icon

Ako zvládnuť dni s náročným dieťaťom?

wazowski
22. máj 2024

Dobry den, chcela by som rady od niekoho kto ma podobne skusenosti. Vela som citala na internete aj sa pytala inych mamiek ale vela rad som nedostala. Moj syn mal nedavno 1 rok ale od takeho 4. mesiaca vnimam ze stale potrebuje nove vnemy. Ked bol drobny bolo to jednoduche ale postupne je to coraz tazsie a ja uz som minula snad vsetky moznosti ako ho zabavit. Nerobim mu animatora ale podporujem ho v samostatnej hre. Rad sa hra ale vsetko je okukane po chvilke, asi to poznate, je to normalne. Ma furu hraciek, od vymyslu sveta. Menim mu ich, chodime vela von, na ihriska, do kutikov, na skupinove cvicenia, za kamosmi, do obchodov, za rodinou, do zahrady, citame si knizky, vytahujeme pracku ci umyvacky, kupe sa vo vani aj 3x denne … Vsetko sa mu po chvilke zunuje a ked nevie co so sebou tak proste place a vyhladava ma, chce na ruky. Vela krat sme si mysleli ze ho nieco boli ako velmi plakal. On sa nudil. Uz ho poznam. Ked niekde ideme vsetci na mna pozeraju, ze co mu je, rodina tomu nerozumie, vonku rozne pohlady. Mrzi ma to velmi ked vidim ine deti v jeho veku ako sa hraju, skumaju svet, alebo kopiruju mamkyne pohyby. Moj sa potesi, pohra, ale o chvilu plac. Zapajam ho doma do vsetkeho co sa da, tiez ho necham obcas pomrnkat ked uz nevladzem. Manzel byva v praci takze pomoc nemam. Bud papame spolu alebo proste pri mne vresti. A to ma aj prechadza chut do jedla. Nechapte ma zle, on sa aj zahra sam, ale minimalne. Ked vidim ze je do niecoho zazraty, normalne nedycham, nechcem sa ani pohnut nech ho nevytrhnem z hry. O separacke Vam snad nemusim hovorit, to je dalsi level. Nemozem sa pohnut od neho. Vsade mame hracky, aj na wc, ale aj tak sa pyta na ruky. Ked si ho nevsimam zacne plakat tak, ze az nedycha. Verim ale ze to je len docasne. Niesom zastanca vyplakania, snazim sa mu vyhoviet, ale niekedy uz proste to nedavam. Sediet cele dni s nim na zemi a ponukat mu hracky ktore ho aj tak nebavia. Preto vela chodime von, ale v kociku bud musi tiez mat nejake snacky, pocuvat pesnicky, aby vydrzal dlhsie ako 2 minuty. A tiez ma to nebavi stale, je to aj fyzicky narocne. V aute je to najvacsi masaker, odjakziva. Co sa tyka spanku, bieda prevelka, v noci je 10-20x hore uplne bezne a to spinka s nami. Vacsinou vstava velmi skoro, ma naozaj nizku potrebu spanku, ci v noci alebo cez den. S jedenim je to tiez tazke, takmer nic mu nechuti. Vela sa stiskame, rozpravame, spievame si, ucim ho vsetko mozne, ja sa mu naozaj venujem, davam mu lasku a pozornost. Ale uz sa pytam samej seba ci to nieje chyba a ci som ho tym nejak nepokazila, nerozmaznala. Ked vidim na skupinovom cviceni ze deticky sa hraju, cvicia a ten moj len krici a nic ho doslova nebavi, uz aj stracam chut niekam chodit. Detske kutiky ho zabavia, na pol hodinu mozno, proste ho omrzi prostredie a uz len sa pyta za mnou. Take tie drobne v restauraciach, tam sa nezahra vobec. A to neodchadzam, som vzdy pri nom, inak by sa nehral asi nikdy.
Ja aby som prezila ranajky, wc, trochu upratala, musim mu pustit rozpravku. Snazim sa bez toho, ale ja doslova vypluvam dusu pri nom. Hlavne nechcem aby sa to odrazilo na tom, ze by som bola na neho neprijemna.
Mam pocit ze ma nikto nechape, kamaratky maju tiez deti co sa nudia ale nakoniec sa nejak zahraju, nezacnu proste plakat. Ja uz som na to snad alergicka. Ono to je najprv take mrnkanie, ako eee eee a ked s tym nic nerobim, tak to prejde do placu. Potom zacne tak revat ze ho musim tisit aj 10 minut.
Prosim vas o rady, myslela som ze casom sa to zlepsi. Take ze ja sedim na gauci a on sa hra na zemi, to sme mali mozno 2 tyzdne za jeho zivot. Vedela som ze mat dieta je tazke, ale od tehotenstva cez porod je to proste neskutocne. Dakujem vsetkym za precitanie.

Strana
z2
mmrkwa
22. máj 2024

Ahoj, aj moj syn je taky, ma 2 roky, lepsi sa to. Ale ja ho na ruky zoberiem, ked sa pyta, je to velmi kontaktne dieta a jeho love language su urcite fyzicke prejavy. (Aj vsetkych emocii). Ved super to robis. Vela sil 🙂

wazowski
autor
22. máj 2024

@mmrkwa si strasne zlata, dakujem. Ano preto som pisala ze sa vela stiskame, takmer vzdy ho zoberiem na ruky lebo nemozem sa pozerat na ten utrapeny vyraz 😁 Aj vonku ked sme v kutikoch, pusinkujem ho, stiskam, chvalim ked sa hra sam. Niekedy sa vypyta sam na zem a ide sa hrat a vtedy ma to naozaj potesi, ze potreboval asi upokojit, ale o 5 minut je to rovnake. Dakujem za upokojenie 🙂

kinlly7
22. máj 2024

Zastavila som sa, že "Keď chcem niečo spraviť, pustím mu rozprávku" Tak v som v podobnej situácii. Mám dcéru a to má už 5rokov, hrozné. Keď je u nás ticho 2minuty tak pozerám kde je, čo sa deje. To je všetko. Inak iba chodí ako múra 😀
Najradšej chodím s ňou von, lebo iba tam si ako tak oddýchnem.
Ja normálne mám problém uvariť a upratať doma.

vyrovnanaosoba
22. máj 2024

@wazowski podľa mňa je unavený, keď v noci nespi a cez deň tiež. A za ďalšie, veľmi riešiš, netreba mu pri každej činnosti hračky. Ma ich asi veľa a nevie sa sústrediť na jednu. Vonku choďte bez kočíka, toľko prejde na ihrisko, tam sa pohrať, zase peši domov. Keď chce ísť na ruky, tak ho zober.

ivana3111
22. máj 2024

@wazowski plačom si vydobija tvoju pozornosť, ak ma naplnené fyzické a emocionálne potreby, príde s plačom, tak ho kus pomojkaj a nechaj ho nech sa zabaví a moNo potrebuje viac kontaktu s tebou ako programu a hrania sa...určite ho treba pomaly viesť k sebaobsluznym činnostiam, upratovaniu po sebe a hlavne nedávať mu milión podnetov cez deň... ročne dieťa sa obkukava, možno ho zaujme hudba, možno treba viac pohybu, nebuď sklamaná ,že ho všetko baví chvíľu. Je to úplne normálne v tomto veku... skus sa zamerať na nejaké aktivity na jemnú motoriku, vkladanie atď, možno maľba, ale fakt max 1 aktivita s tebou taka väčšia a riadená a zvyšok sa sústrediť na režim dňa, na poriadok s hračkami, možno si niečo prečítať...ved to všetko aj robíš no podľa vyššie uvedeného. Asi len byť trpezlivá a dôsledná , nebáť sa nechať ho vymýšľať aktivity ,ktoré by ho mohli baviť ak potom spolu urobíte poriadok.

barbora0308
22. máj 2024

Ja viem poradit iba jedno z vlastnej skusenosti, prestan porovnavat svoje dieta s ostatnymi, ono ta to bude iba viacej ubijat. Moj syn ma onedlho 2 roky a v byte sme iba ked jeme...inak to s nim vydrzim iba vonku na ihriskach. Este aj pri jedeni si potrebujeme citat knizky a aj pri tom velakrat stoji...on si sam od seba podla mna nikdy nesadol 😅🤦. Vecerny spanok sa mu upravil iba pred cca. 2 mesiacmi a konecne nam prespi celu noc a je to ovela lepsie aj s tou samostatnostou, takze nezufaj, ono to pride ☺️. Drzim palce a vela sil!

barbora0308
22. máj 2024

@kinlly7 Co sa tyka varenia, tak ja varim iba ked spi alebo ked ho strazi manzel...pri nom sa to jednoducho neda,skusala som aj uciacu vezu, ale to mi liezol na kuchynsku linku, takze cista katastrofa 🤦. Upratanie, tiez narocna cinnost 😅 s nim ale vacsinou porobim to, co uz bavi aj jeho, teda vysavanie, utieranie, pranie, vesanie pradla a pod. ale teda aj toto sa nam dari spolu robit iba kratko, takze to asi aj u vas potrebuje cas.

kinlly7
22. máj 2024

@barbora0308 no naša už nespí o to je to intenzívnejšie, lebo je celý deň hore 😀 keď varím alebo upratujem, tak to riešim rozprávkami. Čo mám robiť. Ona sa sama nezahrá.

barbora0308
22. máj 2024

@kinlly7 Och tak to ano...ale teda deti su rozne ☺️. Prajem teda vela sil a trpezlivosti!

maryetta
22. máj 2024

Nejdu aj zubky? U nas toto bolo najvacsi problem. Lebo boli deti ubolene nervozne a tak ich nic nebavilo. Najhorsie to bolo s jednym. To bol fakt narocny do tych 2 rokov to bolo….
Aj preto to pripisujem zubkom.

kristinka92
22. máj 2024

tiez som to tak mala a potom sa narodilo druhé dieta. no a muselo sa naučiť pockat a že už nemôžem hneď pri nej skakat. jednoducho nedá sa. keď som musela prebaliť a nakojit musela pockat. prvé mesiace som myslela že vyskočim z okna, lebo zakaždým som počúvala rev dvoch deti naraz - pokakaného/hladneho novorodenca a staršie dieta ktoré aktuálne a hneď nedostalo čo chcelo. trvalo to mesiace, ale zlepšilo sa to

wazowski
autor
22. máj 2024

@kinlly7 ano presne, ked je ticho viem ze povytahoval nejake poklady 😀 ale to uz ho tiez necham, vtedy rychlo idem nieco porobit, take chvile su cenne. A to prosim pekne musi byt len jeho specificka rozpravka, ine ho nezaujimaju a aj to musi na mna vidiet … 🤦🏼‍♀️

@vyrovnanaosoba mas pravdu, ma vela na vyber a mozno je to chyba. Vela krat som si to citala ale schovat hracky neuspalo. Jeho bavi hrat sa, ked su hracky poprehadzovane, na novom mieste, alebo take co dlhsie nevidel, tzn. zahra sa 5 minut … skusim mu dnes schovat 95%-dakujem. inak este nechodi a co sa tyka unavy, ked sem tam pospi dlhsie v noci (11h) tak potom cez den nechce zaspat, alebo ak spi cez den “vela”, ide spat az neskoro v noci, takze myslim ze spankom to nebude.

@ivana3111 velmi dobre rady, vdaka. on ma moc rad aktivity na rozmyslanie, tie robime kazdy den spolu a robi to aj mne radost ked vidim aky je pre to zapaleny 🙂. Ked mi pomaha s domacimi pracami doma/v zahrade prejde den rychlejsie a zabavnejsie, ale po pravde (mozno nastastie) nemame tolko toho. A vela veciam este nerozumie, verim ale ze toto by mohla byt cesta a cakam na to, ze sa to zlepsi.

@barbora0308 😄 to si ma naozaj pobavila, ze stoji pri jedeni. Moj vymyselnik tiez, vsetko je zabavnejsie ked nemusi sediet… my chodime von 3x denne, aj na ihrisko, vylieza vselikde a skuma svet, ale to tiez je chvilkova cinnost, to v dedine ho uz omrzelo, chodievame aj na nove pozerat do mesta, ale hrozne ma vycerpava chodit s nim autom niekam. Tym ze nechodi este, vsade ho musim prenasat. Uciacu vezu som rozmyslala, ale uz vidim ze by to bolo rovnake ako u vas doma 😄🤦🏼‍♀️ Som rada ze niesom v tom sama

@maryetta Zubky niesu vylucene, vnimam ze obcas byva nervoznejsi. ale popravde takyto je hadam odkedy zacal vnimat svet

@kristinka92 obdivujem ta ze zvladas dve deticky. ja by som to asi nedala, teda ak by nastala taka situacia, samozrejme musela by som. ale vedome dalsie dieta nechceme. mozno mam aj blok z detstva, kvoli mojej mame, cize nikdy nechcem aby plakal ze s nim nechcem byt, alebo ze sa na neho hnevam, ci ho ignorujem. na druhu stranu viem ze musi pochopit ze nemoze byt vsetko podla neho a hned ako si zmysli.

pralinka86
22. máj 2024

Je to tazke..
U nás pomohlo podelit hracky do par krabic a odlozit. Vybrat 1 krabicu a tu točiť par dni. Potom odlozit a zase dalsiu vybrat. Nemat stale kopec hraciek k dispozícii, lebo len su vsade rozhádzané a nehraju sa s nimi. Realne mu stačili 3-4 auticka a s nimi postupne vymyslel nejake hry. Ale to chce vsetko cas a naladu, povahu dieťaťa..moZno od 2r to bolo také lepsie
Ak sa rad kupe, skuste baby plavanie, na skupinkach mu mozno vadia deti alebo systém, ktovie.. pri plavani vo vode ste zhruba pol hodiny, ale deju sa veci pred a po, plus cesta, takze 2h program ako nic je z toho. Plus tam byvaju aj hracky, ze sa moze pohrať, takze natiahnes este cas
Je teplo, mozte skusat odrazadla vonku, kvety, kamene, palicky, zobray ho do sedačky na bicykel, vonku sa nastastie da viac zabavit... Drzim palce
A mozno este skus precitat knihu vysokocitlive dieta, tiez ju mam na zozname

kinlly7
22. máj 2024

@wazowski to nie, až taká malá neni, že by ma vyhľadávala 😀 ona je spokojná keď si kuká a prepína čo chce sama Labková patrola, ako otvárajú sladkosti, Hanička a Murko, Fiha tralala...a podobne.

wazowski
autor
22. máj 2024

@pralinka86 ano, uz to tu niekto pisal ze to by mohlo pomoct. Ako uz som to skusala, to iste ked sme mimo domu beriem mu len par hraciek a je to o hubu a doslova ho musim brat na prechadzky alebo hladat kutiky v okoli. Inak miluje byt vonku a hrat sa s kamienkami, hrabat zeminu, vytahovat burinu. Len to je zas len na chvilu. Pre neho idealny svet je kazdych 15 minut robit nieco nove… alebo ked pozera rozpravku, pri tom sa hra, pije caj alebo papa chrumky, vtedy ani nepipne 🙄 ale rozpravky nechcem aby vela pozeral, nech mu tento stav este nezhorsujem a nespolieha sa na ne.
Nad baby plavanim rozmyslam ale bojim sa ze tam bude plakat. Chodime sa s nim kupat a v kolese nechce byt vobec. Dakujem za vsetky rady, verim ze ked bude chodit bude to cosi lepsie. Tu knizku si musim pozriet. Kazda rada je pre mna vzacna pretoze chcem pomoct nielen sebe ale aj jemu

oskvarka
22. máj 2024

och ked toto citam no .. ako pisu baby vydrz do 3 rokov potom sa to zlepsi ale su placlivejsie deti aj dlhsie ... ja mam nastastie len jedneho narocneho a jeden bol narocny aj ako babatko ale potom z toho po dvch rokoch vyrastol.. ten druhy naopak.. ale vidim svetlo na konci tunela.. ale vazne moj najmladsi ma v lete 4 a prave som si tento rok povedala ze normalne konecne aj dycham niekedy... mozem si naplanovat kedy co uvarim alebo spravim a aj ked sa niekedy nieco nepredvidatelne stane vecsinou sa mi ten plan podari.. uz skratka nepotrebujem cele poobedie na uvarenie polievky staci mi len presny cas :D... tak sa tesim z malickosti.. drzim palce...

kofolala
22. máj 2024

@oskvarka haha toto ma pobavilo🫶🏻 😁 ďakujem, snáď aj u nás toto svetlo na konci tunela niekedy zažiari 😄

oskvarka
22. máj 2024

@wazowski ja si pamatam ze v case najvecsieho stresu som uz vecer vypinala a krmila maleho pri rozpravke.. lebo on a jeho jedenie a aj spanie to by bolo na roman.. a moja mama na mna pozerala ako by som bola odlud ze co ho to ucim a to bolo mojich 20 minut pokojneho krmenia dietata.. a vseci ma strasili ze si navykne.. teraz ma 10 a ked mu poviem ze mame na veceru kelovi privarok zje celu misku a este ma pochvali ze on vedel ze tu nieco vyborne vonia :D... a druhy ked bol malz dojedal aj tomuto jedlo a teraz je vecsina jedal na zozname z nazvom "take nelubim".. fakt je to len iluzia ako si myslime ze mame vpliv na tie nase deti .. :D... tie ich geny s nami tocia do oblucika ale z kazdeho raz vyrastie normalny clovek len to prijat tak ako to je ine nam neostava.. a jasne ze si drzat svoje hranice .... ale len v urcitych medziach sa to da ;)

oskvarka
22. máj 2024

@kofolala sa nesmej ja nepoznam cloveka ktoremu som uz nevysvetlovala - neospravedlnovala sa (dopelaka ale aj deti) ze on je proste taky a ma to inak tie hodnoty a tu doveru k ludom a skratka cely svet okolo neho inak funguje a kolko som sa uz napocuvala ze ale to on tak nemoze.. a ma 8 a ja vidim ze sa to zlepsuje .. pre okolity svet je stale narocny problemovi.. (a to nema ziadne oficialne nalepky ) ale proste to svetielko na konci tunela tam je ;) .. a naozaj kto ma pozna vie ze nerobim medzi detmi rozdieli vsetkych mam rovnako rada aj maju v ramci svojej vlastnej inakosti spravodlivy pristup.. su skratka len kazdy iny,,.. ako raz povedal moj sused je jedno ci mas 5 deti alebo dve .. lebo su rozne o nejakom ani nevies ze ho mas a ine su aj za štyroch :D

sun_shine_2020
22. máj 2024

@wazowski ahoj, segra ma takeho maleho, uz ma 6 rokov...pomaly sa to zlepsovalo, vyrazny posun nastal ked zacal chodit - to sa fakt zlepsilo. Veeeela chodit von, na ihriska, za detmi,...ale aj tak to bolo a este stale je narocne....drzim palce a posielam veeeela sily

kofolala
22. máj 2024

@oskvarka to máš veľku pravdu. Ja len sa z tvojho rozpravania pripravujem na to čo ma ešte čaká 😄 myslím v dobrom

aaadkaaa
22. máj 2024

Akoby som o mojej citala, a tym rozdielom, ze ju hracky voooobec nebavia. Rada si presypa (cestoviny, ryza...) alebo prelieva, inak len bordel robi. Akonahle sa pohnem od nej, uz doslova jaci, na rukach ju musim mat skoro stale, chrbat a ruky si uz necitim. U nas je to uplne najhorsie vonku, je strasne ziva a vsade chce vyliezt, skocit odtial, ledva ju zachytim. V kociku vydrzi chvilu, potom krik a len na ruky. Minule som uz nevladala, tak som si ju dala na konika,tak ma uz 2 tyzdne boli koleno😐 ja som vecer uz uplne vyflusnuta z nej. Takze ti neporadim, ale viem ako sa citis. Ale toto vsetko, nech sa to teraz zda akokolvek nerealne, je len obdobie a to obdobie raz prejde a bude dobre 🙂 ak chces,kludne mi napis aj ip

lilitela
22. máj 2024

Podla mna je normal, ze male deti nevydrzia dlho pri nicom. Ale ak takto vyslovene prelietava z cinnosti do cinnosti kazde 2 minuty a este pri tom placka, tak to by sa mne uz nepozdavalo. Ale ti asi neostava nic ine, ako len vydrzat a uvidis, ako sa to vyvrbi, ci sa to bude zlepsovat, alebo z toho bude nejaka porucha.
Moj 7r syn ma kamosa, ktory ma podla mna nediagnostikovanu ADHD, a to bol masaker, ked ku nam prisiel. Uz ho bohuzial nevolam, pretoze namiesto toho, aby som si odpocinula, ze sa 2 deti spolu chvilu zahraju, tak som musela nonstop nad nimi stat a regulovat. Ten bol schopny za 10 minut rozhadzat vsetky hracky, behal z izby do izby a so ziadnou sa vlastne nepohral.

pralinka86
22. máj 2024

@wazowski viem si predstaviť, bohužiaľ su deti, ktore nevydrzia dlhsie . Takze len ty musis vydrzat, zlepší sa to neskor
Na plavani nie je v kolese, je to uplne ine, spieva sa, zdolava prekazky, ma kopec hraciek vo vode, uci sa potapat, je to fakt super. A malo deti hlavne okolo

1ryba
Odpoveď bola odstránená
julish
22. máj 2024

@wazowski neviem, koľko minút by sa podľa teba malo hrať samostatne rocne babo?3 minuty? 4? Rozpravky take malé nemá čo pozerať, mozgu to škodí, ved musí mat pretlak všetkého. Moj bol rovnaký, ale rozpravky som nepúšťala, proste bol bordel mojkala ho, kedy som mohla. Ma tri a hra sa sám dlho, niekedy už je dlho mne.

wazowski
autor
23. máj 2024

@1ryba
@julish dievcata pozor, nepisem nikde ze chcem aby sa hral cele dni sam. vravim, ze ked nema podnety ktore by ho momentalne zaujali, krici , place a pyta sa za mnou. ked sedim len sa o mna opiera a ked stojim tak chce na ruky. nechcem aby plakal cize je vela
na rukach ale vtedy vznika situacia ze som ubolena a hlavne - nemam splnene zakladne potreby, nemozem sa najest, umyt sa, navarit, cokolvek urobit bez neho. v nosici nechce byt. preto rozpravka s nizkym pohybom na 10 minut pre mna urobi kludne ranajky, samozrejme s tym ze sedi hned vedla mna.

viem ze je to jednoduche takto citat, ale kto nezazil tu fyzicku a psychicku zataz to nepochopi.

ked ideme kamkolvek, chce tam byt len urcitu dobu a potom uz len place. ked prideme na cvicenie tak to cele preplace a zabava sa len 5 minut na preliezkch.

ide mi o to, ze ano, porovnavam zial, ine deti sa dokzu zahrat v hernickach, kutikoch, cviceniach a preto zistujem ci nieje niekde chyba.

najradsej je vonku, doma hadam uz neznasa byt, preto sme stale niekde, ale aby som robila 1 rocnemu take nabite programy mi pride zvlastne.

pralinka86
23. máj 2024

@wazowski neviem kam chodíš, ale ja fakt nepoznas dieta, ktore ma +-1rok, aby vydrzalo na 1 mieste 10 a viac minut. Nebodaj sa same takto hralo. Ved je v objavovacej fáze, vie sa viac hybat, mozog pracuje, vsetko chce same skusit, lebo ako inak sa to nauci, vsetko je nove pre neho. Takze to je normalny zdravy vyvin. Všetko sleduje, napodobňuje. Co mu neide, chyti nervy obucha, necha, hodi, ide dalej..
Kazde dieta je ine, ale maloktore sa zahra dlhsie. To su skor vynimky

wazowski
autor
23. máj 2024

@pralinka86 dakujem za podporu. nevedela som ze to plavanie ma tolko “casti”, to znie uplne ako nieco pre toho mojho, ze stale daco. ked nam skonci program cvicenia tak skusime plavanie, vodu ma rad. dnes objednavam sedacku na bicykel, to zas ja rada robim a hadam bude zaujaty tou rychlostou 🤗 a budeme aj viac mobilni, lebo autom je to des

@lilitela uz sme s manzelom nad tym rozmyslali ale neviem, asi je skoro to nejak skatulkovat, beriem ze ma taku povahu a snad z toho vyrastie

@oskvarka ano aj ja sa tesim z malickosti a preto ho stale niekde beriem lebo ta chvilkova radost z noveho prostredia a hraciek je pre mna skvela. len je to unavne. bud z toho vyrastie alebo vekom bude este komplikovanejsia povaha 😁 presne preto to niektore moje kamaratky nechapu, vypekaju kolace, pozeraju serialy, alebo cele dni su doma a do kociku ani nechodia - nieje treba. potom ano mozu mat aj 4 take deti. dakujem, staci mi

@sun_shine_2020 dakujem za podporu. ano vkuse sme na ihriskach ked sa da. miluje sledovat vacsie deti, zacal mat rad preliezky, hrabe sa v zemi, trave. ja len zasnem a tesim sa z neho 🫢

@aaadkaaa dakujem ti, urcite ti rada napisem. presne ako spominas, vecer som na umretie. ja uz s nim chodim na vsetky preliezky lebo vidim ze ho to bavi takze som v pohybe neustalom… v kociku ho musim vzdy nejako zabavat, musi dobre vidiet na okolie, hrat sa tam nechce ani za svet. nakupit do 10min max a to som spotena ako mys. vidim ze niesme same … ten moj tiez velmi rad robi len bordel, vyhadzat skrinky, sufliky… 😁 upratovat po sebe este nevie, takze mam co robit

oskvarka
23. máj 2024

@wazowski no je to hlavne o Tom neporovnavat sa lebo fakt je každé dieťa iné ale je to niekedy ťažko môj prvý bol bábätko ktoré nespalo cez deň Max dal tri 10 minútovou takže to bolo fakt psycho a veru ľudia okolo mňa nechápali že veď bábätka sú ešte nenáročné a keď podrástol nechcel zase jesť neobsedel pri jedle ani dve lyzicky.....v roku a pol som sa striedala s mužom on ostal doma a ja som šla do práce trochu zmeniť životný štýl lebo to bolo fakt náročné a nakoľko nemal súrodencov a bol spoločenský tak sám sa moc nezahral... Ale vyrástol z toho uplne

Strana
z2