Budíte deti?
Ahojte. Zaujíma ma váš názor na budenie detí keď spia dlhšie "ako by mali". Napríklad náš má 5 mesiacov mal by spávať 3-4x denne. No niektoré dni spí 2x denne, ale jeden spánok má aj 3 hodiny.
Ja osobne ho nebudím, pretože si myslím, že on vie najlepšie kedy a koľko má spať. No zaujímajú ma vaše názory. ☺️
Nikdy som nebudila
Nebudila by som, ale moj tolko nevydrzi takze ja mozem len zavidiet😀😀😀
Raz som si zobudila dieťa, lebo som bola blba a dala na ,,múdre rady" viackrát som to už nespravila 😂
@lily_279 za predpokladu, ze je dite zdrave, tak ne. Ja jsem nikdy nebudila.
Prešlo mi rukami už zopár detí, ani jedno som nebudila, respektíve budila, keď malo novorodenecku žltačku. Niektoré spali aj 4 hodiny hlavne vonku , samozrejme som ich kontrolovala.
V noci som nebudila z denných spankov budím aby potom zaspinkal na další/ nočný spanok, veľmi pekne si zvykol na režim a spinkať sa pyta aj sám. Samozrejme pri chorobe ho nechám spat koľko potrebuje.
Na počet spánkov by som sa vykašľala. Ale keď spí dlhšie ako 17:30, tak začnem byť trochu hlučnejšia (stalo sa asi 2-3x), aby bola nádej, že zaspí do 20:00.
Jedno z 10 prikazani matky je "spiace dieta nezobudíš". Resp. ako hovoria ajťáci "don't touch a running system" 😄 hlavne pri takomto malom to neries...
Nikdy som nebudila
Nikdy som ich nebudila naco ? Staci ze oni budili mna.
@miadi 🤣😅
Ak dobre spi v noci, tj nejde spat prilis neskoro, nevstava prilis skoro, nema rozdelenu noc alebo nebudi sa velmi casto, tak to nechaj v jeho rezii. Ak nema kvalitny nocny spanok, tak by bolo treba nieco skusit zmenit. Tabulky su orientacne, ked je dieta v pohode, nemusi sa do nich “zmestit” 🙂
Ja napr. obdivujem mamy co maju pevne stanoveny rezim, ale ze na minutu (tym padom niekedy aj budia) 🙈 toto ja by som nedokazala ani si to neviem predstavit, ale verim, ze je to prakticke atď. a možno aj lepšie? 🤔
Nie v takom veku. Odkedy maju 1 spabok a viac ako 2r...tak budim. xD Nech nemusim ist spat o 22....
My fungujeme tiež tak,že do tej 17 tej také malé.moze spať,starší do tej tretej. Aby potom v pohode zaspali večer.
@ivangeline ake velke mas dieta a ako dlho ho nechavas spat poobede? Ja ci budim ci nie, tak zaspava neskoro vecer 😬
@pohodacka03 Hodinu,max hodinu a pol (do pol 3 max) a maju 2 a pol a 3a pol. Chodia dost skoro,dlho trva pokym zaspia,niekedy su vsak velmi unaveni...chodievame aj na tury a po lese..
@lily_279 nie nebudim. Aj ja spim ako potrebujem. Niekedy viac niekedy menej.
@lily_279 syna som nebudila,sam si nastavil rezim a tiez vela spaval a vyhovovalo mu to.nemali sme problem..dcera je tazsi oriesok,musim velmi sledovat casy a aj budim ked treba,lebo potom je problem v noci alebo skore ranne vstavanie..
Kazde dieta je ine a musis si to odsledovat,ci nema potom problem s inym spankom.
@ivangeline dakujem. Mona starsia ma 2,5 roka, ale ona spi na obed 2 hodiny. Dokaze aj 3 potiahnut. Vecer zaspi okolo pol 10, ci ju dam spat o 20.00 alebo 21.15 🤷♀️. Aj ked spi len hodinu a pol a celt den ma pohyb tak neodkvecne vecer. Mam nezmara 😁
Mam 1 a 2 rocnu.. Spavaju spolu od 12 do cca 14 30 a od 20 do cca 7-8. Ak sa nahodou stane ze este o 15 spia (vzdy sa budia naraz) otvorim na detskych izbach dvere a dpravim si kavu napriklad aby som ich pobudila.. Ak by spali dlhsie bol by vecer problem.
@pohodacka03 To mi je luto. Uz je tak akosi nastavena. xD Ja to nedavam..ked sa raz za cas stane,ze o 21 nespia,ja odchadzam. :D Manzel prichadza pptom z prace a staci pohlad...a spia. xD
Záleží, v akom veku.. malého cca od roka a pol budím po 1,5 hodine spánku ...
@elizabet173 vstava okolo 6-pol7. Raz za 2 tyzdne pospi do pol 8. Vecer zaspava okolo pol 10, ale dakedy potiahne aj do 10 byt hore. Mala obdobie ze vstavala o 4.40 🤦♀️.
@ivangeline ja penim, ale mala nebude spinkat s tatikom ani keby horelo. A krici tak velmi, ze by mi zobudila mladsieho. Asi len prezit to 🙈
Akurat sme dnes museli zobudit nasho 22 mesacneho, lebo sme mali na plane este nieco poobede. A mu hovorim, ze zivotne skusenosti ma naucili (3 deti a stvrte na ceste), ze "budit dieta je najvacsi hriech" 🤪😅

@lily_279 nebudila som. Keď volá hladná,zobudila sa.