icon

Čistenie rúk detí mimo domu

6. máj 2023

Baby čo máte menšie deti ktoré sa hrajú po pieskoviskách a ihriskách… s čím im mimo domu čistíte ruky keď idú potom niečo papať? Sú nejaké špeciálne dezinfekčné obrúsky na ruky alebo len s klasickými vlhčenými obrúskami?

anonymous87
6. máj 2023

@nikha2809 preto nosim antibakterialne utierky. Mam ich aj na zahrade. Nebezim kvoli kazdemu keksiku umyt ruky dovnutra… zasa ani prilisna hygiena a vojnska doslednist nie su uplne ok 🤷‍♀️
A moje deti jedavaju za stolom. Ale ked sme doma a v restauracii. A to aj napriek tomu, ze robime taku nechutnost a nosime jedlo na ihrisko 😆

nikha2809
6. máj 2023

@anonymous87 no ja po tomto áno, je to čistý hnus tie verejné pieskoviska, to bolo ešte keď som nemala syna a vtedy som povedala dosť, keď som toto uvidela a tých mačiek je plno v každom meste, no humus je to pieskovisko podľa mňa, takže radšej takto ako keby som mala riešiť parazity z pieskoviska.Ja proste neverím že tými vlhcenymi je to to isté ako keď si ruky umyjú.

autor
6. máj 2023

@nikha2809 a to kde mu chodíš umývať ruky pred olovrantom keď ste von? To ideš kvôli tomu niekde dnu do reštaurácie alebo?

nikha2809
6. máj 2023

Podľa toho kde sme, ihrisko mám z domu blízko takže keď sme len u nás, ja radšej aj 5x zbehnem domov a moje deti zas v pohode vydržia bez desiaty alebo olovrantu ak tak, keď sme niekde ďalej na pieskovisku, hocikde idem, kľudne do nejakej restiky, cukrárne, kúpim si trebárs minerálku keď tam nejdeme jesť ideme na wc umyť ruky, poprípade keď sa vraciam domov že musíme ísť na nákup idem do takého obchodu keď viem že bude niečo chcieť a hral sa v piesku kde sú wc, takže nepôjdem do Lidla, ale radšej do Kauflandu, proste vždy sa nejako vynajdem, lebo vždy si radšej poviem tak že radšej zatraposim niekde v reštike a umyjem mu ruky ako potom riešiť tie parazity, to je moja nočná mora lebo veľa rodičov presne toto vždy po lete rieši

annm81
6. máj 2023

@nikha2809 Tak ale to, že keď dieťa zaplakalo, dala si mu do ruky keksík, je naozaj len tvoja blbosť a nemá to žiadnu súvislosť s mojimi deťmi, ktoré sú celý deň v lese, na lúke, alebo hoc aj na tom ihrisku, dokonca vo vlastnej záhrade, kde si spravíme piknik a nemá to nič spoločné ani s kopcom ďalších podobných detí, ktoré jedávajù vonku. Mimochodom, zďaleka nie všade je reštaurácia či benzínová pumpa, kde sa dá zastaviť. Ale tak to je asi nedostatok tvojej predstavivosti, keď celodenný výlet s dieťaťom pre teba znamená, že sa buď pohybujete v aute, alebo ste v nejakom meste.

nikha2809
6. máj 2023

@annm81 ale ona sa pýtala po pieskoviskách a ihriskách, ak nevieš čítať.Pri pikniku na záhrade utries ruky do hocijakej vlhcenej.Tam, kde je ihrisko a pieskovisko, je väčšinou aj civilizácia, niesi niekde v lese.

nikha2809
6. máj 2023

@annm81 a áno, tráviť čas v lese za domom, hoc aj celý deň, pre mňa nieje výlet.

majlo1234
6. máj 2023

Nicim, budujem mu tym obranyschopnost. A hlavne som proste organizacne neschopna, ale ak nahodou nezabudnem, tak vlhcene. Ale vacsinou sa proste naje spinavymi rukami😳

matkahelka
6. máj 2023

@nikha2809 kazdy nech robi ako uzna za vhodne. ja naopak nepreferujem jedenie malych deti za stolom. pre mna je nocna mora to polhodinove upratovanie po kazdom jedle- stol, podlaha, stolicka vsetko spinave a polepene. byvame v dome, takze u nas ked uz bolo 10 stupnov sme jedli s malou vonku na terase. robila som to tak aj pri starsej dcere a vobec nemala problem, ani nema, so stolovanim. ja kvoli umyvaniu ruk, ci stolovaniu neutekam domov, pride mi to smiesne. mnohokrat vezmem malej do termosky este aj obed, sadneme na lavicku v parku a papame. a nic po nej nemusim upratovat, co popada na zem, napapaju sa chrobaky, vtaky, i macky. mna by vrcholne otravovalo, ked sa uz vyberieme vonku, aby sme sa po polhodine vracali. to bolo za cias tuhych zim a fujavic. ked je takto krasne, tak sme doma 2-3 hodky denne. inak stale vonku.

annm81
6. máj 2023

@nikha2809 Ako vravím, nedostatok predstavivosti. Ihrisko môže byť v obytnej štvrti mesta, alebo v dedine, kde nikoho nepoznám a ani tam nie sú žiadne reštaurácie. Môže byť aj v lese. Môže byť dokonca uprostred turistickej destinácie a nebude tam nič otvorené, lebo je po sezóne. Proste si úplne od veci predpokladala, že všetci majú možnosti a dokonca aj potrebu sedieť pri jedle doma... no a oni proste nemajú.

domiklik
6. máj 2023

Voda vo fľaši, utierky, dezinfekcia od biodermy

p.j.jacky
6. máj 2023

Ja používam flasu zo sirupu jupik je tam ten lievik dám teplu skôr horúcu vodu pridám detské mydlo dettol a na utretie ruk bavlnenu plienku . Vždy si umyjeme ( ja aj deti )keď ide papať a ideme už z ihriska dom . Robím tak aj na hocijakých výletoch .

janna88borin
6. máj 2023

@anonymous87 u tych vlhcenych antibak. utierok, co si hodila fotku, nepisu, ze by sluzili na dezinfekciu ruk, ale predmetov a povrchov (nemyslim to v zlom).
My sme pouzivali waterwipes alebo aquaint, ako pisali baby. Podla toho, ako velmi boli znecistene ruky 🙂

anonymous87
6. máj 2023

@janna88borin 🤷‍♀️ Ucel splnia 😃

nikha2809
6. máj 2023

@annm81 veľmi zaujímavé je to, že my sme s deťmi pobehali takmer celé Slovensko, boli sme na milión rôznych ihriskách a vždy si mali deti kde umyť ruky.Naozaj vždy.Ci bol víkend, či sviatok, či sme boli v Tatrách alebo v Bratislave

nikha2809
6. máj 2023

@matkahelka no, jedenie doma na terase, je to isté ako jedenie za stolom, keď ma niekto tu možnosť.Si doma, si za stolom, máš čisté ruky.Ja som sa nikdy po polhodine odniekiaľ domov nevracala, Max od nás z pieskoviska umyť tie ruky a hneď znova von.Moje deti dokonca úplne v pohode vydržia nejesť aj viac ako tri hodiny, stačí keď sa poriadne najedia na raňajky a obed.

autor
6. máj 2023

@nikha2809 no vidíš, to si ty, mne zas príde úplne zbytočné sa vracať z ihriska domov len kvôli umytiu rúk. A tiež aby som išla s malými deťmi umývať ruky na wc veľkých supermarketov, kde sa premelie x ľudí, aj rôznych chorých a pochybných, tak to ozaj mu radsej utriem ruky niekde vonku do vlhčenej utierky.

autor
6. máj 2023

@p.j.jacky to je super nápad s tou fľašou s mydlovou vodou 😊

janulik2008
6. máj 2023

@majlo1234 ja keď si spomeniem ako deti, na ihrisku špinavé ruky ŠUP utreli sme do nohavíc a bolo 🤣🤣🤣

majlo1234
6. máj 2023

@janulik2008 presne😀 ale zas je rozdiel mozno nejake ihrisko v hornej dolnej a ihrisko medzi panelakmi, kde chodia curat vsetky sidliskove macky. Ale ja si to proste nepripustam😃

dadis
6. máj 2023

@matkahelka Dieta vydri 2-3 hodiny nejest. Nikdy som na ihrisku nic detom nedavala

matkahelka
6. máj 2023

@dadis to je super, ze ty si nedavala. a je super, ze tvoje deti vydrzali. moja mala po dvoch hodinach by zjedla uz asi aj mna a vrestala by tak, ze by ju bolo pocut do ineho okresu. starsia dcera ako mala bola taka ista. nebavime sa tu o skolakoch, bavime sa o malickych detoch. a snad si kazda matka dieta pozna.

dadis
6. máj 2023

@autorka na ihrisku jest je hnusne. Nepoviemns turistike v horach, na vylete v zamockom parku, pri kupani na kupalisku. Ale mojim detom som v zivote na ihrisku jest nedavala. 1. Nemyslim, ze nejaka vlhcena utierka tak umyje ruky, aby dietatu dostatocne ocistila ruky od piesku, kde mozu byt parazity 2. Moje deti olovrantovali hned po obednom spanku a hned na to sme odchadzali von, dalsie jedlo vecera 🤷‍♀️ ..inak dezinfekcny gel som bravala, aj ked boli starsi..ale to po pouziti mhd, ale po navsteve verejnych wc, ked boli na ec v lese a podobne...z detskeho ihriska sli vzdy rovno do kupelne

hennyinnsbruck
6. máj 2023

Ked nezabudnem beriem vlhcene utierky,ked tam voda neni tak si buduje imunitu 🤣🤣🤣(a ma ju ozaj super)

nikha2809
6. máj 2023

@majlo1234 no ja žijem v dedine so 700 obyvateľmi, takže žiadne sidliskove ihrisko a predsa sek tie mačky chodia.

annm81
6. máj 2023

@nikha2809 No tak to ste asi celé Slovensko nepobehali, lebo v skutočnosti už len zájsť pol hodinu do lesa znamená, že si nemám kde umyť ruky, už nehovoriac o túre v horách, nedajbože viacdňovej s prespávačkou niekde na útulni. Na zrúcaninách hradov je tečúca voda tiež zriedkavá. A už som spomínala úchvatné slovenské vlaky, kde tečúca voda nie je samozrejmosť a o mydle už ani nehovoriac? Môžeš do takého vlaku nastúpiť v nejakej perfektnej malej staničke v takom zapádákove, že ak tam je aj budova stanice, tak je zamknutá. A napadli by ma aj ďalšie možnosti...

nikha2809
6. máj 2023

@annm81 a všade tam sa tvoje deti hrajú v pieskovisku??? Lebo stále si ideš svoje a ja stále píšem že im umývam ruky od pieskoviska.Tak čítaj poriadne.

dadis
6. máj 2023

@matkahelka Prepac, ale aby dieta (predpokladam 1-6r sa hraju na pieskovisku) nevydrzalo bez jedla 2 hodiny nie je zdravy navyk. Ustna dutina potrebuje isty cas na omytie slinami, aby sa ph v ustach vyrovnalo. Taketo neustale pojedanie sa zarucene prejavi na kazivosti zubov a aj traviacej sustave to urcite nerobi dobre fungovat bez dlhsieho oddychu.

misinka0611
6. máj 2023

Babylove má dezinfekčné obrúsky, sú aj gély 🙂

Ináč na margo diskusie ktorá tu vznikla. Chodíme na celodenné výlety, na jazero / kúpalisko sa kúpať a väčšinou prídeme doobeda. Jesť v restauracii je kolkokrat nevýhodné finančne a rada zbalím deťom toasty, tortilly. Tie peniaze čo by som dala za jedlo radšej dám na vstupy. Takže nie každý je výhradne za stolom, my jeme aj na deke a deťom tam chutí. Keď ideme aj po obede na ihrisko, deti vybehané, vytravilo tak jasne že niečo malé pýtajú a nemáme ho za rohom také normálne, kde by sa aj dalo byt dlhšie. Nevidím problém ak sa je aj vonku, zobrať si deku a zjesť na nej niečo dobé je super 🙂

annm81
6. máj 2023

@nikha2809
1. netuším prečo si sa tak zafixovala na pieskovisko
2. áno, pieskovisko môže byť aj niekde pri tej zapadnutej staničke aj v lese pol hodinu od najbližšieho domu
3. piesok, hlina a kamene sa bežne nachádzajú aj voľne v prírode, nielen uprostred sídliska na detskom ihrisku

Jednoducho je milión miest a situácii, kedy si dieťa (aj dospelý) potrebuje umyť ruky a nemá k dispozícii žiadne umývadlo s tečúcou vodou. Ale s tebou to asi nemá zmysel ďalej riešiť, lebo máš pochodené celé Slovensko a ešte si sa do takej situácie nedostala... tak asi vieš aj uprostred lesa, hôr, polí, lúk a zapadnutých dedín hľadať lepšie ako ja.