icon

Blok pri pýtaní sa na veľkú - nejaké rady

evallu
15. sep 2018

Ahojte, malá sa mi (asi) "blokla" po skúsenosti v škôlke. Pekne sa už pýtala, nie dlho ale pýtala, a teraz po troch dnoch v škôlke (prvý krát, 3 roky bude mať čochvíľku) nie a nie sa pýtať.... na cikanie nie je problém, ani v najmenšom, nehodu nemala ani nepamätám, pekne vydrží aj keď sme mimo domu a ja sa jej zabudnem opýtať na cikanie.... iba v noci, sem tam .... resp. keď príliš dlho spíme, tak potom sa stane...... ale to kakanie ani za svet, v škôlke druhý den mala nehodu a neviem čo a ako to tam komentovali alebo čo a odvtedy.... kludne doma (je chorá, nechodí teraz do škôlky) drží 2 - 3 dni a potom v nestráženej chvílke pustí, v postielke, alebo sa schová za kríky vonku a....alebo to tak drží, že plače a musím jej dať čípok aby mohla vôbec kakať.................... už neviem ako ju motivovať, vysvetlujem, slubujem, odmenujem, vyhražam sa, straším.... nič, zahovára a ignoruje...........................som zúfalá, nemáte niekto nejaký nápad? Do škôlky ale vyzerá že sa teší.... teda neplače ked ju spomeniem, aj okolo sme sa skúsili teraz prejsť, ked uz je zdravá.... a nič nehovorila.....chcela isť k detičkám....(bola zavretá škôlka dnes ...jasnačka)

bajjka
15. sep 2018

@evallu ahoj my mame podobný problém ale naša nemá nehody ani cez deň ani noc len tá naša 3 ročná sa vykaka len do novinka a keď má svoju pohodu takze na dovolenky na hocake pobyty chodíme vždy s nasim ,,kamarátom,, nocnikom

evallu
autor
15. sep 2018

@bajjka ach to by som brala, aspon takto... aj ked viem ze behat vsade s nocnim nie je výhra ... ale nam hrozi, ze ju zo skôlky kvôli tomu vylúčia.... a ja nastupujem do roboty....tak som že ale dosť zúfala čo budem robiť.... pritom o škôlku bol boj... a teraz toto....

sasunka
15. sep 2018

@evallu Ahoj, mali sme to podobne, zacalo to takto nevinne ako u Vas a postupne sa to este zhorsovalo ☹ Zacali sme chodit k psychologicke - ja a manzel, davala nam rozne rady. Urcite odporucam navstivit ju cim skor kym sa to nezafixuje, nie je to sranda. Tiez mame skladaci nocnik ktory nosime vsade doteraz, mala ma 3 a pol.

evallu
autor
15. sep 2018

@sasunka ach bože, to nie... nie ešte horšie... no budem musieť asi ísť niekam, ked nekaka tri dni, je to dosť zlé.... čo predtým pravidelne 1x aj 2x denne, ako hodinky... a to ste išli k psychologičke cez obvodnu lekarku, alebo ste si sami našli?

sasunka
16. sep 2018

@evallu Sami sme si nasli cez odporucania znamych. Pomohla nam velmi, lebo clovek to moze nejakym spravanim fixovat a teda este zhorsit, aj ked to mysli najlepsie ako vie.

shee11
16. sep 2018

@sasunka Ano, je pravda, ze tieto veci sa u deti rychlo rozvinu a dlho odburavaju. Skus sa spytat aj v skupine Poruchy s vyprazdnovanim u deti. Treba trpezlivo vysvetlovat ako kakanie funguje, ze je to normalne atd... Uz ma tri rocky co je super a chape. Je dobre upravit aj stravu, vlaknina, ovocie, tzv. zvyskova strava. Z liekov na podporu stolice je najlepsi Forlax, je to zmakcovadlo, nie prehanadlo. S tym nebude vediet zadrziavat. Psychologicke mozte aj bez obvodaka, ale iba k sukromnej, najlepsie takej co sa zaobera detmi, ale na to je pidla mna skoro. Drzte sa.