icon

Ako zvládnuť krik detí na chodbe?

14. jún 2024

zienky chcela by som vas nazor na situaciu ked mame doma tri male deti syn 5rokov,syn 3,5roka,dcera 1,5roka a ked ideme pocas dna vonku tak robia na chodbe krik nertva to dlho samozrejme to nieje nic strasne kym vyjdeme z bytu cez chodbu do vytahu max 2min, starsim sa to da vysvetlit ti su ticho na moj prikaz ale mladsej tazko vysvetlim aby nekricala, tesi sa ze ide von, a tu nastava problem ked to vadi neprijemnym susedom ktorych dieta zrejme v tom case spi, ako by ste riesili tuto situaciu? to uz fakt sa vytratila ohladuplnost?

autor
14. jún 2024
evistaevista
14. jún 2024

Keby v tvojom príspevku nebola posledná veta, ver tomu že ho preskočim a nereagujem. Ironická mi prídeš skôr ty, svojou otázkou. Alebo skôr sebecká. Ja mám dve deti, a mám z oboch strán bytu deti, ktoré nie sú tiché. Nikdy som nikomu nič nepovedala. Presne tak, ako nepovedal žiadny sused nič mne. A TO je tolerantnosť. Keď obe strany čušia. Ale ty chceš, aby si bola tolerovaná len ty.

evistaevista
14. jún 2024

@brrunetkaa a ty nemáš malé deti? Alebo čo znamená "my ostatní?" 😃😃 Môžme si pokecať, kľudne ❤️ daj to von

andrea2323
14. jún 2024

@moneequa aj ja som si tisíckrát povedala, že čo tam to dieťa derie z kože či čo 😁 ale vždy som ju počula ako neskutočne ponáhľa, snaží sa ho obliecť (lebo asi to neznášal, alebo obúvanie) a snaží sa ho utíšiť. Ale tak veď tie deti majú svoj rozum, sú to malé samostatné bytosti, proste reval a tiež by som svojmu dietaťu asi nedala každé ráno lízatko len preto, aby sme prežili minútový plač.. sú aj horšie veci.. ale to som zasa ja no 😊

autor
14. jún 2024

@evistaevista no vy mi pridete prave jedna z tych milych susediek, viac na vase komentare reagovat nebudem majte pekny den

evistaevista
14. jún 2024

Milá susedka 😃 ale ja som ironická... Sebareflexia žena, tu by veľa pomohla 💪

lulana79
14. jún 2024

@vyrovnanaosoba tu ide o hluk z chodby, priamo za dverami bytu, nebavime sa o hluku z ulice. U nas, v bytovke, sa susedia, ked mali robit hlucnu robotu, vzdy prisli opytat, ci nam dieta nespi v tom case, ked to planovali a rovnako sme to robili my, ked pribudli deti v druhych rodinach. Toto je ohladuplnost... nie ukazovat na druhych a nepozriet sa na seba.

simona20201309
14. jún 2024

Tak to si mala napísať hneď na začiatku. Tak je rozdiel 3 zdravé deti a rozdiel ak jedni z nich má nejaký problém. Potom sa kvôli tomu nestresuj.

haraburdova
14. jún 2024

Ja mam susedu ktora ma male deti, ja mam doma babatko a vzdy ked sa vidime, tak deti tisi aby mi nezobudili malu. Aj v byte je vacsie ticho, predtym som ich pocula od rana fo noci a uz nie. Ja ked mi mala place idem do izby ktora nema spolocnu stenu aby som ich zasa neobtazovala ja. Ohladuplnost je nieco co by si matky mali navzajom preukazovat, kedze tie co maju vacsie deti dobre vedia co nastava za peklo ked sa zobudi male babo.

A jasne, vsetky mamicky s babatkami sa nastahuju do lesa na samotku lebo byvat v panelaku na sidlisku nutne znamena to ze clovek suhlasi s tym ze bude permanentne v hluku jak na stavbe alebo v lunaparku. mozno by sa tie hlucne maminky ohladuplne jak iver v pate mohli so svojimi pavianmi nastahovat do zoo 🤷🏻‍♀️ ale to tak byva, ked si clovek nevidi dalej od konca nosa nedohodne sa s ani s velkacmi ani s malkacmi. tie deti by to este pochopili, ale problem je ze mamicky to maju u <>. 🙃

vanilkovazmrzka
14. jún 2024

Tak to je obojstranne neohladuplne 🙂

simca06022011
14. jún 2024

je to panelak, na nejaky diskomfort s hlukom si tam vsetci musia zvyknut. Keby vrieskali hodiny na chodbach, to by sa riesilo, ale kym prejdu... a co tak susedy klopkajuce opatkami na cely panelak ? to nevadi? :D mna islo vystriet z toho a duplom ked tak najomnici nad nami chodili po byte a co? lietat nevieme este.. ani oknom sa von neda chodit, tak treba prejst s detmi po spolocnych priestoroch :D

andrea2323
14. jún 2024

Treba tu ale spomenúť jednu vec, že autorka najmä hovorí o najmladšej a tá ma teda 1,5roka a také bábo ešte nemá vyvinutú nervovú sústavu na to aby vedelo kontrolovať toľko svoje emócie, čiže nemôžeme očakávať od normálnej 1,5ročnej, že bude extra chápať, že má byť ticho 🙂 o tých starších deťoch vraví, že je to už lepšie..

betulinka1
14. jún 2024

To musí dobre kricat, ked zobudí dieťa susedov. Inak 1,5 ročné dieta už vie pochopiť, že teraz budeme tísko a vonku môzeš kričať. Inak, keď ich to naučíš, že teraz tíško, to je celkom dobre aj pre budúcnosť a iné situácie.

tamky123
14. jún 2024

Keby mali susedia suseda narkomana, čo vkuse deň noc vyhráva, dupe, trepe dverami, kope do výťahu a vykrikuje z okna…, tak by bola šťastná aj za 10 detí, ktoré kričia, keď idú von. 😏

miroslava21
14. jún 2024

Mne krik na chodbe nevadi, pokial to nie je niekolkokrat denne a kazdy den. Uprimne ak deti zakazdym kricia ci hulalaju, tak sa nedivim ze to niekomu vadi.
Aj ked su to male deti, nie je mozne aby zakazdym hulakali. Takze ak ano, treba ich ucit byt tichsie. Ak nie, tak susedom treba len povedat obcas ten krik bude su to deti 🤷‍♀️

brrunetkaa
14. jún 2024

@evistaevista nie som si istá či náhodou nemám, lebo pod nami bývam malý (ani nejdem napísať ako ho doma voláme, lebo si budem musieť ocikanou plienkou otierať oči od urieknutia 😀) ale robí taký hluk a buchot, že sa sem tam idem presvedčiť do vedľajšej izby či nebeha v nej 😵‍💫 ale som milá a poslušná suseda, ktorá si to pretrpi samozrejme… veď my sme nekupovali byt aby sme mali pokoj predsa 😀

aurora33
14. jún 2024

Co ak si nepríjemná prave ty a tvoje tri ukričane deti?

autor
14. jún 2024

@aurora33 mila pani a vy mate deti? citala ste prispevok s porozumenim?

matullienka
14. jún 2024

Prosím ťa ty si taká útočná aj voči susedom keď sa ozvú a majú iný názor ako ty? Lebo tu vyznievajú tvoje komentáre až agresívne voči niektorým len preto, že si dovolia mať iný názor ako ty.

aurora33
14. jún 2024

Áno mám deti a nekričali ako besne keď šli von. Asi vám tie deti treba troska vychovať 🙂

ivik4
14. jún 2024

Vsetky sme to citali neboj sa ale preco prave oni by mali byt Ti neprijemny a nie Vy ?

ivik4
14. jún 2024

Inak my mame teraz susedy s detmi, jedna ma 3 male ktore na chodbe pocut dost a jedna jedno male ale fakt otrasne vrieskajuce dieta co by mi nevadilo lebo to poznam, no niesu schopny dat dietatu ani rezim, na chodbe ho pocut kazducky den bliakat 22:30 cca a aj z bytu .
Neviem si predstavit ze prave JA by som mala byt v ich ociach Ta neprijemna 😃
To uz coje

lelelienka
14. jún 2024

Myslím že baby majú pravdu, tá posledná veta tam nemala byt, pretože takto to vyznieva strašne komicky, keď práve žena, ktorej deti robia krik píše niečo o ohľaduplnosti…
Jeden tip na vyskúšanie - skús malú naučiť napríklad hru na “psssst” my sa tak hrávame s oveľa menším a keď poviem pssst budeme počuť cvak (proste nejaký zvuk akýkoľvek zaujímavý, cvok na bunde hocičo) tak on krásne tíško čaká. Pochopil to celkom rýchlo.

autor
14. jún 2024

@ivik4 pre nic za nic som to slovo neprijemny nepouzila,pochytili sme sa uz kvoli viacerym veciam ktore utichli no stale sa nieco najde napriklad ako teraz ukricane deti...ten kto ma a zazil naozaj neprijemnych susedov vie o com pisem

mamickalisticka
14. jún 2024

Máme 5 ročné dieťa a 3rocne dvojky.. áno naši hučia ako paviani, veľakrát keď ideme von a miliónkrát keď ideme domov .. bývame na trojke bez výťahu. Zatiaľ sa iba raz stalo, že mi jedna susedka povedala, aby som ich utíšila( pracovala z domu) veľmi taktne povedané, ospravedlnila som sa a na ďalší deň ešte raz a ona sama povedala, že to nebolo nič. Niektoré veci proste človek neovplyvní. A v cinzaku skoro všetky hučia, čo som si všimla, u nás sa to ozýva dosť a vždy vieme ktoré deti idú domov 😅

mandzula
14. jún 2024

Ja sa k tomu staviam podla toho, ako sa k tomu stavaju rodicia, to znamena, ze ak vidim, ze rodic ma snahu jaciace dieta utisit, beriem to tak, ze ok, deti vedia byt nevyspytatelne, no ak vidim, ze rodic ma na haku a tvari sa, ze musime striet jeho maleho poloboha, to ma vie fakt nasrat a vtedy ziadam rodica, aby s tym nieco robil, pretoze nie som povinna znasat nici vresk a piskot.

pandorra
14. jún 2024

Mam 2 male deti a to iste. Su dni ked je vsetko v poriadku a dni ked ideme s placom. Mne samej to je neprijemne, ale co mam robit? jedine vysvetlovat..

tiezjedna
14. jún 2024

@evistaevista môžeš mi povedať ako má ona vedieť, že ich dieťa spí?? To len taká technická na margo tvojej hlúpej poznámky... 🙄

mandzula
14. jún 2024

@pandorra presne, ked pocujem, ze rodic ma snahu a vysvetluje, je to ten pripad, ked vec bez reptania akceptujem.

tiezjedna
14. jún 2024

@mandzula tak autorka hneď v úvodnom komentári písala, že sa snaží deti tíšiť, a občas to nefunguje (pomerne logicky) len u toho najmenšieho, ale to tu niektoré komentujúce dámy svojou selektívnou slepotou celkom zámerne prehliadajú😉