18 mesačný syn sa od rána nevie postaviť a chodiť. Poradíte?
Rano stal v postielke, vybrala som ho z nej, prebalila, prezliekla, dala sandalky a postavila som ho na nohy. Zrazu si sadol a zacal plakat, od vtedy chodi po styroch. Na nozkach nic nema a neplace ani ked mu s nimi hybem, len ked ho postavim na nozky a drzim ho za rucky, tak ako keby bolavo preklada s nimi, no mrnci a po 2-3 krokoch si aj tak sadne.
aj mna napadlo to ockovanie...alebo nemal kliesta,neprekonal nejaku virozu v nedavnej dobe? urcite by som hned isla na neurologiu na pohotovost. Drzim palce
ahoj, urcite by som isla k lekarovi, to podla mna nie je normalne, drzim palce
nechcem strasit, ale utekaj s tym k doktorovi.. moja znama mala podobny problem v januari... vsetci dostali nejaky virus a vracali a hnacovali.. najmladsi syn (3 roky ako moja Magduska) to mal tiez v horsom prevedeni, u doktora tvrdili ze je to len virus avsak a po par dnoch plakal tak od bolesti a volali k nemu zachranku.. virus mu napadol pecen, takze mal zlyhavanie pecenie a s tym spojeny ubudok svalov, cize zo dna na den prestal chodit.. mesiac stravil v nemocnici, museli ho dat do komy aby neplakal od bolesti, vraj ked sa stracaju svaly tak to velmi boli... poviem ti ze horor, nevedeli ci vobec bude zit.. po mesiaci v nemocnici je uz v poriadku, svaly sa mu pomaly zacinaju obnovovat a nanovo sa ako trojrocny uci chodit.. musi chodit na rehabilitacie atd.. vraj s takyto pripadom sa doktor stretne raz v zivote, je to velmi zriedkave.. ale ako hovorim, on velmi plakal od bolesti...radsej by som s tym co najskor isla, pretoze u neho to bol naozaj nevinny virus, ktory mala cela rodina a on takto chudacik dopadol 😕
drzim palce aby vsetko dobre dopadlo!
určite treba ísť k lekárovi, naša malá nevedela nastúpiť len na jednu nožičku z ničoho nič večer a na základe toho jej robili krvné testy, moč a výtery, či nemá nejaké zápalové ochorenie( artróza, ...) našťastie sa jej to upravilo samovoľne a ani testy nič nepreukázali. ja by som nečakala (mi sme boli dokonca na pohotovosti) a hneď zajtra išla lekárovi.
ano nam sa to stalo, bolo to v odobi, ked sme mali zapal bedroveho klba (to prebiehalo bezbolestne a jedinym priznakom bolo, ze trosku krival). potom jeden den urobil taky nestastny pohyb, nebol to ani pad, bolo to ked cupel a chcel sa postavit, lenze sa podvrtol a natiahol sa na zem. strasne plakal chvilu potom a na sekundu mi bol v rukach ako handrova babika. Ked sa upokojil, citali sme si a po chvili teda ze ideme nieco ine robit, lenze on nebol schopny stat, ani krok urobit. Mal vtedy za par dni 2 roky. Bezali sme hned na pohotovost, lenze na nic neprisli. Kazali pozorovat a prist na druhy den na kontrolu. Stalo sa to vo stvrtok, v piatok este neurobil viac ako meter, ale v pondelok na kontrole uz chodil normalne. Zvysetreni mu robili len sono bedrovych klbv a clenkov.
Co mu bolo, kde si ublizil, na nic neprisli, len to dali do suvisu s tym zapalom, ze asi si nieco niekde natiahol a nechodil, lebo ho to bolelo.
Urcite je to ale stav v kazdom pripade na navstevu lekara, okamzitu, tak zajtra chodte.
tipujem zápal klbu bedrového,synovec to mal,nenúťte ho chodiť nasilu,práveže potrebuje fyzický kľud....choďte zajtra na ortopediu a pre istotu aj neurologiu
Vam uplne sibe uz s tymi ockovaniami a neurologiami? S najvacsou pravdepodobnostou ma nejaku virozu, nieco na neho leze a proste ho bolia nohy. Ak sa pohybuje v pohode po styroch, tak mu NIC VAZNE NIE JE!
buď na neho niečo lezie alebo zle ležal alebo má rastové bolesti...treba pozorovať dnes či nie´sú opuchnuté kĺbiky alebo teplota,ak to neprejde,zajtra šup k dr.
Neviem, kto tu spomínal, či tu šibe niektorým, keď sem pletú očkovanie, ale súvis to určite má. Moja malá sa po dvoch očkovaniach (viac som jej nedala ) zastavila úplne...bola apatická, to čo robila vo vývoji, prestala...ako vymenená..Našťastie to trvalo tak dva týždne.. A aj nám ostala mierna svalová hypotónia. Možno keby ju dám očkovať tretí krát, možno sa mi zastaví nadobro...takže hlúposti to nie sú..Určite treba k lekárovi. Môj brat mal záoal mozgových blán a tiež prestal chodiť z ničoho nič...ale to bol starší. našťastie sa s toho dostal a dnes je z neho úspešný muž. Netreba robiť paniku, no ani to podceňovať. Držím palce

fuuu,radsej by som isla k lekarovi.Netusim,co moze byt pricina.