icon

Bitka - áno či nie

lola568
14. aug 2020

Ahojte, viem, že veľa z vás nezastáva fyzické tresty, no u nás fungujú, ale chcela by som tomu zamedziť. Dcéra (6r.) dnes dostala rukou aj varechou. Dostala bitku už viackrát a vždy zabrala. Niekedy cítim výčitky, ale neviem ako inak docieliť, aby som ju "skrotila" . Je veľmi aktívna, drzá, neposlušná a stále odvrava ako v puberte. Keď ju zbije manžel, u dcéry to vzbudí väčší rešpekt a poslúcha ho na prvé slovo. Starší syn je veľmi slušný chalan, v detstve dostával.. Nebije ich často, ale dnes to bol poriadny vyprask, este aj klacala v kúte. Okolie nám vraví, že sme veľmi prísni rodičia, naše deti musia doma dosť pomáhať, mávajú zákazy, obmedzené telefóny, jasné pravidlá. Keď niečo nedodrzia a nevyriesime to komunikáciou, príde bitka. Nezdá sa mi, že by to malo negatívny vplyv, je komunikatívna, inteligentna, spoločenská, ale keď je zuriva, panovacna, dostane. Doteraz som nemala nič proti, ale niečo sa zmenilo. Ja by som to aj chcela riešiť inak, ale neviem ako..

Strana
z4
biela_sova
16. aug 2020

Ty nechces byt otrok vlastneho domu, ale Tvoje 10 rocne dieta pod hrozbou bitky a ponizenia nim ma byt??? Prikladam povodny text v celom rozsahu

vladuskaa2211
11. apr 2024

@missdiva aj nasa dostane bitku aj varechou ked sa inak neda tak sa neda clovek ma len jedny nervy

malasandrika
11. apr 2024

@vladuskaa2211 akože dúfam, že žartuješ. Keby Teba zbil muž varechou, utekáš na políciu. Chúďa dieťa …

veronikaszabova
11. apr 2024

@vladuskaa2211 chuda dieta takych rodicov mat... 🤮🤮🤮🤦🤦🤦

misi0212998
16. okt 2024

@lola568 presne tak aj ja som za fyzické tresty ja mam 10 ročného syna a tiež ho zbijem keď to nevyriešime komunikáciou tak ho zbijem .a použili ste aj remeň ?

iwesska
Autor odpoveď zmazal
veronikaszabova
16. okt 2024

@misi0212998 🤮🤮🤮🤮

victoriab
16. okt 2024

@veronikaszabova toto co prosim ta som otvorila za diskusiu??? Precitala som par prispevkov a chce sa mi vracat? To kolko deti vyrasta v nasili a fyzickych trestoch od maleho mala? Na grcanie a na socialku toto. Nebohy radek ptacek pol zivota bojuje proti fyzickemu nasiliu na detoch, snazil sa ho dostat aj do ustavy a tu sa tlcie hlava nehlava. Je mi z toho zle.

zuzinka888
16. okt 2024

Je mylna predstava ze bitkou docielis rešpekt. Myslim ze tu vela ludi nevie co toto slovo znamena. Docielis iba strach a neskor odpor a nezaujem dietata.

veronikaszabova
16. okt 2024

@victoriab no grc

teranus
16. okt 2024

No ty vole, to ako spred 40tich rokov tresty... ze klacat v kute, bitka varechou... az Vase deti budu mat svoje deti, maju sa teda asi na co tesit... Mam dcerku, je dost akcna, ale teda toto si neviem predstavit. Asi aj nadriadeny v praci by mal dokopat podriadenych, ked nepocuvnu na slovo...

ejbyk
16. okt 2024

Bože toto je strašne!!!j
Mne je tak veľmi ľúto bitych deti...

Si predstavte že vás v robote za chybu, zlu náladu, nepochopenie zbijú...(To len ako príklad)

Nebite svoje deti!!!

katka164
16. okt 2024

@lola568 je rozdiel medzi bitkou a bitkou.Varechou by som dieťa NIKDY neudrela.Dcérino správanie je výsledok tvojho zlyhania vo výchove,ktoré kompenzuješ bitkou.Teba asi tiež mlátili varechou,keď si si to preniesla do ,,dospelosti".Zámerne som tam dala uvodzovky,lebo nie si vyzretá na rolu matky,keď nevieš zvládnuť vzdor šesťročného dieťaťa!!!

simulienka2207
16. okt 2024

KPB, mam 2 deti, ale v zivote som ich neudrela a ani to nikdy neurobim...ale po precitani tejto diskusie mam chut zbit niektore MATKY a dat ich klacat do kuta 😠

simulienka2207
16. okt 2024

@katka164 ona je uz neaktivna....

katka164
16. okt 2024

@veronikaszabova v osadách realita.Sa pozri,že kde to TEĽA býva🤭

katka164
16. okt 2024

@simulienka2207 neskoro som si všimla,ale chválabohu🙄

beloved
Autor odpoveď zmazal
petka552
16. okt 2024

@lola568 som matka co da dietatu po zadku aj casto zvysim hlas. Ale slova ako dostal poriadny vyprask a potom aj kľačala a dostala aj varechou je akoze extrem. A to je male decko 6 rocne nie dajaka pubertiacka. To aky vztah si k tebe vytvori? Ked ich takto “trestane” od malinka? A ako sa hovori,zakazane ovocie najlepsie chuti. Mne keby bolo v detstve stale nieco zakazovane tak natruc budem robit zlobu. V zivote mi mama nic nezakazovala, a bitku som dostala mozno 3x do roka ale to som ju musela mega extremne vytocit.

kvetinka_2
5. júl 2025

@lola568 a tu dámy a páni jasne vidíme, že z akého dôvodu v dnešnej neľahkej dobe, potrebujeme psychológ, tearapeutov, ba aj psychiatrov.🥺Nečudujem sa, keď v pospelosti, bude mať z toho už doživotnú traumu. Čo urobíte, keď Vám to bude chcieť v dospelosti, pri nejakej nevhodnej situáciu vrátiť. Takto sa rešpekt nebuduje. teraz sa zamýšľam, kto asi potrebuje toho psychologa. Nebolo, by naškodu, sa ospravedlniť...''Prepáč, že som Ťa zbila, nebolo to správne a dospelé, takto sa problémy vôbec neriešia ''. Alebo sa pobije v škôlke s kamarátom o hračku, a čo povie pani učiteľke?🫠Pani učiteľa prepáčte, ale to doma ma naučili, že sa problémy môžu riešiť bitkou.🤦🙁Čo urobíte, keď sa to niekto dozvie, a zavolá sociálka, že bijete svoje deti? Čo potom urobíte? Zatvoriť ich kľačať do pivnice...

michaelajednorozec
5. júl 2025

Ahoj, dufam ze sa ti podari ovladnut vlastnu zlost a frustraciu a najst cestu k vlastnym detom. Bola som vychovavana rovnako ako ty vychivavas svoje deti. Som skvela zena, uspesna, v spolocnosti mam svije miesto… matke nedviham telefon a stretavam sa s nou max na sviatky. Moju dceru videla len parkrat. Nebudem sa o nu starat ked bude stara.

Strana
z4