Bábo má 1,5 roka a ja som finančne zabezpečená. Mám nastúpiť do práce?
Ahoj baby,
Som rozhodnuta neist naspat do prace, dnes mi vsak volali nadriadeni, ze ci nastupim, v podstate vzdy vravim to iste, ze sa necitim atd. Mam babo rok a pol, plat cez 3tisic. A sedi taky skriatok na pleci, co mi vravi chod. Financne som nadstandardne zabezpecena, v klude mozem byt doma este 10rokov.
Prepacte za vylev, ani neviem aku radu cakam.
@ledgerka drzim palce
Všetko je, ako si nastavíš. Aj ja som dostala lákavú ponuku, Ale potom som si to zhodnotila, že mi je na materskej vlastne dobre a nemám chuť zase ráno skoro vstávať, Naháňať sa a radšej si užijem detičky, ktoré sú len raz malé. A materska tiež nemusí byť deštrukčna. Venujem sa osobnému rozvoju, učím sa ďalší cudzí jazyk, aby som Si cibrila pamäť, s každým dietatom chodím na kruzok, aby sa rozvíjalo a aj si 2-3x do týždňa zacvicim.
Skus si vizualizovať, že si zas v praci, aké pocity to v tebe vyvolá, či pocit sebarealizácie bude silnejší ako tá pohoda s detmi. Možno ti to pomoze sa rozhodnut. Pripadne fakt, že do 3 rokov sa mozes vratit na rodičovskú a zase ti musia držať miesto, čiže za vyskúšanie nič nedas😊
Baby idem s deckami von, vdaka za kazdy nazor!!
Niektorím sa to zle číta, keď vie, že druhí žiju nadštandardne. Ja som to nepochopila ako chvalenie, ale ako fakt..
Pochybujem že si doterajšie peniaze ukradla alebo si niekoho dobre obstastnovala. Určite je za touto prácou kopa driny a aj štúdia.
Ale to niekto nepochopí. Pre to sa netráp .
Pokiaľ máš manžela a stabilitu, tak by som do práce ešte nešla. Čas naozaj nevratis..
Aj keby si pracovala cez víkend - že by dieťatko bolo zatiaľ s tatinom, tak by si síce získala prácu a nejaký ten starý život, ale naopak, prišla by si o víkend s manželom a dieťaťom.
Ak ťa to vyslovene taha do práce, tak by som si skúsila nájsť niekoho na stráženie detí.
Jasle by som v tomto prípade neriesila .
Kamarátka, ktorá robila v jasliach mi často rozprávala, ako tieto malé detičky plaču. Že začne jedno a už plaču všetky. Stačí že niekto povie mama..
Chápem že mnoho žien je nútených ísť do práce a tak nemajú na výber, ale ty máš iné možnosti.
Kľudne môžete dať zarobiť nejakej staršej pani ( ak by si sa bála študentky).
Sem tam by k vám prišla a hrala sa s malym a ty by si v inej časti domu mohla pracovať. Keď sa to osvedči a budeš chcieť, tak skúsis ísť na nejaké stretnutia a uvidíš, ako vám to pôjde.
Poprípade by som ešte počkala do budúceho leta.
To sa už aj s malym bude lepšie dať dorozumieť a aj vonku budú môcť ísť, prehrať sa. A najmä, snáď už korona nebude v takom štádiu ako teraz a nebudeš sa musieť báť, či chorobu malému nedonesies
Ty sa chváliš na fóre nie ja. Ale tak keď nechceš napísať, domyslím si😂😂
Tiez by ma zaujimalo kde pracujes, ja ti nemozem napisat lebo este studujrm ale je to taky problem pre teba to napisat? Alebo co si myslis ze ti tie peniaze niekto ukradne? Nemyslim si ze to je taka sukromna inf. Ako stav uctu ktory si tu sama zverejnila 🙂 😅
@anjelicek26 nie kazdy ma taku moznost,ze moze robit par h v tyzdni alebo na pol dna.tiez mi praca chyba,nie ani financne ale skor ten kolektiv,ale bohuzial moja praca sa da robit bud fulltime(nonstop na telefone) alebo nijako.a z domu popri 1.5 r dietati uz vobec nie 🤷♀️
dievčatá, do toho, kde autorka pracuje, vás nič nie je. Ona sa pýtala na niečo iné a nie je zvedavá na to, aby ste špekulovali, či ozaj toľko zarába a ako sa tam dostala, ani na to, či jej závidíte alebo nie. A áno, je to výsostne súkromná informácia.
Autorke: nič ťa nenaháňa, daj rozhodnutiu čas, urob to, čo cítiš, že bude správne - ani jedna možnosť z tých, čo sa tu preberali, nie je zlá. Len musíš cítiť, že to je tá najlepšia.
@simona92101 ale ona tu moznost skrateneho uvazku ma preto to treba vyuzit. Ja tu moznost mam tiez, aj ked je to v podstate robit plny uvazok za kratsi cas a mensie peniaze, tej prace proste menej nie je. Tri roky byt mimo vysoko specifikovanej prace je prilis vela, to uz proste vsetky normy pomenene, vsetky vybudovane vztahy prec, ludia prec. Je to ako zacinat znova od nuly. S dobrou opatrovatelkou sa to da, dietatko nema tri mesiace, ale 1,5 roka, Ak to ratam spravne tak to mas tri doobedia v tyzdni v pohode zvladne, zvysok casu su predsa stale spolu. Chapem, ze si clovek ten cas doma uziva, ked to ma odmakane.
Suhlasim so vsetkym, co napisala @nominativ
Mne osobne velmi prospel navrat do prace a to, ze som zamestnala mysel konecne niecim inym nez tym, ze som riesila stale tie iste problemy a stale ten isty kolotoc. Aj dieta bolo spokojne.
Viem teraz, ze ak by som mala dalsie dieta, sla by som do prace skor ako v jeho 3 rokoch, pripadne aspon pracovala z domu. Obdivujem zeny, ktore tahaju niekolko rodicovskych za sebou a su doma tak dlho.. mne by z toho regulerne hrablo.
A nerozumiem nazorom, ktore tu odzneli, ze autorka sa prisla pochvalit a bla bla bla. Ano, su pozicie, kde sa da zarobit vela a nie, nejde to vzdy cez postel, ale da sa to aj vlastnou sikovnostou ;)
@tramtada31 To je super, že ti to "stačí". Ja osobne sa neviem nastaviť takto, hoci by som velmi chcela. Spravila som si popri detoch školu, nebolo to lahké, hromžila som celý čas ale tá sladká odmena po každom skúškovom... Pohrávala som sa s myšlienkou, že idem ešte ďalej a potom si vravím, že ale nieee, daj si pauzu... A aktuálne sa 5 mesiacov len starám o deti a cítim sa vrcholne znudená, dookola tie isté činnosti, čo ani často nemajú zmysel, lebo za 5 sekund sme tam, kde sme boli. :D
Také veci, ako jazyk, skúšala som aj ja, ale pokiaľ ma nič nenúti, tak som lenivá... Chodíš na nejaký kurz alebo len tak doma? Zároveň, tá milujúca maminka vo mne nechce ísť do práce. A ten normálny homo sapiens sapiens zase chce robiť čosi s výsledkami. :D
záleží aj na tom aké je dieťa, môj syn bol veľmi citlivý a naviazaný, potreboval, aby som bola pri ňom, ale poznám aj deti, ktoré od roka išli v pohode ku starým rodičom na týždeň a vôbec im mama nechýbala, ja som pracovala homeoffice a bola som doma kým ma potreboval, potom keď sa osamostatnil išiel normálne do kolektívu
@anjelicek26 ak moznost ma a zamestnavatel by s tym suhlasil,a chce ist...ano 3 roky byt mimo je masaker,zvlast ak ma clovek specificku poziciu..taku mam zial aj ja,snazim sa drzat krok kym som doma,manzel robi tiez vo firme takze viem co sa deje,viem o zmenach,legislativa atd, ale je mi to prd platne ked sa vratit nemozem.je to tak narocna robota,ze by som ju nevedela popri rodine robit na 100%bud by si to odniesla rodina,alebo kvalita prace, alebo moje zdravie. Som perfekcionista,takze napoly robit veci neviem 🤷♀️neviem,aku poziciu zastava autorka,varenie kavy sefovi to asi nebude,tym padom u nej rozhoduje asi viac faktorov...
Nie nešla by som, ak Ťa deti a materstvo napĺňa, máš peniaze nevidím problém.Jedine, že sa cítiš vinna, že ich odmietnes🙂
@nominativ nechodím na Kurz, ale chodila som, keď som bola tehotná s druhým. Teraz je corona + mám dojčené bábätko, tak sa učím z domu. Dôležité je, mať v učení jazyka systém, venovať sa mu každý deň. Vraj za dva roky sa vieš naučiť jazyk, keď sa mu venuješ každý deň, tak to je teraz moja motivácia. Každý deň sa snažím byť s jazykom v kontakte a vidím veľkú zmenu. Raz si pozriem video na YouTube pre danú úroveň, raz si prečítam články, inokedy robím listening z knižky a Vraví sa, že keď niečo robíš 3 týždne, tak sa ti to v mozgu zautomatizuje. A je to pravda, keď si cez deň nenájdem čas na učenie sa jazyku, tak večer nejdem spať, kým si neprečítam aspoň 2-3 články v cudzom jazyku😊. Rovnako ako som písala, sa venujem osobnému rozvoju, snažím sa dekódovať všetky svoje slabé miesta a tento čas na materskej chcem venovať sebe a svojmu rastu, aby som bola lepšou mamou, partnerkou a hlavne lepsim človekom. Ono človek sa len roky naháňa v praci za tým materiálnym, úspechom, kariérou, ale jeho duša hnije, je negativny(veď to vidno aj tu na veľa diskusiách, koľko žien uráža iné, len kvôli tomu, že sú same nestastne a ublíženim druhym si zvyšujú svoje sebavedomie a umelo budujú pocit, že oni sú lepsie, lebo majú lepšieho muza, lepsie deti, boli na lepšej dovolenke,..), miesto toho, aby sme sa tu podporovali, radili si, drzali spolu a vedeli sa vzajomne oceniť. Toto má momentálne napĺňať, hľadať tie Aha momenty v zivote a pracovať s nimi😊
@sanny2993 nebud zavistliva, mozno na sebe pracovala, mozno ma 2 vysoke skoly a pracuje od 18, aj ty si tak na tom pracovala? ja by som pri rozhodovani ci ist alebo neist do prace hladala kompromis, ze napr. preberes nejaky projekt na polovicny uväzok, alebo nemohol by ist na 6 mesiacov na matersku teda rodicovsku otec? aby ste este dieta nedavali do jasli? ja som svoju od 2 rokov zacala davat do skolky, ale len na minimalny cas, najprv doobeda, potom 6 hodin, potom bola aj tak stale chora - sopel, takze rataj s tym ze aj tak mozno budes vela doma, tak skus nabehnut tak nejak postupune. Budes si to musiet asi nejako presadit, lebo nadriadeni nemaju radi taketo "kompromisy" ale zevraj matky, ktore sa ponahlaju za dietatom robia velmi efektivne..
Ak stihas popri domacnosti a drobcovi a ozaj ta to tesi a motivuje sla by som do toho, pracujes tak ci tak, domacnost deticky a ak k tomu mozes pridat to, co ta naplna skusila by som, ved to je uplne idealny uvazok, pripadne pani na vypomoc s upratovanim ci varenim a ty mozes pracovat aj uzivat si dietatko, zivot je kratky na to, aby sme robili len to co sa musi, u teba sa krasne ukazuje ako peniazky poskytuju slobodu, kolko zien o tomto sniva? Vela, uzivaj si to, iba sa postaraj o svoje stastie a to vies potom rozdavat vsade naokolo
Ahojte, az teraz citam vsetky komentare. Dakujem za tie pozitivne a povzbudzujuce slova. Hodila som rec aj s manzelom a niak sme to uzavreli, ze sa nejdem prepinat. Skolku mozu prcemu dietatu kedykolvek zavriet a 2 deticky su zaberak to viete.
Ja sa vlastne ani teraz nezastavim, my mame aj opatrovatelku aj upratovacku ale ja mam rada veci dokonale, cize ako klasika kazdy den varim, periem, plus vzdy som aj doobeda aj poobede vonku, a cez vikendy vzdy vyletujeme mimo domov cela rodina. Proste teraz je to dobre tak ako to je, nejdem miesat do toho pracu, lebo by to bolo nefer aj voci zamestnavatelovi, nie som momentalne schopna sa plnohodnotne venovat praci.
Co sa tyka tej specializacie, ja sa o seba nebojim, mam rozne skusenosti z roznych pozicii za tie roky, a aj spektrum znamych, co ma pracovne poznaju.
Dakujem vam za komenty a zelam vsetkym pekny vecer.
@denkatn zavistliva ? Viete pani čo to slovo znamena ? Asi bohuzial nie 🙂 sama pisala že nevie čo, aky nazor chce od nas pocut. A ked som citala prispevky tak mi je z nej uplne vtipne pretoze princip pochvalit sa - a problem aj tak vyriešiť sama /vyjadrila sa ze ostava doma nema kde dat deti/ je tiez zabavny. Citajte s porozumenim diskusiu a celu. Tiez mam Vysoku skolu a robotu s nadstandardnym platom hned po nej no nikdy by ma nenapadlo riesit toto s cudzimi na sieti. Nato je snad manzel, rodina, okruh znamych, nie cudzie zenske. Kazda mame svoj rozum. Zrejme si je autorka sama vedomá toho co a ako napisala 🙂 a to ze som ja reagovala nato ze je na 10 rokov zabezpecena a nech da sancu mladym tiez neberem ako zavist pani mila. K Vam len tolko.
Nečítala som odpovede a ani nechcem, viem si ich totiž predstaviť, keď si napísala, že máš plat cez 3000. 😁 Ja by som na Tvojom mieste určite neišla ešte do práce. 1 a pol ročné Ťa ešte potrebuje. Ak si to môžeš v pohode dovoliť, zostaň doma.
Jasné že choď..vo väčšine krajín svetaje materská minimum a tie deti nie sú nijak postihnuté..veď nejdeš na pol roka na ural.

@sono2 a este by ma zaujimalo kolko mas rokov, deti, kde byvas, kolko mas na ucte, vydata/rozvedena? Kolko zarobis?