Aký je váš názor na takýto vývin charakteru?
Včera som bola s mojou princeznou na prechádzku,pridala sa kamarátka a jej známa....Padla reč na "všetko sa ti vráti na tvojom dieťati" na to som poznamenala že veľa robí výchova,známa mojej kamarátky na mňa pozrela akoby som jej deti na raňajky pojedla....Ale čo sa stalo potom to mi rozum zastavilo...V kočiari mala 2-ročné dievčatko a 5-ročného spratka (prepáčte nemám na neho slov....To bolo hrozné dieťa,prve začal to dievčatko šticovať na to som mu povedala či jemu by sa páčilo keby tak jeho deti šticovali,tak mu jeho mama nedala cukrík začal sa o zem hádzať.....S pod kočiara mi vytiahol čaj a všade ho rozlieval...Upozornila som na to jeho mamu a,ta mi povedala že to je normálne že takto sa dieťaťu rozvíja charakter....Samozrejme nastala vymena názorov...No zdá sa Vám to normálne?
@tanapeta Nesuhlasim. Ona neriesi len samotne spravanie toho decka, ale aj jeho benevolentnej matere. To, ze to nie je jej dieta, to ona vie. Keby to bolo moje decko, tak ho MINIMALNE napomeniem, ze sa to nerobi, nepatri, nech vrati flasu a pod. A samozrejme sa ospravedlnim poskodenej mamicke. Co tu riesite, co vyrastie z tych deti!!??? Ona neriesi, ze ma princeznu a ten druhy je spratek. Tu sa riesi zakladna slusnost, co sa vytraca z ludi. Poznam aj ja take mamicky, vraj sa vyvija osobnost. Jedna facka by to hned vyriesila (asi aj mamicke). To decko je proste nevychovane a nevychovana je aj jeho mater. To decko malo 5 rokov a nie2-3. Uz velmi dobre rozozna, co sa smie a co nie. Ale kedze mamicka mu pomaha v rozvoji charakteru takymto sposom, ten chlapec za to nemoze. Posuva dalej len to, co dostal v ramci vychovy. A teraz sa supermatky do mna pustite so svojimi psychologickymi dristami o slobodnom vyvine dietata a jeho osobnosti.
@stanulienkat si napísala čo som chcela 😉 a toto je nevychovane dieťa,to bez všetkého že mi ľúto čaju 8-mu dám ale brať čo nieje jeho?
@tanapeta Nie, nevychova ho. Chcela vediet nazory. A mozno sa nejaka matka zamysli, ci nerobi nieco rovnake. Ak si ty matka toho chlapca vnimas to uplne inak ak sa ta to teba tyka z opacnej strany.
@elina25 normalne to teda nie je, ale ty s tym urcite nic neurobis, kedze dana mamicka ma "svoju vychovu a predstavy o nej" poriesenu.... 😔
ja mam tiez take nieco v okoli...pride znama na navstevu s dvoma detmi (syn 4r, dievca 2r.- predstava o vychove, ze nechaj ich volne sa vyvijat, oni sa vsetkemu sami naucia... 🙄 ) a ona si sadne na gauc a deti mi "letia" cez cely byt a JA musim davat pozor, aby mi nic nerozbili, mojim detom neublizili a pod. diskusia nepomohla, tak ja jej deti napominam i ked jej to vadi, no ale tak si nedam rozbit byt a zabit deti, za to, ze ona ma inu predstavu o vychove... 😎
@elina25
@stanulienkat je strašna hluposť robiť zavery z jednej situacie z par viet. Nikto z nas nevie, čo možno práve rieši ten chlapček, čo rieši mamička s ním. A to, čo povedala mohla byť obrana. PRoste je fakt kratkozraké robiť zaver z toho čo si napisala.
@elina25 nemusi byt rozmaznany, napr. ten chlapcek od mojej znamej nie je...len ide o to, ze oni nemaju doma urcite vychovne principy, a teda nemozes ocakavat, ze kazde dieta bude vychovane a zaroven poslusne....co sa tyka tvojho dietata, tak TY musis byt ta zodpovedna a davat pozor, kedze je to tvoje dieta, a ostatne neries...iba co ti to na nervy pojde 😉
@vejula Ale samozrejme sa nic nedeje, mozno to bude aj moje dieta robit. Ale aspon poviem PREPAC!!
O tomto bola tato diskusia. Nie o tom, ci bude z neho vrah, alebo genius. Deti su zive a samopasne. To je vsetko v poriadku. Mozno je maly nadpriemerne inteligentny, bude z neho vedec, alebo co ja viem co. A mozno z jej vychovanej princeznej fetak. NIKTO nevie, co z nasich deti vyrastie. Ani ja. Kazdy sa snazi dat decku to najlepsie a najlepsie ho vychovat. Tato diskusia mala byt o obycajnej ludskej slusnosti, tak neviem, co sa do nej navazate.
@stanulienkat nik sa do nej nenavážal. Akurát ona sama označuje druhých za trapných, tých čo nezdielajú jej názor. Asi tak
@stanulienkat si citala ze ja toto pisem?
@elina25 najlepsie su take zienky, ktore uplne presne vedia ako vychovat cudzie dieta 😝
@stanulienkat kde sa do nej navažam? Proste denne kolkokrat zaživam XY horších situacii. KEby som bola v koži zakladatelky, tak zrejme určite na takýto "incident" už dávno zabudnem a nepením doma nad tým, že mi nejaka kamaratka nepovedala prepač, zato, že jej syn mi vylial vodu z flašky. Ako uprimne, pre mna je toto proste nepochopitelne.
@zuzkaanicka alebo tie ktore zatvarJu oci pred nevychovanostou svojich vlastnych deti
@mimake keby sa kazda starala o tie svoje deti a svoje problemy, tak ver tomu, ze by to bolo lepsie 😉
Nikdo nenuti zakladatelku se s danou zenou kamaradit. Pokud je ji neprijemne, jak ta zena (ne)vychovava svoje dite, nemusi se s nimi vidat....
@zuzkaanicka ved sa starala o svoje dieta a svoje problemy kedze ten chlapec zobral jej flasu, to ze to tu popisala na Mk je uz o niecom inom ale ja napr. chapem co tym chcela autorka temy naznacit.myslim ze sa na to pozera ako na globalny problem lebo tiez si to mozme obkecat aj tak ze keby sa kazdy snazil ( aspon snazil) vychovat dieta k slusnosti a isiel mu prikladom tak tiez by bolo menej problemov a tiez by sa tu tato tema nemusela objavit. ale to je teraz take moderne nestarat sa do inych a nechat deti nech sa vychovavaju same.
@mimake pozri, ja na jej mieste by som chlapcovi vzala caj a bolo by mi uplne jedno, co si mysli jeho mama a mohla mat po probleme ... posudzovat vychovu dietata z jednej prechadzky je blbost, ale dost rozsirena 😝 ... a presne ako pise @czechzuzanaba, nemusi sa s tou zenou stretnut 😉
@mimake podme poohovarat mamu toho chlapca nech na nej nezostane nitka sucha 😵
To je pre mnohe "zeny" vrchol kulturneho vyzitia. Tiez to o niecom svedci. Diskusia nebola zalozena s otazkou, ako som mala spravne reagovat? Alebo co si myslite reagovala som spravne? Co by som mala robit ak sa mi toto zdalo nevhodne? Nie. Diskusia sa zacala spratek jeden nevychovany. Podme si zanadavat a potlapkajme sa po pleci ake sme my uznasne. Neni uzasna.
@mimake este mas dost male dieta a podobne asi aj zakladatelka ... pride obdobie vzdoru a je dost mozne, ze zazijes par chrumkavych situacii aj na verejnosti (tam sa to detom obzvlast paci) ... potom mozno zmenis nazor ... proste taketo situacie sa s detmi stavaju a nemusi (aj ked moze) to mat nic spolocne s (ne)vychovou 😉
A znova dalsia plodna tema na mk 😀
Ja naozaj nerozumiem, co nuti ludi starat sa do cudzich ...nech sa najskor kazdy pozrie do svojej kuchyne 😉 po precitani tychto par riadkov , som akurat ziskala averziu na slovne spojenie "moja princezna" 😅 😅 😅
@sissmiss ja neohovaram jeho matku ja som riesila tuto a podobne situacie globalne
@zuzkaanicka to co si pisala o tom ako by si sa zachovala ty v takej situacii, s tym s tebou v plnej miere suhlasim ale s dalsim prispevkom nie. ano mam male dieta a pride obdobie vzdoru ale ide o to ci ako matka sa na to budem s usmevom pozerat alebo zasiahnem. to iste pisala aj zakladatelka, obe chapeme ze to iste mozme zazit s vlastnymi detmi, ale nebudeme sa tomu smiat ale budeme sa aspon snazit zasiahnut, to ci sa nam to podari alebo nie je uz vo hviezdach ale snaha o tu vychovu tam bude

@mimake presne a najhoršie je na tom že deti čo šticujú deti čo im nič nerobili je ok oni sú také...aj im by sa to páčilo že naše deti by šticovali ich? môj Alan-nemecký ovčiak by a nenechal ťahať za chvost,preto chodíme na cvičák ale aj tam sa nájdu mami "chod pohladkať" 😒