Kedy po narodení dieťaťa chodia návštevy?

12. okt 2023

Mala by som otázku kedy po príchode z pôrodnice k vam prišli rodičia a svokrovci ? Ide o to že ja som toho názoru že najprv aspoň prvé dni by som si babo chcela užiť len ja sama s manželom , myslím že neni vhodne aby sa k nám hneď nasackovali svokrovci na cely týždeň keďže bývajú 400km ďaleko , ale viem že nevydržia čakať dlho aby videli vnúča , myslím že sa na tomto ešte budeme hádať. Ja keď prídem s pôrodnice chcem mat kľud a užívať si to šťastie a tie intímne chvíle aspoň prvý týždeň len my s mužom a nie aby ma tu v dome už čakala svokra. Ako ste to mali vy a ako ste to riešili ? Môže sa to vôbec ? Dúfam že ma neukamenujete za toto samozrejme že potom môžu prísť a budem aj rada že mi pomôžu , ja hovorím len o tých úplne prvých dňoch a príchode domov z nemocnice. Keď poviem že si to neželám aby počkali aspoň týždeň tak to snáď budú rešpektovať.

gejb
12. okt 2023

Mesiac po narodení nebudeme nikoho ubytovavat ani nikam cestovať...keď chcú prísť pozriet malé OK, ale len na chvíľu. Tu neustupim.

natall113
12. okt 2023

Prvé dva týždne žiadne návštevy tiež som chcela pokoj

patka06
12. okt 2023

Je rozdiel návšteva, ktorá príde na chvíľku a tá, ktorá u vás býva
Návštevu s ubytovaním by som odložila, kým si s bábätkom nenájdete svoj režim, pokojne aj o pol roka.
Návštevy na chvíľu chodili prakticky od 1. dňa ako sme boli doma z pôrodnice - keďže starí rodičia bývali v tom istom meste a svokra chodila okolo nás z práce, vždy sa zastavila.
Kamošky tiež, mne dobre padlo s niekým sa porozprávať, dať si kávu

janinah
12. okt 2023

Vydržia,teraz v dobe covidu a chrípky stačí keď bude doma len tvoja rodina.Ja mam mesačnú vnucku a naživo ju uvidím až o 3 týždne,budeme tam 3 dní aj s cestou.Vidime sa cez whatsapp to mi musí zatiaľ stačiť. Tiež sme cez 400km ďaleko.

deti95060810
12. okt 2023

k prvej dcére prišli svokrovci do nemocnice - mala asi 2 dni, k ďalším sa im nechcelo - neprišli nikdy. ....

alison11
12. okt 2023

Moja svokra ma pri prvom dieťatku čakala bola som krozne naštvaná tiež som tak bola citovo ako ty chcela som byť z bábom a mužom sama a tie krásne prvé chvíle doma zažiť v trojici a preto pri druhom som na muža tlačila aby nedovolijej prísť hneď v prvý deň a mama zas šla pre nás pri druhom z otcom miesto manžela som dúfala,žemama postráži prvorodeného a príde muž z otocm na aute pre nás ☹ čo už ale mám šťastie aspoň vtom,že bývame v jednej dedine a nechodia často naši 1x za týždeň a svokra keďže teraz sa stará o svoju mamu už 4rok o 20km ďalej tak zriedka ju vídame.

lucia13022023
12. okt 2023

Moji rodičia a celkovo moja rodina býva v tom istom meste co my, prišli hneď v ten deň čo sme prišli z pôrodnice. Muzova rodina býva cca 20minut od nás autom, prišli tiež skoro.
Keby to môžem vrátiť tak vrátim, celé 600nedelie by som nechcela nikoho doma, keď tak len rodičov mojich a jeho. Malý mi nachytal rsv a dalsie pliagy...ale boli len chvíľu. Keby ma niekto prísť na dlhšie, víkend/par dni, nechcela by som. Ako píšeš ty, najprv sa treba spoznať s bábätkom, a mali by ste byť doma len vy 3 🙂 podľa mňa

kati301
12. okt 2023

Ja keď som prišla tak hneď prišli aj moji rodičia a prakticky zostali cely deň. A takto chodili, hlavne mamina, každý deň asi prvý týždeň. Ja som to tak chcela a mužovi to nevadilo. Ja som mala po pôrode taký stav, že som nechcela byt s malou sama, proste vzdy musel niekto byt so mnou v byte. Trvalo to asi dva týždne, potom postupne som si zvykala.. takze u nás bol vzdy niekto ak nebol muz doma ale muz mal prvé dva týždne tu otcovskú samozrejme. Ale tak som to chcela, čiže mal by sa rešpektovať akýkoľvek názor/rozhodnutie ženy. Uvidis aj ty po pôrode ako sa budeš cítiť. Ja som mala (podľa mna) fest silne tie baby blues, nechutilo mi jesť a take srandy 😃 čiže som bola veľmi vdacna a rada za akúkoľvek pomoc a spoločnosť.

vkatush
12. okt 2023

Ja som už počas tehotenstva niekoľkokrát rázne vravela, že po pôrode až keď JA poviem, kedy prijímame návštevy. Či to bude týždeň 1, 3, 6 alebo koľko, bude na mne a na bábätku.
Manžel to úplne chápal, podporoval ma a aj jeho rodičom to viackrát vysvetľoval, aby to tiež chápali (boli by schopní už do pôrodnice prísť).
Navyše, v decembri, keď zúrila najväčšia vlna tej divnej chrípky, proste to muselo byť. A návšteva musela byť ohlásená vopred, žiadne prepadovky a úplne zdravá.

Nakoniec som sa s malým rýchlo zohrala, po vyše 2 týždňoch prišli svokrovci a krstní. A potom neskôr zvyšok rodiny postupne.
Každý moju žiadosť rešpektoval.

x_mery_x
12. okt 2023

Hned po prichode :D ja s tym nemam problem. :D

marhulka13
12. okt 2023

Mne svokra hneď v prvý deň, lebo mi prišla pomôcť. Bola tu kým som sa nezotavila a potom odisla.

tiezjedna
12. okt 2023

ja som mala maminu a svokru doma pri každom pôrode, takže prišli aj do pôrodnice hneď v ten deň alebo druhý 👍 Ja som s tým nemala vôbec probém. Ani s návštevami, tie sa u nás otočili priebežne snáď od tretieho dňa od príchodu domov🙂 Máme jarné/letné deti, dom, záhradu, tak to bolo také nesilené, pozvoľné. Švagriná úplný opak mňa, tá snáď mesiac nebola ochotná nikoho vidieť, prijať. Pre mňa tydýt, pre ňu ok. Každý sme proste iný.

princess59
12. okt 2023

Do pôrodnice za mnou chodili na striedačku všetci okrem mamy, tá bola na služobke zrovna a ja som bola vďačná, pekne mi ušiel čas 😁 a doma hneď prvý deň sa zastavila kamoška a potom tak postupne všetci, kto kedy chcel vtedy prišiel. Ja som sa cítila úplne v poriadku a som veľmi spoločenská, nevydržala by som vo svojej bubline.

elizita
12. okt 2023

Pri prvej dcére som šla z pôrodnice rovno k mojim rodičom,lebo muž bol chory 🤦 a normálne tam prišli mrknut moji súrodenci.. na chvíľu a čau.. pri druhej dcére už nik nemal záujem.. prisla som domov,svokra a mama nakukli a keď mala dcéra 2 týždne sa nahlásila dobrá kamoška..

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rachel36a
12. okt 2023

Moja mama aj svokrovci prisli hned ten den ked sme sa vratili z nemocnice. Ale len na chvilu, este mi navarili a isli domov

marianarem
12. okt 2023

Ja som v tomto obdobi navstevy prijimala, ale len take, ktore vedeli fyzicky alebo psychicky pomoct. Boli to len moji rodicia a sestra. Svokor musel pockat, ale tak on bol aj alkoholik, na to som ozaj nemala silu.

euka210
12. okt 2023

Svokra mi doniesla jedlo, pozrela maleho a sla domov...ma to kusok.
Mama byva 100km a ta sa po par tyzdnoch dovalila s 30r starymi radami a mala som len nervy. Myslim, ze na dlhsie ked chcu prist, tak min. po mesiaci, lebo budes mat co robit zvyknut si na babo atd...je ok a normalna tuzba, ze chcete byt s malym prve chvile sami a zvykat si na seba.

dadka128
12. okt 2023

Ked sa na to budes citit, skor by som ani nikoho vidiet nechcela.. 😄 a ako sa hovorí nezvaní hostia sa za dvere stávajú, ak su zvedavy ma babatko mozete si zavolat telefonicky a cez appku sa aj vidiet .. hlavne sa nestresuj, neurobí to dobre tebe a ani bábätko.. snáď máš aspoň chápaveho muža, ktori ti je oporou

zuzanockamt
12. okt 2023

Prvá návšteva mimo pôrodnice bola po 4 dňoch - išli sme k svokrovcom na obed so 4-dňovým dieťaťom a s 2-týždňovým som cestovala cca 50 km k mojim rodičom. Ale ja som s dieťaťom hneď od príchodu z pôrodnice fungovala normálne, bežný život.

maminkadeticiek
12. okt 2023

Prve 2 tyzdne bola u nas len mama (teda okrem 3 hodinovej navstevy svokrovcov🙄).
Lenze mama varila,prala,zehlila,varovala kym som spala ja,domov k sebe si chodila len oddychnut.Inak mi bola stale k dispo aj v noci.Boli sme jej za to neskutocne vdacni,strasne nam pomohla,nebolo mi lahko po porode.Po 2 tyzdnoch ma nechala doma s malou prvy krat samu a pomaly som to zvladala sama lepsie a lepsie.Tato jej pomoc bola na nezaplatenie.

cali2016
13. okt 2023

Tiez som rozmyslala podobne, ze nikoho tu nebudem chciet, ze chcem byt sama s malou. Akonahle som vsak prisla z porodnice, nechcela som byt s malou sama(aj ked muz bol tiez doma). Priala som si ale spolocnost, moju mamu alebo aj svokra by bola dobra.Chytali ma baby blues a bola som ubolena, vsetko bolo neuveritelne nove a ine. Vtom case bol COVID a ludia nemohli len tak chodit na navstevy. Chcem tymto povedat, ze nevies ako to budes citit po porode. Ja som tu spolocnost chcela mat.

bucko555
13. okt 2023

Chodili hneď ako sme došli domov .vôbec mi to nevadilo...neviem si predstaviť čakať do konca 600nedelia to sme už mali aj pokrstene

sisaka
13. okt 2023

Nemala som žiaden problém s návštevami, ale nik u nás nebýval. So synom som išla domov po 24 hodinách od pôrodu, na druhy deň sme ho brali už von na prechádzku a na tretí už boli pozrieť u nás kamoši.
S dcérou na Slovensku to bolo iné, v čase keď som rodila ženy museli byt v pôrodnici 5 dni, takže domov som prišla s 5 dňovým babom a fungovali sme tiež
hneď, návštevy, prechádzky, v pôrodnici boli pozrieť rodičia aj svokrovci, ale v tom čase to bola návšteva na chodbe medzi dverami, vrátane manžela, otca dieťaťa 🤦‍♀️

dory11
18. okt 2023

Návštevy z ubytovaním určite aspoň. Na 3 mesiace odložiť .( Či už kvôli vám a vášmu pokoji a synchronizácia z bábätkom , tiež pre imunitu dieťatka .) .tiež som žiaľ návštevy nechcela ale zvhladom že by vame zo svokrou som si moc nemohla rozkazat ale keď som začala kričať že moje dieťa si nebudú brať na ruky že neje vec ani hračka a prvé dni a týždne potrebuje mňa a otca tak sa nasrali všetci odišli z našej izby do obývačky a tak sedeli asi hodinu a rozoberali že si rozkazujem v cudzom dome ale keď už bol čas späť a oni veselo debatili pustali hudbu ( narodenie malej oslávili hneď na druhý deň od pôrodu keď som bola ešte vporodnic všetci)a začala som hovorí že buď budú potichu alebo môžu odísť tak sa všetci odišli a svokra urazená vyše týždňa .

samimami777
18. okt 2023

Ahoj , u staršej dcéry som "dovolila" celá nadšená návštevy už v pôrodnici a teda hrozne som to aj úprimne oľutovala... Každý deň za mnou chodilo xyz ľudí z rodiny a neskutočne ma to otravovalo unavenú, ubolenú s každým hodinu vysedávať a rovnako doma. U mladšej som už všetkým povedala že si výslovne neželám žiadne návštevy ani v pôrodnici ani doma skorej ako bude mať malá 1 mesiac, ja sa dám trochu dokopy a zvyknem si na fungovanie s novým bábätkom (plus mladšia je narodená 23.12. tak aj kvôli chorobám atď ) . Návšteva s prespaním by nehrozila u mňa už vôbec , budeš nonstop kojiť, prebalovať , potrebovať kľud na oddych keď aj dieťa spí ... Chápem že keď žijú 400km nechcú sa v ten deň aj otáčať domov ale hotely existujú môžu prespať tam a ráno v kľude ísť na cestu

fion22
30. mar 2024

...k nám prišli svokrovci na týždeň, keď mala malá 3 týždne...a teda už by som to znovu nespravila... pomoc v zmysle pozeranie sa na spiace bábo...budeš unavená, ubolená, plná hormónov, krvácať, budeš si smrdieť a to bez srandy...a niekto iný bude v kúpeľni, keď ju budeš najviac potrebovať...ak budeš kojiť, najlepšie ti bude bez podprdy, ale kvôli nim si ju budeš musieť dať... ja vravím, že svokra sa prišla starať hlavne o svojho syna...každý deň mu chcela vyvárať jeho obľúbené jedlá, žehliť pyžamo...každý deň sa čudovala, že nemá používať cesnak a cibuľu ... a ešte si pamätám ako som kojila malú ráno v spálni, mm išiel do obchodu, ja som ho čakala v spálni a on 2h nikde, vložka pretečená, rozbitá z noci...a otvorím dvere... svokrovci sedeli za stolom, čakali na raňajky a mm jednou rukou penil mlieko a druhou robil ružičky zo šunky..a svokra, že dobré ráno ako som dlho spala 🤯🫣