icon

Budíte deti?

lily_279
30. okt 2022

Ahojte. Zaujíma ma váš názor na budenie detí keď spia dlhšie "ako by mali". Napríklad náš má 5 mesiacov mal by spávať 3-4x denne. No niektoré dni spí 2x denne, ale jeden spánok má aj 3 hodiny.
Ja osobne ho nebudím, pretože si myslím, že on vie najlepšie kedy a koľko má spať. No zaujímajú ma vaše názory. ☺️

Strana
z2
juliasb
30. okt 2022

@lily_279 prvé som nebudila, mala som názor ako ty. Spal ako chcel, kedy chcel. Nikdy sme nevedeli dokedy bude spat, kedy zaspi, či dačo stihneme, či nie....druhé som musela budiť, pretože ráno sme vstávali so starším do škôlky, poobede zasa som ju musela občas zobudiť aby sme zasa stihli po staršieho do škôlky....malinka sa vďaka tomu prispôsobila režimu tak uzasne, že ráno sama vstane o 7dmej, o 12tej už spinka, o 14tej sa budí a o 19tej obaja spia...dokonalý režim, večer mam pre seba, všetko viem naplánovať, stihnúť a viem aj že nie je nevyspata a tiež nie je vyspata príliš, že nebude vedieť zaspať večer....

mamamasama
30. okt 2022

@lily_279 nebudila som do 2,5 roka. Budím až teraz, keď má 3 roky, lebo je poobede schopný spať aj 3-4 hodiny.

lulaby1982
30. okt 2022

Dieťa vie čo potrebuje, knihy sú jedna vec, individuálny režim dieťaťa druhá. Zobudi sa a Vy mu dajte to čo potrebuje.

kate_cs
30. okt 2022

@lily_279 mám dve deti. Moja hlavná zásada- Nikdy nebuď spiace dieťa! Oddychuj.

zuzinka888
30. okt 2022

Taketo malicke babo nie. Ale ked mali 3r a viac tak ano. Nespali poobede viac ako hodinu lebo potom chofili spat aj o 23 a to bol masaker.

marianarem
30. okt 2022

@lily_279 V tomto veku som nebudila, ale neskor uz ano, hlavne odkedy je uz len jeden spanok. Inak je problem s vecernym zaspavanim..

zorkahorka
30. okt 2022

Heh... moj syn v prvych mesuacoch spal obedny spanok aj 4-5 h 😀 ked som si tukala po cele,ze preco si pocas toho nepospim, zacal sa ako na potvoru kazdych 10 min budiť na vypadnuty cumel 🙈 (to len taka vsuvka pre zaujimavost 🤣) budila som neskor, ked mal 2 spanky,ale len z 2.spanku,aby mi vecer zaspal v normalnom case. Aj to som ho budila tak,ze sme uz okolo neho chodili hlasnejšie. Netriasla som s nim 😀

Strana
z2