Čím natierať novorodencovi pery?
Mozem aj kremom na tvar,olejcekom alebo vazelinou?
@galganka mava uplne suchu vrchnu peru.
A nemôže byť dehydratovaný? Suchý vzduch doma, plus vonku celkom horúco, ja by som asi skôr odsledocala pitný režim a nepatlala mu niečo na ústa, čo len zmierni suchosť, ale neodstráni príčinu.
Podla mna najlepie tym, cim aj tebe natierali👍😊to mas overene😁
@galganka je predcasne narodena. Este sme ani termin porodu nemali. Davam jej len UM/materske ked sa nazbiera na jej davku. Vodu ani caje nedavam. Dnu mame 24stupnov. Pochybujem, ze je dehydrovana, kedze pije vacsiu davku mlieka ako by mala vzhladom ku svojej vahe (3kg). Mozno ten suchy vzduch.
Tabuľky sú pekné na papieri... netreba ich brať až tak vážne.
Ponúkla by som vodu ak je na um, kľudne aj fenyklovy čaj bez cukru,
Jeleni loj? Spytaj sa pre istotu lekarnicky.
Ide leto, teplo. Popri UM jej treba ponúknuť aj vodu. Na čaje pozor, kedže je ešte aj predčasne narodena, z fenikloveho môže bolieť bruško alebo ju môže nadmerne naduvat. A na tie pery keďže to zrejme bude aj oblizovať, dala by som jej krém na bradavky, je veľmi jemny, ošetrí jej pery a nič sa nestane ak aj do úst jej to trošku pôjde.
Sebamed má špeciálny balzam na pery pre bábätka, má to suché lebo si to olizuje pravdepodobne. Tento je presne na to
Ved potri kvapkou materskeho mlieka na co davat nieco na pery aby to zlizala nedajboze

A prečo to chceš robiť? Tri deti máme, ale toto čítam prvý raz.