icon

Ako zvládnuť trojročné dieťa v reštaurácii?

3. dec 2023

Ahojte, moj bude mat 3, ale nevieme si kludne sadnut, stale ho napominam. A vcera sok urobila to, co som nemala, viem, ale nemala som inu moznost, doniesla som mu aj hracky, ale nic. Proste uplne sa zmeni. Nechapem. Doma mi tiez papa pri stole bez problemov s nami. Ale vcera som normalne prvykrat vytiahla mobil a zapla youtube. 🥲🥲🥲🥲 Ja, ktora je proti tymto technikam.....
Poradte ale, co robit? Ja uz neviem....
Kvoli tomu ani nechodime tak casto, a ked sa nato dam, ze pojdeme teda, tak to stale olutujem.

sense
3. dec 2023

Chodili sme do reštaurácie s detským kútikom, doniesla som knižku alebo ceruzky a kreslili sme. Plus teda vždy doniesli dieťaťu jedlo skôr ako nám. Ale môj partner má známych majú deti 3 a 6 a ti bežné vyťahovali mobili a kŕmili deti popri tom. Ze inak nechcú jesť. Pre mňa no go, ale ich deti ich metódy.

alex666
3. dec 2023

Presne ako vyssie, tiez sa snazime chodit do restik s detskym kutikom a najst si stol co najblizsie k nemu. Od 3-roxneho dietata nemozes ocakavat ze tam bude pekne sediet a cakat na jedlo.
Pripadne pootm hracky, omalovanky mozu pomoct, ale zalezi co konkretne ho bavi.

ivangeline
3. dec 2023

Detsky kutik je fajn. Moze byt..ze mu nove prostredie pre nieco vadi. A cakanie na jedlo je utrpenie...

koniarova
3. dec 2023

Nechodila som s nimi v takom veku do reštaurácií. Len výnimočne. Neobsedeli a nikto potom z obeda nič nemal.

domak2
3. dec 2023

Robím v kaviarni a takto malé deti sa nám bud hojdaju na lampe, snažia sa vyskočiť z okna, zjapu, behajú okolo stolov alebo pozerajú cocomelon, čo myslíš, ktorých rodičov mam radšej? 🤣 Áno, sú rozumne, kludne a dôstojne sa spravajuce trojročné deti, tipujem tak 10%. Zvyšok, ak nechce byť zavreti doma kým vyrastu nech kludne pusti youtube. Keď chodím so synom s kamoškou na kavu, tiež mu ho kludne pustim, chcem aj počuť co mi hovorí, tam sa chcem baviť ja, keď chcem aby sa bavil on, ideme do detských klubov/ na ihrisko.

syslik81
3. dec 2023

nikdy som malu nedavala do detskeho kutika.. tolko spiny na jednej kope ... radsej jej dam na tu chvilu tablet ked sa nudi-jej menej uskodi ... nastastie sa vie chovat .. ak by nie radsej ozeliem restiku a sedim doma

pribinak
3. dec 2023

V takomto veku sme so reštaurácii nechodili, len ultra výnimočne ak nás niekto pozval na rodinnú oslavu

Ak sme cestovali a stali sme na jedlo, tak sme vyberali reštaurácie a koliby ktoré majú posedenie aj vonku + ihrisko

lossless
3. dec 2023

Chodime ale vzdy mame so sebou auticko a knihu a striedame sa s prechadzanim po restike 😀 idealne v lete ked ma terasu alebo nejaku zahradku a vzdy detsky kutik

adeladulova
3. dec 2023

Podrastie, zvykne si. Ani moj nie je restauracne dieta ( rozumej ze do restauracie sa dostane tak 1x do mesiaca) a to ma 4 roky a je jeden z tych trpezlivych chlapcov. No chape ze si objedname, a s muzom sa striedame kym pride jedlo. Pozriet ci maju detsky kutik, a umyt si ruky ist na wecko atd. A ano ak som na neho sama tak aj youtube dam

nikpa
3. dec 2023

Nikdy som nedávala mobil pri jedle, moje deti sú antimobilove a antitelevizorove, čo by som za to dala keby som sa ich na chvíľu mohla ,,zbavit,, tak že im zapnem tv alebo dám mobil 🙈😅 so starším boli obdobia kedy sme nemohli chodit do reštaurácie vôbec, malý tam behal, vykrikoval, jašil sa. Časom to prešlo ale až ked podrástol. No a teraz máme 2,5 ročného a bola som akurát po dlhsom čase s kamošku sa najest, ona má tiež takú malú a hrozné čo tam robili. V detskom kútiku sa hrali tak 5 min a potom sa chceli naháňať medzi stolami. Museli sme odist.

dennissa16
3. dec 2023

Mám 2 deti, starší normálne sedel a čakal a mladší to proste nedokáže. Pre neho je utrpenie čakať. Aj u lekára. On si dá aj hlavu zašiť bez jediného pohnutia,ale čakať v čakárni kým príde na rad. To proste nedá 😅
Neriešim. Nikam nechodíme,vyrastie z toho. Každé dieta je iné.

nikasmile
3. dec 2023

My dáme stále mobil aby sme sa najedli. Je mi jedno, čo si kto myslí. Ja tiež pozerám po iných deťoch ako obsedia pekne, žiaľ naši nie, a stále to budem opakovať donekonečna, kto nemá živé deti, nepochopí nikdy a bude po tebe zazerať. Aj by sme chodili do takých, kde sú detské kútiky, ale je ich žalostne málo. Vyrastú z toho.

tenerifka
3. dec 2023

kazde dieta je ine, my sme chodili uplne od malych babatiek, a deti boli zvyknute, ze sedime, rozpravame sa, ochutnavame jedlo, a ano, brali sme aj pastelky a vymalovanky, ked prisla nuda. U nas detske kutiky nie su. Ja mam ale dcery, kludne povahy

tenerifka
3. dec 2023

a teda vtedy neboli mobily ani tablety

kleopatra114
3. dec 2023

Moje normálne sedia a rozprávame sa, ale uznávam , asi sú vynimka.

anjelicek26
3. dec 2023

Chodime od babatiek kazdy tyzden dva aspon raz takze uplna rutina a ziadne sceny blbosti... Ani v tom veku...je to proste o zvyku,v *cudzom zaujimavom prostredie* TI trojrocne proste neobsedi na prvy sup.. a ked lieta,daj mu YouTube na mobile,neumrie s toho a Ani s tych 30 minut co sa Ty najes nebude zavisle...

jesenzima
3. dec 2023

Nás 3 ročný obsedi pekne v kľude, u dcéry to nehrozilo. Ta je ako 100 čertov stále a všade ... Ale nám to nevadí, do reštaurácií nechodíme, resp.chodime úplne minimálne ...

4stanka4
3. dec 2023

My sa snažíme chodiť vyslovene tam kde sú detské kútiky ale je ich v okolí naozaj málo. Radšej dám malej na chvíľu rozprávku z mobilu ako by mala lietať po celej reštaurácii a kaziť obed/večeru druhým stolujucim+ sa motat casnikom popod nohy. U nas nie je pravidlom navsteva restauracii takze to ma len vynimocne.Mam úplne u prdele co si kto myslí. Moja je extrémne živé dieťa takze aspoň takto chvíľu posedi.

pininka1
3. dec 2023

Neviem co je zle na rozprávke na pár minút kým sa najeme, než počúvať zjapajuce dieťa, večne pobehujuce hore dolu. Chodili sme od mala na lyžovačky, čiže aj do reštaurácií, kým sa jedlo, nedovolila som im ísť od stola, radšej som zapla rozprávku a v kľude sme sa všetci najedli. Dnes je prudko moderné nechať deti robiť si co chcú, hlavne aby sme im nič nezapli, lebo to je smrť. Minulý týždeň sme boli na veľkom predstavení ľudového súboru, nič som z toho nemala, lebo mamičky sedkali a detičky behali všade, buchali hudobníkom po nástrojoch, kričali, plakali, pýtam sa načo je toto dobre. Ak viem ze je moje dieťa živé a logicky žiadne dieťa v tomto veku neobsedi na programe 2 hodiny, tak ho na taky program neberiem, treba mať trochu ohľad aj na iných ludi, to isté v rastike

maryetta
3. dec 2023

Povacsine ideme tam kde je detsky kutik.
Ak nie tak kym pride jedlo sa ide vycikat. Umyje rucky. Popozera v klude. Jasne povacsine so mnou alebo s muzom. Uz ked vidi jedlo na stole uz je dobre.
Ak sme v kutiku vie ze ked sa naje moze sa ist este pohrat. Vzdy to takto fungovalo a to je uz treti v poradi. Tiez som proti tabletu do mobilu pocas jedenia ale… niekedy sa neda a radsej takto ako rusit zvysok restauracie a ludi co si chcu aj vychutnat tuto atmosferu.

rebrambora
3. dec 2023

Do restauracie sme chodili najprv s kocikom vonku niekde na kraj terasy, to samozrejme v zime sa neda, potom McDonald's a az neskôr normalne restiky, ale od Babatk, napominat som musela tak do piatich. Som v tomto ale ako byvala casnicka velmi prisna.
A samozrejme,l ako rodic vies, ze dieta v kazdom novom prostredi a s kazdym novym clovekom je ako vymenene a skusa nove hranice.
Len vydrzat a napominat.

83lenka83
3. dec 2023

Ja chodím s deťmi do restiky pravidelne cca 1x do týždňa už odkedy vedeli sedieť. Nikdy sa nechovali neslušne a to sú dosť živé deti. Cestovanie tiež zvladali od bábätka bez problémov.

pkgirl30
3. dec 2023

Chodíme do reštaurácie minimálne a najhoršie pre syna je to čakanie na jedenie, vtedy sa ho snažím zabaviť aby bol kľudný ale vytiahnem aj mobil , neriešim to. keď príde jedlo tak už je spokojný a v kľude sa vieme najesť aj my. a to nemusí byť iba reštaurácia, keď je dlhé čakanie na zmrzlinu tak je zle ale keď už ju má v ruke tak je spokojný. treba len byť trpezlivý a napomínať a vysvetľovať čo smie a čo nie

tinka8512
3. dec 2023

Ja som pri mojej 3rocnej rezignovala, nikdy som to predtym nerobila so starsimi ale pri tejto sa to neda, vytiahnem mobil nech cumi a je klud, vsetko zje a je ticho.Mam 5 deti a chodime casto

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
majlo1234
3. dec 2023

Ja mam problem, lwn ak idem sama so synom. Ma dva a pol a kludne mu zapnem, co chce😀 kym nemal zaujem, bolo to horsie, my sme sa vacsinou prestriedali s muzom, jeden jedol a jeden robil animacie😀 ja ale teda s pozeranim rozpravok nerobim rodeo, ja aj doma nakrmim pred telkou, ked potrebujem, aby sa poriadne najedol

eskop
3. dec 2023

@domak2 my tiež nechodíme vôbec do reštaurácie. Mala je jak terminátor ak ideme tak len v lete a do tej istej stále, čo je u nás v okolí, vonku majú domcek na hranie,hojdačku a hračky...a tam vydrží aj poldna😅aj do kaviarni ideme len do takej kde je detsky kutik

danielahamar
3. dec 2023

so staršími som mohla ísť aj na mesiac, vydržali kdekolvek...ale pri tomto šidle čo chvíla 3r. ani do obchodu😀 , vychovávam ich rovnako, proste niekto nám vymenil v porodnici dieťa😀 neposedí ani 5sek.

bubinko1506
3. dec 2023

My mame uz 7 rocnych chlapcov, do restauracii ich bravame od mala. Vo veku 2-3 rokov sme ich bud zobrali prejst sa na terasu, citali knizky, kreslili si alebo mali par auticok so sebou. Casnici donesli jedlo najprv im, potom postupne nam - nasi boli od narodenia rakety stredneho doletu typu zem-zem, ze oproti nim aj zajko Duracell je invalidny slimak🤣. Raz nam ich na dovolenke vzal na chvilu parik nemeckych dochodcov, ze nech sa najeme. Decka mali vtedy necele 2 roky a ten pan to okomentoval slovami, ze ked budu mat 5-6 rokov, tak sa aj vsetci styria spolu v klude najeme. A trafil sa presne😉

misters
Odpoveď bola odstránená