icon

Bábätko hneď po zaspatí strašne plače

csayka
9. mar 2021

Ahoj, zienky. Idem si po radu, bude to dlhsi prispevok, no uz som v koncoch... moj syncek (zajtra ma 8mesiacov) posledne tri dni po zaspinkani vsetkych spankov - ci dennych, ci nocnych, zacne do pol minuty strasne zo spanku plakat. Ale ze neskutocne. Ano, dobre citate, nepomylila som sa - do pol minutky. Znie to akoby zazival najvacsie hrozy zivota. A neda sa len tak utisit. Nepomaha nic - tapkanie, ssskanie, hladkanie, ked ho vezmem na ruky - to je este horsie. Jedine, co pomoze je, ked ho prebudim, ale ani to nejde lahko. Ked ma zbada, po chvilke sa upokoji a ideme sa znovu uspavat. Vacsinou na druhy raz uz zaspinka lepsie. Aj ked vecer sa stane, ze este raz to musime zopakovat. Trva aj hodinu, hodinu a pol, kym zaspinka v klude. Co sa tyka rezimu - 7:00 vstava, 10:00 - 12:00 prvy spanok, 15:00 - 16:00 druhy a 19:00 vecerne uspavanie. Uspavam ho v postielke tapkanim po ritulke. Cca pred dvomi tyzdnami sme na to presli, dovtedy zaspaval na flasi a kvoli tomu sa budil velmi casto. Odkedy som ho naucila zaspinkat bez flase, budil sa len 2x, z toho iba raz papkal. Inak je to vesele dietko, prikrmy mu chutia, je sikovny, akurat sa mu dnes podarilo prvy raz sadnut. Zuby nepozorujem, ze by mu sli, lebo pri prvych mal riedku stolicu, slinil a vsetko okusoval, cez den bol nervozny a teraz nic z toho. Jedine, co vidim - zmoli si prave usko, hlavne ked ho uspavam.
Mate s tym, prosim, niektora skusenost? Je to separacna uzkost? Alebo to, ze sa uci nieco nove vo vyvine? Preliezla som to tu krizom krazom, ale nasla som vzdy len, ze sa zobudi o polhodinu a tak. Ale nam sa proste nezobudi, on akonahle zaspi, o par sekund strasidelny plac 😢
Som v kontakte aj so spankovou poradkynou, ale chcela by som vediet, ci niekto z vas ma skusenost s niecim podobnym...
velmi pekne dakujem ♥️

Strana
z2
katkami123
10. mar 2021

@lenkakravcova
Ježiš mal krst, pokrstil ho Ján 😉 Ježiš aj Panna Maria boli počatí bez dedičného hriechu a Bohom vyvolení tak ako aj dalsi proroci, ktorích si spomenula, zachovávali zákon (10 Božích prikázaní) takze áno, boli pod ochranou Boha.

Niekto verí čo mu povie veštica, niekto verí v horoskopy, niekto verí v červenú nitku ktorú si omota okolo ruky, že ho ochráni, niekto verí v silu farieb a ich význam, niekto verí v runy, numerologiu.... ja zase verím, ze keď sa snažím dodržiavať desatoro, sviatosti majú pre mna hlbší význam a uvedomujem si, čo počas nich vyslovujem (nie liatie vody na hlavu) som pod Božou ochranou a nemusím nosit červene stužky, čítať si horoskopy, alebo si robiť populárne z “oci”, nemusím sa potierat pocikanou plienkou ani svoje dieťa ako často zeny radia a podobne. Tým zároveň nenaznacujem, ze sa zle veci nikomu v živote nedejú, lebo svet nie je dokonalý.

andreatytler
10. mar 2021

@csayka Nas syn tiez najviac plakal pri prvych zuboch ktore mu sli ked mal 6 mesiacov. Vtedy vedel len past koniky. Ale pred mesiacom mu isli stolicky a ani som si to nevsimla v jeho spravani. Len viac slital a ked som mu umyvala zuby, tak som kukla dozadu a tam uz boli 4 stolicky. Podla mna tym ze uz chodil a objavoval svet, nemyslel na bolest zo zubov lebo to co robil odputalo jeho pozornost. Ale budil sa castejsie zo spanku.

Strana
z2