icon

Ako zvládnuť návštevu svokrovcov po narodení bábätka?

31. mar 2024

Som zúfalá , dočkali sme sa nášho vytúženého bábätka čakali sme naňho 6 rokov. Chceli by sme si prvé týždne užiť s ním len my dvaja s mužom. Muž bude mat aj dovolenku v práci a bude s nami doma 3 týždne. Myslím že sú to chvíle ktoré majú byt spolu len rodičia a mimino a nikto iný . Ide o to že svokrovci chcú hneď chodiť vraj oni nevydržia nevidieť ešte týždne vnúča. Ale bývajú 350km od nás takze by to nebola návšteva na hodinku ale na minimálne cely víkend MINIMÁLNE! Nemám nato nervy tu chodiť zničená stále kojiť uspavat atd a ešte sa starať o to ako vyzerám kvôli svokrovcom. Bude to riešiť s nimi určite ich synacik tak máte nejaké rady ako to povedať aby to pochopili a neprišli aj napriek tomu ? Napríklad moja sestra býva 10minut od nás ona keby prišla by mi to vôbec nevadilo lebo viem že odíde domov do par minút ale myslím že takto na prespavacku je to moc skoro !!!!!

Strana
z4
andie2810
3. apr 2024

U nas prva navšteva bola keď mal malý 15 dní.. môj nevlastny otec so ženou a ich 3 ročnym synom, ktorých beriem ako svojich... ale tiež to bolo o tom že malý mal isť papať (nutrilon) a spinkať a nevyšlo to lebo silou mocou ho chcela krmiť otcova žena... bola som hlúpa že som na to pristúpila a nezavrela sa namiesto toho s malym do spalne sama... cely zvyšok dňa bol rozhodený... neviem si predstaviť že by tam mali byť aj na noc a tak...a vlastne takto dopadla každa jedna navšteva, každy sa snažil maleho mať čo nakviac na rukach, každy si myslel ako ho uspi a vždy to dopadlo zle a maly bol potom ako vted na riti a my sme si to zlízli... takže po mojej relativne čerstvej skúsenosti by som povedala nie, nech vydržia a je jedno či z mojej strany alebo manželovej... teraz už keď ma maly 6,5m a ako taky režim tak proste ak chce niekto prisť tak poviem že vtedy a vtedy ide maly spať tak podľa toho poviem kedy môžu prísť... a aby som dodala ak mal prisť niekto z manželovej strany, tak sa ma opýtal či môžu, či sa cítim na to aby niekto prišiel, keďže ja som bola tá ktorá rodila a bola zašitá na 2x dobre že nie až za ušami a videl že som rada ak si nájdem nejakú polohu kde dokážem chvíľu obsedieť... mali by ťa rešpektovať, svokra bola kedysi sama v tvojej situácii takže vie aké to je.... mne sa tu pár dní po pôrode snažili dotrepať moji starí rodičia.. keď volali na mobil tak som nedvíhla lebo som krmila maleho, do toho začali vkuse vyzváňať na zvonček čím mi maleho zobudili asi po 15 minútach po tom čo sa mi ho podarilo konečne uspať a nakoniec sa doteperili až ku dverám kde vyklopkávali.. bohužial, snažila som sa v spálni utíšiť malého takže som im neotvorila a tak teda odišli... prosim pekne doniesli mu papučky 🤦‍♀️ chlapcovi ktorý bol nonstop v perinke trebalo takto súrne papučky... pohádali sme sa ale odvtedy som od týchto nenaplánovaných návštev mala pokoj 🙏🏻

mk1111111111
3. apr 2024

Ved nech nechodi nikto, ani z Tvojej, ani z druhej strany a vsetko bude ok, nikto nebude ukrateny a nikto sa nebude moct hnevat.

janage
3. apr 2024

Pozri ešte nikto nevie co ako bude. Ja som po 2.porode ostala v nemocnici 8 dní, bábätko malo extrémne silnú žltačku. Po prvom som zas bola dolu v takom stave že amen tma. Mesiace kým sa to dalo do kopy. Popraskané bradavky do krvi napriek všetkým opatreniam....
Keby sa mi v tom čase počas prvých 6 týždňov natrepala návšteva na prespatie, otočím ich vo dverách a silno zabuchnem po tom co spustím hystericky smiech.
Manžel nech svokrovcom nič siahodlho nevysvetluje.
Nech oznámi, že ste sa rozhodli neprijímať prespavacie návštevy. Ste ochotní urobiť kompromis a po 4 týždňoch môžu prísť pokocikovat po slniečku ak to fakt nevydržia. Na druhu stranu v dnešnej dobe videohovorov, nevidíte žiaden problém, aby počkali.
Ti co nechápu rozdiel medzi tým keď ma vidí obnazenu moja vlastná matka, a matka môjho muža...ak by to bolo naopak a muž by bol po zákroku, kde by bola narušená jeho intimita tiež by bolo úplne iné ak by ho takto videla vlastná matka a matka jeho ženy.

zzzzza
13. máj 2025
@gypsomilka

Po skusenostiach by som razne povedala nie. Proste pridete ked povieme ze mozete. A povedala by som to aj svojim rodicom. Moji svokrovci sa nasackovali v den ked sme dosli z porodnice. Nevedeli sme ani jeden ze pridu. Proste fakt neohlasena navsteva. Bola som totalne vytocena,nasr… a neviem co,co pocitili velmi. Nahnevali sa. A aj ked to nikdy nepriznali vedia ze to bolo cez. Lebo pri prvom vedeli ze to nechceme. Ziadne navstevy a chceli sme aj pri druhom. No nie dovalili sa.

@gypsomilka aj moja svokra

zzzzza
13. máj 2025
@slnecnica82

Neznesies ich na prespávacku, ale svojich by si iste zniesla...nehanbíš sa niečo také vypustiť, idú diaľku k vám a že na hodinu a dovidenia...možno aj ty raz budeš babka a dúfam, že teba ani cez prah dverí nepustí nevesta 🤮🤮🤮💩💩💩

@slnecnica82 to čo za múdry názor

zzzzza
13. máj 2025
@majlo1234

Ja by som sa nic nedohadovala. Navsteva je vas ustupok, nie ich pravo. A nech si mysli kazdy, kto chce. Ked raz budem mat nevestu, ani ma nenapadne sa jej nanominovat po porode do domu, pokial nezdementniem. Pockam si na pozvanie a podmienky, za ktorych im to bude vyhovovat. Chvalabohu mam normalnu svokru aj matku

@majlo1234 presne

Strana
z4