Blok pri pýtaní sa na veľkú - nejaké rady
Ahojte, malá sa mi (asi) "blokla" po skúsenosti v škôlke. Pekne sa už pýtala, nie dlho ale pýtala, a teraz po troch dnoch v škôlke (prvý krát, 3 roky bude mať čochvíľku) nie a nie sa pýtať.... na cikanie nie je problém, ani v najmenšom, nehodu nemala ani nepamätám, pekne vydrží aj keď sme mimo domu a ja sa jej zabudnem opýtať na cikanie.... iba v noci, sem tam .... resp. keď príliš dlho spíme, tak potom sa stane...... ale to kakanie ani za svet, v škôlke druhý den mala nehodu a neviem čo a ako to tam komentovali alebo čo a odvtedy.... kludne doma (je chorá, nechodí teraz do škôlky) drží 2 - 3 dni a potom v nestráženej chvílke pustí, v postielke, alebo sa schová za kríky vonku a....alebo to tak drží, že plače a musím jej dať čípok aby mohla vôbec kakať.................... už neviem ako ju motivovať, vysvetlujem, slubujem, odmenujem, vyhražam sa, straším.... nič, zahovára a ignoruje...........................som zúfalá, nemáte niekto nejaký nápad? Do škôlky ale vyzerá že sa teší.... teda neplače ked ju spomeniem, aj okolo sme sa skúsili teraz prejsť, ked uz je zdravá.... a nič nehovorila.....chcela isť k detičkám....(bola zavretá škôlka dnes ...jasnačka)
@evallu Ahoj, mali sme to podobne, zacalo to takto nevinne ako u Vas a postupne sa to este zhorsovalo ☹ Zacali sme chodit k psychologicke - ja a manzel, davala nam rozne rady. Urcite odporucam navstivit ju cim skor kym sa to nezafixuje, nie je to sranda. Tiez mame skladaci nocnik ktory nosime vsade doteraz, mala ma 3 a pol.
@sasunka Ano, je pravda, ze tieto veci sa u deti rychlo rozvinu a dlho odburavaju. Skus sa spytat aj v skupine Poruchy s vyprazdnovanim u deti. Treba trpezlivo vysvetlovat ako kakanie funguje, ze je to normalne atd... Uz ma tri rocky co je super a chape. Je dobre upravit aj stravu, vlaknina, ovocie, tzv. zvyskova strava. Z liekov na podporu stolice je najlepsi Forlax, je to zmakcovadlo, nie prehanadlo. S tym nebude vediet zadrziavat. Psychologicke mozte aj bez obvodaka, ale iba k sukromnej, najlepsie takej co sa zaobera detmi, ale na to je pidla mna skoro. Drzte sa.

@evallu ahoj my mame podobný problém ale naša nemá nehody ani cez deň ani noc len tá naša 3 ročná sa vykaka len do novinka a keď má svoju pohodu takze na dovolenky na hocake pobyty chodíme vždy s nasim ,,kamarátom,, nocnikom