icon

Ako zvládnuť verejné scenáre s malým dieťaťom?

17. jún 2025

Ahojte musím sa trosku vypísať lebo - toto je naše prvé dieťa, je dobre všetko v poriadku ale dnes ?
Normálne vonku chcelo ísť inym smerom ako ja , potrebovala som niečo len zobrať a pokračovali by sme ďalej ( popri tom som potrebovala na 1 minútu zavolat ) ale nedalo sa - dieťa mi prebehovalo hore dole, nakoniec začalo hučať plakať kričať utekat inym smerom , keď som zobrala na ruky ešte horšie , ľahko si na zem a hucalo dookola a viac …
V našom okoli boli ľudia aj v aute ( čiže aj vonku ale aj v aute sedeli)

Strašne má to trápi ako rodiča , čo som mala urobiť inak , hanbím sa čo sa udialo … hanbím sa za tu celu situáciu a sama seba sa pýtam , prečo tak dobre dieťa zrazu toto urobilo?

Čo ak si nás niekto napr nakameroval ?
Čo ak nás niekto niekde zverejní ako hanbu?

Stáva sa vám toho mamičky ? :(

Strana
z3
januska2
17. jún 2025

M9j ma 2 roky a stále si idem svojim 🤷‍♀️ a este ma aj zabavu ked mi utera pozera ci idem za nim a davaaaj utek🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ nehanbím sa zato. 1 syn bol nonstop namne nalepení a toto čudo male len uteka vsade

som_realistka
17. jún 2025

no a, to sa stáva, čím viac pozornosti mu budeš v tejto chvíli venovať a dohovárať, tým horšie. nám doktorka odporučila najskôr sa prihovoriť a keď robí cirkus ďalej tak sa vzdialiť tak aby ťa dieťa nevidelo ale ty jeho hej. nie je obecenstvo, nie je cirkus, u nás zaberalo

jana_eyre_2
17. jún 2025

Toto som zažívala úplne bežné pri najmladšom synovi do jeho cca 4rokov.. síce mi nikdy nie je jedno čo si omne ľudia myslia, nikdy som z toho nerobila tragédiu, sú to deti a časté chovanie.. týmto by som sa fakt netrápila..

biglovemom
17. jún 2025

No ľahké to mat nebudes ked je toto pre teba hanba .ty musis byt osoba so sebavedomim niekde pod zemou.
Nechcem ta strašiť ale asi takých situácii este bude par 😂

majusik1304
17. jún 2025

Ahoj je to asi začiatok obdobia vzdoru. Robia to aj moje deti, len vydržať, nerozculovat sa. Ja viem že to je ťažké zachovať ppkoj. Ale jedine to. Dieťa nevie ovládať svoje emócie, keď niekde potrebujem v tej chvíli sa ponáhľať, beriem na ruky dieťa v amoku, kričí nekrici, musím ísť, po chvíli sa upokojí, pomojkam a je všetko ok. Je to normálna súčasť detského vývoja.. Kazdy pričetný človek to chápe.....nič si z toho nerob. Deti z toho vyrastú 🙃. Nie si zla matka a ani tvoje dieťa nie je zlé....

weleda123
17. jún 2025

Bože, dýchaj, autorka. Malá má 2 roky a tiež už nám párkrát vyrobila scénu. Známej malá dokonca v obchode robí pravidelne obdobné scény, že až musia odísť bez nákupu, lebo inak sa nedá. Sú to deti, nevedia kontrovať svoje emócie. Zvykaj si.

som_realistka
17. jún 2025

Ale minule som videla v obchode takéto dieťatko, niečo chcelo a mama mu vraví, nie toto nemôžeš tu máš niečo iné, neviem či keksík alebo čo, dieťa rev jak stíhačka, plesklo sa o zem, a mamička? zobrala zo stojana časopis otočila sa chrbtom a začala listovať, malý ešte pár sekúnd reval, potom pozrel na mamu či sa díva, zdvihol sa utrel sople do rukáva a bolo. Strašne sa mi chcelo smiať, lebo som si spomenula na moje deti, tak som mamičke iba ukázala palec hore.

vakatko
17. jún 2025

Autorka daj sa do kľudu, pomôže ti magnézium. Matky na RD často trpia úzkosťami.
Ak to nevieš zvládať treba sa o tom porozprávať so psychológom. Takéto situácie sa dejú často a nikto to nenatáča. Ak by to niekto natočil a zavesil na internet, tak ho tam matky zlynčujú. Naštuduj si, ako zvládať detský vzdor.

paciko9
17. jún 2025

Nic sa neboj. Nasa taka bola, u nas by bola socialka varena, pecena🤣🤣🤣. Prvy krat horor, ze kde som urobila chybu, vycitky. Potom som si zvykla, sadla som si na najblizsiu lavicku a cakala kedy sa ukludný😂

iwesska
17. jún 2025

Toto je len zaciatok,neprezivaj to tak. Takych situacii este bude. A pockaj ked bude v puberte,ked ti toto zacne robit na verenosti,zduty s vytocenymi ocami,s hubou plnou stupidnych argumentov. Bude ti uplne jedno,ci sa niekto pozera,nataca,budes rada,ze to vobec rozdychas😂

t1nusa
17. jún 2025

keby išlo o čokoľvek iné, poviem si, že ok, je to tvoje prvé dieťa, bojíš sa… ale to že chytil typický amok a vzdoruje a ty riešiš to, či vás niekto nehodí na net je trošku prehnané nemyslíš? ak to bola prvá takáto situácia, ktorú si zažila, tak ti gratulujem, že si to nezažívala skôr a pravidelne, príprav sa však na to, že to takto bude oveľa častejšie 🙃 v aute, v obchode, v nákupnom centre, na ihrisku, kdekoľvek sa ti môže dieťa znova hodiť o zem, len tak lebo mu niečo nezapasuje alebo nebude po jeho ☺️

macinko321
17. jún 2025

Autorka, neuraz sa, poviem to priamo, ale ty mas paranoje. Preco by vas niekto cudzi tocil a niekam to daval? Aky by mal na to dovod?

Co sa tyka spravania sa 1,5 rocneho dietata - bolo to prvy krat, co takto vyvadzalo pri zmene zauzivanej rutiny a teda zmene trasy? Vsimaj si, ci sa to nebude diat opakovane. Moze to byt obycajny vzor, ale aj nemusi. Mam doma 8 rocneho syna s porochou autistickeho spektra. Ta tvoja situacia mi pripomenula, aky bol syn v tomto veku. Vobec nezvladal zmeny, museli sme vzdy na prechadzku ist tou istou trasou. Ta ista trasa na ihrisko, do obchodu, domov. Pri pokuse o zmenu hmed dostal amok. Vyrastol z toho, ale chcelo to vrla vela vela trpezlivosti a lasky a samozrejme cas. Tym nechcem strasit, kludne to naozaj mohol byt u vas obycajny vzdor. Kazdopadne deti sa v tomto veku citia istejsie a bezpecnejsie, ak je dodrzana ich rutina.

libusak
18. jún 2025

Mne sa toto nikdy nestalo 🤷
Neviem co je to rev a buchanie o zem.

Ale asi by som sa od hanby prepadla ak by mi dieta v obchode hulakalo alebo sa o zem hadzalo 🤷

Kazdopadne, deti reaguju vselijako. Mojej som celu cestu do obchodu hovorila, co ideme kupit papat a nebol problem. Asi som mala stastie na taku povahu 🤷

ema22270
18. jún 2025

Nic si z toho nerob, bude sa ti takych veci este stavat viac... mam dvoch synov aj starsi mal vzdor okolo 3 rokov, aj vselijake situacie boli, mladsi tak ten je take cislo od 2 rokov, vselico zle porobi, aj starsiemu, chodim na gymnastiku s nim, par x bola situacia, ze som sa zahanbila, lebo vsade chce ist prvy, potom sa rozculuje.. alebo zazuri. Ale inak to tam ako tak zvladame a rozne deti tam chodia, aspon vidim, ze nie sme sami, ze veci prosto nie su dokonale a ani deti 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ kopa z nich nechce ani cvicit, utekaju, aj si to zbytocne platia. Na ulici ked idem s nimi von kolko x kricim na celu ulicu, nech sa pozri dolava doprava.. kolko x mi utekaju.. a clovek ma len nervy.

evickuska
18. jún 2025

@autorka dnes to urobil asi 3x a ten kto to nakameruje je idiot... kazda si to zazila, nie je to tvoja vina, deti sa vyvijaju maju obdobia, moj je anjelik a su dni, ze by letel zavretym oknom 😬

domak2
18. jún 2025
@libusak

Mne sa toto nikdy nestalo 🤷
Neviem co je to rev a buchanie o zem.

Ale asi by som sa od hanby prepadla ak by mi dieta v obchode hulakalo alebo sa o zem hadzalo 🤷

Kazdopadne, deti reaguju vselijako. Mojej som celu cestu do obchodu hovorila, co ideme kupit papat a nebol problem. Asi som mala stastie na taku povahu 🤷

Ak by nás niekto natáčal s mojim synom, tak sa tým roky môžu živiť aj traja youtuberi a jeden tiktoker 😅 Ty sa trochu obrn, lebo ta v puberte porazi.
@libusak mne pri dcere len párkrát, inak bola zlatíčko. Zato syn sa už asi narodil s talentom na verejné sa rucanie za každú blbosť a vysvetlovanie si môžem strčiť za klobúk. Už bude mat 4 a je to oveľa lepšie ale dnes stratil v škôlke šiltovku tak si trochu potrenoval hlasivky zase. 😅

lasona
18. jún 2025

Moje dieťa vieš ako včera vyvadzalo na letisku? Zľakol sa skenery a jacal ako pavian. Pol hodinu , nešla som ho nijak ukludnut. Aj pánko z kontroly ma upozornil, že mám ísť s nim inde. Všade bolo mrte ludi a všetky oci na.mna a tie pohľady. Neriešim. Snažila som sa , po pol hodine akoby utalo. Proste to sú deti. Kašli na druhych. Ani my sme ini neboli.

princezna_bosorka
18. jún 2025

priprav sa na to, ze sa to bude diat pravidelne. na okoloiducich sa vykasli (a nedaj si do vychovy kecat) a ked mas zaujem o hlbsie pochopenie problemu, tam si nastuduj nieco o vyvoji detskeho mozgu.

kitycat
19. jún 2025

My pred tyzdnom... nechcela jest nic okrem kapsiciek, keksokov, dzusikov, malaˇod rana chleba s maslom. Reku dojedz toto ako desiatu a dame si zmrzlinu...

Babrala babrala a nezjedla, iba co mi zaje- zamastila kocik, ma tam take sedatko kedze mame k tomu mesacnu.
Takze sme dnu ani nesli ani ja som si nedala.. no to bolo , tahala sa , mna tahala, rev neskutocny. Dupanie, kopanie. Potom som zastavila ci doje, nie. Tak sme pokracovali v tomto divadle. Cez prechod sa mi zacala zase z toho sedatka , tak pod ruku som ju brala, tam zmrzlinaren s teraskou. Divadlo pre 20 ludi minimalne ale co ma po tom 😄

Mizovi som volala nech di pre ju pojde na metro, lebo len mi kopala do korby non stop 🙄

taktotedanie
19. jún 2025

Tak si mala riesit dieta a neodbehovat alebo odbehnut o 5min neskor alebo dieta zabavit a zobrat ho
Prilis si uzkostliva, uprimne pozrel sa kazdy co sa deje a kazdemu je to jedno, nikoho nezaujimas ani ty ani tvoje vzdorovite dieta kedze kazdy rodic si tymto presiel a stalo sa to kazdemu
Ty si daj magnezium a ukludni sa
Keby len pre taketo situacie matky plakali tak zivot gombicka

maya_hi
20. jún 2025

Tak ak by sa to stalo a ty to na nejakej sociálnej sieti aj nájdeš a dopátraš sa k zdroju, ešte stále je to našťastie napadnuteľné. Je to jedna z foriem kyberšikany. Zlé je, že ľudia sa nebránia, neriešia to a mnohí to robia a myslia si, že je to o.k. Dúfam, že sa dožijem priamo zákazu vytvárania fotografií, či videí na na verejných priestoroch ako je to v niektorých krajinách. 🫤 A čo sa týka otázky výchovy, pozri si nejaké náučné videá, zaplať si nejaký kurz pre rodičov. O tejto téme existuje aj veľa kníh, ale to asi nebude pre teba.

sofia34
20. jún 2025

Trochu zvláštne, ze sa hanbíš za svoje dieťa. Zrejme je vo veku, kedy inak ešte nevie spracovať svoje emócie. Zo situácie mi skôr vyplýva, že ty si to veľmi nezvladala 🙂

althejka
20. jún 2025

Neboj,pri dvadsiatej podobnej siatuacii uz ti nebude trhat vieckom 😁👍 holt rodicovstvo , ma aj temnu stranku ,ked tie male osobnosti zacnu objavovat avoje moznosti a aj tie nase 😂

kiwi3
20. jún 2025

mna by skor zaujimalo, kolko rokov mas ty, autorka, ked taketo veci riesis...

Strana
z3