18 mesačný syn sa od rána nevie postaviť a chodiť. Poradíte?

mlenka121
2. jún 2013

Rano stal v postielke, vybrala som ho z nej, prebalila, prezliekla, dala sandalky a postavila som ho na nohy. Zrazu si sadol a zacal plakat, od vtedy chodi po styroch. Na nozkach nic nema a neplace ani ked mu s nimi hybem, len ked ho postavim na nozky a drzim ho za rucky, tak ako keby bolavo preklada s nimi, no mrnci a po 2-3 krokoch si aj tak sadne.

oluska88
2. jún 2013

fuuu,radsej by som isla k lekarovi.Netusim,co moze byt pricina.

abbie
2. jún 2013

nebol ockovany teraz niekedy? odporucam pre istotu okamzitu navstevu neurologa

bluerose
2. jún 2013

aj mna napadlo to ockovanie...alebo nemal kliesta,neprekonal nejaku virozu v nedavnej dobe? urcite by som hned isla na neurologiu na pohotovost. Drzim palce

pimpulienka
2. jún 2013

presne ma tiež napadlo, či nebol teraz niekedy zaočkovaný..

janulienka83
2. jún 2013

tiez mi napadlo to ockovanie, urcite neodkladat navstevu odborneho lekara.

livia341
2. jún 2013

Chudiatko dietatko, ihned k dr. by som sla.

michalka12
2. jún 2013

ahoj, urcite by som isla k lekarovi, to podla mna nie je normalne, drzim palce

janicka11
2. jún 2013

aj ja radim urcito ihned vyhladat lekara..

uankab
2. jún 2013

nechcem strasit, ale utekaj s tym k doktorovi.. moja znama mala podobny problem v januari... vsetci dostali nejaky virus a vracali a hnacovali.. najmladsi syn (3 roky ako moja Magduska) to mal tiez v horsom prevedeni, u doktora tvrdili ze je to len virus avsak a po par dnoch plakal tak od bolesti a volali k nemu zachranku.. virus mu napadol pecen, takze mal zlyhavanie pecenie a s tym spojeny ubudok svalov, cize zo dna na den prestal chodit.. mesiac stravil v nemocnici, museli ho dat do komy aby neplakal od bolesti, vraj ked sa stracaju svaly tak to velmi boli... poviem ti ze horor, nevedeli ci vobec bude zit.. po mesiaci v nemocnici je uz v poriadku, svaly sa mu pomaly zacinaju obnovovat a nanovo sa ako trojrocny uci chodit.. musi chodit na rehabilitacie atd.. vraj s takyto pripadom sa doktor stretne raz v zivote, je to velmi zriedkave.. ale ako hovorim, on velmi plakal od bolesti...radsej by som s tym co najskor isla, pretoze u neho to bol naozaj nevinny virus, ktory mala cela rodina a on takto chudacik dopadol 😕
drzim palce aby vsetko dobre dopadlo!

ivana.natasha
2. jún 2013

určite treba ísť k lekárovi, naša malá nevedela nastúpiť len na jednu nožičku z ničoho nič večer a na základe toho jej robili krvné testy, moč a výtery, či nemá nejaké zápalové ochorenie( artróza, ...) našťastie sa jej to upravilo samovoľne a ani testy nič nepreukázali. ja by som nečakala (mi sme boli dokonca na pohotovosti) a hneď zajtra išla lekárovi.

lucikan
2. jún 2013

ano nam sa to stalo, bolo to v odobi, ked sme mali zapal bedroveho klba (to prebiehalo bezbolestne a jedinym priznakom bolo, ze trosku krival). potom jeden den urobil taky nestastny pohyb, nebol to ani pad, bolo to ked cupel a chcel sa postavit, lenze sa podvrtol a natiahol sa na zem. strasne plakal chvilu potom a na sekundu mi bol v rukach ako handrova babika. Ked sa upokojil, citali sme si a po chvili teda ze ideme nieco ine robit, lenze on nebol schopny stat, ani krok urobit. Mal vtedy za par dni 2 roky. Bezali sme hned na pohotovost, lenze na nic neprisli. Kazali pozorovat a prist na druhy den na kontrolu. Stalo sa to vo stvrtok, v piatok este neurobil viac ako meter, ale v pondelok na kontrole uz chodil normalne. Zvysetreni mu robili len sono bedrovych klbv a clenkov.
Co mu bolo, kde si ublizil, na nic neprisli, len to dali do suvisu s tym zapalom, ze asi si nieco niekde natiahol a nechodil, lebo ho to bolelo.
Urcite je to ale stav v kazdom pripade na navstevu lekara, okamzitu, tak zajtra chodte.

janinah
2. jún 2013

tipujem zápal klbu bedrového,synovec to mal,nenúťte ho chodiť nasilu,práveže potrebuje fyzický kľud....choďte zajtra na ortopediu a pre istotu aj neurologiu

leishmania
2. jún 2013

Moj maly presne toto mal po ockovani, za jeden den to preslo same

skeptik
3. jún 2013

Vam uplne sibe uz s tymi ockovaniami a neurologiami? S najvacsou pravdepodobnostou ma nejaku virozu, nieco na neho leze a proste ho bolia nohy. Ak sa pohybuje v pohode po styroch, tak mu NIC VAZNE NIE JE!

aristka
3. jún 2013

buď na neho niečo lezie alebo zle ležal alebo má rastové bolesti...treba pozorovať dnes či nie´sú opuchnuté kĺbiky alebo teplota,ak to neprejde,zajtra šup k dr.

syrik
3. jún 2013

Neviem, kto tu spomínal, či tu šibe niektorým, keď sem pletú očkovanie, ale súvis to určite má. Moja malá sa po dvoch očkovaniach (viac som jej nedala ) zastavila úplne...bola apatická, to čo robila vo vývoji, prestala...ako vymenená..Našťastie to trvalo tak dva týždne.. A aj nám ostala mierna svalová hypotónia. Možno keby ju dám očkovať tretí krát, možno sa mi zastaví nadobro...takže hlúposti to nie sú..Určite treba k lekárovi. Môj brat mal záoal mozgových blán a tiež prestal chodiť z ničoho nič...ale to bol starší. našťastie sa s toho dostal a dnes je z neho úspešný muž. Netreba robiť paniku, no ani to podceňovať. Držím palce