icon

Balzam na pery pre 3-mesačné bábätko

jajka2211
5. mar 2025

Dobrý deň prajem,

prosím, poraďte nejaký balzam na pery pre 3 mesačné bábätko alebo podobne...
Momentálne má obdobie spoznávania svojich rúk, tak si ich stále pchá do úst a olizuje a má hrozne červené okraje pier, neskôr vysušené.

Ďakujem 🙂

sasenka251
5. mar 2025

Za nás od malička klasická modrá indulona, aj na pery, aj tvar. Raz mi niekto dávno vravel, že do všetkých balzamov na pery zámerne pridávajú aj nejakú zložku, ktorá urobí to, že sú pery častejšie suche. Dlho som si myslela, že je to hlúposť, ale vážne po všetkých balzamoch, ktoré sme vyskúšali jedine ta indulona ozaj pery zvlacnila a vydržalo to najdlhšie.

pribinak
5. mar 2025

3 mesačnému dieťaťu by som rozhodne nedávala žiadny balzam a už vôbec žiadnu indulonu
Keď zaspí tak jemne potrieť sudocremom alwbo bepanthen krémom

evcagabi
5. mar 2025

Nam doktorka odporucila Lipobase

ina2405
5. mar 2025

@sasenka251 ja som vždy mala skúsenosť, že sa mi po balzamoch pery ešte viac sušili, zaujímavé čo píšeš. Tak som sa naučila zbytočne si neoblizovať vo vetre a zime pery.

veronikadbc
5. mar 2025

Ja som sice nedavala, ale podla mna lanolin, co je na bradavky. Ked ho moze "zjest" pri dojceni, tak nevadi, ked ho poolizuje z pier

svetlonos
5. mar 2025

@jajka2211
my mame z DM taky mastný krém na tvár, Kludne mu to dávam aj na pery a okolo úst. Ten zase slinami koli zubom. Pošlem ti večer fotku, mala tuba, stojí okolo 7e myslím a je bez parfumov. Extra pre bábätka. Dám ho aj na zadok, po kupani a nikdy nič nemal.

doriiis
5. mar 2025

Lipobase,alebo obyčajnu kozmetickú vazelinu

jajka2211
autor
5. mar 2025

Všetkým veľmi pekne ďakujem 🤗🙏

anavixy
5. mar 2025

Lanolin, La roche posay cicaplast na pery alebo ak sa to rozsiri, tak Bioderma perioral.

taktotedanie
6. mar 2025

@jajka2211 3mes dietatu ziadny balzam na pery nepatri! Ani indulona!- tiez ju neolizujes a nejes tak nema co ani 3mes dieta
Ak tak len okolie ak ma vyrazny vysyp tak bioderma perioral , udrzuj mu ruky co najviac ciste

laurika999
6. mar 2025

@pribinak Sudocremom určite nie. V tom je zinok a ten vysušuje.

pribinak
6. mar 2025

@laurika999 naša pediatrička nám ho odporučila pri rovnakom probléme

tata1401
6. mar 2025

@jajka2211 sebamed má baby lip balzam, dostať kúpiť v dm drogérii, moja ho mala síce ako staršia, jej pomohol

jajka2211
autor
6. mar 2025

Ďakujem všetkým 🙏🤗

laurika999
7. mar 2025

@pribinak Tomu neverím. Buď si si to teraz vymyslela, alebo je to "čudná" pediatrička.

laurika999
7. mar 2025

@svetlonos Ahoj, prosím vedela by si sem teda dať tú foto toho krému z DM ? 🙂

laurika999
7. mar 2025

@jajka2211 Lanolín, Lipobase, alebo klasická čistá vazelína.

pribinak
7. mar 2025

@laurika999 🤦🏻‍♀️