icon

Chodíte s deťmi von v týchto mrazoch?

fialkaa
3. feb 2012

Zaujímalo by ma, či chodíte s deťmi von, aj keď je mínus 10 ako dnes. Myslím deti, koré už chodia, nie sú v kočíku. Ak áno, ako dlho ste vonku? Ja rozmýšľam, že pôjdem až popoludní, vtedy býva "teplejšie".

Strana
z4
akjerdna
7. feb 2012

Môj malý má takmer 6 mesiacov. Doktorka povedala, že už môžeme chodiť do -10 C. Ale aj tak nechodíme pravidelne iba ak tak každý druhý deň a len keď nefúka silný vietor a nie je viac ako tých -10 C. Maximálne na hodinu.

adulienkaa
8. feb 2012

Áno chodíme každý deň aspoň na 30 minút mám na kočiari taký kryt čo neprefúka... 😉 ale behať ho nedávam , sedí iba v kočiari ...

articocka
8. feb 2012

No ja mam dvojcata v kociku maju 9 mesiacov a dobre mi vonku spia, natieram ich indulonov na tvar najlepsie izoluje od chladu, lebo ostatne kremy zlihali. No aj moj 4,5 rocny syn zvlada chlad super, skor mam pocit ze mu to vyhovuje. chodime ale zriedkavejsie lebo deti boli chore, ale chodime , hlavne posledne 4 dni a vraj ma byt taketo pocasie az do aprila tak sa tesim. a ja ze uz v marci budem vytahovat lahke sako🙂.
My ked je sneh lopatujeme a zabudneme aj na zimu.Sucha zima je prijemnejsia aj pri minus 10 ako vlhka pri plus 2 stupnost.

brisilda
8. feb 2012

aj u nas sa chodi von kazdy den 😀 zima - nezima kazdy den poobede ideme von no ked je viac ako -10 C tak ideme von len na cca 15 min. ale to len preto, ze je to sila zvyku 😀 od narodenia s nim chodim kazdy den von hoci len na par minut ...dokonca aj ked sme chorucky /vtedy samozrejme chodime autom/ nakolko mam starsieho syna takze prenho chodime do skoly 😉 ked sa musi tak sa musi ...

lji
8. feb 2012

chodime von ale vzdy len na chvilu a nie kazdy den. taketo veci ani nejak neriesim. ked viem ze je vonku fakt kosa (co to nase pocasie sa neda moc porovnavat so severom) alebo silno fuka vietor tak proste nejdeme. ked je "prijatelne" a proste sa mi stoj co stoj pcha von tak neriesim, naobliekam a ideme. aj tak sme tam väcsinou len asi 20-30minut. neodoprem jej cisty vzduch len preto lebo niekomu sa to zda chore chodit von v takej zime 😉 (nenutim ju, sama mi prinesie veci ked chce ist) ale zas netlacim ju stoj co stoj kazdy den povinne na "zdravotnu prechadzku".... myslim ze taky priemer je naj 😉

daniela77
9. feb 2012

Ja veruže s deťmi von nechodím v takych mrazoch. Maximalne ked idem k nejakej kamoske na kavu, co byva nedaleko, max. 5 min cesty. Mam ich dvoch, kym ich poobliekam, kym poobliekam seba, a do tych mrazov sa treba naobliekat poriadne, to musime uznat, tak kym vyjdem s nimi von, som mokra ako mys, normalne citim ako mi tecie pot po chrbte a uz sa mi stalo, ze som bola 2 krat preto tesne po sebe chora ja, a aj deti, lebo sa len spotili a vyjst mokry von v tomto mraze nic moc. Takze cakam kym bude aspon teplejsie nez - 10. Ja to riesim tak ze mensieho drobca, ma 8 mesiacov obleciem akoze von, dam ho do fusaku a dam na postel spinkat a otvorim okno na vetracku tak na 20 min. Ma cerstvy vzduch a urcite nie taky vymrazeny..Som za to, ze s detmi treba chodit von, ale niekedy je menej viac a myslim si ze v tomto pripade sa mi to aj vyplaca. 🙂

zuzana581
9. feb 2012

V takej silnej zime nechodíme s deťmi po vonku viac ako pol hodinu. So synom pre dcéru do školy, ale ani oni nie sú dlho vonku. Keď sa naobedujú tak sú cca tú polhodinku v takom atriu, kde nefúka.

stellina7
9. feb 2012

my chodime kazdy den aj v takychto mrazoch aspon na polhodinku kedze som sama vacsinou s mojimi dcerami-dvojickami tak musim ist na nakup.aj ked su len v kociku vacsinou ale aspon sa vyvetraju 🙂

mimiri
9. feb 2012

ked mal maly pol roka - minuly rok, tak sme s nim chodili na dlhe prechadzky popod tatry, bol riadne zababuseny a vo vanicke, bolo to tak minimalne na hodinu az hodinu a pol, niekedy aj cez 2 hodiny. nic sa mu nestalo, nebol chory, prvy krat ochorel az na zaciatku leta. a byvala aj vtedy riadna zima, tak pod -10 v pohode, niekedy sme boli von aj ked bolo -20, to pravdaze kratsie. teraz ja uz nemam nervy, ma rok a pol a beha. a v bratislave pri jazere ho stale tahat od vody alebo od cesty, to vydrzim maximalne hodinu a pol....najlepsie ked zapadne do zaveja a nevie sa vyhrabat. to mam po starostiach 🙂 unavi sa, potom ho vytiahnem a v kociku zaspi.

Strana
z4