icon

Ako zvládate plač deti?

31. máj 2023

Ako reagujete ked vase dieta plače. Moj syn je od narodenia uplakany, momentalne 19 mesiacov, no nemozem sa pohnut niekedy len z miestnosti do miestnost lebo je hned rev. Nehovorim o tom ako varim, on pod nohami zrevany.. no uz mam fakt niekedy dost a vybuchnem.. viem ze vsetko sa odvija aj od mojho spravania ale niekedy je to uz fakt na nevydychnutie normalne … ubija ma ako si muzi mozu ist kedykolvek kdekolvek bez nicoho neriesia nic. Milujem svoju rodinu milujem muza aj syna ale fakt uz toho mam niekedy nad hlavu… neriesim nic od rana len domacnost a syna .. som vdacna za zdravie, ale mamky urcite chapu o com hovorim. Ako sa snazite odreagovat alebo co robite aby ste boli v pohode ?

petamich
31. máj 2023

v ramci moznosti si rovnomerne delime starostlivost o dieta s panom spolutvorcom 🙂 u nas ja som ta, co ma viac aktivit ako manzel (po jeho praci), on pride domov z roboty a je s malym, kym nejde spat

od narodenia to tak robime, lebo mam aj ja len jedno mentalne zdravie a JA nie som len matka ale aj zena/clovek, co ma svoje potreby a nijako to nemeni fakt, ze lubim svoje dieta aj rodinu ale lubim aj seba

bejbypd
31. máj 2023

Mojim základom je ranná káva ...A skus s malým variť spoločne.. posad ho na linku daj mu hrniec doňho trebárs štuple a vareškou a rozpravaj mu nech vari s tebou ,skus zobrať život hrou a ber to tak aj ty..A hlavne muž keď je doma nech pomáha, nech zoberie dietatko von ,aby si mala chvíľu pre seba ,daj si sprchu ,vanu ,hocičo a potom sa teš keď prídu domov .mat deti je príšerne unavujuce, ale keď ty budeš kľudná a v poriadku aj dietatko bude.

luccija
31. máj 2023

Daj mu hrnce, nové hračky, otvor šuflík nech objavuje.Ja som väčšinou varila večer predtým, alebo cez obedny spánok.Doobeda sme išli von dali obed a spali🙂

nikdenikto
31. máj 2023

Daj mu učiacu vežu k linke, nech je pri tebe a pomaha. Ďalej je najvyšší čas začať ho učiť samostatnosti, teda nie ani tak samostatnosti ale aby na tebe toľko nelipol. Nech ide s tatkom von, nachvilku u babky ak sa dá.

simona1306
31. máj 2023

ja to riesim jednoducho, dohodnem sa s manzelom. Je taky isty rodic ako ja, takze ked potrebujem porobit, alebo si len tak vylozit nohy a oddychnut, s malou je automaticky on. Domace prace sice robim iba ja, ale ja od muza ani nechcem aby to robil, ma dost okolo domu a okolo zvierat, ale teda malej sa venuje vacsinu dni z pracovneho tyzdna ked pride z prace. Vyhovuje to aj jemu aj mne 🙂

marianarem
31. máj 2023

Tak moj manzel nemoze ist kedykolvek kdekolvek, musime sa dohodnut tak, aby sme obaja mali aj nejaky cas pre seba. Ja by som to nedala bez manzelovej vydatnej ucasti na celom podniku. To by sa malo zaviest aj u vas, ked ma raz muz rodinu, tak jednoducho nemoze pokracovat v rovnakom zivotnom style ako za slobodna. Niektori chlapi si to uvedomia sami, niektori nie a zena musi na tom trochu zapracovat. Moj si v podstate tiez myslel, ze vsetko bude ako po starom a to dieta navyse sa proste niekde "strati". Ale to bolo este ked som bola tehotna a jednoducho ked som si to uvedomila, tak uz v tehotenstve som ho vyvadzala z omylu. A teda po narodeni maleho bol od zaciatku perfektny, stali sme sa jeho najvacsou prioritou.
Co sa tyka varenia, tak tiez patrim k tym, co varia spolu s dietatom, je to moja oblubena cinnost s malym. Niekedy ma svoje veci a robi si tie, ale ked nema, tak rad pride pomahat. Dost ho motivuje, ked dostava ochutnavat, pripadne ked mu pridelim nejaku zodpovednu ulohu a ma pocit, ze to jedlo je aj jeho dielo. Vo veku tvojho supal cesnak, cibulu, naberal lyzickou korenia, upratoval supky a podobne.

nikpa
31. máj 2023

Chce to čas len pre seba. Dieťa otcovi a chod niekam si zacvičiť, na bicykel, na kávu s kamoškami... Že dieťa bude plakať?! Otec ma byt plnohodnotný rodič, so všetkým čo k tomu patrí....

jesenzima
31. máj 2023

Aby som bola v pohode, tak chodím pracovať. Normálne 10 hodín mimo domu a detí, stará sa vtedy muž ....

danieli
31. máj 2023

Vzdy som zle znasala plac, hnalo ma to do uzkosti, ked bolo placu “prilis”, nastastie deti maju super vlastnost, oni rastu😊a aj toho placu je menej a menej, zacinaju sa menit na rozumne bytosti, takze mna drzala pri zivote jedina myslienka, ze kazdym dalsim dnom to bude len a len lepsie…

simona20201309
31. máj 2023

Ako rádia ženy- daj mu misky, naberacky, . . . Nech sa s tým pohra (áno, bordel navyše viem)
Alebo nech vari s tebou (hej, o hodinu dlhšie varenie, aj to viem...a bordel po tom ani nehovorim)
Skus dat do nosiča (katastrofalne sa varí s dieťaťom v nosiči, ale sem tam to skus)
Maj pár hraciek, ktoré vytiahnes len vtedy, ak potrebuješ variť. Aby boli pre neho nové, wau, super....
Ma 19mes. Ešte výdrž pol roka a zvládnete to bez revu ;)
Zažila som to, chápem ta. Ak ta to potesi, vraj sú to tie ,,náročné deti" - inteligentné. V našom prípade to zatiaľ sedi.
A áno, my, čo nemáme doma dokonalých manželov, vieme ze je to voči nám nefer, ale bud si istá, že ten vzťah ktorý sa medzi vami buduje je nikým a ničím nenahraditelny. Môj muž mi často závidel to puto ktoré vznikne len medzi matkou a dieťaťom, keďže nemal šancu byť s deťmi tak často, ako ja.
...a k téme... och ten plač som tiež ťažko znášala. Ale niekedy to inak nejde. Len kľudným hlasom ukludnovat- počkaj, mamička musí dovaríť, už len chvíľočku, áno počujem ťa že plačeš, veľmi sa ponáhľam, hneď ťa vezmem na ruky,.... a podobne.