icon

Čím natierať novorodencovi pery?

30. máj 2023

Mozem aj kremom na tvar,olejcekom alebo vazelinou?

galganka
30. máj 2023

A prečo to chceš robiť? Tri deti máme, ale toto čítam prvý raz.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
30. máj 2023

@galganka mava uplne suchu vrchnu peru.

galganka
30. máj 2023

A nemôže byť dehydratovaný? Suchý vzduch doma, plus vonku celkom horúco, ja by som asi skôr odsledocala pitný režim a nepatlala mu niečo na ústa, čo len zmierni suchosť, ale neodstráni príčinu.

derdia
30. máj 2023

Podla mna najlepie tym, cim aj tebe natierali👍😊to mas overene😁

autor
30. máj 2023

@galganka je predcasne narodena. Este sme ani termin porodu nemali. Davam jej len UM/materske ked sa nazbiera na jej davku. Vodu ani caje nedavam. Dnu mame 24stupnov. Pochybujem, ze je dehydrovana, kedze pije vacsiu davku mlieka ako by mala vzhladom ku svojej vahe (3kg). Mozno ten suchy vzduch.

galganka
30. máj 2023

Tabuľky sú pekné na papieri... netreba ich brať až tak vážne.

marcellka32
30. máj 2023

Ponúkla by som vodu ak je na um, kľudne aj fenyklovy čaj bez cukru,

mira0611
30. máj 2023

Jeleni loj? Spytaj sa pre istotu lekarnicky.

nikpa
30. máj 2023

Ide leto, teplo. Popri UM jej treba ponúknuť aj vodu. Na čaje pozor, kedže je ešte aj predčasne narodena, z fenikloveho môže bolieť bruško alebo ju môže nadmerne naduvat. A na tie pery keďže to zrejme bude aj oblizovať, dala by som jej krém na bradavky, je veľmi jemny, ošetrí jej pery a nič sa nestane ak aj do úst jej to trošku pôjde.

gabika0825
30. máj 2023

Sebamed má špeciálny balzam na pery pre bábätka, má to suché lebo si to olizuje pravdepodobne. Tento je presne na to

taktotedanie
30. máj 2023

Ved potri kvapkou materskeho mlieka na co davat nieco na pery aby to zlizala nedajboze