Čipovanie detí
Ahojte baby. Chcela by som sa Vás spýtať čo je pravdy na tom, že od mája 2014 sa majú novorodeniatka čipovať???? Im to už načisto hrabe. Hádam to nebude povinné na Slovensku. Ako už teraz mám fakt strach. Ďakujem za všetky odpovede.
Svata mudrost, ja sa obavam ze nemame poriadne zdravotnictvo, ako ludia zomieraju ako zvierata v nasich nemocniciach, ako nas politici denne klamu a okradaju, aka je slaba vymozitelnost prava, ze existuje obrovska korupcia a mame slabu financnu gramotnost ma SK, ze ako narod sme rasisti a homofobovia. Ale obavat sa z nejakeho cipu?! Preberte sa a robte daco uzitocne, pre pana krala!
@zeriempizzu
@ikke
@zita19
Ak by ste na mňa ešte niečo mali, tak kľudne píšte, ak budem vedieť, veľmi rada sa vyjadrím. Idem už spať zajtra ma čaká práca. Dobrú noc prajem 🙂
zdá sa, že vo Švédsku sa naozaj ludia davajú dobrovoľne čipovať http://zivot.azet.sk/clanok/18965/cipovanie-lud...
to, že za pár desaťročí to nebude "povinné" nie je vobec také isté- vyzerá to totiž veľmi prakticky- boj proti únosom, proti terorizmu, hladanie zločincov, boj proti danovym unikom, zjednodušenie zdravotníckej dokumentácie, liečenie ... dovodov sa myslím nájde habadej- čo je oproti tymto "vemi praktickym" dovodom nejaká osobná sloboda jednotlivca? ... @zeriempizzu keby si použila sedliacky rozum, verila by si vopred, že tisíce ľudí budú bez toho aby to vopred vedeli zabití v plynových komorách? že nejaká strana bude zabíjať svojich vlastných oddanych príslušníkov, len aby vzbudila v spoločnosti neistotu? že ked niekto hlása slobodu-rovnosť-bratstvo zabije tisíce ludí pod gilotínou? že niekto zhodí atomovu bombu hoci vobec nevie, aký rozsah to bude mať? .... žiaľ, až taký optimista by som nebola, hoci teraz to vyzerá ako hudba dalekej budúcnosti... síce dúfam, že sa toho nedožijem, ale bola by som veľmi rada keby ľudia boli ostražití a rozumní natoľko, že by sa toho nedožili ani moje deti či vnučatá...
@fra totalne nerelevante prirovnanie a priklad. Ale ked mas potrebu obavat sa niecoho co je teraz nerealne, tak klude stresuj a trap sa. Ved chod i protestovat pred parlament.
Ja som kludna, uplne.
@zeriempizzu prečo?
@zeriempizzu ved píšem, že si myslím že sa toho nedožijem takže som uplne kludná, napriek tomu to však považujem za zlý nápad obmedzujuci slobodu človeka
@myskacici mudrost, ktoru ty opisujes, rozhodne nie je definovana ako "svätská" . Mala by si si cosi malo este postudovat. Lebo mudrost danu od Boha by som ani ja, ateista z presvedcenia, nenazvala takym prisernym slovenskym patvarom... Mam taky pocit, ze si sa niekde stratila v preklade... Alebo niekto iny sa stratil v preklade. Lebo podla mna tebou delkarovana mudrost je "mudrost dana Bohom" ...
Neda sa prekladat otrocky. Holy wisdom je sice doslovne sväta mudrost ale je to "mudrost dana Bohom" alebo "mudrost od Boha"
@zeriempizzu Píšem konkrétne o tomto? Všeobecne by mali ľudia otvoriť oči a tie invektívy si nechaj pre niekoho iného ..
@petooo prepac ale ake invektivy?
Ale chapem konspiracne teorie zneju lepsie ako realne problemy. Tak sa obavajte, vas problem.
@petooo Vsak jasne!!! Bez toho aby o tom dali status na fb sa ani nev*s*ru, ale obavaju sa cipovania. Ze o frekvencii vylucovania, kvalitatívnych a mnozstevnych parametroch kazdeho h*vn* co vytisnu z ritného otvoru vie cely svet im akosi nevadi. Len aby si citacka na hajzlikovej mise neprecitala, kto ju aktualne pouzil... 😀 😀 😀
@zeriempizzu Ja sa neobávam, čo príde, to príde .. ale všetko so všetkým súvisí, nie náhodou sme v EÚ, v NATE ..
@petooo ale keby vymysleli cip, ktory by generoval selfky zakazdym ked kuknu do zrkadla a statusy na fb automaticky, bez potreby prihlasovania a vytukavania (co s gelovymi nechtíkmi na dotykovej obrazovke iPhone je pekny zahul) mozno by im ani ten cip, nainstalovany medzi obocim a la Breznev, moooc nevadil 😀 😀 😀
zas ale... vramci hesla "always look on the bright side of life", s cipom uz ziadne stratene kluce, zabudnute hesla a pin kody... len ako vravi moj muz - dufajme, ze to nebude bezat na Windows-och 😀 😉
@fra tu maš aktuálne z 2.2.2015 https://www.mojandroid.sk/svedska-firma-cipovan...
podla mna je to cipovanie dost vazna vec, a nejde o to ci sa toho dozijem ja alebo moje deti alebo ich deti, nechapem ludi, kt,si vidia iba na spicku nosa, ze "ja sa toho nedozijem, tak co?" myslim, si vsak, ze to nie je velmi daleka buducnost a veci, kt.nechceme sa nam nenapadne podsuvaju a prezentuju ako dobre, prip.neskodlive!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Preto chodte vyjadrit svoj nazor napr.na REFERENDUM uz 7.2., cize tuto sobotu, pretoze sa tu budu vyucovat v skolach na 1.stupni absolutne sexualne uchylky, navliekat kondomy, ucit polohy a vyzyvat k sexualnym sklonom k spoluziakom a aj vlastnym rodicom!!!! 😝 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bububububuuuuuuu 😀 lide, bdete, neblbnete!
@simka1906 citaj aj ine zdroje nez Alianciu...
@petooo napriklad severokorejsky jadrovy program je asi zamerany na mierumilovne dodavky elektriny juznej korei, vsak? 😅
otazka do fora: keby v buducnosti mali cipy aj pozitivne ulohy (nielen ako teraz, ze sa budeme bat sledovania), napriklad by dokazali vazne choroby ako rakovnu a pod. odhalit uz pri vzniku, dali alebo nedali by ste sa zacipovat?
@moni244 to ako pises znaci ze sa bojis ale zaroven mas silacke reci to ze ty tomu neveris este neznamena ze to nie je pravda prajem ti aby si spoznala pravdu a pravda ta vyslobodi ak uz nie koli sebe mas dieta zrejme estenie je v puberte tak mas takyto postoj ale ak ti bude dospievat urcite prezries a budes bojovat moznk fanaticky a mimochodom krestanstvo biblicke je zivotny styl ktory ma dosah do vecnosti a prinasa pokoj ktory ludsky rozum nevie pochopit ale ak zacnes hladat ked budes v takej situacii prajem ti aby si Ho nasla
@zita19 kazda tu vyjadruje svoj nazor a tema je cipovanie a sk niekto napise ze je to klamstvo alebo sa tomu smeje robi si z toho srandu tak isto dava najavo svoj nazor a ak je nieco pravda nebudem hovorit na biele ciernea opscne ja nikoho nechcem presvuedcat zober bibliu a citaj dozvies urcite viac len zial ludia riesia veci ktorym nerozumeju a nechsju sa uplne ovplyvnit mediami skus hladat a citat bibliu s porozumenim a najdes
@ikke na tvoju otázku- rozhodne by som si čip z medicínskych dovodov nedala- bola by som potom ešte človek- alebo skor nejaký polorobot ktorý pri dobrom nastavení čipov - a zrejme primeranom platení poskytovateľom starostlivosti- bude žiť na tejto Zemi stovky rokov? Nechcem sa tvariť ako hrdinka nasilu, ale beriem život tak, že človek sa prirodzene narodí a prirodzene má aj zomrieť, obdivujem dokonalosť prírody a nemyslím, že by človek niekedy mal na to, aby vymyslel organizáciu všetkých vecí lepšie ako sú 🙂 Čipy, génové manipulácie kde premiešavajú gény troch ľudí, klonovanie a podobné ďalšie veci sú za hranicou etiky, ktorú som ochotná akceptovať- môj názor.
@simka1906 Ty vo svojom profile poskytujes informacie uplne dobrovolne. Vlastne deti dobrovolne vystavujes sikane teraz alebo v buducnosti, staci, ze si niekto stiahne ich fotky, mas uvedene meno, tvoju vlastnu fotku, bydlisko. Marketingova firma presne vie ake produkty ti ma ponuktnut, aby ta zaujali, vytiahli od teba peniaze.
Uspesnost alebo neuspesnost referenda nikomu rozumu nenaleje. 😖

@petooo ten cip uz bude len rana istoty... Ale uplne zbytocn. Uz netreba investovat do cipovacieho systemu(cipy, citacky, servre, operacny SW), staci len dotiahnut SW, ktory spracuje tie data, co uz mame (maju).
Ja na cipovanie ludi neverim. Ako ITckarka verim (coby verim, ja mam absolutnu istotu, ze to tak bude) na sofistikovanejsi zber a spracovanie tych dat, ktore sme poskytli, poskytujeme a budeme poskytovat. ...a bude ich cim dalej tym viac.