoniec to bola alergia na bielkovinu kravskeho mlieka,dospelo to az do takeho stadia ze den pred vianocami nas chceli hospitalizovat.vydupala som si gastro vysetrenie,lebo dcerka sa uz ani najest nemohla co po kazdom glgu mala strasne krce,napriek tomu ze som nejedla potraviny obsahujuce laktozu..

simona92101
5. jan 2023

@rebeca12345 este ma napadla moznost ticheho refluxu,mlieko nevygrcia ale len jej cestuje z pazeraka do hrdla a kyselina ju pali v hrdle a v brusku,ju to boli a preto sa puci,hlavne ak lezi.