icon

Bábätka v kočíkoch večer v nákupných centrách

bibap
26. nov 2011

A rodicia to zjavne neriesia?
Ja som sa od porodnice snazila aby sme malu o 18.00 kupali a o 19.00 aby uz v postielke spinkala. Viac menej sa nam to krasne podarilo. Nestacim sa cudovat, ked vidim po 20.00 hod. vecer mnoho rodicov, co maju malilinke babatka ktore im v kocikoch spinkaju a oni nakupuju 😖
som ja divna, ze mi to pride nezodpovedne?

Strana
z14
ivi163
28. nov 2011

ked som nemala dieta, tiez som sa pohorsovala 😉 Od kedy mam malu viem ze.. "matka vie najlepsie". Ved ked spi v kociku... mozno doma by rumadzgalo a nevedo spat. Ved ta mamina sama vie aky ma dieta rezim. Aj moja mala je niekedy doma nervozna nevie co so sebou a v obchode ozije a ukludni sa ze si moze obzerat ludi. Ked je to prilezitostne, tak preco nie. Nedovolim si odsudzovat ked neviem vsetky suvislosti, staram sa o stastie svojho dietata.

tea333
28. nov 2011

No co sa tyka vecernych nakupov, my sme chodili aj o 21.00. ked bol syncek malinky, chodieval spavat po 22.00..proste to tak mal a nenechal nas to zmenit 😀 a potom mal ze 18.30 😎 teraz chodieva spavat 19.00.
vobec by som neriesila, kam mamicky s detmi chodia. cim mensie dieta, tym viac je mu jedno, kde spi.

macamac
28. nov 2011

@zuzana581 😉 jasné,pochopila som 😉
tak napr. - taká klasika,no...syn má už o chvíľu 10-práve sme dohrali takú hru "Krtko", čo prechádza tými 4 ročnými obdobiami, predtým sme sa učili do školy, máme futbalovú bránu v obyvke-on je brankár, my kopeme, kartové hry,....malá spí od 18.30 😅 tá má 2,5roka, ťažšie sa nám zosúlaďujú činnosti 😉 ale tak-aj ona si zakope na bránku, spoločenskú hru ešte nie 😉 hráme sa s dreveným domčekom,schováva tam hračky, čítame knižky,...alebo vozí kočík s bábikami,prebaľuje....alebo ich nechám klbčiť 😀 😉 to len na príklad som uviedla, je toho viac 😉
inak, syn je ešte dosť hravý k nej, tak aj spolu radi vymýšľajú....a občas jasné,že mám toho dosť 😀 hlavne,keď sú "hlasnejší", lebo ja učím malé deti a teda ohučaná som dosť aj bez mojich 😀 😀 😉

adriana7
28. nov 2011

...ešte ma napadlo, že najstaršia mala večernú kultúru "srdcervúci plač", naň zaberalo len vozenie v bratovom staručkom wartburgu, chudák brat, ťahali sme ho cez celé mesto snáď každý druhý večer, a chudák malá, vibrovala potom ešte pol hodinu v postieľke ( na tom aute sa triaslo úúúplne všetko) 😀

tina_22
28. nov 2011

Tak toto tu ešte funguje? Dievčatá, veď kto lepšie pochopí matku, ako matka. Tak sa navzájom nepretekajme, kto je lepší, múdrejší a dáva deťom viac. Veď veľa záleží aj od detí, nie každý má pokojné, hravé dieťa, ktoré sa dokáže venovať jednej činnosti viac ako 5 minút. Môj syn je veľmi hyperaktívny a to od samého začiatku to bolo nepokojné a nevyspytateľné dieťatko. A verte, stojí ma to mooore energie a trpezlivosti, aby som ho dokázala zaujať, potrebuje okolo seba ruch, deti, ľudí a my sme na dedine, nemáme možnosť ísť do NC, č mater. centra. Ale s manželom si niekedy na nákupy vyrazíme, všetci, a všetci si to aj užijeme.

Takže buďme mamy, navzájom sa podporujme, pomáhajme si a nebojujme medzi sebou, takéto nezmyselné vojny predsa nikomu nepridajú na pohode. Prajem všetkým pekný večer 😉

zuzana581
28. nov 2011

@macamac jáj no tú bránku by sme asi nemali kam natrepať, možno nejakú skladaciu. Napíš mi do ip o tom krtkovi, prosím to nepoznám. Inak hry všeliaké hrávame doma aj my a dva krát do týždňa má malá tanečnú, raz výtvarnú, ale cez to všetko oni velmi doma neobsedia. Stále sa pýtajú niekam von, chodíme na návštevy, rodina priatelia, ale nedá sa stále, tak čo už potom s nimi, ak je škaredo? Oni sú takí labzovači, čo narobím. Ja som inak tiež taká, odjakživa. Neobsedím ani na chvílu. 🙂

macamac
28. nov 2011

@zuzana581 no tak ste akčná rodinka 😵
ja som taká vyšťavená z roboty, že zas potrebujem občas taký domáci pohodový klídek 😀
ale inak som temperamentná, netvrdím, že rada nepolietam kade-tade, presne ako píšeš
ale my máme najbližšie Tesco 10km a NC 22km-tak to sa mi chce ozaj len občas 😀
musíme nejak inak riešiť, mm vezme syna na nejaký šport do telocvične sa vybiť alebo futbal a my s malou si vystačíme same 😉 a keď sa dá, sme vonku /na dvore trampolína v lete vybila im baterky 😀 / a teraz chodíme do parku, sú tam kone-tak popozeráme, okukávame škôlkarov v parku, preliezky, húpačky, chodili sme na gaštany, na listy, na šípky...alebo sme vegetili doma 😉 🙂

zuzana581
28. nov 2011

@macamac No ono to bude asi tým, že bývame v byte. Keď sme u svokry tak behajú hore dolu po záhrade aj v daždi. Majú tam pršiplášte, gumáky a donútra ani za nič. V meste je iný život. Neviem si predstaviť, že by sme sa išli po sídlisku v daždi prechádzať v pršipláštoch a u svokry je to normálne. Čo sa týka nc, tak jedno máme rovno oproti škole, tak sme tam možno častejšie, ako keby bolo ďaleko, ale to väčšinou tak pre chleba a rohlíky na ráno do školy. No a niekedy, keď potrebuje aj muž niečo, tak ideme aj neskôr večer, lebo oni potom pištia, že chcú ísť s tatinkom. 🙂

Strana
z14