icon

Chceli by ste štvrté dieťa?

maminkajanka84
11. mar 2017

Ahojte maminy ,chcela by som vediet vas nazor na velku rodinu🙂
S manzelom mame tri deti a velmi tuzim po 4 dietatku..este nemamvysoky vek sice som 4 rok doma na rodicovskom ale srdce pisti atak neskutocne tuzi po 4mimi.Dali by dte sa na to aj vy?mali ste taku neskutocnu tuzbu?

xstelinka
11. mar 2017

@maminkajanka84 Ja keď som rodila prvé som si pri kontrakciach hlavu "trieskala",že viac detí mať určite nebudem 😝 keď som mala kontrakcie pri druhom, hovorila som si, že tretie si adoptujeme, aby to bolo dievcatko a nemusela som rodiť 😀 teraz čakám tretie a opäť chlapca a rozmýšľam, že dnes ženy rodia aj v štyridsiatke a teraz budem mať len 32r., len ma desí ako by sme to zvládli finančne 😖

ewisam
11. mar 2017

No chcieť by som chcela,ale vieme že to nieje len o tom. Je to o priestore, financiách o pomoci zo strany rodiny, aj o samotných súrodencoch...Známa má 4deti s tým,ze každé poobedie s nimi 2 h spáva,takych aj 10...moje nespavaju vôbec,takze mne zatiaľ bohato stačí to čo mam😘

dadka2001
11. mar 2017

Urcite ano, ak to tak citis. Ja som vzdy chcela chlapceka, teraz ho uz mam. Starsie dcery to zobrali v pohode, nikdy som od nich neziadala aby sa postrazili, alebo starsia vzala mladsiu von / ja som to v detstve brala ako za trest ked som musela bravat sestru/. Najstarsia dcera bude mat 23 rokov uz sa osamostatnila. Dalsia nastupuje na gymnazium po prazdninach ta bude mat 16 rokov, dalsia chodí do tretej triedy a bude mat desat a nas najmladsi bude mat 3 rocky ten je jaslickar. Vzdy mali co potrebovali, kruzky aj dva ucitela ANJ. Aj kazda skolu v prirode ci lyziarsky. To ze ja nemam nove auto, ze nesedim s kamoskami na kave noaco, kamosky pridu aj k nam, Mame vsetko co potrebujeme. Da sa to zvladnut. Ak suhlasi aj manzel treba ist do toho. Mozno by si potom lutovala ak by bolo neskoro. Drzim palce🙂

maslenka
12. mar 2017

@maminkajanka84 nechapem tu poznamku tvojich svokrovcov o nezodpovednosti, ked ste cakali tretie. Keby deviate, nepoviem. Vela veci ti urcite ostalo po starsich detoch. Ak ste financne zabezpeceni, nemyslim prijem 3000 eur mesacne, ale to, ze nezijete v trojizbovom byte, na ktory mate hypo az do dochodku, ak je tvoj manzek dobre poisteny pre pripad choroby, invalidity, ty si schopna sa o deti postarat aj v pripade, ze by prislo k nejakej nepredvidatelnej udalosti, nie je pre vas problemom, keby prisli deticky dve, alebo dietatko postihnute, je len vasou vecou, kolko deti budete mat.

kamylka
12. mar 2017

Mozem sa spytat na tvoj vek ?
Ja mam dve deti velmi rada by som tretie ale uz mam 38 a sa mi to zda dost vela 😪😲

papricka33
12. mar 2017

@maminkajanka84 je to len o tebe, pretože to bude len na tebe. Ja keby som mladšia, mám podmienky, aké som nikdy nemala 🙂 keďže som na všetko úplne sama, určite áno. Deti sú to najdôležitejšie a ten najväčší dar ktorý môže žena dostať. Len v rodine sú skutočné hodnoty, je to najdôležitejšie čo si v živote musíme chrániť. Ja už mám 41, a je mi veľmi luto že som nestihla aspoň 3, aj keď som vďačná že mám vôbec moje dva zázraky 🙂... Na ničom inom nezáleží <3

papricka33
12. mar 2017

@kamylka ide len o teba ako sa cítiš. Ja som mala v 38 druhé. Užívam si to omnoho viac ako v mladosti 😉

petrah3
12. mar 2017

Ja mam trojicky a chcela by som dalsie (dieta)... no muza uz na to asi nezlomim. Zial... takze ak tvoj suhlasi, tak smelo do toho 😀

piacere
12. mar 2017

Ja by som nechcela ani tretie,obcas mam pocit,ze aj dve su vela. Vzdas sa svojej tuzby kvoli mojmu subj.nazoru? Vy musite vediet. Ty a tvoj muz,ziadna ina cudzia osoba vam neda v tomto radu,pretoze len vy dvaja k nemu budete v noci vstavat,vy mu budete kupovat chlieb a rozvazat styri deti po skolach a kruzkoch 🙂 Drzim palce,aby ste sa rozhodli spravne 🙂

zuzada29
12. mar 2017

Ja by som chcela, mame zatial jedno a o druhé sme prišli na začiatku tehotenstva. Dúfam že nám bude dopriate mať aspoň tie dve.

babatkoo
12. mar 2017

Mas velke stastie ze mas 3 zdrave deticky. Ak tuzis po 4 dietatku spln si svoj sen/tuzbu. Zelam ti vsetko dobre a vela stastia 🍀 Co by som vsetko a dala za take stastie 😔

margarita
12. mar 2017

ja mam 4, aj ked to posledne nebolo uz uplne ze planovane, nicmenej, bala som sa ako to zvladnem a je to lepsie, ako som si vo svojich obavach vykreslila....sme stastni, a nech si kto chce, mysli a vravi co chce.
ja tiez neriesim, ci ma niekto "len" jedno, dve alebo osem.

silaviat
12. mar 2017

kiezby som mala 2hea nieto este 4te// ak mate podmienky a pristor tak ano maj deti po kolkych tuzis 🙂

poohie
12. mar 2017

@maminkajanka84 ano, srdce mi pistalo po stvrtom a dostali sme ho. potom pistalo po piatom a uz je v brusku 🙂 moja skusenost je, ze cim viac ich je, tym je to uzasnejsie. nebojte sa toho, nie ste sami. ak mas pochopenie manzela, tak nie je o com. drzim palce, rodinka! 😉

maminkajanka84
autor
12. mar 2017

@kamylka ja mam 32 rokov🙂myslim ze tteraz sa este na to citim,niektore zeny zacinaju s prvym v mojom veku🙂

maslenka
12. mar 2017

@maminkajanka84 si mladucka, vek by som v tvojom pripade vobec neriesila, ani poznamky ostatnych. Skor by som rozmyslala, ci to date finacne, ak by napr. manzel prisiel o pracu. Deticky mas malinke, doma sa premrvia aj v teplakoch, no ako budu rast, finacne naroky budu prudko stupat. Predsa len trom stredoskolakom nekupis veci na zimu v bazariku na MK, len skolske potreby su koncom prazdnin citelnym zasahom do rodinneho rozpoctu. Mysli aj na to, ze po rokoch doma so styrmi detmi budes mat problem sa zamestnat a pracu si udrzat - deti byvaju chore, treba ich vyzdvihnut zo skoly, skolky, vodit na kruzky. Ak ti ms teraz kto pomoct, ci uz mama, svokra, o par rokov to moze byt naopak, ze pomoc budu potrebovat oni. Vsetko si s manzelom preberte, zvazte a rozhodnite sa spravne ci uz pre vas dvoch, ale aj pre vase deti.

maminkajanka84
autor
12. mar 2017

@maslenka dakujem a vazim si tvoj nazor🙂suhlasim takto z kazdeho hladiska to berieme🙂

emilia25
12. mar 2017

Mi tiez rozmyslame co keby preto ma muz zivotnu ppistku v sume hypo poistku s pausalom ma tam nemocnicu 70eur denne a jysku 140eur denne dalsiu ppistku mu plati svokra.ja s detmi tiez poistku uz nam vyplatili 200eur za 2cm jazvycky 80eur za uraz pri malych detoch to treba.ja ked zacnem chodit do prace tiez si dam zivotnu na sumu hypo.muz tak za rok uz zmluva na neurcito ani straty zamestnania sa clovek iz nebude musiet bat aj ked stale je prace dost a kdo chce pracu si raz dva najde novu.kruzky veru tiez syn ma skace po skal

janickacrazy
12. mar 2017

@kamylka Ja som mala tretie v 38 a tehotenstvo ukážkové, porod bez problému a následné zotavenie na jednotku, najlepšie zo všetkých troch. A to ma všetci strašili, že ako to zvládnem, že už som stará a podobné bludy. Tretie bábo si neskutočne užívam a aj materskú najviac zo všetkých, lebo viem, že už viac nebude, tak si to chcem vychutnať. Malý je našťastie celkom pokojné bábo, takže sa to dá v pohodke. Takže smelo do toho. 😉

emilia25
12. mar 2017

Po skalach na bicykli.dalsi ma anglictinu.a dalsi bude mat o rok.

ettel
12. mar 2017

držím palce
ja som najstarší súrodenec, tvoje najstaršie túži po bábätku do rodiny?

booklover
5. aug 2017

My máme 7r a 3r baby, 1r chlapa a čakáme 😉 Je to veľká radosť a vysokú školu im platiť nemienim. Existujú externé štúdiá, oveľa viac je mať súrodenca. Ja to viem-som zo štyroch a ostala som sama, ostatní traja sú už pod zemou.

ave17
5. aug 2017

@booklover je veľa študijných odborov,kt.sa externe študovať nedajú,a potom čo?? Prepáč dieťa moje,do školy ísť nemôžeš,ale za to mas súrodenca.Pre mňa zvláštny prístup. Rodič by sa mal o dieťa vedieť postarať a uviesť ho do života,tak ako je treba.Nie spravím si veľa detí a starajte sa na hrane dospelosti samé o seba.Egoistické. Samozrejme,keď na to niekto ma,prečo nie🙂

kamajka
5. aug 2017

@maminkajanka84
Ja osobne nie... nemám ani takú túžbu, som rada, že už sú deti relatívne veľké.
Ale keby som mala také nutkanie, tak mi je šum a fuk, čo na to ostatní...
Ty musíš vedieť čo chceš. 🙂

petuska2110
5. aug 2017

Ja som vždy chcela veľkú rodinu. Možno je to preto že sama som jedinacik. No momentálne mám 2 deti a teda na viac si netrúfam už. Obdivujem tie čo to zvládajú mať toľko detičiek. Takže ak vieš že to zvládnete tak určite smelo do toho. Detí sú radosť a dar. Veľká rodina má kopec výhod 😊 Môj otec je zo 6 súrodencov a podla mna je to skvelé . Ako som písala ja sa na to necítim zatiaľ možno sa to raz zmení lebo by som brala veľkú rodinku 😀

booklover
5. aug 2017

@ave17 na vš sú rôzne názory. uviesť do života pre niekoho znamená vychovať dieťa k čestnosti, skromnosti a zdravému sedliackemu rozumu. poznám človeka, čo 3x prepadol a nemá ani maturu, ale zamestnáva pol mesta. ja napr mám vš, ale viac sa mi oplatí byť na rodičovskom, ako robiť v odbore a manžel, čo horko-ťažko zmaturoval zarába 3x viac než ja. je tak šikovný, že dom v hodnote 100 000 eur sme postavili za 50. to len k tomu egoizmu. 🙂

stepanka274
5. aug 2017

Niekedy nestaci dieta uviest do zivota s dobrym vzdelanim a a fin.zazemim, poznam ludi co dostali od rodicov vsetko na start do zivota dospelych ale prave to ze to dostali sdi nevazili a uz nemaju nic:(

novana
5. aug 2017

@booklover, tvoj názor vypovedá o tom, že dnes už VŠ môže mať naozaj hocikto. Čiže keď dieťa bude chceť byť lekárom, pekne mu vysvetlíš, že bude murárom, lebo ten dnes na Slovensku zarába viac ako neurochirurg. Vidím, že tebe túžba po vzdelaní, poznaní... moc nehovorí.

sticker
ivet78
5. aug 2017

Ja mam 4 deti.. teda len same baby.. a nikdy by som to nevymenila.. keby bol vyssi rodicovsky prispevok.. urcite by som sa dala nahovorit a na dalsie.. si to neviem predstavit .. ze by som mala nat malu rodinu s jednym dietatom... som fakt rada ze mam moje baby...

iway
5. aug 2017

@stepanka274 viď môj prípad😒, mala som velký majetok ako jedináčik. bola veľká hlúposť dôverovať ex , s ktorým mám 4 deti, po dvoch teenageroch prišli dve ďalšie, hned potom rozvod, ale teraz musím s určitostou prehlásit, nie je nič krajšie ako tolko detí, sú vyspelejšie oproti rovesníkom v tom zmysle, že musia dat do pohybu cnosti , o ktorých jedináčikovia nemajú ešte v ich veku predstavu, nemajú totiž stretnutie s takými situáciami, prežitie a skúsenosti detí z viacpočetných rodín je viditelné všetkými , ktorí sa vedia pozerat. Nechcem urazit majitelov jedináčikov, sama som ním bola, a mnohí okolo mna,ktorých mám velmi rada takže nič v zlom, ale preto si dovolujem toto tvrdenie prehlásiť. Hmotné veci vedia potešit, nie je to však skutočné štastie, to sa skrýva niekde inde.
Ked pochopíme, príde aj ostatné. U nás aj prišlo.
S bývalým a troma detmi, ked manžel začal vyčínat, nemali sme čo do úst. V spánku mi urobil 4 bábo, aby si ma poistil. Prvý krát v živote som zvažovala potrat, potom som si povedala, ja mu život nevezmem, ak sa má stať, nech mi umrie hladom v náručí, alebo adopcia. V šestonedelí rozvod, okamihom sa všetko otočilo a teraz máme všetko, more, výlety ,kupujeme dom, najlepšieho nového ocka a jeden druhého a všetkých vzajomne. Nikdy by som neverila, že budem najštastnejšia v živote práve po takejto šlamastike čo sa mi všetko odohralo....bitky, násilie, hladovanie, kompletné zničenie majetku, drogy...
Preto nebojte sa ani desiatich detí. Ak máme čisté úmysly, pokoru, vďaku...všetko ostatné príde . S novým ockom v novom dome ak vesmír dá....chceli by sme aj piate dietatko
a dodám, aj tak mám pocit, že majú všetko aj to materiálne, nejako sa to samo zariadi, materiálne veci majú zabezpečené tak, že pri sviatku nevedia čo žiadať, každé dieta povie, že ved všetko má.
Hromadenie materiálneho je premárnený život, ale to žial zhŕňači nevidia, zároveň včetkým týmto prajem otvorenie očí. ........Všetkým krásny den❤