Čo robiť s bábätkom, ktoré naozaj vobec nespi 😞

arcticcode
2. sep 2019

Mame za sebou druhu noc. Vcerajsiu noc sme spali aspon dve tri hodinu, dnesnu noc ja asi 40 minut a mamka asi 10. Chlapcek zaspal o pol deviatej, do pol jedenastej bolo vsetko ok, potom sa zobudil na mliecko. Zabuval pri papani, prelozili sme ho do postielky. O pol noci sme sli spat a vtedy to znova zacalo. Zobudil sa, dostal prso, ale ocka otvorene. V postielke sa otacal na brusko a sadal si a chodil po styroch po postielke, tak sme si ho dali medzi seba. Namojdusu nevydrzal v jednej polohe ani dve minuty. Neustale sa otacal, ocka sice zatvorene, ale krutil sa ti i krutil, pricom nas samozrehme fliaskal a kopal. Hocikedy v spanku sa dal na atyri, urpbil dva "kroky" a odkvacol. Kazdu pil hodinu sa zobudil na prso, naozaj. Takze dajaky nas spanok vobec. Co s tym? Je mi jasne, se su to asi zuby, ale co s tym mame robit? O pol siestej som ho zovral dole do kresielka, tam spi doteraz

renatka100
2. sep 2019

@arcticcode kamistad na vacsiu bolest (ale ten pre dospelych - maju v lekarni pouziva sa aj pre deti) a dologel na celodenne natieranie (dm drogerie). Drzim palce

lula313
2. sep 2019

Treba potrieť ďasna s kamisted senzitiv, pripadne dat viburcol cipok. Ak nezaberie, je to niečo ine(napr. Bolest brucha z tej zlej stravy, čo mu davate)

arcticcode
autor
2. sep 2019

@lula313 :D Keby mal bolesť brucha, mal by sračku. Lenže nemá. A nedavame mu vôbec zlu stravu

lula313
2. sep 2019

@arcticcode ak myslis, že zdravá strava je založená na tyčinkách a kornutkoch, bez zeleniny a ovocia, tak potom sa výborne stravuje👌. Nemusel by mat hnačku, môže mat len vetry, krce.. ročne dieťa sa už nemá v noci budit(pisal si, že je to u vás bežne niekoľkokrát za noc, tak to riešte).

arcticcode
autor
2. sep 2019

@lula313 Však to riešime, preto tu asiže píšem, či? To že dostane jeden krát za týždeň kornut nepovažujem za katastrofu. A papa aj ovocie aj zeleninu. To predsa vieš.

saskia_98
2. sep 2019

@arcticcode mojmu drobcovi na zuby pomahal dentinox gel lepsie ako kamistad. Daj mu čipok na noc a inak ked sli mojmi drobcovi zuby tiez mi robil vrtulu na posteli a musel spat pri mne na posteli. Vtedy ked bol manzel doma, spal na gauci lebo inak sa nedalo a hned ako vysiel zub u nas to preslo a spi zas pekne v postielke.

nikusiak9
2. sep 2019

@arcticcode nemusia to byt zuby. Mozno si nevie spojit spankove cykky alebo sa naucil teraz davat na 4

tims11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
2. sep 2019

@arcticcode nič s tým. Je zo fáza, prejde. Nabudúce si treba ľahnúť o pol deviatej s ním a vyspať sa koľko sa dá.

candii
2. sep 2019

Ja som dávala nurofen na noc, keď išli zúbky a teda videla som rozdiel keď som dala a keď nie

arcticcode
autor
2. sep 2019

Teraz vstal o pol deviatej. Od 5:20 do pol deviatej mal najhlbší spánok. Ancijáša jeho a ja od šiestej robim :D To je život toto...
On má celkovo celý jeho spánok celý život katastrofa. Som zevdavý, kedy toto prejde.

candii
2. sep 2019

@arcticcode prežili sme niečo podobné, môj bol hore každú pol hodinu, už sme padali na hubu. A keď mal 1 rok ako keby utalo a spí celú noc, výnimočné že ho niečo trápi tak mrnka

zuzikak
2. sep 2019

Joj taketo noci su pre rodica velmi vycerpavajuce. Nie je pravda, ze rocne dieta uz musi celu noc prespat. Moje obe deti neprespali celu noc min.do 2,5 roka. A bolo uplne jedno ci spali s nami alebo neskor vedla v izbe. Ci su to zubky alebo noe sa dozviete ak uz neskor vyrastu. Ja som davala na noc nurofen od bolesti. Pomohlo. Je mozne vsak ze dietatu sa pocas niekolkych dni nazbiera vela podnetov a aj preto nevie zaspat. Ludsky mozog je stale zahada. Asi som vela neporadila. Snad len tolko, ze to treba len vydrzat. Dieta si najde ten svoj rezim a klud...Je na tomto svete len rok - co je v porovnani s rodicmi zlomok casu. Len drzim palce a prajem vela trpezlivosti. Nech si skusi maminka na obed lahnut s dietatkom, ked bude spat.Ty pracujes, tak skus oddychovat, ked su napr.vonku alebo ist spat skor- hoci aj o 8 hod. Spanok je dolezity- vsetko ostatne sa da odsunut na neskor. To casom prejde....

mmoni89
2. sep 2019

U nas to skoncilo az ked som syna odstavila od kojenia.Dovtedy sa budil ako hodinky kazdych 45minut🤦‍♀️

arcticcode
autor
2. sep 2019

@mmoni89 Žena sa už snaží pomaly odstavovať, ale fakt len pomaly. Mám malého brata (teraz bude mať 7), pamätám si, jak sa on v noci budil, ale vždy pocucal mamke prso 3 sekundy a spal. To je ale iné, lebo moj chlapec v noci normálne seriozne 3-4 minúty papa. A teraz sa zobudí hladný a bude chcieť prso, tak čo? Proste mu nedáme a nech si reve? To je neľudské.

galioska
2. sep 2019

To sú také decká, nie každé je správe a vyrastie z toho, ja som mala odlišné deti jedno spalo od večera do rána od malinká druhé spalo s večným plačom a napojený na prší Non stop

maryetta
2. sep 2019

My sme mali toto pri oboch detoch. Proste si robili svoje.
Musi to prejst. Zistil ze sa davana styri tak kedykolvek a kdekolvek.
Inac to budenie na nocne mlieko tiez by trebalo pomaly redukovat. Max 1-2x za noc.
Co sa tyka spanku. S detmi som spala iba ja. A manzel spal v inej izbe. Presne pre toto. Ze ja som cez den zdriemla popori nich. Ale on musi do prace 😉

mmoni89
2. sep 2019

@arcticcode tak bud alebo 😉jasne ze trochu si poplace ale tak ja som sa snazila inak utesit syna,hladkat,rucku mu drzat.Ano prva noc bola tazka ale na tretiu uz prespal noc.

meesha
2. sep 2019

@arcticcode hele klid, zvykni si, ze to tak s detmi casto je. A muze byt mnohem hur 😀😀😀 To co licis mi prijde normalni a to mame tri kousky, vsichni nespavci.

Normalne bych sla spat s nim, vedle sebe, zadne prenaseni, zadne jednou prso dam, podruhy ne, v noci at se obslouzi jak chce. I ten nas posledni se nekdy budi co hodinu i casteji, posusti a spi dal a to je mu dva. Nekdy ma blby den, moc zazitku, nekdy zuby, nekdy se z toho vyklube nemoc, pak zase spi tyden v poho. Ted mel po dlouhe dobe supwr koliku, do pul treti se svijel (zrejme nasledky po rozhozene zivotosprave po nestovich, cipky atd) Jsou to ruzny faze.
Ale fakt je, ze chlapa do toho pokud moznonezatahuju, ten se musi vyspat do prace, ja muzu byt doma za zombie 😀 to je nas job, nejak mi tam v tom chybi ta tvoje polovina. Ze se chlap podili je fajn, ale do tech dvou tri let jsme tady na tu lidskou blizkost hlavne my, dite pry vnima v tomto veku matku a sebe jako jednu bytost.

A hlavne se uklidnete, ja z toho mam proste dojem, ze jste nervozni, ze vam dite prekazi, vsechno je problem. Protoze ocekavani bylo: v noci a dvakrat denn polozim do postylky, pohladim, obcasnakojim a spi. Ale tak to proste v 90% negunguje. Teda funguje....treba v reklame na nutrilon a u cizich deti 😀

A posledni vec: pokud mate podezreni na fyzicky problem, nereste to tady, ale s pediatrem.

eliska13
2. sep 2019

@arcticcode dajte mu pár dní niečo od bolesti

jamika27
2. sep 2019

@arcticcode píšeš, že malý v postieľke sa hemží a lozí. Prečo ste ho zobrali medzi seba? Ak vyslovene neplače a neryčí nechala by som ho tam, on by od únavy zaspal. Samozrejme v izbe musí byť total tma. Aj moja vstane polozí ja počujem že je hore, ale nevstávam k nej ... ona za chvíľu zaspí nájde si inú polohu. Netreba prerušovať nočný režim braním na ruky atď, lebo to si vôbec nezvykne. Ak nebolí bruško, tak treba riešiť tie zúbky ako písali ženy vyššie.

taga
2. sep 2019

Co mu dávate na večeru? Ja mám skúsenosť že starší keď toto robil tak ho bolelo bruško, resp keď mal kašu na večeru tak bol smädný a bolo mu to ťažké na noc. Keď sme prešli na zeleninové polievky na večeru alebo niečo také ľahké tak to bolo lepsie. Mladší keď sa takto vrtí potrebuje odgrgnut a potom už spí.

mala_katie
2. sep 2019

@arcticcode je to fáza.. väčšinou okrem zubov to robia deti pri zlomových momentoch, keď začnú stvornozkovat, chodiť.. ak sú to zuby, ja som dávala camiliu a do ritky viburcol, ak už bolo veľmi zle.. je to homeo, ale pomohlo.. do dvoch rokov spávali deti pri mne a muž v obývačke.. ja som bola vďačná za kojenie, pretože som po leziacky dala prso a spali ďalej.. neviem si predstaviť pochodovat s nimi po izbe.. posteľ som mala pri stene, všade okolo zábrany a vankúše, ak potrebovali stvornozkovat, tak som ich nechala a ja driemala ďalej.. áno, nad ránom určite riadne zaspal od únavy..

nika898
2. sep 2019

@arcticcode nemusia to byt zuby. Moze to byt hocico mozne. Moj mladsi syn ma teraz tiez divne spankove obdobie v noci sa vrti, mrnka a prehadzuje ma rok aj 8 mesiacov. Robi to tak 3-4 krat za noc. Vsimla som si ze je to castejsie ked mam otvorene dvere do spalne ked ich zavrem spi kludne. Detom moze vadit v noci vela veci. Zly vzduch, zima, teplo, prievan ktory mi dospely necitime, nocne svetlo (mi musime mat absokutnu tmu, mame zatemnovacie zavesy), mozno mu vadite v izbe vy, mozno ho vy budite alebo len ty. To som mala u starsie ked bol manzel v spalni tak sa prehadzoval ako nahle odisiel spat do ine izby spal ako zarezany celu noc. Treba chodit spavat s dietatom aby ste sa vyspali. Poskusajte vsetko mozne. A ak si myslite ze je hladny na veceru nieco poriadne syte. Ja som davala krupicu, ovsenu kasu alebo zemiaky. Ak sa ho snazi manzelka odstavit doporucej dat pred spanim kusok mlieka do flasky ja som od roka davala normalne kravske a potom dokojila za 3 mesiace sa syn pekne sam odstavil bez placu bez vsetkeho a to som mu cez den a v noci davala stale pit ked chcel. Takze treba skusat.

arcticcode
autor
2. sep 2019

Predvcerom mal nocny des. Ale rano si ho nepametal a spal pekne po tom dese, to bolo asi okolo jedenastej. Vcera mal na veceru.. clovece uz ani neviem.

evalin88
2. sep 2019

Maly ma skoro rok a pol a od 12:00 do 7:00 je hore cca kazdu hodinu, idu mu zuby, ren gel nam mov nepomohol. Jedina moznost je vecer spat vtedy kedy on..

arcticcode
autor
2. sep 2019

No lenže uspávanie to je špeciálna kapitola. Tým, že dneska vstal o pol deviatej, teraz spí a už bude spať až večer. Tak by to aj malo byť v jeho veku, že decko už spí len raz cez deň. Lenže keď on pol noci pretancuje a spí v noci, nech nežerem, 8 hodín, o pol šiestej sa už vyškiera, tak potom jasné, že už o deviatej narieka a chce ísť spať. Keby spal jak človek, od osmej do šiestej trebars a od dvanástej na obed do tretej, tak by mu to stačilo. No čo s ním? Rajský plyn v obchode som nenašiel :D Ani kokain pre seba

meesha
2. sep 2019

@arcticcode mas prehnana ocekavani 😀😀😀 tak ho dej v tech devet spat, ne. V cem je problem 😱

via88
2. sep 2019

@arcticcode to treba riesit s lekarom, nie tu, to nie je riesenie.
Ked su to zuby skuste dat od bolesti panadol. Viem ze mami mi tu nalozia, ja osobne som nedavala ale znamej sa len tak decko ukludnilo, a troochu pospalo, velmi tazko bolo so zubami, sem tam mu dala, ked uz nevladala.

lilitela
2. sep 2019

@arcticcode Skus dat na noc nurofen , nech sa vsetci aspon raz vyspite, zaroven uvidis, ci je to od bolesti to nespanie.