icon

Čakám tretie dieťa

evelina86
22. máj 2014

Hladám mamičky, ktoré majú tri detičky, alebo ešte len čakajú tretie dietatko.. 🙂 🙂 Ja som sa pred mesiacom dozvedela túto radostnú novinu. Zo začiatku nas to prekvapilo,ale pomaličky sa pripravujem na to že pribudne do rodiny ešte jeden člen 🙂

opica
15. okt 2015

ked vas citam...u nas bolo tretie planovane. mame dvoch chalanov a ani treti pokus o dievca nevysiel,ale uz sa vsetci tesime. klasicky som si po amniocenteze porevala (ako pri dvoch predchadzajucich), ale uz je dobre. este dva tyzdne v praci a nastupujem na materksu. ale len formalne, kedze "nejsou lidi" a budem dalej pracovat v nejakom volnejsom rezime. nasi starsi dvaja su 6 a 4-rocni a volaju sa gregor a jergus a tretie skvrna bude pravdepodobne elias ;)
jedine, co sme my riesili bolo auto, takze sme kupili S-max, aby nam tam vosli 3 sedacky do isofixov. ja mam sice tiez 7-miestne auto,a le tak v pohode mi tri sedacky nevojdu, ale na kratsie vzdialenosti to nejak zvladneme ;)
tak sa drzte a 5 a viacclennym rodinam zdar! ;)

sustik
22. okt 2015

Ahojte, tak už sme na svete, dievčatko - Emília, 4050g a 51cm - je nádherná.... ako som sa bála, tak zatiaľ je to malý anielik - len s tmavými vláskami. Napapá sa a spinká, má týždeň a včera sme už boli spoločne v práci... robím inak z domu, celkom pohoda.... ak to takto pôjde ďalej, tak sme v pohode, snáááď.
Všetci sú z nej unesení, moja mamina ju veľmi rada nosí, keď je príležitosť. No len na to vyspí a potom sa uvidí.

adelusha
22. okt 2015

Ahojte trojmamicky. Aj ja mam doma tri deti, vlastne troch chalanov. No my sme s mm boli uz dávno dohodnutí na troch deťoch. Manžel chcel od začiatku dievča- nevidalo 😀 pri druhom synovi som bola par dni dosť sklamaná, ked nam na sone povedali pohlavie, potom ked sa narodil, tak som z toho mala výčitky svedomia, lebo oproti prvému synovi-ktory prvé 4 mesiace preplakal a ja s nim- bol úplne ideálne bábätko, nemával koliky a zaspaval krasne sám. Tretieho mame trosku s odstupom, uz som nezvládala byt v kuse doma v jednom kole, nechcela som ísť rovno z RD na MD. No tiez bol planovany, zadaril sa po dvoch mesiacoch snaženia, teraz ma 9 mesiacov, bratia (7 a 5 rokov) sa naňho tešili a teraz ho milujú. Počas tretieho tehotenstva mi každý prial dievča, no ja som si uz úprimne želala chlapca, mala som pocit ze po dvoch chalanoch by som dievča nevedela vychovať 🙂
tiez mame hypotéku, niekedy to nezvládam s nervami, ked sa starsi dvaja mlátia a podobne, no som vďačná, ze sa mi splnili sny, vzdy som chcela byt matkou, zažiť pôrod, kojenie a mocť učiť a vychovávať vlastne deti.

jane89
Odpoveď bola odstránená
zuzada29
17. dec 2015

@jane89 krása, je nádherné vidieť že ľudia nechcú ostať sebecki a keďže im to podmienky dovoľujú sú otvorení dať život aj viac deťom ako len dvom.

michaela1711
27. dec 2015

@jane89
@zuzada29 aj mne sa páčia viac detné rodiny. Určite keď na to majú financie určite áno my máme 2 ale keby sa nám finančná situácia zlepší tak pri 2 neostaneme. Ja by som tak chcela 4. Kedysi som mala taký názor že dve je dosť ale ako som na materskej a stárám sa o naše deti cítim že mám rada deti a tie 4 by boli ok ale to je len taký plán v hlave. Ja som rada že máme 2 deti. Ale baby obdivujem vás čo máte viac detí. Ale niekedy mám pocit že dve nám stačia a niekedy by som aj prijala viac detí tak neviem presne ale páči sa mi to.

jane89
Odpoveď bola odstránená
kikusa
28. dec 2015

Tak ja mam tiez styri krasne dcery a vela ludi sa pyta ako to zvladam .nehovorim ze to je lahke ale ked si clovek zadeli den vsetko ide a to vsetky chodia na balet anglictinu a dve male aj plavat skor si myslim ze clovek pri jednom ma na seba viac casu a z jednym moze ist vsade .ja vacsinou nechodim s detmi po navstevach ale stretavam sa vonku s mamickami lebo viem ze by sme im zaplnili cely byt a ako pisu v prispevkoch vyssie problemnje dovolenka 2+4 neexistuje tolko pristelkov nie su schopny dat do izby😁😁😀

mima4
28. dec 2015

@jane89 preco si myslis, ze tym nad tebou pohrdaju?

beatrix1985
28. dec 2015

My mame dve , chcela by som este jedno. V dnesnej dobe je to naozaj tazke financne. Mam velmi malo kamaratok spocitam ich na jednej ruke, ze maju 3 deti. Maju 1-2 max. Pri hypoteke. Ja tp vidim na mojich koleginiach maju cez 30 a nic a potom budu rady ked budu mat jedno.

justonka
28. dec 2015

@jane89 ponuka 🙂 neboj. Moji rodicia beru vzdy tri vnucata na dovolenku a maju izbu 2 plus 3 . Je mensi vyber ale ide to a ultra all incllusive. Nuz a ja mam deti dve a neplanujem tento stv menit, vzdy som dve chcela mat. Ale ked ma niekto tri ci styri mne osobne to je jedno. nepozastavujem sa nad tym. Ved je to kazdeho vec ci ma jedno ci päť deti. 🙂

libka1
28. dec 2015

@jane89 ja mam tiez 3 deti a nemam pocit ze by mnou pohrdali. ako cudovat sa obcas ludia cuduju, ako keby to boli 3 martania, ale nejak to extra neriesia. inac je pravda, ze ludia maju tendenciu mysliet si, ze ked ma niekto viac deti tak je hned socialne slabsi a nema pomaly ani na suchy rohlik 😀 v dnesnej dobe sa ludia tazko vzdavaju svojho pohodlia. ja neznasam ked niekto povie ze ma jedno dieta, lebo mu chce dopriat vsetko. co to je "vsetko"? 🙄 😕 ja napriklad na svojich detoch vidim ze im vobec nerobi dobre ze maju takmer vsetko po com tuzia. deti by si mali urcite veci vybojovat same. zial strasne tazko sa urcuje ta spravna hranica...

erika26
28. dec 2015

@adelusha
@jane89 ahojte, aj my máme tri detičky, a všeeetci sa veeeeeľmi čudovali a chytali sa za hlavu že čakáme tretie a že či som si to nechcela nejako rozmyslieť atď no proste hllúpe reči. No a teraz tí čo sa najviac z našich kamarátov čudovali a všetkým rozprávali že počuli ste ONI budú mať tretie, im asi hrabe ako to zvládnu a neviem čo , tak teraz ONI čakajäú tretie a veľmi sa tešia. (a to nie je len jedna rodina, ktorý sa nad nami pozastavila) Možno ked nas videli zistili že to ide aj s troma deťmi. Nemyslím si, že je to o peniazoch, tiež majú krúžky a hračiek plno, je to o pohodlí a obetavosti. Niekomu je aj jedno dieťa veľa. Ale tiež mám niekedy pocit, že si ľudia myslia že musíme byť chudobní ked musíme živiť tri deti. Zo začiatku som sa trápila nad takými rečami a ľudmi, možno za to mohli popôrodné hormony, teraz sa na tom zasmejem a pobavím. 😎 😎 😎. pred vianocami mi jedna staršia pani otvárala dvere v potravinách a vraví mi, jej vy máte starosti (pri pohľade na 3 deti) a ja jej na to, to nie sú starosti ale radosť, čo by niektorí za to dali. Tak sa zahanbila. Ludia su všelijakí 😲

jana290585
29. dec 2015

Ahojte maminky, ja cakam tretie ale zatial som blbe komentare nepocula, zijeme v Dansku, tam je vela deti beznejsie ako tu u nas.. takisto prve dve deti mam s byvalym a toto cakam s terajsim partnerom. Deti maju 9 a7 rokov... Niekedy aj myslim ci budeme mat este jedno, lebo dvaja starsi su super, doteraz maju jeden druheho, pomahaju si , v skole, na preliezkach, a potom mi je to tak luto ze tento tret bude taky sam dubacik. No a to ked niekomu poviem ze mozno budeme mat aj 4. tak to uz sa cuduju 😀

jane89
Odpoveď bola odstránená
libka1
29. dec 2015

@jane89 ja myslim ze u mnohych je to urcita forma zavisti. Napriklad pani prave leziaca na Bali nema najmensi dovod riesit tvoje prebdete noci ak je taka spokojna so svojim zivotom. Nieco ju ale asi zere ked si potrebuje rypnut 😉

adelusha
29. dec 2015

@erika26 no my sme mali dvoch synov a ked sme čakali tretie dieta, veľa ľudí to bralo tak, ze sa este pokúšame o dievča. Keby sme boli mali párik, asi by sa viacerí čudovali ze načo nam je tretie 🙂 ale aj to by bolo skor u takých mladších známych. Bežne co stretávam starsie zeny a babky po dedine, ked zistili ze sa mi narodil tretí syn, tak väčšina reagovala, ze ved možno štvrte bude dievča 😀
A co sa týka peňazí, tak práve preto, ze ked uz splácam hypotéku za dom a mam v nom dost miesta, zda sa mi aj celkom logické mat viac deti, ved načo by bol dvom alebo trom ľudom taký dom? 😉
Naši dvaja starsi tiez majú krúžky, hračiek dost, nemáme naštastie take problémy, zeby sme nemali co jesť, presne ako píšeš, skor je to o obetavosti, trpezlivosti, venovať sa im, učiť sa a rozprávať s nimi, ist im vecer čítať rozprávku na dobrú noc, takze nejaké spoločne večery s manželom pri pohári vínka su skor nereálne, lebo ked ide uspávať deti, zaspí vačšinou s nimi 🙂

erika26
29. dec 2015

@adelusha my sme mali aj chlapca aj dievca takze si vies predstavit ako vsetkych stvalo ze nechapu naco nam je tretie, sme sa na tom zabavali. Ludia furt radi riesia inych. 😉

erika26
29. dec 2015

@jane89 tiez si myslim ze pani na bali bude extra stvat ze na plazi lezi sama a ty sa doma mojkas s tromi betarmi. Toto je jej forma obrany aby nezavidela, akoze. Inak ju to musi riadne mrziet

elise
31. dec 2015

Pridavam sa cakame tretie.zatial tisko iba ja z manzel, u rofiny budureci typu naco nam to je ved mame parik.....mam pocit ze tretie k nam patri. Vekovy rozdiel tretieho o starsich by mal byt 9.5 roka a 3,5 roka.ako to zvladste? Ako ste si to zorganizovali?

denisocka
31. dec 2015

@elise gratulujem 🙂

elise
31. dec 2015

@denisocka dakujem 😵

opica
31. dec 2015

Babule,ja si tak uzivam nas maly trojtyzdnovy zazrak.som stastna,ze ho mame. Chalani su zlati,najma jergus,yen by ho len mojkal, pomahal. Jedine coho sa desim je, ked skoncia prazdniny a budem musiet riesit rozvozy a kruzky,ale nejak to zvladneme. Elias je dieta za odmenu,moj poklad 😃

adelusha
1. jan 2016

@elise ja mam podobne pocit, ze teraz sme uz kompletná rodina, s našim tretím synčekom 🙂
a co sa týka organizácie, naši starsi majú 8 a 5,5 roka, čiže druhák a predškolák. Doobeda sa venujem hlavne malému, navarím, porobím co sa dá, poobede ako vychádzku mame cestu do škôlky a do školy, obcas sa podarí ze cestou domov zaspí, tak potom rýchlo robíme úlohy, alebo veziem niektorého na krúžok. A obcas mam pocit ze viac toho porobím vtedy, ked su uz vsetci poobede doma, bratia zabavia malého a ja dobieham prace v domácnosti- zavisí od toho ci je zdravý a spokojný, alebo mu idu zuby, ci je nachladeny, vtedy viac visí na mne 🙂 no a samozrejme manžel dost pomáha, ked pride z prace, co je vačšinou az vecer, ale aspoň sa zahrá s najmenším, prebali ho, nakrmí, ci okupe a dá spať starších dvoch. No a hlavne rano vozí stredného do škôlky, robí raňajky a desiatu skolakovi, kým ja dospavam, kedze ja som skor sova a on ranné vtáča 🙂

lucia20
1. jan 2016

@zuzada29 a je krasne citat, ze niekto rad vidi viacdetne rodiny. Na nas vsetci pozeraju jak na boaznov. Ani nechcem vidiet, co im ide hlavou.... my mame 5 deti a hoci niekedy mam pocit, ze si nepocujem vlastne myslienky a tu, s ktorou zacina plieskat puberta, by som sla najradsej strcit do hniezda zachrany, aj tak som nikdy pocet neolutovala. Uz si ani neviem predstavit mat menej deti....

jane89
Odpoveď bola odstránená
lucia20
1. jan 2016

@jane89 😀 to pozname.... najlepsie je, ked ma zastavia cudzi ludia v obchode a spytaju sa ma, ci su vsetky moje. 😀 😀 no ne.... pozicane a z toho 4 mi dobrovolne hovoria mamina, 😀

sophieeee
1. jan 2016

@opica chvalim mena 😍

aspinka
1. jan 2016

Aj ja sa k vam pridavam mame uzasne 3 deticky...reakcie okolia rozne...fakt sa na to financne citite? Az po... Vy by ste sa kludne mali dat na stvrte 😀 az po tretej babulke sme prezili ze sme kompletna rodinka 😉... Vek dcera 10r syn 5r a dcerka 1r4m vsetkym odporucam! Je to uuuuzasne.

mata128
1. jan 2016

Juuuuj,baby....ja som po druhom povedala,ze uz dost.....mm ma z prveho manzelstva 9r syna,ja 10r dceru a spolu mame 3,5roc.syna....nas syncek bol po narodeni operovany na srdiecko,proste vela problemov.Vtedy som si povedala,ze toto uz viac zazivat nachcem....napriek tomu ma posednu dobu cim dalej tym castejsie chyta predstava este jedneho dietatka 🙂