Aký mobil na videohovory pre 4-ročnú dcérku?
Ahojte. Poraďte mi prosím mobil pre 4 ročnú dcérku, s ktorou si volávam keď niesom v daný deň s ňou, keďže býva s mojou ex. Či ste neriešili vôbec aký mobil to bude, hlavne nech má prednú kameru?
Ja by som rád nejaký výkonnejší, lebo sám niesom rád keď mi mobil seká alebo je pomalý a hlavne aby mal kvalitnú prednú (selfie) kameru.
Malá má rada fialovú farbu, len čo pozerám, tak fialový mobil je ťažko nájsť, jedine, že dokúpim fialový obal....
@strejdo001 Ja som mojim deťom kúpila volacie hodinky . Vedia mi zavolať , aj keď síce ja ich nevidím , ale podľa polohy hodiniek presne viem kde sú . Hodinky ovládam ja cez môj mobil .
A keď idú na výlet hodinky aspoň nestratia . Mobil by niekde položili a bolo by po mobile .
Mozno odveci, ale nebol by lepší tablet/ iPad? S tým detským gumovým držadlom, môže ho položiť na stôl, ikony sú väčšie, mohol by byť na jednom mieste
ja odporucam prestigio smartkids tablet namiesto mobilu
@domak2 Chcem, už keď kupujem, radšej mobil, ktorý bude vedieť do budúcna používať aj na telefonovanie. Aby nemala dve zariadenia zbytočne. Tablet má ten na gume ako spomínaš, ale ten je tak brutál pomalý, že len messenger lite tam viem nainštalovať a cez neho sa neda videohovor 🙉.
@cokololadka Momentálne a v najbližšej dobe práveže chcem aby sme sa videli aspoň cez video, keď nemôžme osobne. Mimika a gestá sú dôležitejšie ako hlas 😉.
@strejdo001 samsung s 10 e je dobry..ma rovny displej cize lepsie ako ohnuty ktory skor rozbije..das jej dobry kryt sklo na vrch a vydrzi jej dlho
@strejdo001 Chápem tvoje pohnútky na mobil, aby jej zostal do budúcna atď. Ale tie hodinky sú podľa mňa lepšia možnosť. Ináč to máme podobne, syn chodí k ex cez zimné prázdniny na týždeň, cez letné na dva týždne, od jeho 3 rokov (teraz má už 8). Nemôžem mu zavolať ani na jeden deň, syn sa ho bojí, on ho nepoprosí zavolať lebo začne na neho hučať, že jemu prečo nevolá keď je pri mne, popritom s tým nemám problém, ak by si mobil vypýtal kľudne by som mu ho dala. Kúpila som synovi mobil, tak mu ho zoberie aj tak, vraj aby nebol na mobile veľa, lebo je stále na ňom a on mu pripravuje program a bla bla, popritom žiadny mu nerobí.... ale to je jedno. Chystám sa teda na leto kúpiť tie hodinky, aby už nemal výhovorky, že je na mobile veľa a preto mu telefón zoberie. Hodinky bude mať len na volanie. A krk dám na to, že aj tak niečo vymyslí, buď ich schová alebo neviem čo, len aby ich nemal pri sebe.
Takže zbytočne to berieš osobne, ženy čo ti písali vyššie ti len dobre radili, že ak sa mamička rozhodne, že ten mobil dcére zoberie, tak s tým neurobíš nič. A môžeš si byť istý, že ak má teraz taký prístup, že volať jej nedovolí cez svoj mobil, tak jej nedovolí ani mobil, ktorý jej kúpiš. Ja by som išla do tých hodiniek, tam veľa namietať nemôže ako pri mobile, že nie je vhodný pre 4 ročné dieťa.
@strejdo001 ale ved taketo male dieta moze mobil hocikde zapotrosit, stratit, rozbit....absolutne nevhodne pre taketo male dieta. Ono si to nevie este ustrazit, ktovie co tam postlaca, heslo, pin ..no ja neviem...je to mimo schopnosti takeho dietata. Ak ho ma mat same a samo bez pomici obsluhovat. Sak nevie ani este abi citat 🙉
kks čo tu furt riešite??? môj 1,5 ročný syn vie zapnúť TV na konkrétkom programe ktorý mu poviem 🙈 máme 2 ovládače, vie presne postláčať poradie, aby najskôr zapol TV a potom programy. vie si prepnúť na rozprávkové kanály, pridať/ubrať hlasitosť... NIČ sme mu neukazovali (len poradie keď sa začal zaujímať), všetko odpozeral od nás, prípadne z obrazovky - tie moje oblúbené. NIKDY nestratil ani jeden ovládač a to ich furt prenáša z miesta na miesto po celom dome 😀 nikdy telku nepreinštaloval, nič cez ňu nekúpil (máme pripojenie na net). ešte raz - 1,5 ročný 😎
deti sú oveľa múdrejšie než niektoré mamy tu.... a ešte sa tu ukázala známa pravda odveká - dieťa POTREBUJE OTCA lebo materiam prepína 😠 ustráchané, bojazlivé, privlastniť si dieťa, obviniť otca.... ja mu fandím 🙂 aj TOTO potrebuje jeho dcérka.
Inak ja odporucam amazon fire tablet, je specialne pre deti. Daju sa cez neho robit videohovory a zaroven ma rodic nad nim plnu kontrolu. Stvorrocna ho bude vediet urcite ovladat a zaroven cez tvoj amazon ucet ho vies spravovat. A maju aj fialovy 🙂
Mam skoro 4 rocneho.
Za mna je jedno aky bezdotykovy.
Rozhovor v pohode zvladne, co sa tyka nabijania, to si tiez v pohode ustriehne. Keby zabudala, tak pri konci rozhovoru pripomenut, aby si ho dala na nabijacku.
Skor by som sa obavala toho, ze ex jej vypne zvonenie, alebo jej ho vypne, vybije baterku.
Mne je velmi smutno, ked citam podobne prispevky. Co by som ja dala za Ocka pre mojho syna.
@strejdo001 žiadny
@zoro9836 ved mobily stracaju, zabudaju aj skolaci, pada a smyka sa im to z ruky jedna radost a co potom 4rocny ??? On to nevie este tak rozumovo podchytit. A hlavne naizaj nevie este ani citat, ani nerozumie niektorym technickym veciam ktorym musis skratka rozumiet. Kto mu mobil zapne? Sam si ho nabije? Bude vediet ze je slsba baterka? Vypne sa. Zada si sam pin? Ja neviem...ako asi su fakt lepsie tie hodinky. Ale tak stale je to hlavne na tej mamke, ci mu to vsetko nezhabe.
@strejdo001 ale pozeram ze poradili niektore zienky aj konkretnu techniku pre take male dietko. Nuz, ak sa neda inac tak takto. No ale ja to mobilovanie/tabletovanie oddalujem ako sa len da ;)
no... telefon je uplne jedno, zalezi od tvojich financnych moznosti. A uprimne - tiez som mala takeho ex, ktory si myslel ze mi bude magorit deti a telefonovat s nimi kazdy den....
Upravu styku mas poriesenu? Ak nie, a ex robi problemy, tak si ho daj upravit. Ak mas o malu zaujem, kludne si vydup aj napriklad jeden tyzden spanie v tyzdni - ze zabezpecis skolku a neskor skolu, no a klasika, trvaj na predlzenom kazdom druhom vikende, kludne uz od stvrtka rana....
A ak mas poriesenu upravu styku -- kontaktuj si dieta iba v tom termine, je viac ako obtazujuce ked si ex mysli ze ma pravo denne kontaktovat telefonicky dieta len preto, ze je rodic.... Teda toto plati rovnako - ked je dieta u matky, nech nekontaktuje otec, ked u otca - nech nekontaktuje matka. Iba fakt v surnych pripadoch ale to myslim ze potom sa kontaktuju priamo dospeli a dieta je z toho vynechane.
Zaver - telefon nepotrebuje. A ak jej ho kupis - aj tak ti ho nebudu dvihat. A iba budes zbytocne nahnevany, nasrdeny, a budu fakt zbytocne konflikty.. Naco prosim Ta?
a na margo video hovorov -- specialne tieto maju moje deti zakazane, odmietam komukolvek (aj ich otcovi) ukazovat svoj byt.
Je smutne ked si bybali partneri robia prieky, no ale k veci, asi je viac menej jedno co kupis, ale tak male dieta si mobil samo neobsluzi, cize tak ci tak potrebujes pomoc matky 🤷♀️
@kaktusik007 tiez nerozumiem jeho uvazovaniu...ved predsa ked raz exka ma problem aby s dcerou volali cez jej mobil, tak je viac ako jasne, ze mobil ktory kupi on bude "znarodneny"(vypnuty, vybity, strateny, atd). Si myslim ze 4 rocna nema co mat mobil, nevieme co je zac jeho byvala ale teda normalne porozchodove vztahy tam nie su, takze sukromny mobil dietatu nic dobreho neprinesie...
@kaktusik007 tvoje názory sú riadne obmedzené, poklop si po čele. Tým škodíš len dieťaťu. Ale ego a vztahovačnosť nepustí, že?
@zooeynka Nešpŕtaj do niečoho, do čoho nevidíš do detailov. Ešte raz a posledný krát opakujem.... chcem poradiť typ mobilu, nie vaše obmedzené dristy.
Každý vzťah (aj porozchodový) je iný, to čo platí v cudzom pripade, nemusí v mojom. Ja by som v žiadnom prípade nebol taký chuj, že keby bola dcéra so mnou a jej matka by s ňou chcela volať, tak by som jej to nedovolil. To je úplne idiotské správanie a škodí to dieťaťu. Kto sa podľa takýchto pravidiel riadi, hanba mu.
@kikushaa Na to je matka ochotná ;).
@strejdo001 takto si sa aj s exkou rozpraval?
@zooeynka Nebola taká obmedzená ako ty, takže nebolo treba ;).
Ešte niečo múdre sa ma chceš opýtať?
@zoro9836 Tak tak, klobúk dole pred chlapmi, ktorí žijú s takými ženami a vnútorne trpia. Po 8 ročnom manželstve s manipulátorkou hneď vidím podľa pár viet, ktorá je uvedomelá a ktorá manipuluje (skryte), veľa z nich si to ani neuvedomuje....
@strejdo001 ja by som sa na Tvojom mieste ,ak chces kupovat mobil ci cez net alebo osobne popytala predajcu, aky odporuca ,povedat mu, co hlavne povazujes za prednosti a vek dietata aby zvladlo obsluhu.
Pre ostatnych, mobil sa da rodicom na dialku uzamknut cez family link ( odporucam Ti ju stiahnut autor) ,vies tam zadat presne casy na konkretne dni kedy ma byt mobil odomknuty . Ak by mala dcerka aj sim kartu, vie ti zavolat aj cez zamknuty telefon, je tam dovolena iba tato akcia pocas odomknutia, mohla by Ti dat vediet, ze chce s tebou volat cez videohovor a stacil by si jej az vtedy odomknut tel.
Vies zablokovat vselijake appky. Cize by nebola stale casom na telefone, na co mamicky upozornuju. S vyberom neporadim, my nedame dopustit na samsungy aj menej zname. Ked tam nebude mat nastahovane vela, tak nebude mrznut ani pomaly nepojde tel. A fialovy kryt dokupis 🙂

@strejdo001 staci mozno xiaomi ako dala @tiumen ma ho aj moja dcera, bol tam aj priesvitny obal pribaleny, uz len nalepit sklo. Videohovory v pohode mava. Len budes musiet dcere vytvorit fb, messenger sa da po novom stiahnut uz len tak.