icon

Chodíte s deťmi von v týchto mrazoch?

fialkaa
3. feb 2012

Zaujímalo by ma, či chodíte s deťmi von, aj keď je mínus 10 ako dnes. Myslím deti, koré už chodia, nie sú v kočíku. Ak áno, ako dlho ste vonku? Ja rozmýšľam, že pôjdem až popoludní, vtedy býva "teplejšie".

katmi
3. feb 2012

my chodime na chvilku aj ked fuka.. teply flisovy salik az cez nostek, kapucka na hlave a je to 🙂

@lady511 pre deticky do pol roka sa neodporuca chodit von ani na 15minut pokial su vonkajsie teploty pod -5°C

sympa1
3. feb 2012

von idem s malou len ked musime, ale u nas je uz vyse tyzdna cez den najteplejsie ked je -18 ...zle sa dycha aj mne , nieto este malej..aj davali v sparavach ze nieje vhodne chodit s malymi detmy von v takychto mrazoch. ked som mala deti mensie stalo sa ze aj omrzlinky sa urobili na líckach a to bola nakremovana tvaricka, lezala v kociku , ani ju vidiet nebolo ako bola pozakryvana a nepomohlo...takze u nas ziadne "hrdinstva" a pockame si na miernejsie pocasie ked sa chceme vonka vyhrat

sakura77
3. feb 2012

do 3 rokov by pri cca -10 mali byt vraj maxim polhodinku,iste by vydrzali dlhsie ale zas tie teplotne soky vonku,vnutri nie su nic moc pre taky maly organizmus...o babatkach ani nehovorim,urcite nie....svet sa absolutne nezruti ked dva tri dni nebudu vonku....napr kamosky co mam v anglicku tak hovoria ze tam male deti poznaju zimu "vonku" cestou do auta a do nakupneho centra a spat a nezda sa zeby im to nejak ublizilo,takze urcite nie trepat sa von za kazdu cenu... 😉 zas tym nechcem povedat aby ste celu zimu doma boli 🙂

poleva
3. feb 2012

u nás je momentálne - 12
takže nie....nejak do - 5 je to ešte vhodnéé

mitinka
3. feb 2012

Nie nechodíme pokial to nepotrebujem ja,ako ist do obchodu atď,... Ak ide manžel z práce zavolám mu čo potrebujeme a on vybehne na nakup,.. Na malom som si všimla,že má také červené fliačiky na líčkach a to ho stále krémujem myslím,že omrzlinky,... Ani malá v školke nechodia von,... Pokiaľ je do -8 tak v pohode ale keď je viac,nejdem ani ja a ani zo školky nechodia,... Veď to je hrozné.... Ja som sama z toho na nervy,pretože musím chodiť medzi ľudí inak ma šlaktráfa 😀 ale toto je až moc,... To neriskujem radšej,aby ozaj deťom neomrzli tváričky ☹ 😔

bambulka126
3. feb 2012

my mame 3 a pol mesiaca a chodime vonku ked svieti slniecko v takych mrazoch no dnes mame teraz -10 a nesvieti takze asi ho necham doma lebo vcera aj ked svietilo slniecko nefukal vietor a bolo -8 mal dost studenu tvaricku a on na tvaricke neznesie ked ma daco polozene potom si vystrci rucicky a snazi sa to dat dole a nakoniec mu mrzne tvar aj ruky

garonka
3. feb 2012

pokiaľ je vonku slnečno a mraz hoci aj -10 tak pol hodinka vyvetrania sa dobre padne ale ak fuka vietor a je viac ako -10 tak nie.

gubcikova
3. feb 2012

včera som musela ísť s dcérou von a plakala mi celú cestu(30min) že jej je zima a fúka a ju to bolí a to bola dobre naobliekaná

gumimaci
3. feb 2012

Kym je vonku slnecno, tak okolo obeda na cca pol hodinku - hodinku a maly vydrzi viac ako ja, nechce sa mu ist ani domov. 😝

emkab
3. feb 2012

Podla toho, co myslis pod "tymito" mrazmi, lebo u nas bolo napr. rano -18 stupnov , takze sme pekne zostali doma...otuzovat treba dietatko, ale odtial- potial 😉 Ak by som byvala niekde, kde je -8, tak tiez napisem, ze urcite a treba za kazdeho pocasia 🙂.

lussy666
3. feb 2012

do tych - 10 sa da...ale to co je posledne 3 dni..... - 18 cez den..ved som nikoho nezabila, nie som na svete za trest🙂)

maximalne vyjdeme 20 min. na zahradu, ale na velke prechadzky nie.

nanulik
3. feb 2012

u nás je len -7 takže áno, chodíme

mmaattuuss
3. feb 2012

My tiez ideme len na chvilu. Tak do polhodiny ak vydrzime, alebo do obchodu a naspat. Neviem, ci to ale nejdem stopnut pre tento vetrisko, pretoze ked sme sa vcera vratili domov, maly nemal cervene licka ale zacinali mu fialoviet - a to bol naolejovany.

sante81
3. feb 2012

deti treba otuzovat od malicka, potom sa niektoré maminky čuduju ze dieta ide do skôlky a je choré. my chodíme von aj ked je vonku -10, neviem si predstavit sediet celé dni doma. nechcem aby mal taku imunitu ako som mala ja ked som bola mala

ivanka85
3. feb 2012

samozrejme, priblizne na hodinu-dve

blumka
3. feb 2012

no kedze je tu mometnalne -16 a riadny vietor tak nie...nikto by z toho nemal pozitok

akramgad
3. feb 2012

ahoj áno tak cca hodinku doobeda a aj poobede nech nám trošku vyštípu líčka 🙂

zuzik242
3. feb 2012

My musíme ideme po syna do školky ale nababušíme sa a do pol hodky sme doma

mircalla
3. feb 2012

Maximalne pol hodina, nechodime viac. Kociky takmer nevidam. Inak chodime von vela a casto, ale toto nie....

pepiminarik
3. feb 2012

chodime ale len na cca pol hodinku. ked to bolo okolo -8 boli sme hodinu, ale mala sa ucila korculovat, takze bola stale v pohybe. nie je dobre nebrat ich vobec, ale zasa netreba to prehanat. dobre oteplovaky, rukavice, capica, vrstvit oblecko a pol hodinu vydrzi kazdy. zatial nefuci ten vetrisko co hlasia, ale ak by bol, dcera nema vietor rada, takze urcite max. do obchodu a naspat.

vejula
3. feb 2012

tak my chodime v tychto mrazoch do materskych centier... no takže cesta tam a nazad nam po vonku stači, to je cca pol hodka a potom ešte musim chodiť psika venčiť kedže mm je v praci, takže plus dalšia pol hodka.....
Doma by sme s malym cely den nevydržali.... To určite nie kždy den musime niekam vybehnuť. Ale samozrejme na nejake dlhe špaciry po vonku to teraz nevidim... Bo to sme tu ešte aj trocha vyššie ako je BA no a je to fakt že dosť dobry brutal 😅

stanislavao
3. feb 2012

pokial je dieta zdrave, tak treba ist von kazdy den, aj ked len na pol hodinku - hodinku, ale urcite ano. prejst sa trosku, aby bolo dieta na cerstvom vzduchu.

kiwi82
3. feb 2012

my sa snažíme chodiť vonku každý den dvakrát. ale teraz čo sú tie mrazy tak max na pol hodinku. dobre ju oblečiem a nakrémujem. trošku sa prejdeme asi tak 15 minút a potom šup do potravín povoziť sa na nákupnom vozíku a zasa domov. ževraj aj v radiu hlásili, že cez takéto mrazy dospelý max.hodinu a deti max. 30 minút. ja by som neriskovala a dlhšie ako pol hodku nebola, ved to je aj pre dospelého neprijemné a nie to už pre malé dieťa.

lenok
3. feb 2012

Vonku sme kazdy bozi den od narodenia... dni, ked sme presedeli doma, mozem spocitat na prstoch oboch ruk. Pomaha to aj mne, lebo by som sa v byte asi zblaznila. Doktorka nam to odobrila a moje dieta doteraz nebolo chore... klop... klop... klop.... 😉

anjelik2509
3. feb 2012

Ahoj, my chodievame, aspoň na pol hodinku, doma by nám bolo dlho...Riadne malú oblečiem, nakrémujem tváričku, aj balzam na pusku jej dávam a ide sa...Trošku vymrzneme a lepšie sa nám potom aj spinká 🙂

kokazm
3. feb 2012

tak pol hodinku, hodinku.....vždy musíme natierať malému líčka, má ich z mrazov strašne zosušené, vyrážkové /zmizne to večer/. Doktorka mi vravela, že v týchto mrazoch sa môže chodiť s deťmi von, ale líčka treba natierať modrou Indulonou, vraj tá je na toto najlepšia /malý má rok/ vždý predtým ako ideme von a treba si aj von brať krém a aj tam po polhodinke natrieť.

4ocka
3. feb 2012

Mame chlapceka 1 rok a dievcatko 2.5 a nechodime. Max hop do auta ked musime ....inac nie. Dychanie takeho mraziveho vzduchu je dost skodlive na detske pluca. U mas je aj cez den dnes -17... :'(

emogeon
3. feb 2012

ani my nie,myslim ze zdravsie je cucat doma pravidelne vetrat.. este do -5 hej ale uz je fakt kosáá

katkaaalex
3. feb 2012

My ideme len po syna do skolky a hned domov, trva to asi 20 minut ale uplne staci...uz aby bola jar🙂

inffinity
3. feb 2012

my sme dokonce včera byli bruslit 😀 ale zimááá byla veliká málem jsem umrzla než sem si zavázala brusle, ale bála jsem se at malé není zima tak sme byli půlhodky a jeli domů.. a moc nechodíme, byli sme jen v obchodě, u babičky a to myslím stačí do auta z auta v takové zimě.. ani mě není zrovna příjemně tak se nemusíme dobrovolně mrazit.. 😉

zdendo212
3. feb 2012

Nie, ani my nechodíme, mám ročného drobca, veď mne sa zle dýcha ten vzduch a čo potom tomu dieťatu. Nič sa nestane keď zostane pár dní doma. a hrdinky nech si chodia. nemá to zmysel.