Chodenie ročného dieťaťa
Ahojte, po akom case ked sa dieta posavilo o nieco zacalo robit prve kroky?
My mame rok postavi sa a drzi ale krok vedla, tak ze sa drzi este nespravi ako ste to mali vy?
Dakujem
Toto je tak individuálne, jedno dieťa chodilo v 11m, druhé v 13m, ďalšie v 12 m a jedno dokonca na 17m. Všetci sedeli medzi 8-9 mesiacom. Tak si vyber teraz. Každé dieťa je iné, má svoje tempo,svoj čas. Treba im zabezpečiť dostatok priestoru na vstávanie, chodenie okolo nábytku a podobne
Teraz v 15 mesiacoch-pekna samostatna chodza, mesiac obchadzal nabytok predtym a steny
Moja sa pri nabytku postavila ked mala 10 mesiacov, prve kroky do priestoru spravila asi v 15. mesiacoch. Sama v miestnosti sa postavila este neskor.
Kamoskin muž postavil dom, moj nevie vymeniť žiarovku, neviem kedy ktorý začal chodiť 😅
14/16 mesiacov dve dievky
Obe deti 14,5 mesiaca bez nejakých pádov.
Starsia sa puatila sama 6 mesiacov po tom co sa postavila a ruckovala popri nabytku v 15m. Mladsi 2 mesiace po tom co ruckoval ked mal 1 rok. Teda aktualne ma 13m a chodi uz sam
@domak2 BOMBA ODPOVEĎ !!! škoda, že si ju neprečíta väčšina koňa a ešte väčšia škoda, že aj tak by jej nepochopili (viď. denné otázky "som tehotná" - odpoveď "urob si test" 🙈)
Prvé kroky urobila na konci 13m. Teraz má 15m a behá ako šarkan 😁
Obe deti sa postavili o nieco a same zacali chodit az oovela neskor. V podstate obaja zacali chodit, az ked sa postavili sami, bez opory. Dcera v 13/14 mesiacoch, syn v 16. Pritom dcera chodila popri nabytku uz od 10m a syn od roka.
@sono2 no ona sa pytala od kedy ked zacali robit toto. Samozrejme kazde dieta je ine, ako pisem medzi mojimi je rozdiel vo veku rok a 3 tyzdne a teda dobre si este pametam kedy co prislo a su ako od inej mamci, az taky rozdielny. Ale co musim napisat mala zacala sice chpdot v 16m ale od vtedy ani 1xnepadla, kdezto jej brat 1 rocny pada do teraz nonstop 😀 ona isla na istotu
Starsi chodil popri nabytku pred 1.rokom, sam zacal az v 13,5 m, mladsi syn chodi od 11 m. Hlavne mu vytvaraj moznosti,aby mohol chodit co najviac sam.aj von popri kociku,nech posilnuje nohy a trenuje rovnovahu
jedna moja dcera až v 21 mesiacoch a druhá v 14 mesiacoch Obe su zdrave. Obe mali chodačku a pritom bola každa uplne ina
Prve dve deti uz po dvore chodili ked mali 13m. Treti syncek zacal len dnu ked mal 14m. Ale ozaj zacal z dna na den chodit.
Moj 15 mesiacov...a stretla som sa s blbymi otazkami typu: ako je mozne ze este nechodi? Uz by sa mal pohnut sam a podobne...nemam nervy na tieto stupidne otazky😀

@eva1235 moje obidve až v 15 mesiacoch