Ako zvládnuť kočíkovanie bábätka, ktoré nespí?
Ahojte som zúfalá a smutná. Aký zmysel má kocikovat bábätko ktoré má osem týždňov a vôbec v kočíku nespí. 40 minút kruzim po ulici a ona stále len pozerá mrnka a pritom by aj spala ale nespí v tom kocari predtým keď som bola kocikovat najprv veľký rev a potom zaspala a za dvadsať minút sa zobudila. Ja neviem aký to má zmysel aj chodiť von som v depresii idem po vonku ako kôpka nešťastia nasrana a druhé mamičky keď vidím natesene tak mi je do revu. Predtým ako idem von samozrejme že malú nakrmim a prebalim. Ako to mám zvládať ako sa mám tešiť s prechádzok poraďte mi ako ste to mali s takými malými bábätkami?
Moja mala kocikovy strajk, zo dna na den. Kupila som nosic Sestrice carrier one a nosila sa. Kocik som brala len ked som isla do zasielkovne 😂
Ma reflux (este stale).
A ked prislo teplo, tak som ju ucila naspat na kocik. Trvalo to 2 mesiace, ale nakoniec v nom este davala ranne spanky. Ked uz mohla sediet tak mala kocik rada.
@butterh no zacni sa tesit nie z decka v kocari, ale z toho co vidis okolo. Ja som fotila krajinu okolo mobilom, mam nadherne fotky. Hlavne takej aleje, oni totiz z tej aleje polovicu vyrubali asi o dva roky neskor. Mam rozne zabery krajiny okolo v roznom rocnom obdobi. Ja som chodila na 3-4 hod von, niekedy aj 2x denne. Mna nebolo doma. Ako dieta som vybrala medzitym, nakojila a isla dalej. Medzi tym cvakla co to zaujimave. Potom som to svihla na insta. Ako nejake best of zabery. Mne to prave chyba tento moj cas. Tiez som zbierala rozne somariny prirodne a doma z toho tvorila ( sisky, vysusene nejake polne travy) a z toho som nieco zrobila pred dom.
Nesiľ to, je jej teplo. Skúsiš znovu, keď sa ochladí. Vyskúšaj spánok vnútri, prípadne v nosiči a pod. Tiež som mala predstavu ako budem kočíkovať vysmiata, v pohode, potom posedím na lavičke s knihou... no haha, čistá katastrofa. Keď mala dcéra pol roka, prišli fakt také horúčavy, že sa v čase jej spánkov nedalo ísť von. Skúsila som ju teda uspať na posteli a zničená som sa zrútila vedľa nej a týmto sa začalo oveľa krajšie obdobie môjho materstva. Pomrvila sa, strčila som jej v sekunde prsník a spala ďalej. Aj dve hodiny. Dokonalosť. Nemohla som síce odísť ani na záchod, ale čo tam po tom. Ticho, žiadne mrnčanie...
@butterh ahoj, no ak v tom kociku nespinka, tak kruzit s nou nema zmysel.... To mas uplnu pravdu a chapem ta, mozno sa jej to naozaj nepaci a je nervozna aj ona a aj ty...to je tiez pochopitelne...ved urob si podla Vas dvoch ako naj vyhovuje...ak pekne spinka doma, naco to silit... Kocikovanie nieje povinna disciplina😉
A ja uz len za moje deti : s prvym mame odchodene km v stovkach.... On do roka inak ako v kociku ani nezaspal ( len v noci spal...aj to preto, ze som uspala na prsniku a v noci spal tiez pri mne...) mne chodila kocikovat cela rodina a syn spal aj 4 hodiny, ked prsalo, snezilo, kazdy bozi den vonku....na balkone som mala hrbolceky aby to bolo ako cesta,eeej kadejaky sme mali 1 rok...( Za mna najhorsie obdobie)..po roku zaspal vymocne aj doma alebo som behala so sportakom ( ale po roku uz...konecne len raz za den spal -a to niekedy aj 3 hodiny v tom koci spal, ak spal doma tak mu stacilo 3o minut a uz bol hore)..od 2 rokov nespal vobec... V skolke tiez nie...teraz ma 8 rokov...a cez vikend spi do 10:00 uplne bezne ...dohana asi😅
Druhy syn... Ten zas len v nosici ...takmer do roka... Tak si vyber 😅...bud ma bolel chrbat z nosenia alebo nohy od kocikovania 😀( pri prvom ). Druhy syn ale potom spinkaval velmi pekne aj doma a spi aj v skolke ( ma 5 rokov ) a celkovo poviem, ze mi viac vyhovovalo mat ten nosic ako prechodene km so starsim...unavena som bola a doma som nestihla nic...
Takze urob urcite podla seba a deticky sa menia...teraz nechce, mozno za pol roka inak ako v kociku ani nezaspi 😉...
Pre mna toto kocikovacie obdobie bolo uzasne. Co som sa ja nachodila kilometrov. Podcasty som pocuvala. S kamoskou sme kocikovali. Pokecala s ludmi co som stretla. Strasne som to mala rada. By mi doma šiblo.
@butterh ked uz nic ine, zmysel to ma taky, ze je na cerstvom vzdichu. Viem, ze su babatka, ktore to proste v kociku neznasaju (nasi taki nastastie neboli) a musi to byt frustrujuce, ked nie je ta pohoda, ze babo zaspi a ty si len uzivas prechadzku. Napriklad starsi syn spaval dlhsie ako 40 min len v kociku, cez obed potiahol aj 3 hodiny. Kym mal este viac spankov, tak ked mal 5 az 7 mesiacov, tak este aj na ten vecerny 40 min spanok kolo 5-6 som chodila po tme von kocikovat (bol februar, marec)
Ahoj, uplne viem ako sa citis ale moze sa to coskoro zmenit. Moj maly do 4 mesiacov neznasal kocik, tiez len rev a extra kratke spanky. Velmi som zavidela inym mamickam. Po 4 mesiacov zvrat a spal mi super len v pohybujucom kociku, denne som nabehala 20 000 krokov aj viac. Az som potom zas lutovala ze mi aj doma nepospi. Fakt sa to rychlo meni u tych deti.
@butterh sestrin prvý nenávidel hlboký kočík. Vrtel sa, vrieskal, nespal. Po presune do športového ako keby uťalo. Nespal v ňom, ale mal výhľad a vtedy ak hodinu vydržal úplne v pohode.
Zmysel v kočíkovani som videla najmä v Tom že som vypadla z domu.. tiež som mala depresiu a prechádzka, čerstvý vzduch mi pomáhali.. nakukavala som do dvorov a pozerala na pekné záhrady, to mi vždy bolo ľahšie.. ak nemá rado kočík, daj do nosiča/šatky, zrejme potrebuje teba.. tretieho som tak odnosila dlhé mesiace ani som prakticky nesedela, lebo inak nedokázal spat..
@sabinka022 hlavne se mas "znackovy" kocik , to je najpodstatnejsie .To treba hlavne podotknut ...
@denidee Boze ty si trubka 😀 Schvalne som to napisala,aby som podciarkla situaciu,ze je mi to prd platne a krasne si ten DRAHY fesak odpociva v chodbe.

@butterh moja spala len v kočíku ale ja som snou chodila veľa ale keď prišlo teplo ani za nič ... Tak doma v postieľke len ..