Ako zvládnuť odmietanie od dieťaťa?
Dobrý večer,
dieťa má nechce. Mám 2,5 ročne dievčatko, ktoré má teraz také obdobie, že ma odmieta. Nechce byť pri mne plače keď ju chcem zobrať na ruky abo sa s ňou hrať. Normálne ide odomňa preč za manželom alebo babkou. Nedá sa mi ani utešiť. Je to veľmi frustrujúce a ja už neviem, čo robiť. Cítim sa veľmi zle. Som potom zlá matka, keď ma moje dieťa nechce a radšej ide preč. Veľmi ma to boli a o to viac, že mi to je doma potom vyčítané, že radšej ide ku svokre. (ta sa v tom výživa). Stretli ste sa s tým? Prejde ju to?
Ďakujem
Joj, uži si to ... je to len obdobie, žiaľbohu 😀
@kitycat Dúfam teda.... Tak financie inak nedovolia
Ona to asi cíti z teba že si z toho smutná a hraje takú hru lebo vidí, že má vtedy viac pozornosti. Ty si s ňou stále teba má v hrsti a ma ťa dosť. Veľa toho musí. Obliekať sa, jesť, spať. Ty jej dávaš mantinely a chce skúsiť niečo iné. Prvé tri roky sú pre vývoj povahy kľúčové. Objatia vrúcne potrebuje. Kľudne aj od babky. Netráp sa kvôli babke. Nech si ju užije vaše spory alebo jej spravanie k tebe nie je podstatné pre výchovu dcerky. Tak si myslím.
U nás bolo tiež také obdobie presne v podobnom veku. My nebývame so svokrou, ale teda malý išiel za manželom a mňaodmietal. Je to veľmi bolestivé, chápem ťa. Ale je to len obdobie. Ja som to prisydzovala aj tomu, že som na neho začala byť tvrdšia (určovala som hranice pri vzdore). Ale teda keď bol problém typu bolesť, alebo uspávanie, tak vždy som bola priorita ;) to mi dodávalo pocit, že je to v poriadku. A prešlo to ;) aj keď teda ono tie deti sa vždy postupne vzdialuju ako rastú, ale vyslovene odmietanie pomynulo a vidím, že ma ľúbi. Ja som sa mu ale vždy snažila aj hovoriť, že ho stále ľúbim. Aj keby on má nelubil. Alebo aj keď sa na mňa hnevá, tak že ja ho stále ľúbim.
Držím teda palce, chce to trpezlivosť, ale neboj, prejde to ;)
@slovakboy
@brloh ale ved pise, ze ked svokra dava nejakym sposobom, ze si uziva, ze mala sa ide k nej hrat, tak ze je to proste spristost aj od tej babky. Co riesite?
A anonym ani nepise kto jej to vyhadzuje na oci. A ako sa pise vyssie, byvat sami, tak mala chodi za manzelom, joj.
Autorka sa m dat do kludu lebo tlacit v tomto na dverku nema zmysel, moja vecer odmieta manzela a ten sa z toho neruca, cely den sa hraju ale vecer proste nie. Ale nebudem sa mu smiat do tvare, ze by ho nemala rada ci co
S vami je cely den ci svokra uz nepracuje??ja som ucila malu ked vecer dosiel manzel.z prace uz na nom visela so mnou bola cely den ked prisli svokrovci tiez vobec nevidím v tom problém uzivala som pokoj 😁😁😁 do 8m sme byvali u svokrovcov a tiez po robote svokra si brala malu a bola som rada ze mam pomôcť a neucila som dieta aby lepilp sa na mna ma 7r a teraz sa nevie odlepit odo mna🤣🤣
To je len obdobie. Aj u nas to bolo. Kym sme boli doma len dvaja, tak so odomna nepohol, ale akonahle prisiel manzel alebo svokra, tak som mu ani pohar vody nemohla podat. Ako dobre mi to padlo! Ale my sme boli beztak vacsinu dna sami, vtedy som mu bola dobra, takze za tie chvilky, ked chcel inu spolocnost, som bola vdacna. A aj v tomto obdobi, akonahle bol chory, nieco ho bolelo, tak len mama, mama.
Takze je to uplne bezne a prirodzene u deti a je to len obdobie. V ziadnom pripade nie si zla mama. Zmen nastavenie a praveze vyuzi, ze mas na chvilku priestor od tej malej prisavky. Stale si najdolezitejsia osoba v jej zivote.

Samozrejme, ze to prejde. Nemusis sa na malu lepit, aby si dokazala okoliu, ze ta ma rada. Ano ma.
Zatial si citaj knihu a nechaj dceru nech sa hra ako chce a s kym chce.
Svokra, ak sa v tom vyziva, tak je to blbka a neviem preco ste sa tam nastahovali 🤷♀️