icon

Ako zvládnuť nervózne 7 mesačné dieťa?

lucia006
15. jún 2013

Ahojte,neviem ci sa chcem vyzalovat ,alebo najst niejaku radu ktora by mi pomohla smojim 7mes,synom .uz som totalne v koncoch vycerpana z neho 😖 od kedy sa narodil som nespala jednu plynulu hodiny ,najprv to boli 4 mes,koliky a potom predpokladam ze zuby ,lenze je to uz neunosne mne je stale zle boli ma hlava nevladzem snim ani n prechadzku ,cez den ho nic nebavinnechce sediet hrat sa s hrackami ani v chodaku dlhsie nevydrzi ako 5minut,vecne by chodil len za ruky ,co ja uz snim nevladzem a som nonstop sama doma,keby aspon vnoci spal tak by sa to este dalo. Ale zaspi o 8mej hned a od 22hej hodiny sa zacne prehadzovat mrncat plakat a to dokola celu noc max,co spi je 15min vkuse,ja dovtedy nestiham zaspat taka som uz nervozna zneho!!!! ☹ uz mam strach ze spadnem na drzku!!!!a tO DOSLOVA .skusali sme gely na dasna cipky vyburcol nurofen na noc dokonca aj stvrku dithiadenu,a nic,papa uz len raz vnoci,ale 30 aj viac krat je hore,!!!!!

zuzu31
17. jún 2013

este ma napadlo .... tvoj syn je akurat teraz v takom veku ze vie sediet vsetko vnima ale nevie sa pohybovat, dociahnut, zobrat si co by chcel, je to pre dieta frustrujuce ... moja dcera tiez v takom veku strasne piskala, je to prirodzene

a chodit by som ho nedavala za ruky, ked sa postavi k nabytku a bude si vediet prejst sam tak sa dostane kam bude chciet 🙂 .. vydrz maminka 🙂

lauricka
17. jún 2013

a este ma napadlo, nechod s nim za ruky ani pod pazuchy, proste nie a hotovo, musi zabudnut, ze sa to vobec da. Az to zvladne sam, moze chodit. On si to urcite odreve, ale take male dieta ma velmi slabu pamat, zabudne na to, ked neustupis. Bude si musiet najst inu zabavku. Dieta zvycajne lozi, potom si sada, potom sa zacne stavat na nohy popri niecom, chodit popri nabytku samo do strany a potom sa samo pustat chodit, az ked je pripravene. Nema vyznam ho vlacit skor. On si v tom asi nasiel svoju zabavku a teraz chce len to. Ale mlady pan by sa mal pekne ucit lozit a sam. A nech ho aj porazi na tej deke, podla mna to donekonecna nevydrzi sa tam jedovat. Holt, asi ste sa dostali uz tak daleko, ze treba nieco urobit razne. Lebo ako dlho ho tak chces vlacit, ked ho nic ine nebude zaujimat? A ako sa bude vyvijat, ked nic ine robit nechce? Neviem, mozno ma nejaku diagnozu....ADHD alebo co, v tom sa nevyznam, ze kedy sa to zacina prejavovat. Ale zacni od seba. Najlepsie, keby sa Ti podarilo najst odbornika, ktory Ti nepovie len, ze to prejde. Lebo mne sa to nezda byt normalne. Kazdopadne Ti drzim palce.

cayar
18. jún 2013

Ahoj...skus vyskusat osteopata...daj do Google a Malo by ti najst aj na Slovensku....liecba rukami.masaz...tu ,Co poznam mamy...vela chodilo al.chodi....vela spanku& pevne nervy!!!A prajem, aby uz len bolo dobre;)

adkasmolka
18. jún 2013

@lucia006 este na napadlo ist prirodnou cestou.Vykupat dieta v cisci-bylinka proti urieknutiu.Prejst m u rano pocikanou plienockou po tvaricke,dat mu cerveny naramok na lavu rucicku.Ak mas moznost kup si kvalitny levandulovy body cream vhodny a pre dieta,levandulove kvapky,kt.kvapnes na vankusik.Levandula celkovo posobi upokojujuco.Ak mas moznost,navstivit solnu jaskynu,upokojuje nervovu sustavu.Vysasit zo stravy umele cukry,nasadit spaldu,proso,celozenne pecivko,ovocie,hnedy cukor ako sladenie,jogurty prirodne s probio kulturou.

lucia006
autor
18. jún 2013

@cawes no ja tu bohuzial nikoho take nemam komu by som zverila a starej babke niejakej keby sa nasla co uz nema nervy na deti nechcem zverit,aj moj papa kase ale skor krupicu ta mu viac chuti poom vyzivky spiskotami obed a okolo tej 18tej chlebik smaslom,pije um hipp bio combiotic je dost huste cize zje zneho menej ako snutrilonu cca 180-200ml

lucia006
autor
18. jún 2013

@kacena4 skusili sme ,odisli sme do obyvacky no maly spustil o 23tej taky plac,ze som ho dorna poriadne nevedela ukludnit ,obdivujem vas 4 deti ku ufff

lucia006
autor
18. jún 2013

@whiterose asi ste neprecitali vsetko co som pisala.od narodenia do 4mes,mal koliky kazdy bozi den ,potom zacali predpokladam zuby kedze mal skoo prvy zubcek ,a trva to dodnes!

lucia006
autor
18. jún 2013

@lauricka ano vie sa posadit,a jedina vec kedy mozem ist na a chvilku sa sam pohraje je chodak,takze nanho nedam dopustit!

lucia006
autor
18. jún 2013

@lauricka tak neviem ci to je normalne je to moj prve dietatko a asinani to nezistim kedze som bola na neurologii a povedala ze to je uplne zdrave bejby ,nieje ani hyperaktivne ani zaostale,len to trosku asi robi naopak,nieje tabulkove dieta a asi nejd podla tabuliek,no co spravime ,najprv zacal sediet potom sa staviat a az predvcerom zacal stat na styroch len sa hupe este nevie ist vpred ale verim romu ze coskoro zacne bude mat inu zabavku ked sa bude vediet dostat kam chce

lucia006
autor
18. jún 2013

@adkasmolka dakujem premna nowd veci .iba stou plienkou to robim a naramok ma odnarodenia na rucke 😉

winka99
18. jún 2013

@lucia006 skusala si v noci nechat zapnutu lampicku? my sme svietili kazdu noc asi az do 3 rokov, som si vsimla ze mrncal ked bola tma a jak som zapla lampu ukludnil sa a potom ked uz bol vacsi a vedel hovorit, sam mi povedal nech zapnem svetlo a hucal kym som nezapla a bol spokojny
mojho tiez v takom veku hracky nezaujimali, len hrnce, varechy, pohare a setko mozne len nie hracky, u nas sa nedalo kde ani slapnut, co cela obyvacka, kuchyna samy riad vsade, este aj v kupelni a v spalni pod postelou som nasla panvicu a lyzicky ....musis skusat co ho zabavi

mirinecka
18. jún 2013

@lucia006 máš nezávidenia hodnú situáciu, mám dve deti a boli úplne rozdielny, druhý bol presne ako tvoj on narodenia nonstop 20hod z 24hod. preplakal lepšie povedané prereval, keď som chodila k našim tak môj ocino to max. nezvládal a len tvrdil tomu dieťaťu niečo je, ale všetci lekári tvrdili že to je normálne, boli sme aj na gastro aj testy na všetko, aj mliečne som mala zakázané jesť aby to nemal v mlieku ale nič nepomohlo, doktorka len povedala že to je nedozretá nervová sústava ☹ . a teraz keď má dva roky tak chodíme logopedičke s oboma, a so starším psychologičke tak sa vždy vypytujem aj na menšieho prečo furt reve a má svoje amoky nervov, odpoveď má citlivú nervovú sústavu ktorá neni ešte obalená tak ako má a preto každý nový podnet nedokáže spracovať a to ho rozruší. Keď bol malý tak spával v kočíku aj v noci to som chodila po dome a kočíkovala len aby zaspal, lebo sa nakojil zaspal ale keď som ho položila rev a takto dokola. Neraz my praskli nervy od vyčerpanie a som aj naňho nahučala nech je už ticho, alebo ho poriadne v kočíku ponatriasala ale to sú skraty ktoré neovplyvníš, len treba sa naučiť ich zvládať. Teraz má dva a pol roka, a keď neni po jeho alebo niečo ho rozladí tak koniec, amok na pol hodinu, ja som si už zvykla tak to ignorujem, on proste musí zoseba dosť svoju zlosť a potom sa ukludní. U nás lietajú hračky stoličky, všetko čo má poruke keď sa naštve, ale to už vidím že sa ofúkne a je zle. Prajem ti len silné nervy, a držím palce aby to prešlo. A ešte som si všimla že pije džúsy, skús ho naučiť na vodu, lebo džúsmy mu dávaš kopu energie a možno preto sa aj budí.

lucia006
autor
18. jún 2013

@winka99 ano mam zapnutu detsku lampicku tiez neznasa asi tmu,pretoze cez den spi ukazkovo ,no presne aj mojho viac take varesky ,len s bojim lebo ich dava hlboko do pusy 😖

lucia006
autor
18. jún 2013

@mirinecka aj mi sme boli na gastre vsetko ma ok,predtym mal problemy zo zapchou ,preto nam gastroenterologicka uplne vysadila pit cajiky a len tie bio tavy od 4mes,co su ,tie len moze byt a ma aby kakal,ked som mu davala cistu lucku alebo drobceka nekakal mi, 😒 no moj je aj cez cisarskh narodenh dufamze to nieme tym ,lebo som vela citala z take deti su velmi nervozne min,doroka!presne tak som sa citila asi ako vy,ze odnervoch som nanho nakricala ponatriasala nechtiacvamoku,taky chvilkovy skrat ,astastie poobede zaspava pekne vpostielke aj vecer zaspi vpohode len poom zacne mrvenie stonani plakanie a trva to az dorana 😢

mirinecka
18. jún 2013

@lucia006 môj bol tiež cisárskym, bola som uspatá a ku mne ho priniesli prvý krát asi 6hod od pôrodu 😠 , a bola so m celé tehotenstvo nervózna a možno to nechalo následky ☹ . Treba len vydržať a skúšať čo naňho zaberie, keď si to všetko spätne premietnem, lutujem že som si nekúpila nosič, možno by to pomohlo alebo radšej som ho mala dať k sebe do postele a nie do postielky. Veľa vecí by som zmenila možno by pomohli možno nie. Keď je už raz náročné dieťa moc nezmeníš, len sa treba naučiť s tím žiť. Môj ešte nerozpráva, max. mama havo, traktor je tá atď. Rozprávky nula bodov, to bolo aj pri staršom až keď mal vyše troch rokov ho začali baviť, knižky nič. Keď mi reval v postielky som mu pustila vysávač a zaspal 😀 . to isté bolo vonku amok revu mal asi 4mesiace, aj na rukách reval a sused pustil karbobrúsku na dlažbu a on vtedy zaspal, keď ju vypal znova rev tak hovorím pusti ju jak bol ticho, znova pustil a on si spokojne zaspal 😀 . Ukludňovať na rukách aby bol v ležiacej polohe nehrozilo ale keď bol opretý o plece po stojačky sa mu ľúbilo ale prechádzať sa žiadne sadnúť si a to mal 7kg ako dvojmesačný. Ešte by som vyskúšla na tvojom mieste zmeniť UM, lebo nie každé každému pasuje. Viem že toto prežívala známa malý mal 2mesiace a bol na nutrilone, nonstop rev aj v noci, tak zmenila na Bebu a zrazu ticho 🙂 . Netreba sa vzdať ale skús hľadať čo pomôže, nám síce nepomohlo nič ale možno vy na niečo prídete. Alebo nakoniec to budú len zuby, ja som dala v tom období nurofen na noc a hneď sa ukludnil a spal.

mirinecka
18. jún 2013

@lucia006 teraz čítam že ti cez deň spí ukážkovo, skús priateľa na noc vyhnať spať vedľa buď s malým v miestnosti len ty, možno cíti druhú osobu a tím sa cíti byť ohrozený (myslím žiarlivosť), Môj cítil aj to že ho kočíkuje manžel a nie ja a hneď rev. Proste rozoznal iný štýl kočíkovania a bolo zle, len ja som musela uspávať v kočíku a tak to je do dnes večer musím ležať s ním len ja. Ide ma roztrhať keď je má manžel voľno a je sním sám, poobede ho položí do postele a ide preč, to by u mňa nehrozilo musela by som tam s ním ležať.

winka99
18. jún 2013

@mirinecka ako ta citam, ma napadlo, ze kamoskin maly spal pri zapnutom radiu, aj v noci
a druhy zas pri pustenej telke...akonahle telku vypli maly bol hore a reval...tak treba skusat co zaberie

adkasmolka
18. jún 2013

@lucia006 Lucka,skuste naozaj si niekoho zohnat za financnu odmenu.Deti sa pri cudzich ludoch uplne inaksie spravaju,ako ked je tam mama. Na skusku skuste 15min nech je s nim osamote.Postupne pridavajte po 10minutach.Ak som dobre citala,davate mu dzusy,su to krabicove dzusy? Ak ano,prestante stym,je tam vela doplnkov,ktpre sposobuju hyperaktivitu u deti-je to vedecky podlozene. Odstavujte,ak sa Vam da.Hlavne si nic nevycitajte,kazda mame niake"trouble" s detmi.Ja aa utesujem tym,ze raz druhe bude v noci spave 😀

lucia006
autor
18. jún 2013

@mirinecka joj tiez si mala toho dost,no ja som tie bola dost nervozna vtehu dost som si toho prezila cez neho,no mojmu tiez dam nurofen ale ziadna zmena ,um mlieko jz menit nebude menila som uznacky ,az som prisla na hipp bio combiotic a konecne mi kaka tak aspon sbruskom je teraz pokoj!a zubky ho budu trapit tak ci tak ,len ani ja ani on rmame pokoj a to hlavne vnoci co uz ,budem cakat na zlepsenie 😉

lucia006
autor
18. jún 2013

@mirinecka no moj ked bol na nocnej ziadna zmena, 😒

lucia006
autor
18. jún 2013

@adkasmolka netusim kde by som opatrovztelku hladala ,on ked ne len smojou babkou nachvilku maju snim co robit!dzuiky nepije krabicove ,on pije hipp stvicky slekarne co je cisto pre deto od 4mes,nesladene bez konz,latok a pod.

ika84
18. jún 2013

@lucia006 mozno ze preto ze klokanka nie je vhodna je neergonomicka..ked si trochu viac o tom trosku viac nastudujes tak ti bude jasne ze preco...satka je o niecomo inom tak ako aj ergo nosic

lauricka
18. jún 2013

@lucia006 ak ho potrebujes dat nachvilku do chodaka, tak to sa este da prezit, ale aj tak je to hrozny vynalez.
Kedze pises, ze sa uz snazi lozit, tak to je super, trenuje ako sa patri. Nechaj ho co najviac chodit po styroch, nech sa sam dostane, kam chce.
To je OK, ze je zdrave baby, to je len dobre. To, co mne sa nezda OK, je ta jeho drazdivost, neustala nespokojnost, neustale budenie sa v noci a tak. Spokojne dieta by sa nemalo az takto chovat, aspon si ja myslim.
V neposlednom rade viem si predstavit, ako sa citis. Clovek v tom moc doma nie je, kedze je mlady a je to prve dieta a este taketo narocne a bez pomoci. Ja mam dvojcata, muz pomaha kolko sa da a aj tak som sa rano kolkokrat budila so stiahnutym zaludkom, nevyspata, s migrenou, ze ako zvladnem dalsi den sama, kym je muz v praci. A tie bolesti hlavy som mala najhorsie presne v tie dni, ked som malo spala, ked som bola hore kadzu chvilu a ked sa to tahalo viac noci.
Neviem, ci ta to potesi, ale asi tak od 15. mesiaca sa to u nas dost zlepsilo so spanim. Uz spime skoro normalne celu noc. A odkedy chodia, tak aj viac aktivit sa da vymysliet a to je tiez ulava.

lauricka
18. jún 2013

@lucia006 jo a este dobry clanok o tom pohybe 🙂
http://www.poliklinikaprosek.cz/mapa-nejcastejs...

lucia006
autor
18. jún 2013

@lauricka obdivujem vas neviem ci by som zvladla vtejto situacii dvojcatka 😉 no snazim sa ho tam dlho neechat vchodaku pomaha mi to ked urobim si rannu hygienu lebo mame 4posch,dom a nechcem ho prenasat hore dole bojim sa ho posadit vkupelke na dlazku aby nedostal balanc, 😖 predvcerom jak sedel naposteli sam sa dal na 4 a hupal sa,aj mne sa nezdala ta nervozita boli sm u dr j na pohot,povedali ze mu idu 4 zubky naspodku naraz ,ze to aj dospely by bol nervozny ne to este take male bejby,dva zubky uz ma von tak uz len 18 idokopy 😀 a ja mu este urcite pridavam stym ze som nervozna a dakedy bohuzial aj zvysim hlas nanho hned urobi s ustockami pirozky a mne to pride luto ,ale je to taky skrat ☹

lauricka
18. jún 2013

@lucia006 samozrejme, ze zuby su dovod na naladovost, len z prispevkov sa zdalo, ze je taky od narodenia. Moje dvojcata su dost kludne, ja si tiez neviem predstavit mat dve narocne babatka. To naozaj staci mat len jedno.

whiterose
18. jún 2013

lucia, tak ked cez den spi ukazkovo, tak to vyuzi a spi s nim! oddychnes si a hned to bude vsetko znesitelnejsie. Inak, nasla som zaujimavy clanok, podla mna sa tyka aj vas....

Rodičia a deti si v prvých mesiacoch života jeden na druhého zvykajú. Zvyknutie si prináša do vzťahu úplnosť, správnosť, ktorá rozvíja to najlepšie v rodičoch i v bábätku. Zdá sa, že niektoré deti a rodičia si na seba zvyknú ľahko a dobre sa k sebe navzájom hodia. Ľahko prispôsobivé dieťa sa dobre prispôsobí aj matke, ktorá je ustráchaná a úzkostlivá. Šťastná povaha dieťaťa dáva takejto matke veľa pozitívnych stimulov a ona sa učí byť spokojná a radovať sa zo svojho dieťaťa. Dieťa s náročnejšou povahou sa možno dobre prispôsobí matke, ktorá sa intenzívne stará o jeho potreby. Matka reaguje na množstvo požiadaviek dieťaťa pozitívne a dieťa napokon zjemní svoje požiadavky. Privyknutie si na seba je oveľa problémovejšie, keď je dieťa nepokojné a matka si buď nie je sebou istá alebo má rigidné predstavy o tom, čo deti potrebujú. Matka bude musieť niečo zmeniť, aby sa dobre prispôsobila svojmu dieťaťu, alebo si bude potrebovať častejšie od dieťaťa oddýchnuť, ale keď zmení svoj prístup k dieťaťu, zistí, že dieťa reaguje a je jednoduchšie s ním žiť.

Viac tu: http://www.nosmesa.eu/news/vztahova-vychova-att...

njonja
18. jún 2013

@lucia006 prosim ta, len sa skus trosku ukludnit a nebit nervozna. Nechcem, aby to znelo ako poucovanie - viem presne, o com hovoris, lebo moj maly nespal do roka. Bol 13 celych mesiacov hore kazdu hodinu, tkaze viem presne, ako sa citis a ko padas dole hubou. Lenze ono je to zacarovany kruh - ked si ty nervozna , staci aj vnutorne nervozna, okamzite sa to prenasa na dieta. Deti su najlepsie zrkadlo nas dospelych. On chudatko nemoze za to, ako spinka, jeho to urcite zatazuje ovela viac, ako teba. Ja ti len mozem poradit to, co som robila ja - spala som s nim vzdy, ked spal aj on- nechaj vsetko lezat, akonahle ti zaspi a lahni si s nim. Kasli ny byt, na varenie, na vsetko - lahni si! ked nebudes tak velmi vycerpana, vsetko pojde lahsie. A rozpravala si o tomto probleme s jeho detskou lekarkou? Mozno ma nejaku alergiu na jedlo, alebo nebodaj posunutu krcnu chrbticu este z porodu (to byvaju deti vtedy strasne uplakane akonahle musia dlhsie lezat, lebo ich boli chrbatik a nevedia, ako to povedat)....
Prosim, vydrz to a viem, ze je to takze, ale skus si tu bezmocnost a unavu, ak ju nemozes sama zvladat, vybit na muzovi alebo niekom inom, len nie na malom..vies, on chudatko ti to vrati ako bumerang dvojnasobne☹ a to bude pre vas oboch este horsie...

lucia006
autor
19. jún 2013

@lauricka no ako jak som pisala prve 4mes,mal koliky cize mal aj 3hod,neutichajuci plac a to vecer a nad ranom stale kazdy bozi den,takze tie bol nervozny mal aj zapchy bolelo ho brusko a potom peisli zuby,dnes tiez plakal od pol5 a dovtedy sa budil aj viackrat do hodiny 😒

lucia006
autor
19. jún 2013

@whiterose spi le len popolhodke