icon

Ako zvládnuť náročného novorodenca?

anonymgirl16
13. aug 2025

Ahojte baby mam druhé bábätko je medzi nimi rozdiel rok a pól takže ešte si dosť pamätám začiatky s prvým😅ale tento môj druhý potrebuje byt stále na rukách keď ho položíme alebo dáme do hojdačky hneď začne mnaucať a hneď na to aj plakať…s prvým som to vôbec takto nemala takže neviem co robiť..prvy mal len veľké koliky ale vždy len večer cez deň kam som ho dala tak tam bol a nevydal ani zvuk takže teraz neviem co mam robiť…prejde to alebo ho mam nechat plakať alebo stále nosiť?v tomto teple niesom ochotná dať na seba nosič alebo šatku to ho radšej budem vláčiť na rukách…ďakujem❤️

marhulka13
13. aug 2025

@anonymgirl16 ja som mala to isté, o niečo lepšie to bolo po desiatich mesiacoch. Pevne nervy prajem

anonym_5e990c
13. aug 2025

@anonymgirl16 Každá len chcete deti a potom sa tu sťažujete, aké je to náročné. Tak si to pekne uži 😉

anonymgirl16
autor
13. aug 2025
@anonym_5e990c

@anonymgirl16 Každá len chcete deti a potom sa tu sťažujete, aké je to náročné. Tak si to pekne uži 😉

@anonym_5e990c pýtanie si rady je sťažovanie sa?🥴

pralinka86
13. aug 2025

Raz to prejde, urcite, bohužiaľ len vydrzat... To dieta nerobi umyselne zle alebo natruc, proste mu tiez nie je pohodlne, dobre, mozno ho cosi boli, mozno hlad mozno prejedenie, teplo, unava, mozno viac dokopy veci, je to velmi malinke babo, vsetko sa mu dovyvyjava, dozrieva.. a ked sa najlepsie cíti pri mame, tak co narobis.. proste mozno potrebuje cítiť kontakt, istotu, vonu...
Tiez sme mali druhe dieta narocne, ten prvy polrok masaker, do roka stale zle, potom uz len lepsie a lepsie
Aspon budes mat silne ruky 👌 a cvic aj na chrbticu popri tom, lebo fakt to nie je sranda
Počúvať ten narek, to sa predsa neda a vidiet ako sa trapi

pribinak
13. aug 2025

Novorodenca nechať vyplakať ? 😢😢😢och bože, veď on hľadá mamu, tvije teplo vôňu hlas ….

mondolina
13. aug 2025

@anonymgirl16
nechať vyplakať novorodenca? koľko má mesiacov?

pribinak
13. aug 2025
@mondolina

@anonymgirl16
nechať vyplakať novorodenca? koľko má mesiacov?

@mondolina novorodenec 0-28 dni

diewcatqoo
13. aug 2025

Vazne by si nechala plakat take malicke cudo? Ved ja si neviem predstavit nechat vyplakat ani toho mojho 8 rocneho kona, nie to este male babo.
Pozri, clovek musi ratat so vsetkym, ked ide do dietata. Ja viem, ze je to narocne, tiez mam babo, ale hovor si, ze je to len obdobie. Male babatko ta potrebuje, ved este len vyslo z teba a uz cakas, ze vydzi bez teba kdesi samo v postielke. Ono potrebuje tvoju blizkost. Mozno prve take nebolo, ale nemozes cakat ze budu rovnake.
Ja som zas mala prve take narocne. Nebolo bezomna ani sekundu, v postielke nie, v kociku nie, ani v nosici - len vzdy plakalo. Cez den spalo 3x po 20 min, v noci kazdu hodinu hore. No bolo to o drzku, co ti poviem. Neviem si predstavit mat v tom obdobi este dalsie doma.
Zapriahni muza na pomoc alebo babicky, nech sa venuju aspon starsiemu a ty bud s mladsim kolko potrebuje. Ono to prejde. A potom si spatne povies, ze to tak rychlo utieklo. Drzim palce a pevne nervy.

mondolina
13. aug 2025
@pribinak

@mondolina novorodenec 0-28 dni

@pribinak
mohli zmeniť názov, robia to často.

kiki68
13. aug 2025

Zaves na seba do satky/ nosica, mame nieco take doma, ona je super kludna, kym ju nedas kdesi do hojdacky, alebo kocika, polozis a vresti ako tur. Svokra ju vie nejak dat tak, ze nepisti, ale svokra je uspavac hadov.

kaca222
13. aug 2025

To skôr tvoje prvé bolo výnimočné, ak sa nechalo položiť. Nechať plakať v žiadnom prípade, ak nechceš nosič, tak potom len na ruky a vydržať. Ja by som 100% volila nosič, teplo neteplo

pralinka86
13. aug 2025

A este ak dieťa zvlada nosic, vyuzivaj, je to obrovske plus.. to ti pisem ako matka dietata, co nechcelo ani kocik ani nosic, to je potom zufalstvo... A dost pomahalo mat funkcne tricko/body do neho.. merino body kupis aj bazarove, to vyschne raz dva na tebe ani nevieš ako a aspon rano a podvecer sa da aj vonku s nosicom celkom fajn aj teraz

anonymgirl16
autor
13. aug 2025
@diewcatqoo

Vazne by si nechala plakat take malicke cudo? Ved ja si neviem predstavit nechat vyplakat ani toho mojho 8 rocneho kona, nie to este male babo.
Pozri, clovek musi ratat so vsetkym, ked ide do dietata. Ja viem, ze je to narocne, tiez mam babo, ale hovor si, ze je to len obdobie. Male babatko ta potrebuje, ved este len vyslo z teba a uz cakas, ze vydzi bez teba kdesi samo v postielke. Ono potrebuje tvoju blizkost. Mozno prve take nebolo, ale nemozes cakat ze budu rovnake.
Ja som zas mala prve take narocne. Nebolo bezomna ani sekundu, v postielke nie, v kociku nie, ani v nosici - len vzdy plakalo. Cez den spalo 3x po 20 min, v noci kazdu hodinu hore. No bolo to o drzku, co ti poviem. Neviem si predstavit mat v tom obdobi este dalsie doma.
Zapriahni muza na pomoc alebo babicky, nech sa venuju aspon starsiemu a ty bud s mladsim kolko potrebuje. Ono to prejde. A potom si spatne povies, ze to tak rychlo utieklo. Drzim palce a pevne nervy.

@diewcatqoo nie nenechala preto ho stále nosím..len viem že sú aj takéto rady tak som vypísala možnosti co ma napadli

anonymgirl16
autor
13. aug 2025
@diewcatqoo

@diewcatqoo babičky niesu,žijeme v zahraničí a muž je do večera v práci takže to musím dať sama každopádne ďakujem 😊

terry658
13. aug 2025

@anonymgirl16 ja som mala tri takéto deti. Chcela by som jedno nevrieskajúce. U nás to bola ABKM.
Pomohol iba nosič a nonstop pri mne. Keď sme šli niekam kočíkom tak sme došli späť na rukách. U jedného zaberala trochu perinka na upokojenie.

tiika
13. aug 2025

@anonymgirl16 moja bola takato, neodlozitelna, je to náročné, napriek tomu si myslím, že úplne normálne. To bábätko chce byt pri tebe, v tvojom náruči, cítiť bezpečie, lásku, blízkosť a tých dôvodov je nespočetne. Určite by som volila nosič, mne zachránil psychické zdravie, bez neho neviem ako by som to dala, ruky by mi odpadli a ani by som nevedela nic poriadne urobit 😅 Dieťatko som mala často len v plienke, ja nejake tričko z tenkej látky.

7lenka11
13. aug 2025
@anonym_5e990c

@anonym_5e990c bože tieto prízemné komentare.. a ešte aj anonymne 🫣

orini
15. aug 2025

Moj syn mi tiez vyrastol na rukach... bohuzial inak sa nedalo. Bolo uz potom lepsie ked zacal sam po styroch objavovat, neskor chodit. Potom sa to trosku vratilo a neskor uz definitivne vymyzlo. Bolo to extremne narocne, lebo on bol nesmierne velke dieta, ale stalo to za to. Nenechavala som ho plakat a dnes je velmi pokojny chlapec, kazdy ho chvali

orini
15. aug 2025
@7lenka11

@anonym_5e990c bože tieto prízemné komentare.. a ešte aj anonymne 🫣

@7lenka11 vsak preto su anonymne... 😄😄 to si to tu este uzijeme

jablkovastrudla
23. aug 2025

S mladsim sme si tymto presli, iba ti chcem povedat ze v tom nie si sama. Skus satku ked ti ju bude tolerovat (moj nechcel)
Tiez sme v zahranici a nemal mi kto pomoct, snad sa to u vas coskoro zlepsi. Drzim place ✊🏼

anonymgirl16
autor
7. sep 2025
@anonym_5e990c

@anonym_5e990c ďakujem za úžasný komentár ❤️skončili sme v nemocnici a museli ho operovať mal veľké bolesti preto chcel byt co najviac na mne a moje “sťažovanie sa” bolo asi oprávnene ale dúfam že tebe sa s takýmto správaním k ľudom spi dobre ❤️

jablkovastrudla
7. sep 2025
@anonymgirl16

@anonym_5e990c ďakujem za úžasný komentár ❤️skončili sme v nemocnici a museli ho operovať mal veľké bolesti preto chcel byt co najviac na mne a moje “sťažovanie sa” bolo asi oprávnene ale dúfam že tebe sa s takýmto správaním k ľudom spi dobre ❤️

@anonymgirl16 boze to ma mrzi, nech ste doma co najskor a uz bez bolesti. Toto je to najhorsie ked babatko trpi, drzte sa 🙏🏼