Chodíte s deťmi von, aj keď veľmi fúka?
Ahojte,dnes mam dilemu,ist,ci neist...Chodime sa hojdat,zbierat listy.No v takomto pocasi si neviem predstavit,co robit vonku.Ako to robite vy?Sme z okolia Ba...to len pre ilustraciu pocasia.🙂
@a_alexandra_a uf,nee,len cisto vietor riesim.
V BA ano.
My chodime za kazdeho pocasia vonku. A to byvame na orave.
@a_alexandra_a
@paciko9
@beata_k Ved to,ze doma je potom dlho.Diky,baby.🙂
Keď je výstraha proti vetru od SHMU tak sa snažím nechodiť veľmi po vonku....už tu bolo mnoho prípadov popadaných stromov na chodníky alebo ľudí. Inak ak fúka (pocitovo) ale výstraha nie je, tak chodíme von. Som z dediny hneď za BA a vetry tu byvaju niekedy nenormalne...
Treba sa vyhybat lesom a teda starsim stromom v okoli, inak podla vystrah...
Ano aj ked poprcha. Nie je zle pocasie, iba zle oblecene dieta. Nechodila som von v dazdi iba do 1r ked boli v kociku. Neznasali kocik a ta plastenka uz vobec nie.
To si este nezazila KE ked fuka. BA to len taky vanok 😄
Ja sa priznám ze nechodím ak silno fúka mne je to nepríjemne nie to este dieťatku …pár krát jej tak ofuklo očká v kočíku a stále jej slzili …záleží aj podľa veku dieťatka podľa mňa …a nech ma tu ukameňujú tie matky “za každého počasia”
Keď veľmi fúka a nemusím nikam ísť, tak nejdem. Nie som blázon aby som sa silou mocou chodila prechádzať, keď je hnusne, len preto, že sa "musí" chodiť von za každého počasia. Ja vietor neznášam, vadí mi viac, než dážď, sneh, či akékoľvek iné zlé počasie.
Ak je tak, že aj mne je fakt nepríjemne, tak nie. Pre mňa je v pohode, keď prší, ale vietor nie. Máme v okolí veľa starých stromov, čiže je to aj nebezpečné. Často po takých veterných dňoch vidím polámané veľké konáre.
my ked sme boli v Irsku, tam fúkalo každý den, furt sme boli vonku, prišla som na SK a zdalo sa mi, že tu je bezvetrie 😂
vietor nám nevadí, viac dážď...
Nie, ak velmi fuka, tak nie. Ale to,, velmi " je pre každého individualne, takze ak je to pre teba znesitelne, chod. Ak nie, nie, svet sa nezruti. Btw, na,, matky každého pocasia" som si spomenula stale, ked som isla von po dazdi (este ked bol maly v hlbokom kociku) a nikde ani noha... 🙂
Ja nechodim ked je takyto silny vietor ako dnes, mozte sa zasmiat kto chce a komu to pomoze ale padaku polamane stromy a stacila mi rano cesto autom do skolky, ked je vystraha a ja to vidim vonku ze ohyba nam 30metrovy strom a susedovi odletela trampolina ma hlavnu cestu tak nejdem von a za kazdeho pocasia nech ide ten kto je odvazny jeden den bez prechadzky neni koniec sveta
Chodíme, ale nie do parku pod stromy.
Keď je výstraha, tak nie.. ak výstraha nie je a fúka do cca 20km v hodine vpohode.. žiadne počasie mi nevadí, môže pršať, snežiť,čokoľvek - von ideme.. ALE ☝️ nie fúkať.. keď som mala 4m druhu dcéru, sfuklo.mi ju v kočíku a odvtedy sa veľmi bojím vetra.. padnuté čokoľvek kvôli vetru môže zobrať život v sekunde a tomu sa chcem vyhnúť ak sa dá.. poznám bohužiaľ aj niekoho komu vietor zobral dieta.. na našej škole sfuklo.strechu a padla rovno na miesto kde som stála s deťmi pár hodín predtým.. a teraz cez víkend sme boli na predĺženom víkende na túre v Rakúsku.. všetkých nás veľmi ovplyvnilo keď sme na tej túre našli pomník rovnako starému dievčatku ako je môj najmladší syn, zomrela pred 2r potom ako na nenáročnej prechádzke na ňu padol strom... Takže vetra sa naozaj veľmi bojím..
Nie, nechodim, ked fuka. Nemam rada, ked mi fuci do tvare tak, ze sa nemozem nadychnut a myslim, ze to nie je prijemne ani dietatu. Odhliadnuc od toho, ze ak vo vzduchu lietaju predmety alebo padaju kvoli vetru stromy, nie je to bezpecne. Nebudem sa hrat na dokonalu matku, ktora chodi s dietatom na vzduch za kazdeho pocasia. Ak fuci a leje, sedime doma. Mam dieta uz starsie a kolkokrat mi ono samo povie, ze sa mu nechce do takeho pocasia...
my zijeme v irsku a tu fuka casto a chodime von, ale ked je cca 27-30 a viac km za hodinu, tak ked nemusim, tak neidem. K moru chodime tiez ked fuka a to je potom kosa v irsku, kedze pri mpri fuka este viacej, tak zase ten vietor nesmie byt viac ako 19 na hodinu. bezvetrie tu hadam ani nie je. inak mna z toho vetra aj zvykne boliet hlava. Ale my tu mame aj take vetry, ze v meste na balkone sa premiestnuju nejake veci a na dedine lietaju trampoliny :D
Obávam sa, že v Košiciach by ste furt sedeli doma
@viestta v Bratislave je tiež celý rok ufukano, ale je rozdiel keď je 18km v nárazoch a keď je 40km v nárazoch.. túto diskusiu beriem ako otázku na to keď je naozaj silno veterno..
Chodiť von keď sú výstrahy si myslím že je risk..
@jana_eyre_2 v Košiciach je 40 km/h ešte stále len vetrík. Vietor začína pri 70🙂
A aj pri slabom vetre môže stromy polamat, na druhej strane nežijeme v pralese, vždy sa dajú nájsť bezpečné miesta na prechadzku
🙃 Snáď sa tu teraz nebudeme dohadovať, či fúka viac v KE, alebo v BA.
no ked vidim v Ba rozmetane smetaky a popadane konare, tak to je zivotu nebezpecne. Zase ohrozit zdravie len preto ze silou mocou treba ist za kazdeho pocasia von, tak prosim nech sa paci
no vo fujavici nechodim, ani ked konare lietaju,a ni nic ine.. inak neriesim vietor. V dazdi sme von nechodili tiez a zlom pocasia pod. Inak nie je o com. Bezne vietor byva hocikedy hocikde, zalezi aky. U nas je teraz tak kadejako, pol hodinu nic a potom taky narazovy vietor, ze mi tu stromy len tak ohyna...

Tak v Bratislave je aktuálne 14 stupňov, áno, fúka vietor, v Starom Meste už aj spŕchlo, ale teda ja by som určite von išla, prejsť sa... Či ty chodíš von len za ideálnych podmienok, slnečno, bezvetrie? To ani v zime nebudeš chodiť?