icon

Ako zvládnuť ďalšie tehotenstvo 3 mesiace po pôrode?

baska1930
3. feb 2020

Ahoj te baby chcem sa opýtať? Mam kamarátku ktorá otehotnela 3 mesiace po pôrode, ak tu je niektorá z vás taká co sa jej stalo niečo podobne že pár mesiacov po pôrode otehotnela prosím dajte rady ako to zvládnu psychicky alebo aký máte na to názor. Ďakujem 🙂

Strana
z2
deedol
3. feb 2020

znama ma deti s 11m rozdielom, takze 2m po porode otehotnela. pomahala jej na zaciatku mamina (ale len poobede po robote), ale neskor to uz bolo ok. vravela, ze na zaciatku to bolo trocha tazsie ako s dvojickami (jej sestra ma dvojicky) kvoli rozdielnym rezimom, ale potom sa to uz dalo.

kristina2412
3. feb 2020

@baska1930 moja sesternica tak má,začiatky boli ťažké ale zvládli,chalani sú uz väčší,chodia spolu do triedy,zahraju sa spolu, porobia ulohy, pomozu si navzájom, ani nevie že ich má 😉 teraz hovorí že lepšie sa jej nemohlo stat

klarissa25
3. feb 2020

Moja kamoška otehotnela po mesiaci a pol 😉prvá dcéra má už 4 roky druhá 3 😉

predajmamina
3. feb 2020

Mám kamarátku 😊😊🙈

ivangeline
3. feb 2020

Ja som tak otehotnela, čoskoro rodím. Zajtra mám termín a zatiaľ nič. XD Malý ma rok a 2t.

ivangeline
3. feb 2020

A rady...čo ja viem, 9m je dosť dlhá doba na spamatanie sa zo šoku..a prispôsobenie sa situácie.

martyzpp
3. feb 2020

Moja známa má 4 dievčatká. S každým otehotnela 4 mesiace po predchádzajúcom pôrode 😆. Majú to veselé ale zvládajú. Musí však aj babka pomáhať.

katarinka89
3. feb 2020

@baska1930 uplne v pohode 😀

baska1930
autor
3. feb 2020

No ona v oktobry porodila a v decembri dostala ms ale pred tým mala nepravidelný ms ciklus tak že či jej to ostalo alebo či môže byt tehotná

whatever1
4. feb 2020

@baska1930 Ak mala poslednú ms v decembri už dávno si mohla urobit test.

lenkak89
3. apr 2025

Ja som v 10 tyzdni a asi tak v 5 tyzdni na prvej kontrole,ma doktorka sokovala tym,ze mi oznamila,ze su tam dva plodove vaky.Odvtedy to neviem spracovat.Netesim sa ako pri prvom tehotenstve.Syn ma este len 5 mesiacov a ja uz som tehotna.Dokonca s dvojickami.Otehotnela som,keď mal tri mesiace.Druhe dieta som chcela,ale asi tak neskor,manzel chcel co najskor,kedze mame uz svoj vek a necakal,ze nam to vyjde na prvy krat,ked pri synovi sme museli ist na IUI a snazili sme sa dva roky.No vyslo to.Ja som sa zacala zmierovat s tym,ze budem mat dve deti po roku,ale ani vo sne by nas nenapadlo,ze budu dve.Ze mozu byt dve.Vzdy som myslela,ze je vacsia saca na dvojicky pri IVF,prip. ak su uz v rodine.Nie ze ja,co som mala nizky pocet vajicok,vyprodukujem dve vajicka,ktore budu oplodnene.Manzelovi vycitam,ze mi pozeral do mojho kalendara a videl kedy mam plodne dni.Hovorila som,aby si dal pozor,ze druhe dieta chcem neskor.Niekedy nezvladam to jedno,nie to este dve naraz.Neviem si to predstavit a ani nechcem.Teraz pojdem na kontrolu a stale dufam a modlim sa,aby tam bolo len jedno.Nech to znie ako hnusne chce,rozmyslam nad interrupciou.Viem,ze dve deti naraz nezvladnem.Vzdy som chcela max.dve deti,nikdy nie tri a este k tomu dvojicky.Co som vzdy myslela,ze maju ludia,ktori ich maju v rodine.Pytam sa seba preco ludia,ktorych poznam a su z dvojiciek,maju jedno dieta,prip.dve po sebe a ja musim cakat dvojicky🙁 Nech si kazdy o mne mysli co chce.

lenkakravcova
3. apr 2025

@lenkak89 čo si ťuk ťuk?
Veľmi veľa dvojičiek sa pôrodu nedožije (jedno cestou odumrie, pohltí ho druhé atď). Okrem toho myslíš, že by ti to manžel odpustil, ak by si šla so zdravým dieťaťom, jeho dieťaťom na interupciu? Ktoré z dvojičiek by si vybrala? Ktoré by malo právo žiť a ktoré nie? Alebo by si zabila obe aj keby boli zdrave? Dúfam, že z teba hovorí len únava.

lenkak89
3. apr 2025

@lenkakravcova nie nehovori zo mna len unava,jednoducho som na 99% rozhodnuta ist na interrupciu. Nezvladnem to,uz ledva zvladam maleho,som hrozne unavena,nie len z neho,ale aj z tehotenstva. Jednoducho dve deti naraz nechcem,neviem prijat. V zivote by ma nenapadlo,ze mozem mat dvojicky.Nechcem si to ani len predstavit.Moj manzel sa unahlil,ja som chcela pockat.Ak uz dalsie dieta nebude nikdy,ok,tak budeme mat jedno.Ale tri male deti po sebe nezvladnem.

lenkakravcova
3. apr 2025

@lenkak89 to je hrozne čo si napísala. Chudaky deti :(
V takých prípadoch by malo byť možnosťou adoptovanie.
Ja nie som úplne že proti interrupciám, ak je žena ohrozená na živote alebo ak je plod chorý..ale v tvojom prípade mi to príde veľmi morálne nízke. Skutočne si tvoje deti nájdu hneď adoptívnych rodičov (tipujem že si biela a na tie je čakačka), ak im dopraješ žiť - teda keď už ste im ten život s mužom dali.

mariska1989
3. apr 2025

@lenkak89 tak daj zabiť to 5 mesačne však keď si chcela dve tak poradíš 2 a máš vyriešené však kým porodiš tak ta to nebude stáť nič lebo predsa ten 5 mesačný to máš oblečenie , plienky , jedlo , načo ist na interrupciu však jednoduché riešenie nie ... zobud sa pre boha ty máš pod srdcom dar a toto píšeš. Ty nepotrebuješ interrupciu ale odborníka iného. A radím ti ho navštíviť čím skôr

lenkak89
3. apr 2025

@mariska1989 nechapem na co utocis na zenu,ktora ma iny nazor ako ty...len preto lebo nie som proti interrupciam...nie si v mojej situacii,tak by som poprosila radsej sa nevyjadrovat...ak to matka nena zvladat psychicky a nedokaze sa starat o tri male deti,tak urcite podla teba lepsie si ich nechat,aby trpeli...aha

igiana
3. apr 2025

@lenkak89 v dnesnej modernej dobe, ked mame vsetky vymozenosti, pracu, peniaze atd tak sme tak spohodlneli, ze o zivote deti rozhodujeme ako o nejakej veci alebo o spotrebnom tovare. Teraz sa mi hodi, teraz nie, tak ho zabijem. Platime v centrach za to, aby sme ich počali a na druhej strane za to, aby sme ich zabili.
Ano chapem ta, ze si unavena, ze si to necakala. Si teraz vycerpana. Tehotenstvo trva 9 mesiacov, maly bude starsi, ty sa stihnes ukludnit a pripravit. Mysli na to, ze ked tie deti zabijes, budes cely zivot mysliet na to, ake by boli, mozes mat psychicke nasledky, depresie, moze sa stat, ze sa nebudes tesit ani z toho jedneho dietata,ktore uz mas.
Skus si pozriet tuto stranku, mozno ti to pomoze
https://alexisporadna.sk/

lenkak89
3. apr 2025

@igiana vidim,ze o tom nic nevies...

igiana
3. apr 2025

@lenkak89 moja, viem o tom ovela viac, ako by si si myslela. Poznam take zeny osobne co isli na potrat. Ani jedna si to nikdy neodpustila ziju s vycitkami cely zivot, dokonca jedna si adoptovala postihnute dievcatko (isla na potrat lebo sa bala ze to jej dietatko bude postihnute z liekov ktore brala). Dalsia zanedlho po potrate znovu otehotnela a dietatko vynosila, ale to zabite jej to uz nevrati.
Ide z teba nafukanost a pycha. Dovolit si tvrdit o cloveku, ktoreho nepoznas, ze nic o tom neviem. Poznam stovky ludskych osudov, sama som si v zivote presla vselicim tazkym.
Sama si si strojcom svojho “stastia”. Len mi je luto tych deti. Vynosit a dat na adopciu, to nedokazes, ale zabit bez mihnutia oka ano. Si si vedoma, ze tvoje dvojicky uz hybu rucickami a nozickami? Vies vobec co je potrat? Ze tie telicka trhaju na kusy nastrojmi z maternice?

lenkak89
3. apr 2025

@igiana mne je luto teba,ja zijem v slobodnej krajine,kde sa mozem sama rozhodnut o tom,co chcem a co nie,ak to teba trapi,tak chod inam,niekam medzi poboznych

lenkak89
3. apr 2025

@igiana a nechapem na co mi odpovedas,ked nevies napisat normalnu odpoved..aj tak ma tvoje reci nezaujimaju

igiana
3. apr 2025

@lenkak89 ked pises o slobode, ja si slobodne mozem napisat svoj nazor, nemala si sem pisat ked neznesies iny nazor aky mas ty.
To o com pises je iba karikatura slobody. Skoda ze tie deti sa rozhodnut nemohli. Splodili ste ich vy. Slobodne zabit svoje deti. Fakt pokrok.
Taketo zeny si nezasluzia mat deti.

Aj pohania zhadzovali nechcene deti zo skaly. Nema sa veru cim chvalit nasa spolocnost.

lenkak89
3. apr 2025

@igiana nuz teba to trapit nemusi kto si co zasluzi,chod tam riesit podstatnejsie veci✌️maj sa

mariska1989
7. apr 2025

@lenkak89 keď už tak nie som proti interrupcií ale to co si q ako si to napísala fuj . Jeby to tak tvoj manžel vedel že. Vyjadriť sa tak ako si sa vyjadrila , ty sama nevieš ci chceš . Pre info ja mam s mojim bratom rozdiel rok aj 5 dní takže si spočítaj koľko mal môj brat keď mama otehotnela a zvládla to ľavou, zadnou a ešte v tej zlej dobe s alkoholikom na krku ktoré posledné peniaze čo mal kúpiť chlieb si kúpil tekuté do krku. Za ďalšie vedela si že to dal do teba počať plodných hovorí ti vôbec niečo tabletka Po ? Jaj nie lebo predsa jednoduchšie a aj lacnejšie je ist na interrupcií. Škoda ze tvoja mama nešla keď teba čakala lebo takto sa fakt vyjadrovať no na zvracanie. A ako píšem nie som proti interrupcií každý to ma výživové ináč a okolnosti a keď si rozhodnutá nechápem na čo si to na MK verejné napísala. Ty sa radšej ukladaní za ďalšie čas je do 12 týždňa považuj naporiadok .a hlavne nad tvojim vyjadrovanim . A ďalšia vec sú ľudia ktorý už majú napr 2 deti a čakajú dvojičky alebo trojičky a ty to zvládajú dokonca sú aj také co majú prve dvojičky a ďalšie tehu po roku ci dvoch znova dvojičky alebo mamička co ma štvorčky. Takže troska treba porozmýšľať ako to zvládajú také a ty by si to nedala . Pre boha sme ženy zvladame toho omnoho viac ako muži a ešte sa plače

lenkak89
7. apr 2025

@mariska1989 tvoje nazory mam v pecku,nebudem sa tu tebou zaoberat,cau

fineta
7. apr 2025

Och, bože môj.... slová mi došli. 😢

lucylizzie
7. apr 2025

@lenka89 chapem, ze si sokovana z dalsieho tehotenstva a tiez vycerpana. Ja mam sice najmensi rozdiel medzi detmi "az" 22m, ale mam 5 deti, tak nieco o tej unave a (ne)zvladani viem... Ak si rozhodnuta, ze deticky nechces, prosim, zvaz adopciu. Vela parov by sa potesilo dietatku, ved ty sama si s manzelom bola jednym z nich, vsak? Spomen si... Dotyka sa ma to teraz dost, bo moja sesternica s manzelom maju presne opacny "problem"-velmi by chceli druhe babo, no zo zdravotnych dovodov, to uz nie je mozne, tak si podali ziadost o adopciu. Uz si nepamatam kolkati su v poradi, no mozu si zavolat tak o rok, ze ako sa to pohlo...ach...

mamaaja82
7. apr 2025

@lenkak89 tak uboheho cloveka ako ty som este v zivote nezazila...Mas sa chranit ked nechces dalsie dieta hned,ale jasne zabit dve deti je jednoduchsie.

mariska1989
8. apr 2025

@lenkak89 ja sa tak na tebe smejem . Škoda že tvoja mama nebola na interrupcií. Za to aká si pra...a

lenkak89
10. apr 2025

@mariska1989 sme na tom rovnako 😃

Strana
z2