Akú elektrickú odsávačku vybrať?
Ahojte dievčatá, akurát si vyberám elektrickú odsávačku a teda je to záhul, na trhu je milión druhov. Nechcem sa rozhodovať len podľa ceny, na mall.sk nie sú moc recenzie a inak si každá líška svoj ohon chváli, takže neviem rozlíšiť nejaké podstatné rozdiely v tých odsavackach. Obľúbená je Aventka, aj tu na MK, to viem. Ale mimo Avent, skúste mi dať nejaké tipy. Tie, čo nemáte Avent, akú máte? Podľa čoho ste sa pre ňu rozhodli, aké vidíte jej hlavné pre a proti?
Možno je to blbosť, ale chcem kvalitnú, nie takú, čo ju "všetky kamošky majú" (Avent), ale aj nejaký reálny dôvod, prečo je ktorá značka dobrá. Odsavat budem každý deň z pracovných dôvodov. Ďakujem za všetky normálne komenty 🙂
@sapetka ? Takú som ani nevidela. Nehuci to? Ci ako to funguje?
@elementissa
skoro rok som 6x denne pouzivala tuto https://medela.sk/odsavacky-mlieka/8-medela-ods...
100% spokojnost
Predpokladam, ze myslis odsavacku materskeho mlieka, ta na vysavac je na sopliky. Ja som mala zn. MEDELA, vyuzila som pri dvoch detoch, bola som spokojna
@snehulienka8 sranda, presne túto som zavrela, lebo ma v popisku napísané, že je vhodná na občasné odsávanie. Aj na mall to tak mali. Nerobilo ti problém, ze je jednofazova? Spisala som si z mall zoznam asi pätnástich a väčšina z nich je dvojfazova - prvá fáza stimulácia na ľahké a rýchle odsávanie a druha hlboké sanie (že vraj to kopíruje rytmus sania dieťaťa). Keď ma tato iba jednu fázu, neboleli ťa bradavky, keď to salo stále rovnako intenzívne? Ci si mala strašne veľa mlieka a musela si odsavat, aby sa to nezapalili prsia, tak si aj bola rada, že to rýchlo vytiahlo?
@elementissa ja som mala medelu a nemenila by som
@renka30 aha, pardon, ani mi nenapadlo, že sú aj elektrické odsavacky na soplik 🤣 k tomu som sa ešte nedostala. Zatiaľ iba mlieko riešim 🤣
A akú máš? Jednofazovu ci dvojfazovu? Nebolia ťa z nej prsia, ak veľa krát odsavas?
@luliu tu, ktorú zdieľala snehulienka ci nejakú inú? Podľa čoho si sa pre ňu rozhodla?
@elementissa ja odporúčam elektrickú avent... Bola som snou naozaj spokojná musela som oddávať aj v noci aj cez den a neboleli ma prsia z nej
@elementissa tato medela je na baterky a aj kabel, rychlost a intenzita odsavania sa da nastavit - na boku odsavacky je stoplik.., 3 mesiace sme len odsavali, nemali sme dovolene dojcenie, potomok bol velmi slaby, ked podrastol, stale sa odsavalo, kym si nezvykol na flasu..a do roka sa odsavalo prebytocne mlieko...vdaka odsavacke ho bolo velaaa😉
ked sa zacalo s dojcenim/odsavanim nebolo to prijemne a bez bolesti..ale casom sme si zvykli a neprijemne pocity ustupili..
mnohokrat mi spadla, aj som ju asi par krat pretazila..ale som s nou spokojnaaaa
kupit sa da i tu, na konikovi, aj za 15er, niektore su uplne nove, niektore 1-2x pouzite..treba hladat a mat stastie..
@snehulienka8 ďakujem veľmi pekne 🙂 ma aj nejaký špeciálny názov ci sa to vola len Medela elektrická odsavacka? Kukla by som si ju na nete
@elementissa Urcite odporucam Medela swing maxi , ja som s nou bola velmi spokojna. Usetri aj cas,kedze odsava z oboch prsnikov naraz.Ale da sa pouzit iba na jeden.
nepotrebuješ ju, zbytočnost..kupiš ju vtedy ak ozaj budeš potrebovat odsať - bud kupiš ručnú, alebo odsaješ len tak rukou....
@elementissa
@elementissa ja uz si nepamatam aky typ to presne bol (mladsia dcera uz ma 8 rokov 🙂 ) ale tusim mi ju odporucili v porodnici, kupovala som ju az po porode
@luchab aj z oboch? To je supeeeer 🙂 to ju idem hneď pozrieť 🙂 ďakujem za tip
@luba41 no keď si na materskej a kojis, tak nepotrebujes 🤣 ale tatik nenakoji, takže musím nachystať
to ani pár dní nebudeš doma? a počas práce budeš mať čas odsávať?lebo ak chceš udržať tvorbu a mať MM dostatok, tak treba odsávať často. počas dna, aj v noci..ale asi si rozumieš..
@elementissa hehe no to je na sople ale ako pozeram ty hladas na mlieko😀ja som mala elektricku od aventu a som bola spokojna
Ja mam od Nuk, vyberala som podla toho ze som brala vsetko od Nuk od cumlov, cez flasky az po odsavacku. A mali ju normalne v drogerii kde som priatela poslala ked som bola v nemocnici 🙂
@elementissa najskor si musis rozbehnut laktaciu aby si ju mala naco pouzivat vobec ked nebudes tolko s dietatom v kontakte .. kup si zatial rucnu z vlastnej skusenosti ti radim pretoze ja som odsavat nenavidela je jedno s akou odsavackou lepsie mi bolo odstriekat 😊
@elementissa ahoj. Ja som bola spokojna s Lansinoh. Je elektricka aj na baterky, dvojfazova a na dve prsia sucasne. Super to setri cas. Odsavala som nou 10 mesiacov 8x denne mlieko pre 2 deti a bez problemov. Odporucam
@luba41 hej, prvý mesiac nevytiahnem päty z domu, pravdepodobne až po skončení šestonedelia začnem robiť. Ja pracujem z domu, ale vybiehavam aj von na par hodín denne a na ten čas chcem mať nachystané mliečko a na noc tiež, s mužom sa budeme striedať pri kŕmeni. A keď budem doma, tak budem kojiť normálne
@danu16 super, presne taká by sa mi zišla, čo odsava z oboch naraz. Napíšeš mi názov konkrétneho modelu? Ďakujem 🙂
@elementissa tak ale nepokazit si krmenie flašou, ale zvolit alternativu..poharik, lyžička, striekačka..kombinacia flaša cumel a prsník výjde len málokedy ..a nočným dojčením si najviac udržuješ laktáciu, takže v noci čo najviac dojčiť..a ked bude staršie - nahradiť odsávanie príkmami / pokial nebudeš doma/ a doma dojčiť normálne..a vydrží vám to dlho..🙂 a tatinovi kupit šatku na nosenie a uspávanie..
@elementissa mala som tuto: https://www.4mama.sk/lansinoh/lansinoh-dvojita-...
@mikaela32 ale to si teda mala manuálnu Nuk? Mne sa páčila na nete elektrická Nuk Luna, je to také malé spratne, ale mne sa na každej niečo iné paci 🤷♀️🤣 nakoniec možno pôjdem do takej, čo vie odsavat z oboch prsníkov naraz, musím šetriť čas 🙈
@shilla23 ja ju budem používať najskôr až po mesiaci, dovtedy budem doma aj ja, takže snáď sa mi dovtedy mlieko roztecie normalne. A na ručné odsávanie som lenivá 🙈 ak to za mňa môže spraviť odsavacka sama, tak čo si buden zápästie ničiť 🤷♀️ niektoré odsavacky, ktoré som dnes pozerala sú špeciálne aj určené na rozbeh laktacie pri problémoch a na udržiavanie mlieka pri kojeni +kŕmeni. Takže asi touto cestou pôjdem, len čakám, či sa ozve niekto, kto takú nejakú ma 😊
@danu16 ďakujem veľmi pekne 🙂 a ako prebiehalo odsávanie? Nebolelo ta to? Nemala si zničené bradavky? Lebo tieto dvojfazove sľubujú komfort a bezbolestnost pri odsávani, kvôli tej prvej fáze stimulacie. Je to naozaj tak?
@elementissa no len si nastuduj aj kojenie ked chces kojit aby si nemala problem so zapalmi a ragadmi.. vela bab riesi v tehotenstve vecicky porod atd ale kojenie je tiez zahul 😐 ja ked som pouzivala chvilku odsavacku som mala skoro zapal lebo sa mi az tak zvysila tvorba a tym ze odsavas tak sa tvori este viac a viac ..

@elementissa na vysavac