Čipovanie detí
Ahojte baby. Chcela by som sa Vás spýtať čo je pravdy na tom, že od mája 2014 sa majú novorodeniatka čipovať???? Im to už načisto hrabe. Hádam to nebude povinné na Slovensku. Ako už teraz mám fakt strach. Ďakujem za všetky odpovede.
@zeriempizzu ak narážaš na mňa, tak ja na MD niesom, som pracujúca vzdelaná žena. A ďakujem Bohu za to, aká som....
@myskacici nie specificky, ale aj.
Vzdelana mozes byt, to nic neznaci.
@zeriempizzu vieš, existuje svetská múdrosť, ale aj svätská. Ja rozumiem našťastie aj tej svätskej. Tá svetská je však pominuteľná......svätská nikdy nepominie
@myskacici tak si vzdelana ci mudra? Teraz nechapem. 😀
@zeriempizzu aj aj, to robí tá svätská múdrosť 😉
@myskacici nič si z toho nerob...... nikomu vedomosť nenáleješ...
Aj ja som o tom citala nejake firmy zacali cipovat zamestnancov aby mali lepsi pristup k tlaciarni a skenerom a zacali preto aby ich velke korporacie nepredbehli takze ak sa to tam naozaj osvedci zacnu dalsie a dalsie firmy cipovat.je naozaj strasne co vsetko sa deje v tomto skazenom svete.
@zeriempizzu zjavne si to nepochopila 🙂 vzdelávanie je proces, po ktorom dosiahneš určitý stupeň vzdelania. Múdrosť dostaneš, resp. nedostaneš od Boha.
@helena56800 Ja si z toho nič nerobím 🙂 Veď to sa ani nesnažím, aj tak by to bolo zbytočné.
@myskacici mne sa teda zrejme nedostalo ani jedneho.
Este ze mam svoj obycajny sedliacky rozum. A sluzi celkom fajn uz roky. Viac mi netreba.
@zeriempizzu dostať sa ti mohlo len jedného, keď už tak. Za to druhé si možeš sama. Prajem veľa dobrej zábavy. Ja sa tiež smejem, ale ináč. Našťastie 🙂
@myskacici len aby si nebola sudena a trestana za to ze sa smejes nam "chudobnym duchom". Lebo my co sa nebojime cipovania vlastne za to ze sa nebojime nemozeme.
@zeriempizzu A kto povedal že sa smejem vám??? Z časti nemôžete, ale z časti áno. Pretože ak niečomu nerozumiem, nebudem sa na tú tému vyjadrovať...
@myskacici prosim ta vysvetli mi vyraz "svätska" nech som sa snazila ako som chcela, nepomohli mi ani tlaceny ani internetovy Slovnik slovenského jazyka. Ako si sa dopracovala od pridavneho mena "svätý" k "svätský" a co vlastne ten vyraz ma znamenat. Hlavne v spojeni s mudrostou.
Tvojej viery a presvedceniu sa nechcem v ziadnom pripade dotknut. Ver si comu chces. Len take drobne "jazykove okienko MK", pretoze si chcem rozsirit vedomosti a poznanie
"svätská múdrosť" to je prosim aka? 😅
asi som proste nemudra, ale ani google ani jazykovy ustav ludovita stura nevie... 😕
ozaj, tie cipy davaju kam presne? ja som dnes markizu nepozerala... 😅
@myskacici ak veci nerozumiem, budem sa pytat, budem hladat vedomosti tam kde su. Mozem sa aj vyjadrovat, na urovni mojich (ne)vedomosti a ten kto vie ma ma poucit, nie sa mi za moje nevedomosti vysmievat a uz vôbec ma nema za moje nevedomosti karhat. Lebo sud nad (ne)vedomými vynesie niekto iny... @zeriempizzu
@zeriempizzu @ikke hadam sa nam dostane poucenia...
Mne sa toto vzrusovanie nad nejakym cipovanim naozaj velmi paci. Vacsina z tych naozaj vzrusujucich sa ponuka svoje informacie, od porodnej vahy dieta, cez jeho meno, oblecenie, obubene hracky, jedlo, vylety a pod. v profile a fotoblogoch uplne dobrovolne celemu svetu. 😖
@zita19 svätská múdrosť - múdrosť od Boha. Buď ju dostaneš, alebo nie. Je to na Božej vôli a na Jeho pláne s tebou, so mnou, atď. Obsahuje vedomosti týkajúce sa Boha a duchovných vecí. Je veľa ľudí, ktrorí sa tomu venujú, čítajú, ale nie všetci tomu aj rozumejú. Je to dar, ktorý dokáže dať iba Boh, nikto iný. Možno si počula o tom, ako niekto hovoril, že čítal Bibliu, ale nerozumel jej vôbec. Pretože je napísaná zložito, v metaforách a podobenstvách. Ona je napísaná tak preto, že nie všetci Biblii môžeme rozumieť. A dôvod? Ako som písala vyššie, je veľa povolaných, ale málo vyvolených - málo tých ktorí uvidia kráľovstvo Božie.
Ja by som sa tomu až tak nesmial ako väčšina tu diskutujúcich 🙂 .. nie som žiadny fanatik ani neverím každej konšpiračnej teórií, ale keby na chvíľku každý človek otvoril oči a pozrel sa na svet reálnymi očami, zistil by, že tu niečo poriadne smrdí.. bohužiaľ, chlieb a hry ľuďom stačia 😉
@zita19 ja nic nechcem vediet, aj tak by som nepochopila 😬😪😪😪
😀
@petooo co smrdi? Zabudol si splachnut alebo nam dokazes rozumne vysvetlit preco by som sa mala niecoho takeho ako dobrovolneho cipovania v nejakej skandi krajine?!

Môžem sa ti za tvoju hlúposť zasmiať do tváre? Môžem? 😀